2 minus blir 1 plus

Jaha, både rätt nöjd & lite glad är jag idag. Startade morgonen med kall dusch, och vägde mig efter en veckas kickstart -2 kg =) trevligt.  åså fortsatte jag med ett morgon yogapass, sen frukost och snart iväg.
Känns som om jag faktiskt kan fortsätta även en vecka till trots mina små snedsteg och kolhydrats ångest.

Blir säkert ännu bättre då jag även kommer igång med min Zumba på onsdag, nu när förkylningen är på bättringsväg.

Jag vet, lixom de flesta att det finns inga genvägar till bättre hälsa. Man måste helt enkelt äta bra och motioner i balans. Det som du stoppar i dig ska även ut i motion. Så att jag gör en kickstart är helt enkelt för att få igång ämnesomsättning, förändra inuti kroppen så jag får fart på den igen, helt enkelt.

På jobbet ska jag presentera en gångtävling, som jag själv naturligtvis ska delta i. Man ska gå från sthl till sälen... fast här går vi väl ta ngt annat, 41 mil är det mellan sthlm-Sälen. Jag kanske ska promenera Arjeplog- Övik...
Hur som helst så har vi områdesmöte ikväll där jag då ska kolla intresset. Alltid kul om man kan göra saker i lag på jobbet. Och om man känner sig lite omotiverad får man kanske tänka att detta är en del av mitt jobb, att hålla mig frisk lixom.

Igår startade jag barnyogan, vilket dom tyckte var jättekul. Det gör alltid mig jätte glad =) Det är så roligt att yoga med barn, dom är antusiastiska och har inte några förutfattade meningar. Dom kör på, ibland kan dom tycka det känns extra på ngt ställe & där har dom kanske inte så mkt tålamod =) men för det mesta provar de allt.

Imorse startade jag tidigt, då jag började 06.10 och öppnade förskolan. Idag har nämligen förskolärarna utbildningsdag. Så när jag slutade idag 14.30 gjorde jag mitt yoga pass då istället. Nu är det snart middag och den består idag av 1 lax bit med grönsallad, citron och lite olja. vatten att dricka till.

Har dock haft en enveten halsbränna under dagen, som jag inte riktigt förstår? Jag äter ju rätt så lite just nu, men, men har man ett stort magbråck kanske det kommer oavsett. ör det kan lika gärna komma då jag ätit mkt som ingenting... knepig historia det där med magbråck.

Annars så börjar huset nu ta form, igår satte vi handtag på skåpluckorna, vi har givetvis köpt nya. Det blev kanonfint. Jag tänkte vänta med bilder tills det är mer klart nu, så får ni lite före-efter bilder. När tusan flyttar vi då? Ja, jag är ju inte säker, för jag har varit tidsoptimist förr, men möjligen i början av feb... Hoppas jag.

Dagens Gi recept, för dig som är nyfiken.

Avokado med kräftstjärtar

Till 1 port.     ca  15min

 

Ingredienser

0,5 st  avokado

7 st kräftstjärtar

Dill

1,5 msk kesella, mager

Saladslökar

2 msk citronsaft 

Salt & peppar

 

Tillagning

1. Blanda samman kesella, dill och kräftstjärtar, citron och salladslök. Smaka av med salt och peppar. Spar 2 stjärtar och lite dill till garnering.

2. Dela avokadon direkt innan den serveras. Häll i röran och garnera med kräftstjärtar, dill och några ringar salladslök.


Näringsvärde per portion:
Energi: 142 kcal
Kolhydrater: 4 g
Protein: 9 g
Fett: 10 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 10 E%
Protein: 27 E%
Fett: 63 E%

Ljus, värme, kram & Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0