Ditt & datt, en vinternatt...

Idag började jag dagen med ett kortare yogapass, avslappning och avslutning. Sen gjorde jag te och kollade min matlista vad jag skulle tillreda till frukost. Idag blev det två ägg med majonäs & te. Sen målade jag resterande delar på min skänk innan jag å sambo åkte till huset.

Där slipade & målade jag lite, sen satte vi igång att sätta gångjärnen till skåpluckorna på plats =) å vad det blir fint. I början var vi aningen tröga (sambo mest) men sen löste det sig, när vi förstod att det var viktigt att se så nedre luckor inte kom på övre skåp, då stämde lixom inte hålen =)
Sen satte jag dit knoppar på lådorna som gubben satte ihop. Jag å svärfar hjälptes åt att få ihop spaljen igen, vi tog ju isär den då det inte gick att måla den då den satt ihop.
Bytte även knoppar på garderoberna i sovrummet, blev oxå fint.

Vi var hem runt 13.45-15.00 och åt luch, gjorde broccoli/spenatsoppa som jag sen mixade. innehöll även lök och vitlök. Var helt ok. Vi fick även besök av paret som ska köpa detta hus av oss, dom kollade tapetvåder å mått, därför blev lunchen lite längre.

Idag har jag haft sug efter kolhydrater, för till middag åt jag grillad kyckling med sallad å sambo fick biff, potatisklyftor, sallad. Satt å trånade efter klyftpotatisarna och föll för frestelsen å åt 6 bitar av klyftpotatisen...mums
Inge kul att göra kickstart, man får avstå så mkt gott... hm


Dagens tänkvärda
Lyckan gör dig Söt
Utmaningarna gör dig Stark
Sorger gör dig Human
Misslyckanden gör dig Ödmjuk
Framgångar gör att du Strålar


Bjuder på ett jättegott GI recept med Lax.

Nötpanerad lax med squashtagliatelle

Hyvlad och lättkokt squashtagliatelle är ett fräscht alternativ till pasta.

Ingredienser   4 port

600 g skinn- och benfri laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör-&rapsolja (laktosfritt, för mig)
1 dl hackade hasselnötter
2 ½ dl mellangrädde (laktosfritt, för mig)
rivet skal och saft av ½ citron
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl riven Svecia ost
2–3 squash, ca 700 g

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Pensla ovansidan med smör-&rapsolja och doppa i nötterna.  Blanda grädde, citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken.  Stek i mitten av ugnen 10–15 min.  Hyvla squashen med en potatisskalare till långa tagliatellestrimlor.  Lägg dem i ett durkslag och häll över kokande vatten.

Strö över riven ost och garnera med citron vid servering.

Ljus, värme, kram & tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0