fredag, nä de finns även låångtisdag

Idag och med mitt nya schema kommer tisdagarna att vara lååånga 08.00-17.30 samt att jag har både yogajympa med 4-åringarna på f.m och personalyoga på e.m.
Om man är nyfiken på vad yoga kostar, så kan man titta runt och googla. Ett pass kan kosta allt från 100-180 kr för ett pass på ca 1,5 tim. Mina kollegor får GRATIS gå på yoga för vår chef, och det otroliga jag kan känna är att dom inte ens kommer och provar på det. ? det är lite ofattbart helt enkelt, i min värld.

Stress som är en vanlig "åkomma" på många arbetsplatser är enligt de som forskat inom yoga ngt man verkligen kan få bukt med. Jag själv har varit stressad under väldigt lång tid, blev sjuk då sonen var liten och var hos åtskilliga läkare och gick hos ännu fler sjukgymnaster, terapier och mental träningsgrupper men inget hjälpte.

När jag så började min utbildning till hälsovägledare var jag ändå bättre och tänkte att mitt eget intresse för hälsa kunde leda mig på en bättre väg. Genom utbildningen gjorde via LIA, lära i arbete. Jag var på smärtkliniken i Luleå 3 veckor, men tyvärr hade dom där inget nytt som jag kunde använda mig av. Men sen fick jag 4 veckor på ett nyöppnat yogaställe. Där fick jag prova på yoga i flera olika former, i stort sett dagligen. Jag upptäckte hur min kropp stretade emot, men hur sinnet så gärna ville.

Jag blev fast i yogan, hade äntligen hittat ngt som fick min kropp att reagera, visst var det jättetungt i början, motivationen var inte heller alltid på topp och den yoga jag startade med var ashtanga yoga, berättar lite om den här nedan.

T.ex Om DU är FÖR RASTLÖS FÖR ATT SITTA STILL OCH MEDITERA?

Och/eller för stel i höfterna för att sitta med benen i kors? Då kan Ashtanga vinyasa yoga vara något för dig. För denna yoga är ett verktyg som hjälper dig att "öppna din kropp"
genom att lösa upp spänningar i muskler och leder samt stilla den inre yjattrande dialogen.


Ashtanga vinyasa yoga är en dynamisk yoga, där du tränar upp flexibilitet, balans och styrka. Vilket jag i första han hade behov av i början av min yoga karriär.
Med en speciell andnings teknik tänjer du kroppens fysiska och psykiska gränser och höjer din koncentration och fokuserings kapacitet. Ett bra sätt att generera energi och balans till vardagslivet.



Men det var bara en start av min yogakarriär, jag fastnade nämligen mer för Forrest yoga, som Ana Forrest har utformat.

Forrest Yoga är känd som en intensivt fysisk och internt fokuserad träning/praxis som betonar hur man genomför en omvälvande upplevelse utanför mattan och in i vardagen. Den praxis som utmanar studenter att få tillgång till hela sin varelse och att använda Forrest yoga som en väg till att hitta och sedan rensa den känslomässiga och mentala blockeringar som dikterar och begränsar våra liv.


"Jag utvecklade Forrest Yoga när jag jobbade med min egen läkning. Jag tog poser och ändrade eller skapade nya för att ta itu med dagens livsstil fysiska krämpor. Till exempel sjukdomar som våra kroppar är manifesterar på grund av vår livsstil -. Undre och övre ryggsmärtor, nack-och axel, tunnelsyndrom, tarmsjukdomar "

"Vi längtar också och behöver utmaningar, äventyr och en daglig diet av glädje. I mitt eget helande Quest, erkände jag min förlust av Anden. Genom Forrest Yoga får du din fysiska hälsa och styrka också en plats där för att välkomna hem Ande tillbaka. Och med detta menar jag inte en andlig praktik utan snarare att ditt autentiska jag. "

Forrest Yoga kräver inte styrka eller flexibilitet, det endast krävs en vilja att lära sig att känna autentiskt och svara ärligt. Den praxis som bygger på fyra pelare - Andetaget, styrka, integritet och din inre Ande.  Ana T. Forrest



Jag tyckte verkligen om Forrest yogan, då man i 32 graders värme mjukade upp kropp och leder och jag kände hur jag verkligen kom in i rörelserna efter lång tid av stela leder och värk. Dock finns ingen svensk utbildning för Forrest yogan, men hade det funnits, då hade jag gått denna.

Så istället gick jag vidare och upptäckte Kundaliniyoga av Yogi Bahjan, och har gått den 2-åriga utbildningen och ett av fortsättnings stegen, till sommaren hoppas jag kunna gå modul 2.
Livet är ett ständigt lärande =) Och någon gång kanske Arjeplogs invånare inser att yoga är en guldgruva, oavsett om det är jag eller någon annan som får möjligheten att lära dom detta.

Nu dags att sova, imorgon är det Zumba dags =)

Ljus, värme, kram & jingeling

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0