Mat, mat, Gi-mat

Idag har jag hunnit göra matsedel för nästa vecka =) imorgon är sista dagen på min kickstart å vägning imorgon. Förhoppningsvis är det ytterligare ngt hekto åt minushållet, känns då så runt magen.
Men jag fortsätter på den sunda vägen med Gi mat och erbjuder även dig som läser att följa lite Gi kost. Nu äter jag ju inte rött kött, dvs; gris, nöt, vilt utan endast vitt kött som finns i fisk & fågel.

Om du skulle vara intresserad av kickstarts veckans meny, skriv en kommentar så kan jag lämna ut även den. Det viktigaste är ens egen motivation. Hjärnan försöker fresta mig konstant, gäller att känna att man verkligen vill och inte börja-sluta var å varannan dag. Utan orka köra 14 dagar i ett sträck. Jag har syndat lite grann, men känner att jag i stort klarat mig bra denna gång.

kommande Veckans mat;

Tisdag

Frukost: 1½ dl naturell yogurgt, 1 passionsfrukt,  ½ dl nötter 1 kiwi vid sidan, te

Lunch: laxpytt, grönsallad, vatten, te

Middag: kyckling, ungsbakade rotfrukter, sallad, vatten

 

onsdag

Frukost: 2 ägg, rån, 1 frukt, te

Lunch: räksallad med coscous

Middag: Ugns torsk med wokade grönsaker, kokosmjölk

 

Torsdag:

Frukost: 1½ dl naturell yogurgt, 1 passionsfrukt,  ½ dl nötter 1 kiwi vid sidan, te

Lunch: kokos/lime soppa med kyckling

Middag: fiskgratäng med spenat, sallad, vatten

 

Fredag

Frukost: 2 ägg, rån, 1 frukt, te

Lunch: 2 små kycklingklubbor, grönsallad, vatten, te

Middag: (fläskfilé) kycklingfilé, ungsbakade rotsaker, sallad, vatten

 

Lördag

Frukost: 1½ dl naturell yogurgt, 1 passionsfrukt,  ½ dl nötter 1 kiwi på sidan, te

Lunch: kycklingfärs biffar, med blomkålsmos, vatten

Middag: spenat/broccolisoppa med creme frech, vatten, ost macka på finn crisp

 

Söndag

Frukost: smoothie, se paulins kokbok

Lunch: grönsakspaj, vatten, sallad

Middag: caecarsallad med ost macka


Meningen med vecka tre är att förbränningen i kroppen ökar med intaget av fler och rätt näringsämnen, har jag tur nu så har sötsuget gett vika. Men jag känner dock suget emellanåt ännu. Får nog slåss med det livet ut, men det är på en mer hanterbar nivå just nu.

Fördelen med att ha en matsedel för hela veckan är att man slipper fundera varje dag "VAD" ska jag äta idag?? Nu har jag grubblat en dag som sträcker sig över en vecka. Det gör ju även att jag inte fallar för frestelser. Lunch kan man alltid äta av rester om det blir över, men viktigt att ha en lunch oi åtanke om man inga rester har. Alltid bra att göra en portion extra för akuta matsituationer, dvs träning å man hinner inte laga middagen...eller nåt. Jag sparar alltid om det blir lite över, så ibland kan det bli pytt av olika rester, eller "smörgås/restbord" av rester. Inte alls dumt faktiskt.

Jag gillar ju att laga mat, så jag gör maten från bra råvaror och från grunden, då smakar det bäst. Därför ingen fara att frysa ner, då det förr inte varit i fryst format.

Övrigt idag så har vi packat, alla kartonger är fulla och nu är det snart dags att börja flytta dom till huset. Gubben har ju inte varit frisk i helgen så det blev inget golv lagt. Dock tar han semester nästa vecka för att få fart på allt. Bra!
Jag jobbar, så jag kanske kan ta ledigt i slutet av veckan, för att plocka in i skåp å dyl, eller skura skåpen hemma. Det finns mängder av jobb att göra, så det är bara att välja å vraka =)

Gubben har ju inte varit så pigg, så han la sig tidigt. Själv satte jag mig å såg filmen; Remeber me

Robert Pattinson spelar Tyler, en ung svår kille som är arg och besviken på sin pappa (Pierce Brosnan) för att han alltid sätter familjen i andra hand. Ally spelas av Emilie de Ravin från "Lost" och även hon har pappa-problem. Kärlek uppstår men det är självklart inte problemfritt. Deras respektive familjedraman ställer till det för de unga tu.

Filmen var lite seg, men tyckte ändå den var helt ok. slutet ngt överraskande men ändå inte. Jag förstod ju att ngt skulle ske, men det kändes ändå lite trist. Den är aningen för deppig, önskar att det funnits lite mer liv och glädje mellan alla sorger.




Nu är det dags att ta mig en dusch och sen krpa till sängs brevid min sovande sambo.

 Lite Statistik om kroppen

- det tar 7 sekunder för maten att komma från munnen till magen
- människans hårstrå kan hålla 3 kg vikt 
-  längden av mannens penis är lika med längden av hans tumme gånger 3 eller lika lång i slakt tillstånd som hans pekfinger
- lårbenet är lika hård som cement
- kvinnans hjärta slår snabbare än mannens
- på varje fot har vi runt tusen miljarder bakterier
- kvinnan blinkar två gånger oftare än mannen
- vi använder 300 muskler bara för att hålla balansen när vi står

Kvinnor har redan läst färdigt detta mail.

Männen tittar fortfarande på sin tumme/hand. :-)


 Ljus, värme, kram & Tjingeling

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0