Vägvingel & mingel

Jahapp, resan till kusten gick ju bra. Kom fram välbehållen och klockan hann bli 17.30 och åkte till systerdotter och hämtade henne. Hon behövde till coop, och där hämta pengar å handla hem lite att tugga på.
 
Sen följde hon med mig till mor och där blev vi bjudna på varma mackor. mums.
Sen kom systerson J med sina tre solstrålar, Tilda, Ellinore och William. Gav dom var sin 100 lapp (urk så trist att ge...) som julklapp, men då det inte finns så mkt att välja på i Arjeplog. J däremot fick en bit rökt torkat renkött. =)
 
Fredag blev en shoppingdag på stan. Jag och Mor gjorde centrum osäkert =) Hon hittade lite klappar, men själv fann jag inte vad jag sökte. Vi tog en fika på smedjan och där kom min vän Å, satte sig med oss och surrade en stund. Kul att höra att hon både har nytt jobb och ny kärlek i sitt liv. Hon ville för fyra år sen lägga vår vänskap på is ett tag, då hon ansåg att jag INTE höll mina vänskapliga plikter. Vi hade och har en ganska olika syn på detta med vänskap.
 
Jag tycker det inte gör så mkt att man inte hörs varje dag, eller ja...vad man nu väljer. Hon tycker att man bör det. Jag har himla mkt att göra då jag kommer till kusten, hjälpa och umgås med min familj förutom det jag ofta själv behöver göra så som att handla mm. Hinner tyvärr inte träffa mina vänner det jag önskar. Så i slutet av vår vänskap, för att hinna få iaf lite tid med min vän Å, så brukade jag försöka sova över hos henne en natt. För att på det sättet hinna umgås en kväll med prat och ibland mat. Detta tyckte hon i sin tur kändes såsom att jag utnyttjade henne. Ja, jag försökte på mitt sätt och hon tog det på sitt sätt vilket gjorde att hon inte tyckte det var bra att ha mig som vän längre. Och då hade vi haft en intensiv vänskap i 10 år. Ja, då fick det väl bli så.
 
Hon erkände nu att hon saknade mig, och visst gör även jag så. Men tror att vi är för olika för att hitta tillbaka till den vänskap som en gång var, efter det brev hon avslutade vår vänskap med.
 
 
Fredag middag blev en kycklinggryta Mor tillagat som smakade bra, med ris till detta. Sonen å hans sambo M var också där och åt tillsammans med oss. Även en yatzy blev spelad.
Sen vid 19 körde jag bort till affären och handlade, så vi kunde göra kladdkaka. Träffade där min systerson F, som såg trött och sliten ut. Fick ont i moster hjärtat att se honom. Nu hade han flyttat ut och fått lämnat sin familj på två små barn och en sambo som inte uppskattat honom för den han är. Ja, så är livet. Prövningar och åter prövningar för att forma oss till de personer vi ska bli.
 
 
Lördag åkte jag själv iväg på shopping, då son och hans sambo M tagit sovmorgon och var för trött kl. 10.00 att åka någonstans. Även Mor var för trött för shopping idag, och valde att vara hemma och vila sig.
Jag åkte iväg, stannade till i centrum där jag hittade present till Magnus (& indirekt till Sofia) ett spel som hette "Hur vuxen är du?" Med frågor i ämnet. =) sen hittade jag lite presenter till Fredriks pojkar, så nu ligger alla paket hos Mor för att jag ngn gång ska få ge dessa gåvor till pojkarna. Kanske då F kommit iordning.
 
Åkte vidare mot storheden med ett stopp på vildmarkshoppen för att köpa svärfar en julklapp. Blev dyrt!
Kom på storheden och träffade där Stefan min vän, kul. Son och sambon M kom också och då tog vi en kaffe på fiket där, jag drack choklad...
Lämnade in tipset, åkte med M till Ö&B där hon fick vänta medans jag å son åkte och köpte henne julklapp.
 
Tillbaka till Mor till kl. 15.00 efter att ha random handlat mat åt systerdotter, så hon fick lite i kyl/frysen.
Vid 15.00 kom syrran, systerdotter, systerson och Sofia, son och sambo M och systerson Patrik till Mor. Vi fikade kladdkaka efter mitt recept som min Mor inte tyckte blev god även om det var hon som gjort den. Hon tycker nämligen inte om mörk choklad, allt ska vara väldigt sött för att det ska tillfredställa hennes gom =)
Men hon höll god min, men avslöjade detta på söndagen.
 
Vi beställde sen mat från kinaresturangen Exotic. Jag ,M och P åkte till stan och hämtade beställningen och alla käkade och mumsade i sig =) Jättegott.
Sen droppade alla av och lämnade oss runt 19.30
Hade hoppats få se "så mkt bättre" men det programmet tycker inte Mor är bra, så då blev det en repris på morden i midsommer...
sen säng och lyssna på ljudboken jag påbörjat. "en man som heter Ove"
Jättebra bok, men man behövde lyssna några kapitel innan man riktigt fastnade för den.
 
Söndag klev jag upp 07.30 och packade, käkade frukost och åkte runt 10.00 med son och hans sambo M mot centrum och willys. Jag handlade julmat för 2500 kr och åkte sen hemåt mot Arjeplog vid 12.00
Resan gick bra och fort då jag hade ljudboken i örat.
 
Kom hem runt 15.15 och packade in allt jag handlat, stekte sen köttfärs och kycklngfärs och vi åt tacos. mums.
Plockade sen bort, fixade köksbordet med lite nytt julpynt och slog in paket för jobbets julfest imorgon.
 
Nu lite Tv, se lite inspelat =)
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ...<3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0