vintersolståndet

Här är en enkel meditation för att ansluta till ditt hjärta och inre-själv:

Heart Beat Meditation

Sitt i lätt meditationställning, eller benen i kors, en avslappnad pose med en rak rygg och fokusera de slutna ögonen ovanför dvs punkten mellan ögonbrynen på det tredje ögat.



Placera dina fyra fingrar på höger hand på pulsen punkt på vänster handled. Som ligger avkopplande i ditt knä.

Känn pulsen slå som hjärtat skapar. Med varje slag, upprepa ett mantra tyst, t.ex. Sat Nam, eller eget val. Fortsätt i 3 till 11 minuter, och sedan slappna av.

 

Denna meditation är bra för oss under december, då Venus just nu är bakåtsträvande.

Nyckeln med denna bakåtsträvande är att komma bort från våra ruvande och undertryckta känslor och se relationer som ett sätt att få en högre mening och syfte för våra liv.

 

Det kan också väcka liv i gamla relationer, man hittar en gammal vän på tex facebook och faller för frestelsen att återuppta en gammal relation. Det känns bekant, men man kan lika lätt som man fann varandra under denna tiden trilla i en grop. Det är nämligen lika lätt att tappa intresset.

 

Venus representerar många saker i våra liv: konst, skönhet, partnerskap, äktenskap, sambo, bilar (transportmedel), sexuell njutning, musik, pärlor, blommor, förnöjsamhet, sensuella avlatsbrev, och absolut, våra relationer.

 

Och vill du verkligen att "falla" in love? Som lärare Yogi Bhajan sade en gång: "Kom ihåg, varje dag har en grop. Så var försiktig att du inte faller! "

 

 

 

Var på jobbet och fick handledning med vår väldigt duktiga handledare i pedagogisk dokumentation Annica.

Men det var tungt, känns tungt och trycker i ansiktet så tänderna känns lösa pga förkylningen. Imorgon blir jag hemma för att vila upp mig. förhoppningsvis är jag piggare på onsdag.

Snön faller här i Arjeplog.

 

Idag fick vi den lilla vita led ljus räven som sambon beställt. jättefin. Ska bli intressant och se vad svärfars jund tycker då räven står på bron =) dom är ungefär i samma storlek, Sally och räven. (tar en bild på räven sen)

 

 Sally ute på isen med sin husse
 
 
 
Sköt om er
 
Själv har jag laddat med ingefära, vitlök, svartpeppar och honung. Fick en burk hemgjord honung av svärfar då han kom från sin resa, den är supergod.
 
Nu middagsmat...

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0