Akut sjuk

Jag är nu i Luleå och på  fredag när jag kom mer eller mindre slängde jag mig på telefonen å ringde 1177 för sjukvårdsupplysning. Mor var väldigt medtagen och sjuk då jag kom, så jag började näst intill gråta då jag såg hennes insjunkna kinder och hennes  hopplösa och trötta blick. Hon höll sig knappt på benen.
 
På 1177 förklarade jag läget med att hon nu varit sjuk drygt 2½ vecka, träffat en läkare nyårsafton, ännu en på onsdag som gett henne penicillin men INTE skickat henne på lungröntgen!! Vilket för mig är otroligt. Vad händer med sjukvården av idag? Struntar de i människor eller har de blivit blasé då de träffar många äldre som insjuknar under storhelgerna?
 
Iaf tyckte sköterskan i Kiruna att jag skulle åka in med henne till akuten, så jag klädde på min Mor som var mkt svag och sakta tog vi oss ett steg i taget till min bil. vi parkerade utanför akuten, där det givetvis inte fanns några parkeringsplatser. Hjälpte Mor in och vi berättade för sklterskan som satt där vad och varför vi kom. Mor fick tack och lov komma in direkt i ett rum, och de började undersöka henne.
 
De tog EKG, Blodtryck, tre rör blod och dom försökte ta ett annat prov inne i venen men det misslyckades då Mor skrev till av smärtan det orsakade. Läkaren var ned och frågade en hel del. Tur att jag var med och kunde svara på frågorna samt tala om hur hemskt dålig hon var motför sitt vanliga pigga jag. Sen blev hon hämtad upp till lungröntgen, tillbaka till akuten och vänta på besked om provsvar.
 
Då passade jag på och gå ut till bilen... vad hade hänt? Jo, en p-bot!! Men så jäkla typiskt. Finns inga p-platser och jag vet inte HUR dom tänker... Ärdet en sport att tjäna 800 kr på varje bil som lämnar in människor på akuten?
Q-park som  tydligen är pigg på att bota bilar måste ju tjänaen förmögenhet. Kommer dock att överklaga. återkommer om det sen-
 
Idag lördag passade jag på att städa lägenheten åt Mor, damma mattor, dammsög, tvättade kläder och igår bytte jag i sängen. Tvättade även badrumsmattan som hade spår av sjukdomens baksida, dvs går inte in på detaljer. Tömde kylen på gammal mat och bar ut soporna. vattnade hennes blommor ikväll så de stackarna överlever, vädrat hennes yäcke så det ska kännas frächt till hon kommer hem.
 
For upp till Mor vid 10.30 och stannade med ett uppehåll då jag for till storheden och handla ngt att äta, tidning till Mor och hittade en verktygslåda åt sonen.
Tillbaka på sjuklhuset och vi kröp ihop i Mors sjuksäng och tittade på bilder i min laptop. Vi tittade på bilder från Tunisien och fnissade lite åt en del, vi tittade även på bilder från Western Farm som vi var och åt julbord på, och såg den jättebra schowen. Mor blev lite gladare. Passade oxå på att visa lite bilder på Alicia, barnbarnets lilla tjej i göteborg.
 
Ptatade även med sjuksköterskan om proverna, vad dom visade och dom var på väg åt rätt håll, dvs hon blir starkare. Hon har legat med närings-å antibiotika dropp från igår kväll, samt fått syrgas och så en mask med ånga som hon fått för att slemmet ska lossa i lungorna och för att andningen ska gå lättare. Hon hade inte sovit så mky under natten men var glad och tacksam över attnu få hjälp.
 
Idag har hon smakat lite lunch, men middagen tyckte hon var mkt smaklös och trist =D Bra att hon börjat smaka lite mat. Hon har ju inte fått i sig tillräckligt på länge. 
 
Ikväll fick hon flytta till lungavdelningen, så jag misstänker att hon får stanna till måndag iaf. Hon är ju på långa vägar inte frisk och hon behöver vara under uppsikt.
 
Nu sova, ska till sjukhuset imorgon igen.
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram
.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0