På sjukhus

Sitter just nu på avd 61 på s. sjukhus. Kom hit vid 09-00 idag. Min Mor ligger nu här, just nu sover hon en stund.  Därför passar jag på att kolla lite mail och skriva en rad här på bloggen.
 
Tittade in till Aja (brorsdotter) och hoppadespå nya bilder från besöket hos sin far, för att kunna visa Mor. Det fanns en ny bild, men hoppas nu när familjen är hemma att fler kommer. Är roligt att dela med Mor, när hon är vaken å orkar.
 
Igår satt jag och sonen här och underhöll lilla Mor, med lite yatzy =) som hon ville spela, lite prat och så såg vi skidor på Tv...tänk vad jag (å son) offrar oss...hehe. Menar enbart att sport är inget ngn av oss två tittar på, men Mor är ju ganska intresserad, så då vill man ju stå ut en stund. När vi då trodde det skulle ta slut efter slalom, längskidor dam å herr nä...då blev det skidskytte, då gav vi upp och kramade Mor och lämnade henne i sportens värd.
 
Jag å son åkte hemåt och var förbi och handlade lite på hemvägen. Han gick till sig och jag till Mors lägenhet. Först tänkte jag att jag kanske skulle hälsa på hos ngn, men mentalt var jag för trött så det blev dummburk. Son med flickvän kom senare och vi spelade oxå yatzy, då fick jag revanch å vann =D
 
La mig runt 23.00, vet inte varför jag såg tv så länge, hade nog kunnat somna vid 21 redan. Men då la jag mig å somnade. Vaknade efter 30 min med jobbig hosta och halsont, tog lite host medicin och somnade om och fick sova hela natten. skönt.
 
Imorse skjutsade jag sonen som skulle och jobba på sin skogspraktik. dvs jobb utan lön med aktivitetsstöd och fortsatt fattighet. Men visst är det skönt då man får göra ngt då man varit arbetslös länge. Tycker dock att AF kunde försöka hjälpa till med utbildning med inriktning mot framtidsjobb eller praktik på en riktig arbetsplats där  möjlighet till jobb kan finnas.
 
Sen åkte jag tillbaka till lägenheten, där jag nu på morgonen lagade köttsoppa som jag satte i mindre potionsbyttor så Mor har då hon får komma hem igen. Behöver göra upp mjölken som datumet gått ut på, får väl bli fläskpannkaka i frysen oxå åt henne.
 
Väntar på besök av syster E som ska på kontroll idag, hon och systerson skulle nog komma förbi Mor här på avd efteråt. Jag hoppas hon inte blivit sämre utan att det hellre är ngt dom kan hjälpa till att fixa.
 
Nu vaknar Mor, så nu ska jag återgå och vara lite sällskaplig.
 
Kväll;
 
Idag fick Mor biff, potatis och sås till Lunch. Hon tyckte det smakade bra idag, så hon tog en bit biff å lite potatis och räckte mig -smaka, sa hon givmilt. Jag skakade på huvudet, efter 15 år utan kött -Tack Mor, jag äter inte kött! -Ja, visst ja säger hon och skakar på huvudet. Nej, inte helt lätt att komma ihåg=)
 
Syster kom aldrig idag, så Mor kände sig besviken. Hon väntade hela dagen på besöket, men ibland verkar det vara svårt att puzzla ihop. Misstänker väl att systers eget besök var jobbigt och orken kanske tröt.?
 
Men Mor var in och tog sig en dusch med hjälp av en sköterska, det tyckte hon var skönt och såg lite gladare ut trots att det kostade på orken, så hon vilade efteråt och försökte återfå lite andningen.
 
Det kom lite te å bulla vid 14.30 och även jag fick mig en bulle. Då kom det in två män och monterade ner Tvn, så dom blev utan Tv på avdelningen. Hon ligger med en annan äldre kvinna och en äldre man, så totalt tre är dom. Men det kan ju vara skönt att få slö titta lite på Tv när man är sjuk... knasigt.
 
Senare orkade hon spela yatzy med mig, hon vann vilket gjorde henne glad. Men idag orkade hon bara ett parti. Sen såg vi lite på Tv4 play om en kvinna med dubbel identitet. Hon tyckte det var ett bra program.
 
Jag åkte hemåt till lägenheten vid 17 idag, Kan meddela att sjukhusstolar inte är speciellt sköna, så träsmaken i baken är där som ett frimärke på brevet.
 
När jag kom hem bjöd jag över sonen med flickvän på lite köttsoppa och ett parti yatzy =)
Pratat i telefon med Mors syster Gun varenda dag då hon ringt och frågat om Mors tillstånd. Idag ringde även min farbror och hörde om tillståndet. Alla är oroliga och det är ju skönt när folk bryr sig. På onsdag skulle nog moster Gun komma å hälsa på om Mor blir kvar.
 
 
Vet inte när jag kan resa hem ännu, då Mor fortfarande är så dålig.
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0