Sett film - å nya serier

Igår såg vi Mammas pojkar av Ulf Malmros

Hårdrockande tvillingbrorsor går sin curling mamma på nerverna när de blir av med jobbet och flyttar hem. Visst känner man igen sig lite, men handlingen i filmen tar aldrig riktigt fart innan filmen är slut.

 

"Ett långt förspelsgos", för att citera Mia Skäringens rollfigur

 

Oden och Thor (egentligen Mats och Lennart), är lite för gamla för att snylta på mamma, gå arbetslösa och ägna dagarna åt att digga till heavy metal, men de gör det ändå. (Jag gillar inte den musiken, och den spelades ju under större delen av filmen vilket också drog ner betyget för min smak)

 

Och prästmamman (Gunilla) som alltid är tillgänglig tom under sin egen andakt, då hon själv borde jobba kan hennes söner ringa och behöva henne och hon lämnar kyrkan å dess besökare åt sitt öde... vilket känns aningen överdrivet.

 

Sen funderar hon varför ingen kommer till kyrkan!

 

Oden och Thor blir i hemlighet svaga för skolfröken Jennys ( Mia Skäringens rollfigur) linedance-ande kurvor. Men eftersom bröderna bestämt sig i en pakt att aldrig låta kvinnfolk komma emellan dem går detta lite i stöpet när båda i hemlighet börjar uppvakta henne.

 

Mia Skäringe är absolut bäst i filmen, utan henne hade det inte blivit ett enda skratt som kittlade min strupe. Älskar henne, egentligen vad hon än är med och spelar i. Toppen tjej.

Filmen får av mig Två och en halv getingar av fem möjliga. Bara för att Mia S var med i filmen.

 

 
 
Har ni följt serien Vikings?
 
Den är jättebra. Men det som är jobbigt är ju detta att säsongen tar slut å man måste vänta så länge innan nästa säsong =(
 
Irländskt-kanadensiskt historiskt drama från 2013 av Michael Hirst.

Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel)

är en driven krigare med visioner, som har tröttnat på att alltid bli skickad österut av hövdingen Haraldson (Gabriel Byrne), och därför bestämmer sig för att samla ihop ett eget rövarpack och segla västerut – mot rikare jaktmarker.

Vikings är en ny serie som är baserad på verklig historia och handlar om Ragnar Lothbrok, en nordisk hjälte bland vikingarna. Han sas vara en direkt efterkomma till Odin, krigarguden. Serien följer honom och hans gäng med vikingar när de ger sig ut med uppdraget att upptäcka världen.

 

Till sin hjälp har han bland andra den halvtokige men kompetente båtbyggaren Floki – som spelas av Gustaf Skarsgård med tvättbjörnskajal.

”Vikings” bjuder på en ganska förväntad blandning av skitiga karlar, möten i murriga lokal­er, korpar, märkligt medeltida sängkammarprat, och olika varianter av bruten engelska.

 

Serien har förresten fått lite kritik för att den inte alltid är historiskt korrekt men det stör jag mig inte på. Då jag inte är insatt i just den historien så är det lätt. ;)

 

Rollo, är Ragnars äldre bror. En man utan fruktan. Är het på Ragnars fru, men hon vill inte ha honom. Rollo blir svartsjuk på sin brors framgång och det är enbart en tidsfråga om och när han kommer att svika Ragnar.

Ragnar lovade i början att dom alltid skulle vara jämnlika, men Rollo är mer vild och har muskler medans Ragnar är mer hjärna. Ragnar har iof både ock, men Rollo är för det mesta tjurig på sin brors popularitet. Spänningar hotar ständigt deras förhållande.

 

Rollo c1

 

Som av " En kungens Ransom ", har Rollo döpts och gett det kristna namnet Rolf, även om han inte tar detta på allvar.

 

Har nu sett alla avsnitt och längtar till fler.

 

Vi ser ju även serien Games of thrones. Har skrivit om denna innan, nu väntar vi bara på nyare avsnitt.

 

Förhoppningsvis läser ni min Novell som finns under Evas Texter. Glöm inte att kommentera =) Bra, dåligt mm, alla kommentarer är bra.

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0