Aceton -å känslor

Vi pratade just på jobbet ang detta med dålig andedräkt och hittade detta svar:
 
 
5:2 och undrar vad man kan göra åt det?  Så här är det: När kroppen har förbrukat sitt glukos- och glykogenförråd börjar den tillverka energi ur fettdepåerna. Det är här vi får en viktminskning! En effekt i fettförbränningen är att det bildas ketonkroppar, som ger en acetonliknande andedräkt som inte är helt angenäm.

Det är alltså inte halvfastan i sig som ger den dåliga andedräkten, utan viktminskningen. om man kompensations äter för att inte gå ner i vikt får man alltså ingen dålig andedräkt – åtminstone inte som en följd av 5:2. Det kan man ju naturligtvis få ändå, men då beror det troligen på att du ätit något annat livsmedel som kan ge en annorlunda andedräkt, eller att du – har missat tandhygienen…

Vad kan man då göra för att undvika acetondoften? Oftast brukar det ge med sig när kroppen vant sig vid att använda fettdepåerna som bränsle, men om man besväras kan man ta till vanliga knep som att tugga persilja, citronmeliss, färska små ingefärabitar eller sockerfritt tuggummi. Överdriv dock inte tuggummituggandet eftersom sötningsmedlet och tuggandet kan ge en väldigt bubblig mage som sidoeffekt.

 

"Ett hälsosamt liv kostar inget!".
Jag har funderat lite på det. Hur man väljer att leva börjar till stor del med sin egen inställning.
Man kan välja att leva hälsosamt eller man kan välja att inte göra det. Men valet är ändå ditt.


Och vad som är hälsosamt är nog mycket upp till var och en. Det som jag tycker är hälsosamt tycker
andra inte är det, och tvärtom. Jag gillar 5:2 pga jag inte kan fasta, då får jag lätt migrän. Därför passar denna livsstil mig mkt bra.

 

 

Övrigt idag ska jag skriva om en känsla, dvs jag kommer inte att redovisa, berätta om vad som skett eller inte utan enbart mina känslor.

Jag blev väldigt glad till att börja med då jag fick en förfrågan. idag fick jag känslan av att förfrågan inte hade ngt djup. Jag blev ytterst ledsen och besviken. Jag försöker som de flesta andra att alltid göra mitt bästa och gläds åt det som blir bra, och försöker förbättra om jag inte lyckats. Men då man får mattan man står på bortdragen utan förvarning, å tror att "man" står stadigt men icke. vips faller man omkull och det gör ont, både fysiskt och i själen. Varför dras då mattan bort, jo...pga jag är sjukskriven...vilket inte har förändrats sen själva förfrågan blev aktuell.

 

Jag kan känna mig överkörd och inser att även om man speglar/kommunicerar på ett bra sätt ena stunden, så kan det man speglat helt plötsligt ha förändras pga yttre faktorer eller inblandningar. Det som kändes bra blir urvattnat och meningslöst. känner att min positiva attityd blir naggad i kanten och det som var finns inte längre kvar. Bara att inse att ögonen mina varit blåögda...igen.

 

Det som är jobbigt är känslan av att hänga på en skör tråd pga min axel. Kanske att jag även blir utan jobb, ska ju till doktorn imorgon och det är ju ingen större förändring. Har ju bara en Vic tjänst fram till jul.

 

 

Förstår mig inte på illviljan

vill aldrig vara sån

kommer förhoppningsvis att

värja mig mot sånt

Har fått höra

mer än jag nu önskar

redan

 

Går vidare i livet trots mina blå ögon

vill slå dövörat för skvaller och förtal

Önskar det fanns vägar

att mötas i ödmjukhet för varandras

olikheter

 

 

 

Hmmmmmmmmmmmm... vem ska man tro på, tro på, tro på när det e så här?

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0