Är andra så självsäkra

Idag; Trevligt att få ett litet meddelande då jag tittade in idag. Fina lilla brorsdotter erbjöd sin kunskap för lite förnyelse av header på min blogg. Det skulle ju vara lite najs =)
 
Veckan har lixom gått fort. Vips är det strax torsdag- imorgon. Då ska jag på en ABC utbildning, (=Alla Barn i Centrum) ska bli intressant.
 
Det är en utbildning för att hjälpa föräldrar, dvs starta föräldragrupper för föräldrar. Idag har vi inte samma möjlighet att få hjälp och stöd från de äldre, och ibland kanske det inte är råd man vill ha. Utan kunna diskutera och höra hur andra gör och har det, hur löser man konflikter, är jag en curling förälder, gagnar eller stjälper det mitt barn och våra relationer?
 
Alla är föräldrar till barn i åldrarna 3-12 år. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenhet och forskning. Lärdomar och insikter ar vi sedan med oss och praktiserar hemma mellan träffarna.  

Under träffarna ges möjlighet att diskutera föräldraskap med andra föräldrar. Innehållet handlar bland annat om hur föräldrar kan främja sitt barns självkänsla, hur man kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas. Information och diskussion varvas med övningar och filmer.

 

Rubrikerna: 

 

Träff 1 – VISA KÄRLEK - Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.

 

Träff 2 – VARA MED - Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.

 

 

Träff 3 – VISA VÄGEN - Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan stress hanteras? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn. 

 

 

Träff 4 – VÄLJA STRIDER - Hur kan tjat i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Diskussioner och filmexempel kring konflikthantering. Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen.

 

 

 

Jag tror det är bra med föräldrautbildning. För vanliga föräldrar utan särskilda problem...
Annars är det lätt att man inbillar sig saker. Man kanske läser på bloggar, facebook, twitter mm alla forum man kan läsa om olika vardagar med familjen mm. Får för sig att det är bara vi som har funderingar, alla andra verkar så självsäkra? Vi går omkring med funderingar av olika slag, en del problem och då är det kanske just en sån här grej man kan göra. För att få lite "kött" på benen, genom att ventilera, våga fråga, ta tid att lyssna och kanske en å annan ny tanke kan formas och hjälpa till i ens vardag.

 

 

Nu dags att fundera ut vad jag dra på mig för kläder imorgon och vad jag ska ha med mig. Dagen idag har varit hyfsad på jobbet, lite små irritationer, men, men. Igår fick vi hem vår nya kyl/frys till köket.

 

Ibland är det underligt vad "orken" kan göra, och man inte vill erkänna att det är just den som är problemet, eller inte riktigt med kunskap...erkänner, jag hade inte så mkt kundskap om den nya kyl/frysen.

 

Vi behövde nämligen hänga om dörrarna och trodde först att det var ett masstodont företag, så det såg mörkt ut... kanske prova att ha det som det var, trots att just det inte var ngt vidare alternativ. Till slut blev det så bestämt, vi vänder dom och på 30 min var det klart. Oron och motståndet var större än själva omhängningen. Så kan det lätt bli då man är osäker och trött efter arbetsdagen, tron på sig själv fanns inte riktigt på och så förstoras problematiken upp.

Men nu är det Toppen med ny Kyl/frys måste jag erkänna =D

 

 

Så kusten, Here I come...

Mor ska hämta mig i stan, så får vi se vad som sker därefter =)

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0