Astrologi?

Jag gillar astrologi på många sätt, men jag är inte egentligen så insatt. Jag tittar däremot på många bra sidor, då jag verkligen tror vi är ihopkopplade på många olika sätt till varandra.
 
Gentemot astrologi och horoskop ska man förhålla sig skeptiskt, eftersom vetenskapliga belägg saknas – men det betyder inte att allt kan avfärdas innan det har prövats på vederhäftigt vetenskapligt sätt. Avfärdar astrologin gör ändå ideligen självutnämnda förnuftets profeter, som så gott som alltid begår misstaget att hasta till slutsatser på väldigt svaga grunder
 
 
Solen går in i astrologiska Vedic tecknet Jungfrun den 16 september och innebär en fokusering på vår hälsa och självförbättring rutiner. En bra tid att börja en övning eller diet program, eller på nytt engagera sig i en daglig meditation.
 
 
 
 
Om Tvillingen kan jag läsa en hel del, och många egenskaper stämmer ju på mig. Jag är född tvilling med accenten i jungfrun. Ascendenten är också den punkt som bildar startgräns för första huset och därmed bestämmer alla husplaceringar i horoskopet. Ascendenten sägs i horoskopet representera per­sonens yttre gestalt, det som andra allra först lägger märke till, vad han på ytan verkar vara för en.
Jag är aldrig rädd för förändringarnas vindar, snarare över det som står stilla. Jag tycker om rörelse i livet, och blir ganska lätt uttråkad.
 
 
Tvillingen: Flyktigheten och rörligheten är Tvillingarnas grund­drag, vilket för solen innebär ett slags andlig spretighet som inte nödvändigtvis behöver upplevas som en brist. Den kan lika gärna vara en tillgång, en total formbarhet inifrån, en iver att upptäcka alla nya infall i förändringens universum. Tvillingarna trivs med det orubbliga faktum att tiden går, att allt som kommit ska försvinna och att inget varar beständigt. Inte så att Tvillingarna själva driver fram förändringar, men de är alltid på första parkett.
 
 
Solen i Tvillingarna leder till en i grunden positiv livssyn, en förtjusning över tillvarons oändliga möj­ligheter, som på sin andra sida åstadkommer otillfredsställelse - man får aldrig nog, och bävar för att tiden inte ska räcka till, vilket grumlar lyckan i nuet. Sålunda finns i Tvillingen både en förtjusning och en fruktan inför framtiden, som han vet innehåller en förändring som kan vara ett slut. Därför kan Tvillingarnas snabba rörlighet upplevas som en aning ångestladdad. Och de är alltid meddelsamma.
 
 
11-20 juni Tvillingarnas rörliga dekad
Här är Tvillingarna som mest sitt stjärntecken, med ett kaos av tankar som far kors och tvärs, en snabbhet och otålighet som aldrig domnar. Med solen i denna del av Tvillingarna vill man leva mitt i världens kaos, känna allting fladdra och fara omkring, och själv slippa allt vad fotfäste heter. Rörliga Tvillingar talar och umgås med förtjusning, inte alls för att nå mål eller förståelse, utan i pur uttrycksglädje. Det är dock inte fråga om dumhet, ty dessa Tvillingars tanke är så berest att många visheter och insikter har fastnat, och all erfarenhet gör dem långt ifrån lättlurade. För dessa Tvillingar är universum en oändlighet av fenomen som inte nödvändigtvis hör samman, men som alla kan begripas. Deras strävan är därför att känna igen och förstå alla element i tillvaron - en förståelse som brukar bli mer kvantitativ än kvalitativ. Den snabba men behärskade tanken.

 

     Detta studsande som atomernas i upphettad gas gör Tvillingen yr, men han trivs i den yrseln. Sådant som står stilla skyr han, och han vill göra revolt mot vardagen. Den rörliga Tvillingen är dock så lättroad att det som andra ser som en grå tillvaro hos honom har mängder av glädjeämnen och möjligheter. Den som har solen i denna del av Tvillingarna när sig på kaos, och kan se kaos i monotonins högborg. Om världen är en oändlig mängd platser, är han den som far omkring mellan dem, så att de knyts ihop och har kontakt med varandra. Det är de rörliga Tvillingarnas livsmål att vara mitt i överallt.

 

 
 

     De rörliga Tvillingarnas förhållande till fadern är splittrat, förvirrat och rörigt. De kommer sällan varandra inpå livet, umgås oregelbundet men under lättsamma former. De har sällan konflikter eller allvarliga meningsskiljaktigheter, men utvecklar inte heller någon särskild enighet. Det är som om de vore enbart bekanta.

 

i Relation med Oxen, kan komplettera varandra på så vis att Oxen ordnar och håller tillbaka Tvillingens slarv och spontanitet, liksom Tvillingen livar upp Oxens vardag. Frågan är dock om de med sina olika hastigheter hittar till varandra

 

 

Enkelt kan man säga att horoskopet sammanför beståndsdelarna så här:

     planetenhar sin speciella energi,

     zodiaktecknet ger den en viss karaktär,

     huset ger den ett spelrum,

     aspekterna ger den inflytande från andra energier.

 

 

Dagens övriga nyheter... Finns inte så många såna. Jobbat, och sambon kommer sent hem då han varit till skeå idag. Han hälsade på sin son där, då sonen ska snart operera sig.

Känns kallt ute nu, grått å trist. Ingen sol så långt ögat når. brrr

 

Idag påbörjade jag läsandet av boken som hör till ABC utbildningen. 5 gånger mer kärlek. Den kommer jag att rekommendera föräldrar. Att ha tid, kvalitetstid med sina barn är guld värt. Därefter kommer regler och gränser. Men först kärlek och umgänge.

läste 45 min av min 60 min lunch =) det var nice.

 

Pratat med min syster och min Mor idag. Thats it.

 

Det här med vår konung är ju lite trist kan jag tycka.

 

Vad man än nu tycker om kungahuset-  har kungen inte blivit lite trött och lite arrogant?

 

Hans "skämt" är respektlösa mot journalister och folket- nu må det vara så att kungen ogillar vissa frågvisa & okunniga journalister- men det ingår ju i hans jobb beskrivning kan jag tänka,  att möta pressen som på ett sätt är förlängningen av folket - journalister ställer ju frågor som sedan vidareförmedlas till allmänheten. Visst kan man ju tycka att  journalister många gånger har både enfaldiga och självklara frågor, men... respekt kungen...

 

Gillar man inte "spelet" så får man hålla god min - det duger inte att vara snobbig.

 

Folk går ju i pension- det är normalt att tröttna på sitt jobb och vilja göra annat - kanske kungen borde fundera på det?

 


Mat är gott, gärna grönt

Grönsaker

Halloumiost

Ringla över olivolja

Lite salt, lite honung.

In i ugnen.

Toppen gott!

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0