Filmfredag med Mud ...

Fredag var ingen rolig dag, hade ont och axeln värkte och värkte.
Försökte sysselsätta mig med olika saker, men det gick inte. Hjärnan berättade ständigt att -Hörru, det värker, gör ngt annat...
 
Så dagen gick långsamt och jag längtade efter att gå till sängs mest hela dagen.
 
 
Lagade middag iaf.
 
Stekt kycklingfilé, stekt potatis, gorgonzolasås och en grönsallad var smaskens.
Blev lite pistagenötter till Tv filmen. Vi såg;
 

"Mud" är något så ovanligt som en film som spänner över två helt skilda genrer, och som lyckas göra det rätt framgångsrikt. För även om berättelsen kan beskrivas som en barn thriller är det barndomens äventyr och upptäckten av kärlek, som sätter de djupaste spåren.

Titelkaraktären Mud, fulländat spelad av Matthew McConaughey, har tagit sin tillflykt till en ö någonstans i

Arkansas-delen av Mississippifloden. Anledningen - han har haft ihjäl en man som var våldsam mot kvinnan han älskar, Juniper. Väl där blir Mud upptäckt av två 14-åriga pojkar, Ellis och Neckbone, som lever sitt liv intill floden och ständigt gör eskapader i den omkringliggande vildmarken.

 

I biroller ser vi Jeff Nichols vän och huvudrollsinnehavaren i hans två tidigare filmer, Michael Shannon som Neckbones udda men kärleksfulla morbror (han är inte med så mkt). Fantastiska Sam Shepard spelar Ellis granne och Muds vän, den gamla enstöringen Tom. Och som Juniper ser vi Reese Witherspoon i hennes mest seriösa roll sedan June Carter i "Walk the Line". Vet inte om jag tyckte att hon gjorde ngt större intryck i denna film.

 

 
Jacob Lofland, Matthew McConaughey, Tye Sheridan i Filmen Mud.
 
 
Den var en ganska bra film faktiskt.
Visar även hur egoistisk man som vuxen kan vara, dra in dessa två tonårspojkar i hans ganska våldsamma liv och jakt på sin kärlek som manipulerar honom på sitt sätt.
 
 
Efter filmen gick jag och la mig, klockan hade hunnit bli runt 22.00
Låg i sovrummet och såg på filmen;

AMERIKANSKT DRAMA FRÅN 1995. Amerikanen Jesse möter den franska studenten Céline på tåget till Wien. Jesse ska nästa morgon ta planet hem till USA och övertalar Céline att stanna i Wien tills dess. Ett starkt band knyts mellan de båda, men de vet att deras förhållande är omöjligt.

I rollerna: Ethan Hawke, Julie Delpy

Men den slutade otroligt trist. Dom bestämde att återförenas om 6 månader... men det fick man inte se om de gjorde. Typiskt idiotiskt slut.
Men, jag kollade vidare idag söndag och upptäckte att man gjort fler filmer med dessa två i samma tema. Får väl se dom också.
 
Vi möter dem igen i "Bara en dag" 2004. Nu har det gått ytterligare nio år, de är gifta och har barn och vi möter dem i "Before midnight".

Under dessa snart 20 år har vi sett hur Celine (Julie Delpy) och Jesse (Ethan Hawke) mötts och skilts åt, hur de åter träffats och blivit förälskade.

 

Somnade faktiskt efter den filmen och har sovit sådär. Bra för att jämnföras med andra nätter, inte behövt gå upp och ta ngn värktablett. Bara vaknat, registrerat att jag haft ont. Kunnat vända mig och somnat om ända till 07.45 då min kisse Chanti tyckte att NU var hon ju hungrig.
 
Steg upp och gav kissarna mat.
 
Idag är det en betydligt finare dag utanför fönstret. Det regnade så otroligt igår, men idag har naturen vaknat till ett helt annat ljus, nästan sol men inte riktigt. Dags att plocka in pelargonierna, spara dom till nästa säsong =)
Kasta resten av sommarplantorna.
 
Otroligt egentligen vad mkt pengar man kastar bort... sommarblommor för 1500 spänn och nu åker dom i komposten. Försöker satsa lite mer på fleråriga blommor, men i blomlådorna är ju detta svårt.
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0