Komprimerad mathelg

Mat i stora lass...
 
Lördag och sonen och sambon hans här hos mig. Fint väder och hösten är nu ett faktum. Nu är det kyliga mornar och stickad tröja och stövlar på sig =) skogspromenader med ånga från munnen, kommer så småningom.
 
Vi har komprimerat alla goda festligheter till denna helg, så ja...mest har vi ätit, helt enkelt.
 
Igår åkte vi till stugan i solens sista värmande strålar, dock hade vinden tilltagit så det blåste friskt. Var tvungen att ha jackan på =) Sonen gjorde upp eld, en rejäl stapel med ved och massor av näver. Själv snålar jag ju alltid med näver, då det är tungt att dra av från klabbarna =) men som sonen sa - det finns ju så gott om det, då kan man väl slösa! Självklart... kanske. Ja, äch, visst fick han slösa. Så sällan som han är här.
Malin hjälpte till att hugga ved, tog upp en gammal lära hon fått lära som ung. Hon tyckte det var kul att hugga ved. =)
 
 
Blev dock inte att fiska ngt denna sista helg innan fiskeförbudet slår till. När så glöden blev fin, varm och het stekte sambon min souvas över elden i sin murrika. Med potatis och grädde. som mkt ovan matlagare, hade han dock glömt att ta med ngt att steka i, så då fick jag köra till huset och hämta smör. suck =)
Tur det är bara 5 km till huset, så det gick ju fort.
 
Dom åt souvas och njöt, själv åt jag två kycklingkorvar i bröd. Smakade också bra när man får äta utomhus.
 
Vi stannade en stund, sen packade vi ihop och körde mot konsum. Nu skulle det handlas surströmming för söndagslunchen. Vilket vi gjorde.
 
Väl hemma bakade jag en äppelkaka med knäckigt täcke. Blev väldigt god så hela formen gick åt. Själv har jag hållit mig från sött länge, bara mina små återfall blev nästan socker förgiftad. Ändå var det bara 1 dl farinsocker och ½ dl sirap i täcket på hela kakan, så det var ändå inte fruktansvärt sött.
 
Därefter blev det sen kräftskiva på kvällen (att vi orkade) Hade köpt svenska och kinesiska kräftor. De svanska smakade mkt bra, men var väldigt bleka och svårskalade. De kinesiska var mer lättskalade men ack så salta. Jag hade bakat lökpaj (tradition) men eftersom min mage spökar för gluten hade jag använt majsmjöl. Min son tyckte inte att den var lika god som min vanliga nu. Ja, får nog göra honom en vanlig till nästa gång =)
 
 
 
 
Sen Tv och då åts det chips, godis och ostbågar. Men, jag gjorde iordning lite på sidan åt mig så jag höll koll på vad jag åt, så det blev inte så mkt. Sen var jag otroligt mätt efter kräftorna ändå.
 
Idag söndag ska vi så ha surströmming till Lunch =) ungarna ska ju hem runt 16.00 så... nu har alla fått sina festligheter för hösten tillfredsställda, hehe.
 
min sambo älskar ju surströmming, men äter inga kräftor. Han åt räkor och paj igår. Så idag blir det hans dag. Sonen äter helst kräftor men gillar även surströmming. Själv föredrar jag kräftor men äter nog en strömming idag. malin äter antagligen sill idag och skippar surströmmingen helt.
 
 
I år blev det "röda ulvens" surströmming.
Mackorna varierar mellan hårda och mjuka.
Men det är surströmming, kokt potatis, gräddfil, gräslök och rå lök. Antingen på hårt tunnbröd eller ihoprullas i ett mjukt tunnbröd.
 
Hårt tunnbröd
 
Mjukt tunnbrödsrulle att rulla ihop.
 
 
De åkte så hem med 16.00 bussen idag...snyft.
Så trevligt att ha dom här hos mig.
 
Nu lite Tv tittande i soffhörnan med sambo och ny arbetsvecka imorgon och definitivt en 5:2 dag efter denna svullo helg av ätande =D
 
 
 
 
 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0