Appropå Maten

Efter ännu en natt med olika störningsmoment av sömnen, där axeln min är en av anledningarna till dålig sömn. Vaknade jag vid 08.50 oj, lite sovmorgon...gott.
Min sambo låg bredvid mig och snarkade högt, igår åt han en hel del vitlök både till maten och lördags snackset... så vitlöksdoften blev en påträngande odör. Var bara att stiga upp, vilket gladde katterna extremt mkt.
 
 
Kände mig trött, så efter att jag gav kissarna mat satte jag mig att kolla dator, skriva mina FK papper som måste skickas och läste en bra tidning, om hälsa förståss.
Jag tror jag har cravings på hälsotips/tidningar...om man kan kalla det för detta.
 
Men då hoppar vi väl till detta med... mat å hälsa, mina favoritämnen
 
OM du får ett sötsug, uteslut först att du är hungrig.  Ofta är man sugen för att man egentligen är hungrig och då är lösningen enkel. Man har ätit för lite och då är det bara att stoppa i sig mat, helst lite nyttig mat, och vänta en stund så går oftast suget över. Annars gör man lätta desserter, t ex äpplen med kanel på bakade i ugnen och vaniljkesella till, eller chokladmousse (1 äggvita + 1 msk socker vispas superhårt, sedan rör man ner 1 msk kakao.) Chokladmoussen är fantastisk, gör ingen fet men däremot lycklig.
 
 

Bra mat, helt enkelt.

 

Kyckling; För att uppnå en tonad och slank kropp behöver man äta mycket magert protein, som exempelvis kyckling och kalkon. Proteiner hjälper till att prestera vid träning. Och en ny forskning publicerad i Nutrition & metabolism 2012 visar dessutom att det effektivaste sättet att forma kroppen och få mer protein är just att skära ner på kolhydrater. Ett grillat kycklingsbröst innehåller ca 20 gram protein men väldigt lite fett (dvs utan skinn)

 

Grönt te

Genom att dricka fyra-fem koppar grönt te om dagen, i kombination till träning så boostar man sin förbränning – framförallt när det kommer till det envisa fettet kring midja och magen. Enligt ny forskning. Det verkar även som att grönt te har förmågan att reglera blodsockernivån, vilket då innebär ett minskat sötsug.

 

Hallon (min favorit)

Kan boosta din förbränning. Ett av våra främsta bär att ha fettförbrännande egenskaper menar forskare. En näve hallon (100 gram) ökar frisättningen av fett från cellerna, tränar du ökar förbränningen med hela 30 %

Så, Mumsa på!

 

Andra bra livsmedel att äta för ett hälsosamt välmående är Lax (omega 3 fettsyror) Körsbär (Antioxidanter) Ägg (aminosyror som höjer fettförbränningen) Keso (kan också höja fettförbränningen) Alger (vitaminer, mineraler och spårämnen som sätter fart på ämnesomsättningen) Äppelcidervinäger ( en gammal beprövad klassiker. Vätskedrivande kan balansera blodsockerhalten som då kan minska ditt sötsug) 1-2 msk äppecidervinäger är optimalt, till din Lunch å middag.

 

Dagens tänkvärda;  ”Du blir vad du äter”  Stoppar du i dig en massa skräpmat  – och din kropp förvandlas till en soptunna.

 

Just, kyckling, lax, fisk, grönt te och hallon är basen i min kostcirkel, så om jag tittar på det borde ju jag vara ganska smal... men, men

 

Idag har vi varit en sväng till stugan, vädret är bra och vi tänkte då passa på att städa undan sommarmöbler mm.

Så det har vi gjort. Vi skulle lasta av pick up:en, vi hade en del tunga grejer lastade, så sambon behövde min hjälp. Tror ni inte jag snubblade och ramlade baklänges och tog i med höger arm, aj,aj ont, ont.

 

Vi eldade lite skräp men eldade också en brasa och grillade oss en korv..dock inte i samma brasa som skräpet.

 

Kom hem, sen åkte jag på affären och handlade. Idag blev det sallad, grillad kycklingfilé, samt ½ portion råris. mkt gott. Mitt totala intag idag har blivit 1445 kcal. känns bra!

 

Bild från stugan, lite gult i busken men höstens färger har inte riktigt slagit ut ännu.

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


Kommentarer
Postat av: Vickan

Hej faster!

Tänkte höra att om du vill ha en ny design och header på din blogg så kan jag fixa det! Var ett tag sedan jag gjorde den du har nu. Men om du vill, så kan du mejla mig vilka bilder du vill ha, färger du tycker om samt inloggningsuppgifter. Kramar från Vickan!

Svar: Åhh, vilken trevlig överraskning...tycker du det är på tiden att byta?? =)Jag mailar dig. Ska dock till kusten imorgon, men det blir nästa vecka. Skriv gärna en rad på mailet. Vill gärna veta hur allt är med dig gumman. Kramiz
Eva

2013-09-10 @ 21:48:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0