ambitioner

Bacillerna hänger kvar och jag känner mig lite seg, ska erkännas.
Har dock jobbat, men kl. 05.00 vaknade både jag och sambo av att ngt föll i golvet... kissarna sov, så det var ingen av dom som var skyldig. Detta har hänt förr, tror det kan spöka lite i detta hus.
 
Men jag kan inte påstå att jag känner av några andar, brukar annars göra detta. Men det kan ju vara fullt naturliga förklaringar också? inte vet jag.
 
Huvudvärk, så sambon gav mig en huvudvärkstablett. Så jag slumrade tills kl ringde 05.30 när jag steg upp, då jag öppnade på jobbet idag 06.15
Idag var det en lugn morgon, skönt med lite mjukare start då man har baciller i kroppen som bråkar.
 
Sen kom de små, en efter en och dagen satte igång. Imorse trodde jag inte att jag skulle orka en hel dag, men det gick. Sen traskade jag hem, fick ett mess av en kund som hade akut ont i ryggen och behövde en massage. Hade det varit imorse, hade jag sagt nej, men nu kändes det ändå ok, så kunden kunde komma.
 
Efter massagen kom sambon hem, och jag läste tidningen innan jag satte igång med middagen.
 
På jobbet har det varit möte ang våra 15 timmars barn. Barn till föräldralediga föräldrar har möjlighet att få plats i förskola.  Erbjudandet för plats gäller för 15 timmar i veckan. 5 dagar á tre timmar/v utifrån verksamheten. Om man bor utanför samhället finns möjlighet att påverka detta, och man kan få sina timmar mer anpassat.
 
Det är förskolechefen i samråd med verksamheten som bestämmer vilka schematider som kommer att gälla för barnet på aktuell förskola eller pedagogisk omsorg. I detta beslut är föräldrarnas önskemål självklart en del i beslutsunderlaget.
 
MEN många föräldrar är inte så intresserade av den pedagogiska delen, för många sätter sig inte in i betydelsen av den. På vår förskola vill vi erbjuda 15 tim barnen vistelse då vi har som mest pedagogisk verksamhet.
Alla föräldrar är inte nöjda och vill ha sina 15 tim på e.m då vi har mindre personal och inte alls kan ge barnen de pedagogiska fördelarna som det innebär att vara f.m
 

”Förskolan ska vara rolig, trygg

och lärorik för alla barn som deltar”

(Ur förskolans läroplan, Lpfö)

 
Jag kan finna det underligt att man som förälder är mer intresserad av att bara få vara "ledig" på e.m utan att barnet ska få det bästa, kanske skulle man hellre skaffa barnvakt om det bara är omsorg man vill ha?? Kanske jag är gammeldags i mitt tänkande, men jag finner det konstigt iaf.
 
 
Vi strävar efter en bra förskola och sen får man höra hur lite föräldrarna bryr sig om kvalitén vi erbjuder deras barn. suck!
Visst finns det undantag.
 
 
Löner?
Jag måste även skriva en rad om de otroligt dåliga lönerna som finns i våra typiska kvinnoyrken. INTE konstigt att inga män vill jobba inom detta. Inga män skulle tycka att lönen räckte till det jobb vi lägger ner.
Jag kan tycka det otroligt att vi kvinnor accepterar att ha såna skitdåliga löner till de krav som ställs.
 
Min son som varit arbetslös länge fick till slut jobb, om än begränsad tid. Men han har redan högre lön än vad jag har som jobbat i 35 år!! Är det inte väldigt underliga kriterier som finns, som vi bara accepterar. Försöker man sätta hårt emot, då kan man sluta... man är ingenting värt.
 
Facket gör ju inte heller någonting... så, dö som en fattig pensionör får man se fram emot då de rosa kuverten landade i lådan idag.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0