Yrsnö

Utanför fönstret yr snön idag, det snöar och det blåser. Vilket inte är någon rolig kombination.
 
Har yogat på morgon, sen har jag varit telefon social med Mor och med syster Å.
Dagen idag antar jag blir att städa förrådet, vilket inte skedde förra helgen då jag hade migrän hela helgen. Trots migrän dammtorkade jag hela huset, men har förstått att sånt räknas ju lixom inte.
Trots migrän lagade jag även middag, så vi fick ngt i magen. Kan ju vara bra?
 
Veckan har varit tung på jobbet. Så jag hade väl hoppats att jag kunnat vila mig lite, men antar att detta är en omöjlig uppgift. Finns alltid mkt att göra då man har hus, så det dåliga samvetet gnager och en hel lista med måsten finns alltid.
Är glad att jag har min f.m för mig själv.
 
Jag har som vanligt nu för tiden ont i huvudet, just nu känns det som om jag har en pinne från bakhuvudet som kommer ut ovanför ögonbrynet på höger sida. Är allmänt trött och känner mig låg.
 
Så, det blir att fokuser...
 
Andas in...andas ut
 
 
Fick inte en enda som ville komma på yogan denna gång. Kan vara därför jag är besviken och uppgiven.
Jag vill så gärna få dela med mig av yogan och dess goda egenskaper.
Att få ha en stund med sig själv, känna djupet inom sin själ, det är lixom stort och ngt alla borde vara förunnat. Men vi tar oss inte tid och vi tror oss inte att kunna, det där är ju sånt där hockus pockus...eller?
 
Idag finns det ju forskning som bevisar yogans effekter, det känns skönt att kunna hänvisa till dessa.
 
 
En kollega sa till mig i fredags, att du kanske tar för mkt betalt för din yoga?
Men jag tror inte det handlar om detta, vill man gör ngt för sig själv så tar man sig råd. För jag ligger inte högt i priset men min kollega ligger på tok för lågt för sin grej.
Tror att man i inlandet tänker för snävt. Om jag tar för lite betalt för mina tjänster, då kanske inte människor som verkligen behöver yogan kommer. De drivna kommer oavsett priser, och kommer av rätt skäl.
 
 

Att driva en yogastudio kan man göra på olika sätt. Men hur mycket ska man egentligen ta betalt för varje yogapass för att det ska gå runt? Klaus Surya Kontis från Nordiska yogalärarförbundet ger här sin syn på saken.

- Det beror mycket på var i landet man befinner sig, i stad eller landsbygd. Men rent generellt rekommenderar vi yogalärarna att ta skäligt betalt. I Sverige finns det inga riktlinjer men det vanliga är att en klass ligger på 150-250 kronor. (Själv ligger jag 50 kr under det lägsta)

 

Klaus Surya Kontis menar att yoga ska vara tillgängligt för så många som möjligt men att man samtidigt måste kunna driva sin verksamhet utan att gå back. Har man en utbildning i bagaget, ska man inte vara rädd för att ta betalt.

 

- Pengar är lite känsligt inom yogavärlden, men det är ju i själva verket inget annat än en symbol för energi, säger Klaus Surya Kontis som är viryayogalärare och sedan två år tillbaka driver Nordiska yogalärarförbundet.

 
Och så till ngt helt annat som kan glädja oss... Gratis
 
 
En bekants far till mig har nog funnit det billigaste lyckopillret…
.
 
En annan vän berättade häromdagen att hennes far hade läst en kinesiologisk studie som påstådd att man blir lyckligare av att utföra ”hoppla-steg”. Detta påstående var hennes far bara tvungen att prova. Fungerar det verkligen? Så han drack upp sitt morgonkaffe och tog hoppla-steg till brevlådan samma dag.
(Parantes: Tala om en person med skön distans och skön dos av av intellektuell nyfikenhet och mod att våga vara lite knasboll!)
.
Hans resultat?
.
Jodå. Han blev faktiskt gladare. Förvånansvärt nog. När han tog sina hoppla-steg så blev han påmind om sin bekymmerslösa tid som barn. Samtidigt blev han krasst medveten om att det var inte lika lätt att göra hoppla-steg som han mindes dem eller som han tyckte det såg ut när han studerade sitt 5-åriga barnbarn hoppla fram. Han erkände också villigt att det är enklare att göra hoppla-steg om man vet att ingen annan person tittar på honom… Men minnena från barndomen, ökat endorfin och förbättrad cirkulation i kroppen = gladare och lyckligare var värt ”showen” för omgivningen.
.
Så enkelt.
.
Så effektivt.
.
Så han tycker alla borde provat det. Själv ska han fortsätta denna mini-undersökning under en vecka och hoppla-fram korta stunder varje dag. Bara för skojskull.
.
Skönt att kunna släppa loss och vara lite knasboll och därmed bli gladare och lyckligare på köpet plus få bra träning samtidigt (det ÄR jobbigt att göra hoppla-steg!).
..
Hitta din knasboll i dig och ta nu hoppla-steg fram till bilen/förskolan/affären/jobbet/hemmet/bussen/brevlådan…lägg på ett leende på dina läppar och du har bästa, effektivaste och billigaste lyckopillret i din hand.
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre... <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0