Jay Smith i Piteå

Nationaldagen 6 juni och Jay kom till Piteå. Jag var där.
 
Vi körde från Luleå och var framme i Piteå kl. 22.00 och då var det inte så mkt folk på Calles krog i Piteå där Jay skulle sjunga.
Jag kan bli lite beklämd över att han behöver spela på såna ställen, som Calles. Puben i sig var väl inget större fel på, men inte är det egentligen ngn bra akustik för bra musik. Själva taket var lågt och scenen liten.
 
 
Jay började spela 24.00 och han var som jag föreställde mig, med en härligt underbar musik med hans fantastiska stämma. Hans utstrålning och hans charm. Men ljudet var ingen höjdare, så när han pratade hördes det knappt vad han sa, för sorlet av högljudda, fulla människor var svår att överrösta.
 
 
Jag fattar inte, verkligen inte vart alla seriösa fans som alla gillade Jay i Idol har tagit vägen. Visst var det kanske en miss att gå tillbaka till Von Benzo efter Idol, men förstår om han ville vara lojal sitt gamla band, men nu är det nya tider å 4 år efter Idolvinsten...nya plattan är seriöst skitbra om man gillar Jays röst.
 
 
Han bjöd på en mix av sina egna låter, både från gamla plattan och nya plattan och lite covers. Jag tycker han är jättebra, och uppträdandet var super.
Jag hoppas att han snart ska både höras och synas mer.
 
Visst förstår jag att såna som tex Måns Zelmerlöw (x-idol) mfl som blir "folkkära" syns å hörs mer, men personligen tror jag inte att Jay är den som blir programledare på Allsång på skansen. Men gärna som artist för att fler ska se och höra honom. Ok, kanske inte hans forum överhuvudtaget, mer än tanke då jag kom att tänka på Måns Z. =) Jag gillar väl inte Måns Z något nämnvärt iaf (även om han iof är lika gammal som sonen min,). Han gör väl det han gillar.
 
 
Men den röst Jay har är i mina öron ganska unik. Jag har aldrig tyckt så bra om ngn annans röst då det gäller just hans musikstil. Andra hårdrockare/rockare är ok, men då jag lyssnat på Jay tycker jag personligen att han är större i sin röst än många, många kända musiker inom hans genre. (sjanger)
 
Jag var imponerad och helt nöjd över hans framträdande, men hoppas det snart vänder så han kan sjunga på större och bättre ställen med akustik. Många av de som var på Calles denna kväll var mer än lovligt berusade. En del hade nog ingen aning om att Jay var där, tragiskt. Men enligt Jay själv så gillar han att spela på pub "hak" =) Vilket jag är glad för. Annars hade jag kanske inte fått se honom. Han är iaf nära sin publik.
 
 
Köpte en bild och fick han autograf, och tycker han är så himla mysig. (om jag varit 25 år yngre, hade jag kanske blitt förälskad i en idol) hehe. Men jag tycker iaf jättebra om honom och hans fantastiska röst. Nya plattans låtar passar honom bra.
 
 
Egna bilder på Jay Smith, hoppas du lyckas fortsätta med musiken och blir så stor som du bör bli. För mig är du ju redan stor =D
 
 
 
 
Varmt och dålig ventilation, men han levererade =)
 
 
Jag bjuder inte på min bästa bild, den sparar jag åt mig själv. Då jag fick hans autograf fick jag ta en bild av honom. Den vart jättebra.
 
 
Är glad att son och flickvännen hans följde med mig.
 
Vi var hemma 02.40 trötta och nöjda.
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0