Inget kalajs, men bra recept

Jahapp.. fredag och planerna på dagen blev inte som det var tänkt.
 
Klockan var 05.00 och jag vaknade av att det vred om i magen, jag kände mig tvungen att skynda mig upp på toa. Vilket var en himla tur. Det vred om i magen igen och det var ett faktum att jag nu dragit på mig magsjuka. Skit (bokstavligen)
Det kändes inte alls bra. Idag skulle jag öppna på jobbet, och det är alltid tufft att måste ringa runt och kolla om någon kan ta sig på jobbet och öppna istället för mig.
 
Jag fick svar och en av mina kollegor var snäll och tog öppningen. Gick och la mig, men det varade inte så länge utan har fått besöka toan allt för många gånger under dagen =/
Det enda positiva är väl att det inte kommer båda vägarna...om man nu ska hitta ngt positivt denna "skit" dag.
 
 
Min sambo fyller år idag, så den stackarn får inte så mkt födelsedagsmys idag. Jag vågar inte äta och dricker avslagen cocacola. Tycker inte om cocacola alls, så avslagen är ju heller ingen "hit"
 
Fick tips av en annan kollega på jobbet att man kan "mota olle i grind" genom att äta vitpepparkorn. Nu är det ju lite sent, då jag redan fått magsjukan men ska definitivt prova det nästa gång vi får magsjuka på jobbet.
 
Tanken var att jag och sambon skulle ut och äta ikväll, men nu blev det ju inte så.
 
Han fick iaf sina presenter då han kom från jobbet. Jag har köpt mjukisbyxor, skjorta, kalsonger och en ny mindre adidasväska som han ville ha. Jag och svärfar gick ihop och köpte en ny grill också.
Sambon verkade glad och nöjd över sina presenter. =) Jag gjorde honom en mini smörgåstårta också. Vilket han hade önskat sig.
 
 
Nu är det inte så många dagar kvar tills jag och Mor ska åka neråt landet. Vi åker ner på tisdagen och jag Läääängtar. Iof tur att jag fick magsjukan nu och inte på måndag...återigen om jag ska finna ngt positivt i eländet. Mor däremot har åkt på förkylning och hoppas hon piggnar till.
 
Sambon har byggt ihop grillen och verkar nöjd även över det. Min mage mullrar och låter och är inte alls i ngn bra form.
Pratat med min syster, å då sa hon - Ja, det kanske hade varit bra med magsjuka, så man tappade ngt kilo...OM man slapp bestyret att springa på toa, för det har jag inte tid med =)
Ja, visst. Om man kunde välja. Däremot tror jag inte man går ner i vikt av magsjuka, man tappar mest det som finns i mage/tarm och vatten vilket man ganska så omgående får tillbaka då man kan börja äta igen.
 
Jag har inte fått min mens denna månad, det är väl så i min ålder. Det krånglar lite inför det kommande klimakteriet =( Det som stör mig mest är att jag hela tiden ser och känner mig så uppblåst. Som om det som borde rensas ut blir kvar i systemet och täpper till och tjockar på.
 
Imorgon blir det förhoppnings vis bättre i magen och vi kanske kan prova på sambons nya grill =)
 
 
Övrigt inga sedda filmer under veckan, då vi gamlingar lägger oss tidigt och iof stiger upp tidigt då jag öppnat ons-torsdagar. Jag blir otroligt trött då jag inte får minst 7 timmars sömn.
Förhoppningsvis tar vi igen filmtittandet i helgen, om jag nu orkar.
 
 
Tittar på halv 8 hos mig och blev inspirerad av en av deltagarnas efterätt.
 
Marängbakelser med rice krispies och vaniljsmörkräm. Garneras med färska hallon och blåbär. Det är ingen vanilj i vanljsmörkrämen, men den smakar lite "vaniljigt" ändå.
 
Är ni söt och baksugen, så prova denna. Min chef på jobbet brukar nämligen göra ngt som liknar denna mkt. Hon kallar den rektorstårta, men ingredienserna är desamma, men hon har inte haft grädde och bär på, och det såg faktiskt godare ut med dessa.
 
 
Rice krispies-pavlova med vaniljsmörkräm och färska bär./ Rektorstårta
 
Ingredienser:

2  ägg

1 dl strösocker

2 dl rice krispies

Vaniljsmörkräm

2  äggulor

0,5 dl socker

0,5 msk vetemjöl

1 dl vispgrädde

45 g smör

Till garnering

3 dl vispgrädde

  hallon och blåbär

 

 
Gör så här:

 

1.     Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum.

2.     Vänd ner flingorna i marängen.

3.     Spritsa ut marängen till 4 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter.

4.     Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Låt sjuda på svag värme till den tjocknar. Låt krämen svalna i kylen.

5.     Förbered marängbakelsen en timme innan
serveringen. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden. Garnera med hallon och blåbär.

 
 
 
Ett gott kycklingrecept bjuder jag också på. tror jag börjar bli hungrig =)
 
 
Supergott! god sås!! Jag gjorde denna rätt mer som en gratäng samt att jag använde vispgrädde i såsen för att se hur pass mycket det skulle påverka smaken. Jag gjorde även lite mer sås bara för att den är så himla god :-)
 
 

En variant

  • kycklinginnerfiléer (svårt att skriva någon mängd här, men ni får anpassa lite efter hur många ni är)
  • salt, svartpeppar och oregano 
sås:
  • 3 dl laktosfri vispgrädde 
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1,5 msk konc kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och oregano, fräs hastigt för en yta. Lägg dem i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen så att det täcker kycklingen. Tillaga i ugnen tills kycklingen är färdig. Servera med ugnsstekt potatis och en god sallad. Ni måste prova detta recept, om ni gillar en god sås och som jag -äter kyckling och vill ha ngt nytt.
 
 
 
 
 
Ha det gott å hoppas ni slipper magsjukans demoner =)
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0