sem. uppdatering hemifrån

Ja jag vet. Jag borde ha uppdaterat och skrivit redan torsdagkväll enl. systerdotter =) Men jag reste hela den dagen, så orken tröt ända tills idag. Vi steg upp torsdagmorgon strax efter 06.00 och gjorde oss iordning, packade i det sista och körde mot Göteborg runt 09.00

 

Vi mötte upp syster efter vägen där hon lämnade sin bil och så bar det iväg. 12.00 lyfte vi från Göteborg mot Arlanda, Stockholm. Där var det en väntetid på 3 timmar som slogs ihjäl med läsning, Maxmat och en fika på ett av fiken.

 

Vi anlände med grus i ögonen på Kallax i Luleå 17.15 och syster hämtade oss där ca 17.20 då hon ”glömt” av tiden lite.

 

Var hos Mor runt 18.00 och där tog jag en kopp te med Son å hans flickvän, Mor och syster. Packade upp det jag köpt åt sonen och hans tjej M. Dom har skött Mors kisse, så barnen kom över med honom också. Jag messade med jobbet från Arlanda, då jag hade haft huvudvärk under onsdagen och var helt slut och kollade att kunde börja ngt senare på fredag. Min tanke var att sova över hos Mor men beslutade mig ändå att köra torsdagkväll, för att kunna ta det lite lugnt på fredagmorgon, vilket var välbehövt.

 

Svängde förbi systerdotter innan jag lämnade Luleå som jag hittat två toppar åt, som jag hoppas hon kan ha. Sen åkte jag hemåt och kom fram 22.00, ngt övertrött men somnade kl. 11.00 så det var tur att jag fick lite sovmorgon och började 10.15 på fredag och stängde på kvällen.

 

Vad gjorde vi då när vi var där borta? Ja, vi försökte efter bästa möjlighet att planera brors trädgård, få dit blommor och fixa så det skulle bli hemtrevligt.

 

Om vi hade kunnat föreställa oss innan hur vistelsen skulle bli, hade vi säkert kunnat planera den bättre. Då hade vi umgåtts under kvällarna och jobbat lite mer sammanhängande med trädgården under fm/em. Som det nu blev, så körde vi mkt hit och dit. Handlade blommor, besökte släkten, gjorde ärenden mm Vilket var trevligt, så missförstå mig rätt. Dock kände jag en stor frustration över att det blev så lite av det trädgårdsarbete jag hoppats kunna hinna med. Så nu fick vi lämna halvfärdiga projekt, vilket inte kändes kul alls.

 

Under dag 2 kunde vi inte göra så mkt fysiskt, men vi planerade lite hur och var vi skulle lägga blomrabatten. Vi var inte helt överens min Mor och jag, men det blev en kompromiss av ett slag. Min Mor vill inte gärna kompromissa, så det kan bli lite krockar i kommunikationen.

 

Vi åkte iväg till Ullared dag 2 efter kl. 12.00 ich… då min syster blev klar med hästar å dyl. Hennes son J följde med oss, så även brorsdotter M, som körde egen BMW. I Ullared frigjorde jag mig ngt från sällskapet, för att det går betydligt lättare att handla själv. I Ett så stort varuhus behöver man egen tid och upplevelse för att upptäcka allt maximalt, har jag upptäckt. Sen vet man ju att alla är bara en signal bort om man behöver råd av ngt slag.

 

Jag handlade massor av kläder åt de små. Lilla Albin 4 månader (J;s son) Lilla Elliot 1 år (A+D;s son) och till Milo (M;s son) Så det blev att spräcka sin Ullaredsbudget =) Köpte även lakan, en buddha, nya hörlurar, någon top, bh, trosor, sockar, boule spel, skärp, ryggsäck, sovmask (bra att ha vid migrän) hårfärg. Sambon fick också ngt, å en slipover till svärfar.

 

Köpte mig även nya träningsskor på skoaffären för 375 kr. Sen tittade vi in i en annan butik också, där jag köpte två skyltar, en åt sonen och en åt sambon.

 

Hade jag vetat att Gekås hade så lite damkläder hade jag spenderat mer tid på några intill liggande affärer. Men jag köpte mig även ett par hängselshorts i jeans. Såna shorts har jag letat länge men det var ett köp inne i Halmstad.

 

När vi så kom hem efter Ullared runt 18.30 (Åkte med M;s bmw tillbaka) höll dom på att ta bort växter/träd samt fylla på med jord i brors trädgård, kanon.

 

Under veckan som gick har jag då hunnit med att plantera alla blommorna i brors nya rabatt, skottat ut och gjort en rund rabatt där jag lagt sten och planterat i. Rensat hela sidorabatten och grävt upp två blommor som jag planterade i runda rabatten. Lagt endast ¼ dels stenkant till den stora rabatten.

 

Jag hann även plantera och fylla jord i den 4-kant som bror hade bredvid glasverandan och garaget. Där satte jag en stam fuchsia i rosa/vit och nedanför vita Marguritas  (liknar prästkragen), tyvärr hann jag inte stensätta runt detta.

 

Jag fick dock rå om lilla Albin under torsdagen då J skulle ha honom, men det blev mest jag och syster som ”hade” lille Albin. Urfin liten kille. Så gött att få rå om en så liten så mkt.

 

Ja, sen hände väl inte så mkt därnere. Men det var en mkt trevlig vistelse och tiden gick på tok för snabbt. Jag har ju lovat systerdotter, om hon bara blir bättre så följer jag med henne neråt när hon vill och kan.

Vi fick också se Daniels kommande lägenhet som blir väldigt stor. nu var dock endast väggar och kök ditsatta, så det är långt innan de är klara där.

 

Svärfar kom ju också förbi söndag-onsdag och hjälpte till med det elektriska och klippte brors häck och hjälpte honom byta en dörr, samt spika upp lister i köket. Jag trodde ju där någonstans att jag skulle få tid att hjälpa bror att måla dom, men nä…hann inte det heller.

 

Jag har iaf sovit kollosalt skönt i brors gästsäng. Han skulle tom sälja den, så hade jag kunnat få den med hem hade jag köpt den. Väl hemma i vår säng sover jag inte alls lika bra, får ont i ryggen och vaknar ofta. I brors gästsäng sov jag hela nätterna utan att vakna en enda gång. Dock vaknade jag natten mot onsdag av svår huvudvärk, tror stressen att inte hinna klart satte press på knoppen min.

 

Nu har jag alltså varit hemma i 3 nätter och idag är det både MORS dag och valdag i europavalet.

Ringde Mor, men hon var så stressad då hon bjudit in grannen på kaffe, så hon hade då rent inte tid att prata med mig. Fick sms av sonen, ett Morsdags grattis och att paket var på G =) tokstollen där.

 

Sonen skulle titta om han hittade ngn blomma hos Ica åt Mormor från oss. men det finns kanske inte så mkt där.

Snön på vår gräsmatta har ÄNTLIGEN smält, men lugn...snö finns det fortfarande på de ställen där man skotta höga snöhögar, det tar tid innan dessa smälter bort.

 

Men snart kan jag/vi börja kratta i trädgården. känns skönt.

 

Önskar er alla en trevlig dag. krama din Mor om du är i hennes närhet, min är just nu 26 mil bort, så även min son =(

Så idag blir det endast uppackning av resväska och val.

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt  

Kommentarer
Postat av: Linda

äntligen fick man en uppdatering :) verkar varit en bra resa trots rabattstress. Topparna passade och var superfina! Tusen tack gulliga du!! Puss å kraaaam
/L

Svar: Jättebra att dom passade =)Kramiz
Eva

2014-05-27 @ 16:47:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0