Edwardiansk lantliv

Lördag: Dagen var så fin, kallt vackert väder med sol under dagen, härligt promenadväder. Tyvärr började det snöa och blåsa på Lördag e.m/kvällen och nu är marken återigen vit.
 
Vi såg en film lördagkväll; Into the storm. Lite förutsägbar film, men ok. Ett gäng jagar stormar/tornados för att filma inuti kärnan. Pararellt som man följer en far(änkling) och hans två tonårssöner. Självklart klarar sig alla huvudrollsinnehavare, fattas bara annat. Men ena sonen åker iväg med en tjej och sen ska då pappsen ut å rädda honom medans stormen ödelägger det mesta runt ikring honom och filmteamet som han träffar och får åka med.
 
Därefter såg jag Downton Abbey. Jag älskar verkligen denna typ av serier =) Drömma sig bort i det overkliga liv som på den tid fanns och utspelas i serien.

En storslagen skildring av kärlek, intriger, liv och död på det edwardianska lantgodset Downton Abbey. Med miljöer från 1878.

Man kan lugnt luta sig tillbaka i soffan och njuta av att dels slippa delta på den tiden och ändå njuta av överklassens intriger som en fluga på dess väggar. En serie i min smak =) I like.

 


Gänget på  Downton Abbey

 

 

Söndag låg marken täckt med snö, så plogbilen var ute och plogade vägarna. Söndagen gick i lungnets tecken även denna. Ut på promenad, det var friskt och skönt. Gubben packade snön med bilen, istället för att skotta. Grannarna skottade dock för fullt. Vilket var lite överkurs med dagen efter vädret =)

 

Vi åt middag med svärfar, han bjöd mig på lax från Verona (mmm, gottigt) och till sig och min gubbe hade han med sig ugnsstekt vildsvin, potatisgratäng (köpes) och kokta grönsaker. Jag fick göra en god sås till. Blev en fetsmiddag =)

 

Måndag; Snön tinar och snart är det endast fläckvist med snö. Var på avd Solen och vi hade rörelse, vilket gick jättebra =) Ungarna gillar det och det känns toppen.

 

Hade dock värk i min axel, så jag var tvungen att avboka en massage. Jag har ytterligare två inbokade i veckan och hoppas det går bra.

Himla trött på kvällen, så efter att ha lagat lasagne, en vegetarisk åt mig och en med köttfärs åt sambo med sallad till. Å så blev det åter lite soffhäng, men vi la oss tidigt och tittade på Tv i sovrummet istället.

Så sjukt trött idag tisdag. Men som tur var började jag först 08.30-18.00 så det var ju lugnt. En bra dag på jobbet med rörelse för avd. 4-åringar och därefter hjälpa till där behov fanns. Därefter kvällsmöte.

 

Lite Tv ikväll också, men INGET Hollywoodfruar idag. såg att det skulle vara ikväll. Nä, Martin Timell och äntligen hemma blev sedd.

Försökte ringa sonen, men han har då jämt besökare hos sig nu när jag ringer. =( hmm.

 

Imorgon onsdag och jag har tänkt svettas lite på zumban kl. 18.00 och förhoppningsvis dör jag inte av utmattning =) Vill se vad de har för ledare numera.

 

Nu sängen, åh ljuvligt att få lägga sig och sova zzzzzz

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0