En Ardenner

Jag var på besök hos min syster, hon bodde på en plats ute på landet men hade en äldre farbror inte så långt bort. Farbrorn var säkert i 80 års åldern och var ägare av en ko och en ardenner häst. Hästen var som en ”hund” tyckte farbrorn, som lät den vandra fritt på gården och ängarna och den gick sällan långt.

 

Då jag var där hos min syster som ofta var iväg på egna ”måsten” så gick jag promenader, och brukade prata med farbrorn. Han var mkt trevlig och en go karl med glimten i sina gamla ögon. Vi pratade mest djur.

 

När min hemresa närmade sig ville farbrorn att jag skulle komma in å hälsa på, dvs på ”riktigt” och inte bara prata vid grinden. Så jag gick dit dagen innan jag skulle åka. Kom in i hans hus och det var mkt saker och det skulle behöva städas, smutsigt och dammigt.

 

Han berättade då att jag skulle få hans ardenner, om jag tog den med mig. Men… hur? Undrade jag. Jag bor i Norrland. Ja, jag fick tänka på saken, ville jag inte ha hans häst skulle han låta avliva den då han själv skulle dö. Han hade ingen närstående och han hade funnit mig varm och djurvänlig och en av få han hade kunnat prata med.

 

Jag var otroligt smickrad och berörd av hans fina gest. Men tankarna snurrade, hur skulle jag få hem hästen? Så jag gick tillbaka till min systers hem och när hon så senare kom hem berättade jag om farbroderns förslag.

 

Givetvis tyckte hon att jag skulle tacka ja, och genast började vi titta och leta efter lösningar så jag skulle få hem den fina ardenner hästen till Norr. Samtidigt som jag oroade mig och funderade vad sambon skulle tycka. Var skulle hästen få stå? Kunde svärfar bygga en hästbox månntro?

 

Sen var det dags att vakna av väckarklockan =)

 

 

Visst, jag har alltid haft en önskedröm om en egen häst, en romantisk bild av det sen jag var liten. Men min syster som håller på mkt med hästar gör ett himla jobb. Det är mkt att göra med häst och ingen "dans på rosor" Så att äga en, då jag knappt har ridit alls i mina dagar, verkar ju som sagt mest som en romantisk flickdröm =)

 

Idag har jag jobbat på avdelning, eftersom en personal var borta och som chefen uttryckte det "Dom klarade sig utan mig på rörelsen" Jahapp! det var ju bra. Känner mig väldigt delaktig och behövd. Suck.

Vi hade reflexion mellan 17-18 så idag jobbade jag alltså till 18.00. kom hem och vi värmde rester idag till middag.

Var och pratade om Yogakurs idag. Får se om det finns intresse.

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0