Vad bidde jag då jag blev stor? Utbildnings ångest.

Tänk om jag som ung vetat vad jag vet idag och dessutom kunnat göra rätt val...
Och Vad är det för FEL på Norrbotten/Då det Norr om Stockholm inte finns några variationer inom vårdyrken. Sjuksköterska, vårdbiträde eller läkare det går bra... men inte det jag VILL!!
Med min långa erfarenhet och kunskap borde det gå att lösa, suck.
 
Men allt inom vatten, teknik, bygg, It mm Naturen är toppen, men har vi inte snöat in lite på området?
 
 
Hade velat hitta en utbildning/kurs till hösten som innehöll Stödpedagogik, boendestöd för att bli ännu bättre rustad att jobba för sonen och hans lilla familj.
Men de flesta utbildningar inom dessa områden är självklart i södra Sverige så som Stockholm, Göteborg och därikring =( snyft.
 
 
Stödpedagog
Omfattning: 200 yh-p, 80 v halvfart/distans Kursort: Sollentuna och Lund Kursstart: september 2015 och februari 2016 – sista dag för ansökan 15/5 respektive 15/11 2015
Utbildningen är på halvfart och 200 Yh- poäng (2,5 poäng/vecka) vilket innebär att den pågår 80v. Utbildningen har distansupplägg med obligatoriska närträffar på skolan ca 2 dag/mån ( Hur dyrt blir inte det?)

 

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som Stödpedagog inom LSS-verksamheter. I utbildningen utvecklar du ditt pedagogiska förhållningssätt i syfte att skapa bärande respektfulla relationer och ett lärande klimat. Utbildningen ger dig kunskap om olika funktionsnedsättningar ur ett helhetsperspektiv samt förståelse för hur psykisk och fysisk ohälsa påverkar individen. Du får kompetens att arbeta utifrån ett salutogent förhållningssätt där den enskilde individens resurser tas tillvara och förutsättningar för ökad empowerment utvecklas.

 

Efter fullgjord utbildning

Har du kompetens för att kunna arbeta som Stödpedagog inom LSS-verksamhet, habiliteringsassistent, boendehandledare/stödjare och omsorgsassistent med spetskompetens inom funktionshinder-omsorgen utifrån ett pedagogiskt och salutogent förhållningssätt med empowerment och lösningsinriktad metodik. Handleda kollegor, arbeta rådgivande och utvecklande samt kunna driva utvecklingsprojekt på den egna arbetsplatsen

 
 
 
Övrigt;
 
Men idag tisdag var jag tvungen att vara hemma. =( aj, aj + stress.
 
Imorgon ska jag till Piteå på ultraljudsundersökning och test av mitt hjärta. Min läkare har upptäckt lite oregelbundet hjärtljud.
 
Vår lilla harpalt, eller om det är fler (vi har många vilda harar springande runt samhället) låg/ satt på gräsmattan och myste i solen som skiner idag.
 
Visst e den lite söt =)
 
 
 
 
Lite pälsvård också.
 
 
 
 
Å spanande kisse
 
 
 
Den andra spanar mindre, ligger å myser
 
 
 
 
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0