Vår sjuka värld

Vad händer i samhället? När sjuka människor plågar djur, mobbar och inte ens är värda att kallas människa.
 
Läs: http://www.expressen.se/gt/katten-sally-foll-offer-for-kattplagare/
 
Varning för mkt starka bilder:
 
https://www.facebook.com/Nos-Track-9...49012178444765
 
https://www.facebook.com/Nos-Track-935924676420185/?fref=nf
 
 
Varför finns denna "sjuka" inom människor, vad har man varit med om som gör att man ger sig på de försvarslösa?
Eller finns de människor som föds elaka? Vilket jag inte tror, men vad är det som är fel i huvudet på dessa människor?
 
 
Själv kan jag inte ens se film (fiction) om man plågar levande varelser. Jag orkar inte känslomässigt se på när det ska vara tortyr el dyl i filmer så ännu mindre i verkligheten.
Är vi människor onda av vår natur? Jag upplever att allt fler visar tecken på ondsinta göromål, tankar och dyl. Även dagens barn kan bli alldeles svarta i ögonen om ngn konflikt uppstår, ser ut som dom skulle kunna förinta.
Och sen växer de upp med hat i sina hjärtan... eller så är det miljön som formar och det sociala liv man lever.
 
 

Är tv-spel & våldsfilmer farliga?

 

Den ondaste av cirklar.

Våld föder våld. (det är vi väl medvetna om, eller)

Folk som konsumerar våldskultur blir mer benägna att själva bli förövare. Är väl den allmänna åsikten.

Spelvärlden...

Skillnaden: videomediet på 80-talet är en passivt intuberande kultur, medan du i spelvärlden själv påverkar, avfyrar och avrättar.

– När spelaren trycker på ”start” så börjar helt enkelt spelets regler att gälla. När man skjuter mot någon annans grafiska representation i ett spel är det uppenbart att hon eller han inte skjuter mot den andre spelaren, säger Stefan Blomberg, etnolog vid Umeå universitet.

Det handlar alltså om simulerad aggression, men från andra sidan generationsklyftan kan det vara lätt för folk att se spel som ett skrämmande och primitivt uttrycksmedel – särskilt som spelvärlden i sig är så ung.

– Visst är vi medvetna om våldet och kanske är man alltid lite mer benägen att se negativt på något som man inte är insatt i. Men det där håller på att förändras. Men fler och fler sätter sig in i datorns och spelandes värld.

Själv kan jag uppleva att spelen/filmerna blir allt mer våldsamma, mer insla av ond bråd död och ofta, ofta innehåller det tortyr och blod som stänker än hit och än dit. Livets värde är inte längre ngt man vårdar, nu ska man skjuta ihjäl, förstöra, förinta i spelen och sen sitter ngn där och tycker att det är fel att inskränka på vad folk ska spela och titta på.

 

Men idag är vi så blasé av allt våld, att vi knappt reagerar. Eller så blundar vi för spel/film industriernas kampanjer. Vi är så rädd att vi inte ska få ha friheten att välja blod och död, så vi ser mellan fingrarna av effekterna. Visst, visst finns alla de som menar att denna debatt har vi ju haft i alla tider om våld... men blir världen/vårt samhälle mindre våldsbenägen? Svar -Nej. Våldet ökar och när man läser om sådant våld som sker på våra husdjur, blir jag bara så förbannad.


Unga/barn som sitter och dödar i sina spel, upplever jag är mer avtrubbade av verkligheten. De matas av allt detta våld och har svårt att se skillnaden på "sin" spel avatar och sig själv. Jag upplever att många barn spelar mer än vad föräldrarna är medvetna om då spel/film lätt kan bli en "barnvakt".

 

Och när de kommer upp i tonåren är de så avtrubbade att de tycker det är ok att ge sig på oskyldiga djur, för att de är uttråkade.

Men så länge vi inte tar ansvar för våra barn kommer detta våld att eskalera, vilket är en tydlig bild man kan se från 80 talet och framåt.

 

 

 Katter, slå tillbaka.

 

 

 

Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0