MidsommarNytt


Midsommarstången mina duktiga kollegor fixade på jobbet under torsdagen. Toppenfin.
 
 
Japp, så då var midsommarhelgen förbi och den gick väääldigt snabbt.
Vet inte vad som skedde men plötsligt blev det söndag, hmm
 
Men visst hann vi med lite grann iaf. Fina systerdotter kom på torsdag med färdtjänst och en lite kollrig chafför, som tydligen glömt koppla in en GPS för de körde lite vilse =)
Jag och Nemi tog emot.
Vi grillade och åt när sen "barnen" kom dvs Nemis föräldrar =) Det smakade gott. Systerdotter njöt av grillat och sa att det var det bästa hon visste...iaf en av det bästa maträtterna under sommaren.
Tyvärr var majsen slut men jag hade fina sparrisar som grillades med lite olja och serverades till köttet med lite flingsalt.
 
Midsommarafton begav vi oss till stugan, barnen var lite sega eller Nemis sövning vart lite sen, så det kan man ju inte hjälpa. Iaf blev då lunchen rätt sen, sillen, laxen, potatisen mm smakade dock väldigt gott då det väl var dags.
Jag passade på att kratta lite i stugan och Nemi är som vanligt sugen att hjälpa till.
 
(min mobil hemma, så systerdotter fick vara fotografen för dagen)
 

Upptäckare glädje
 
 
 
Nemi tog även årets första dopp i älven. Det ni, inte många som kan skryta med det häruppe =) Men som det lilla naturbarn hon verkar vara, klev hon bara i. Jag hann knappt få av henne skor och strumpor innan jag insåg att även byxorna måste av och sen även body och blöja för hon ville ju sitta ner i vattnet. Jo, kallt var det, men det var alldeles i strandkanten så det var ju inte minusgrader iaf, haha. Nemi bara ÄLSKAR att plaska i vatten.
 
Så, farmor fick hoppa ur sina skor och på med foppatofflerna så jag kunde vada ut med lilla Nemi =D
Mamma M kom också med ett badlakan att ha redo och även hon hoppade i och doppade fötterna.
 
 
Sen blev det hemfärd och Nemi behövde hem och vila, men hon somnade visst aldrig. Vi hade tänkt äta Souvas
(uttal: /suɔvas/; nordsamiska för "rökt"), är olika former av saltat och lätt rökt renkött i stugan men det blev kycklinggryta istället hemma i huset.
Men det smakade ok det också. Runt 20.00 gick så lilla familjen hem och vi övriga fick umgås på egen hand. Så en mkt stillsam midsommar blev det iår.
 
Midsommardagen var strålande sol och sambon och svärfar skulle okkupera stugan med att lägga tak papp, detta var visst så slabbigt el nåt så vi blev portförbjudna att vara där samtidigt.
 
Lilla familjen kom och Nemi var så fin (som vanligt) men hon hade den nya randiga onepeace dressen hon fick på ett års dagen.
Idag ville hon också bada, jag gjorde iordning den lilla baljan hon fick då hon fyllde ett och detta uppskattades =)
Ingen badkruka här inte.
 

Här sitter hon i baljan, med pappas gamla sommarkeps och ruschkanan vid sidan om.
 
 
Barnen åt med oss även denna dag och jag tycker det är underbart med lite folk omkring mig, även om jag däremellan uppskattar egentid.=D
Men då solen skiner och humöret på topp, kan man ju inte må bättre.
 
Idag lördag blev det så Souvas. men tyvärr inte i stugan utan hemma på spisen. Jag och Nemi åt stekt potatis, lax och sås istället.(Nemi kokt potatis med ärter)
 
Söndagen kom och så var det dags att ta farväl igen av systerdotter som beställt färdtjänst. Återigen fick hon en virrig chafför (måste varit en pensionerad taxi chafför som hoppat in extra. Han hade visst inte riktigt klart för sig vart näst kund bodde eller vart Luleå ligger =)
Men gumman kom sig hem.
 
Själv rensade jag mina rabatterna i det fina vädret. Älskar att vara ute och pyssla. Samt hann att städa och tvätta lite i huset inför ny vecka. Sambon var ju i stugan med svärfar hela dagen vilket gav mig lite ensam tid, så jag hann även 5 min i solen med ett kallt glas bubbelvatten från soda streamern.
 
Blev en hemlagad burgare till middag idag =D
Inte mkt slisk blev det i helgen, istället för drink i motljus, blev det systerdotters fot i solen =D hehe
 
 
Midsommarafton i stugan.
 
 
Träning; Har varit duktig och tränat varenda morgon trots helg =D Men vet inte varför jag får så ont i vaderna, trots uppvärmning då jag hoppar, Smärtan kan komma efter 5 minuter eller 10 min? Hmm. Ngn som vet? Jag har provat vila från hoppningen och varierat mellan hopp och gång, stretching, massage men det kommer tillbaka hela tiden.
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0