Substitut

Hur många är lyckliga idag och hur många är olyckliga? Idag ska vi ju visa upp oss på ett helt annat sätt än vad man behövde göra förr.
Idag ska vi var "lyckliga" utåt. Ok, kanske var det så förr också, men idag ska vi vara uppdaterade på sociala sidor och visa med ord och bild att vi verkligen är lyckliga...oavsett äkta status.
 
Om vi inte är det finns det alltid det som får oss att lura vårt medvetande eller undermedvetande om du vill.
 

Alla metoder inom energipsykologin utgår från antagandet att ”ALLA känslor beror på förändringar i kroppens energisystem”. Negativa känslor beror på störningar eller av -brott i kroppens energiflöden. Vid positiva känslor är flödet optimalt.

 

I vår vardag utsätts vi hela tiden för stressmoment. Vi reagerar på vad andra människor säger till oss och hur de handlar. Våra känslor uppstår som svar på dessa upplevelser. De är en feedback på vår kropps tillstånd och en del av kroppens fysiologi. Vi påverkas olika beroende på vilka livserfarenheter vi har med oss. När det känns tungt i livet, kanske beroende på en traumatisk upplevelse, vi förlorat någon eller olycka då skapas en störning i vårt energisystem. Vi fastnar, mår dåligt, känner skuld, blir rädda, oroliga, ledsna vilket åtföljs av fysiska åkommor som huvud-värk, magont, tryck över bröstet, andningsbesvär, högt blodtryck med mera.

 

När du mår bra och livet leker, det är glädje, kärlek och positivt på jobb och i hemmet då känns allt lätt och du känner dig fylld av energi. Känslor är av avgörande betydelse för hälsoutveckling.

 

Dina känslor är ett kvitto på att något hänt som du kan välja att ta hand om, notera eller avstå från. Men ditt undermedvetna kan du ändå inte lura. Det kan uttrycka sig på sätt som du kanske inte har tänkt på och som du inte uppskattar. Exempel på det är: ångest, depression, misslyckande, magproblem, migrän, äta för mycket, röka, relationsproblem.

Många ggr söker vi tröst och tar till flykt in i olika ersättningar för lycka Exempel på det är; För mycket träning, alkohol, mat, spel, mediciner, sex. Ja, allt det där vi tar till för att gömma undan det som inte känns bra.

Det finns idag många vetenskapliga studier med belägg för att våra känslor påverkar hälsa, välbefinnande och framgång.

 

Därför är det viktigt att våga titta och känna de känslor som kommer upp till ytan, ibland kanske vi drömmer det eller någon speglar vårt beteende så vi öppnar upp oss.

 

Men jag tror att vi allt mer flyr från verklighetens alla krav, och gärna sätter upp den där glättigare ytan; Bilder på oss i olika outfit, bilder på lyckliga, glada, söta barn eller husdjur, ja. det vi känner oss stolta över och som döljer det inre djupet och ev. kaoset vi bär på. Men visst finns lyckan också, och barn ger oss mkt glädje i våra liv.

För ingen vill väl titta in på det, då vi inte ens själva vågar öppna våra dörrar...

 

 

Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0