Härlig värme

Ojsan vad tiden går snabbt... helt otroligt kan jag tycka. Sommaren knackade på och vi öppnade med stora famnen, åhhh så underbart med SOL och Värme =D
 
 
I fredags åkte jag till kusten på begravningen, den var fin men det är ju ändå sorgligt. De hade bokat en kille som sjöng två sånger, vilket var suveränt fint. Solen sken och det var verkligen en ljus begravning i allt det tråkiga. Efteråt åkte vi till Hägnan där det serverades en tallrik med lax och potatis och efter det och telegram en underbar kladdkaka med egenhändigt plockade åkerbär till. VET ni hu GOTT åkerbär är? Det är ljuvligt, ifall ni undrar. Har troligen inte ätit åkerbär sen jag var liten eller iaf ung.
 
Fakta; Åkerbär har en  nordöstlig utbredning och är vanligast i de norra landskapen.  Den förekommer dock sällsynt ända ner i  Östergötland. Den växer oftast på fuktig  gräsmark, i diken och snår.
 
 Åkebär. MUMS
 
 
Vi var inte hemma hos Mor förrän efter 18.00 och då var Nemi jättetrött, men blev glad att vi var tillbaka.
 
Vi satt och surrade, spelade yatzy under kvällen och det var väldigt så dåligt det gick. Men jag var supertrött, köra ner, begravning å den sinnesstämningen och sen gick lixom luften ur mig. Så oavsett så kom jag då sist i yatzy n =)
 
 
Lördag vaknade Nemi redan 06.00 och jag steg upp ca 20 min senare och sen var dagen i full gång. Vi åkte en sväng till Storheden efter att Nemi sovit förmiddag. Var in på H&M där Nemi fick en T-shirt av Mor och M köpte en också, jättesöta. Var på Clas Ohlssons och där fick Nemi en vattenkanna, 2 kossor en stor med kalv. men vi vet inte vart kalven försvann då Mor min prompt skulle öppna förpackningen så Nemi fick hålla i kossorna. Men hela förpackningen var ju idiotsäker.
 
Så en plastkossa kostade hela 79 kr då den ena försvann... suck. Sen orkade vi inte shoppa längre, så då åkte vi och handlade mat och styrde sedan bilen hemåt till min Mor igen.
Syster A-S kom och vi fikade. mor hade bakat rulltårta och A-S gav Nemi en bok med ljudeffekter av snögubben Olof i Disneys frost och snögubben mjukdjur följde även med. Detta gillade Nemi =)
 
Men det lilltrollet gillade allra mest var nog att få springa barfota i gröngräset =)
 
Vi grillade kyckling till middag i det vackra sommarvädret, majskolvar och så blev det klyftpotatis. Mor gjorde en god svampsås.
Senare efter att jag sövt Nemi åkte jag en liten sväng till Systerdotter, då hon inte alls var pigg och inte ätit sedan dagen innan. Så jag tog med lite kyckling med tillbehör, svängde förbi Ica och köpte med en dricka också.
Men en eloge till systerdotter som kämpar med sin vikt trots att hon mår så dåligt och får kämpa mot allt ständigt. Det syntes att hon gått ner i vikt, ordentligt. Naturligtvis är hon svullen efter medicinerna, men mindre var hon och det tycker jag hon förtjänar en stor eloge och en stor stjärna för. Duktigt med så mkt odds emot sig.
 
Ev skulle hon läggas in måndag på reumatologen igen, då hennes hud är så hemskt illröd med utslag.
 
 
Söndag sov Nemi längre och vi hade tänkt åka tidigt. Tyvärr blev det inte så, vi kom inte iväg förrän efter 12.00. Då Nemi sov förmiddag handlade jag åt systerdotter och åkte en snabbsväng å träffade henne en stund till. Hon var ngt lite piggare, vilket kändes skönt att se.
Men resan hem gick bra och vädret var super varmt och soligt, så visst hade det varit skönt att slippa köra denna dag.
 
 
Måndag började jag jobba halvtid/halvtid sjukskriven. men det blev inte som jag tänkt mig alls, vilket känns väldigt jobbigt. Men... får se vart det hela landar.
 
Har haft mer ont efter jobbet och det som verkade så positivt känns oroande igen. Suck.
 
 
Idag tisdag fick Nemi en av sina presenter. Jag hade köpt henne tennisskor, och dessa fick hon idag. Då hon så gärna ville gå idag hade hon bara sina "fina" kinaskor typ, och de var svåra för henne att gå i. men tennisskorna satt superbra och trots att hon var trött lyckades hon gå bra. Så det blev ett toppenköp.
 
 
Blir lite bilder nästa gång.
 
 
Träningen går jättebra, men döm om min förvåning då jag fick mens i går (intresseklubben kan anteckna)
med en Fruktansvärd mensvärk. Varför skriver jag då detta. Ja, jag är i klimakteriet och det är nästan ett år sedan jag hade någon sorts mens, så jag är i vad man kallar menopaus. Men... det är tydligen inte helt omöjligt att man får 1-3 blödningar efter man har slutat sin mens.
Men tydligen vill man att man går på kontroll så man inte fått livmoderhals cancer el dyl, så det är det som orsakar en blödning. Men, jag är säker på att det är vanlig menstruation då jag även fick m-värken.
 
 
Möjligen kan den yoga träning jag gör nu med rätt kraftig magövningar utlösa/orsaka min menstruation. Men hoppas det är övergående och bara var en engångs händelse.
 
 
Nu är det bara en vecka kvar tills lill prinsessan vår fyller 1 år =D
 
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0