Pingsthelg full av katter

Var på Kattutställningen, kopparhallen i Skeå lördag och söndag. Vi steg upp tidigt och körde hemifrån ca 6.30 lördag morgon. Hade sovit dåligt, men var uppspelt inför helgen, så det gick bra att stiga upp.
 
Vi kom fram till Skellefteå ca 09.10 och betalade in oss, 50:- per person  (2dar x100 för två personer=200)
 
Det stod lite i Norran om helgen, dock var det inte så många bilder. men läs gärna.
 
http://norran.se/nyheter/katter-fran-hela-varlden-intog-klemensnas-588895
 
 
Jag var på kattutställningen, dels för att knyta kontakter med uppfödare för rasen Sibirisk katt/ Neva masquerade.
Träffade många trevliga människor och många fina, underbara katter.
 
Här är några som jag tyvärr inte har namnen på ägarna, burfåglar =)
 
 
 
Damen är en Neva masquerade.
Vet ej ägaren till denna skönhet, då hon fick vänta i en tillfällig bur medans matte/husse visade ngn av de andra katterna i familjen, eller bara väntade på sin tur?
 
Ännu en Neva M skönhet i knäet på sin matte, tyvärr inget namn på henne.
 
 
 
 
 
Väntar trött på att bli hämtad
 
 
Helig Birma som jag tror kom från Norge, men är osäker.
 
 
Jag köpte mig en katalog för dagen och fick förhöra mig lite hur man läste den =) hehe, inte helt lätt då man är nybörjare i kattutställar branschen.
Nackdelen var att man inte hörde vad domarna sa, om man inte stod vid bordet då. Som publik vill man ju höra omdömena om katten som visas upp, vilket var omöjligt. Jag kan ju inte fråga varenda en som går fram vad som sades =( Jag tror det hade varit bra om domarna haft en mick av ngt slag på sig och små högtalare där man kan ändra volymen för att anpassas till ändamålet, kanske mer avskärmat så man skulle kunna höra bättre.
 
En så pass stor lokal som kopparhallen gjorde att ljuden dels åts upp och det blev väldigt mkt sorl. Men kanske jättesvårt att lösa, tror jag? Vem ska stå för såna kostnader? Det var iaf en nackdel, och önskar att man kunnat tids avisera lite, så man visste på ett ungefär. Nu var det inga tider utsatta, så man fick hålla koll på allt. Som ovan var det lite stressande. =)
 
Jag fotade många fina kissar, men det är inte helt enkelt att få bra bilder. Jag måste även försöka leta upp dem i katalogen och alla har jag inte lyckats få med deras nummer, då vet jag inte vem ägaren är.
 
 
 
 
GIC Alhena Delle Paludi, Nem.
Ägare; H. Broman
 
Och denna lilla dam hoppas bli parad i sommar och kattungar till hösten.
 
S*Sibirietass Laura Biagiotti
Ägare H. Broman skeå
 
 
 
 
 
 
 
Här uppställda =)
 
 
  
 
När vi var klar för dagen så begav vi oss till lägenheten, där vi lämnade väskorna och körde sen in till centrum.
Alltså, jag tror snart varenda galleria har exakt samma utbud i vilken stad du än besöker... Så J..a trist. Önskar att det fanns lite andra affärer med andra utbud, nä menar du ...vad finns? Jo, H&M, Lindex; KappAhl, Cubus, Hemtex, Ur & Penn, Guldfynd, Någon sko affär (ofta med lite dyrare sortiment) möjligen en tygaffär och en hälsokost inklämda Och Claes Ohlsson förstås.
 

Ok, inget ont om dessa märken, inte alls. Men om jag åker så åker mellan Luleå-Piteå-Skellefteå-Sthlm-Göteborg och Malmö börjar det blir lite tjatigt... Vart håller de andra butikerna och utbudet till? Eller är dessa utkonkurrerad av dessa kedjor?
 

Och har de inte alla på samma ställe så har de två gallerior, där dessa affärer alltid finns. Sen har man förgyllt "affärsgatan" med en mång caféer och där är också utbuden väldigt lika. Jag ville köpa mig en sallad, typ Dagobert (Luleå) Men nä... Det är väl inte längre så "inne" och man tjänar väl inte så mkt pengar på det utbudet. iaf hittade vi en sub bar, där kan man hitta sallad. Vi kikade in och vände i dörröppningen, där stod minst 25 personer i kö, och min mage kurrade. Dörren bredvid stod det Tex Mex mat på... Hmm, vi chansar. lyckoträff =D

 

Jag åt och smaklökarna kom i himlen och magen dansade zalsa =D

QUESADILLAS REGULAR………..82 kr
Grillande vetetortillas fylla med kyckling, ost, ruccola
. Serveras med sallad, chips, gräddfil, salsa och guacamole. Jag tyckte det var supergott. ger en 10 av 10 möjliga för smaken, Ger 9 för servering och trevlig personal. rekommenderar den till alla hungriga som bor och vistas i Skellefteå.

 

Sambon åt en.

BURRITO ORIGINAL……………....66 kr. Tortilla fyllda med ost, bönor, sallad, hot-sås och valfri fyllning. Köttfärs, åt sambon som också blev nöjd. Det var ett mysigt ställe, det tycker jag om.

 

Länk till menyn;  http://www.tacobar.se/wp-content/uploads/2015/05/Bordserveringsmeny_Skelleftea_-2014-05.pdf

Men ger kritik till Skellefteås restaurangägare, för litet utbud av salladsbarer på deras caféer och dyl.

 
Vi var så sjukt trötta på lördag kväll att vi inte ens orkade ut att äta. Så vi köpte lite middag. Det blev soppa för mig och grillat för sambon runt kl. 18.00 Å sen dog vi av trötthet i soffan framför Tvn och orkade inte ens se eurovisionsschlagerfestivalen, jag var såååå trött att det kändes som tortyr för knopp och kropp att försöka sitta uppe och titta, men det gick bara inte. 21.30 stupade jag i säng efter ha gjort våld på mig själv för att kliva upp ur den hårda soffan, och fick klä av mig för att gömma mig under täcket.
 
 
Upp 07.15 Söndag och efter en frukost och städning av lägenheten åkte vi och kom fram till utställningen runt 09.00. Stannade till 12.00 drygt och sen hemfärd. Ja, som vanligt var jag ju då hungrig igen, men min sambo har nog inga hungerkänslor för han var inte alls hungrig. Vi hade ju kvar mackor efter frukost, så jag åt en.
-Vi stannar och äter i Arvidsjaur, tyckte han då. Det lät bra och vi satt i bilen tysta och lyssnade på var sin ljudbok, lyssnar nu på Camilla Läckbergs stenhuggaren. Vi stannade i Arvidsjaur men ingen mat blev det, blev en ny macka i bilen för att inte svälta =( -Äch, det är ju inte så långt kvar, vi äter ju middag då vi kommer hem? tyckte sambon och jag accepterade.
 
 
Vi kom hem, efter en timme kom barnen och jag fick dofta och träffa min älskade Nemi...Åh så jag saknat henne, det räcker för att man ska längta så trots bara 1½ dag. Men då efter en stund sätter sig sambon å äter macka! -Skulle vi inte äta? Undrar jag då förbryllat och lite irriterat. -Nää, det blir ju aldrig ngn mat.

 
Suck!!!! Ja, tyvärr var jag för trött för att ensam ställa mig att laga mat så vi hade kunnat äta tillsammans, så barnen fick gå hungriga härifrån till affären =( hmm, kändes inte bra i mig. Ja, jag får bjuda en annan dag.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0