Ditt Kalas

När har man tid att läsa böcker?- jo då man som jag är hemma med en förkylning. näsan är pott täppt, huvudet lite för tungt och trögt =) och orken lika med nOll. Då kan man läsa bok, så länge man orkar och sen vila då det behövs, mer orkar man inte då förkylningen härjar i kroppen. Bara att vara och låta eländet fasa ut tills man blir fri och kan återgå till vardagen igen.
 
 
 
 
Även om jag inte utövar Ashtanga yoga, så läser jag gärna yoga böcker om all typ av yoga och Josephine Selander s bok  ”Yoga & ACT” är mkt bra, så jag rekommenderar er att köpa/låna den av en vän och läs den om du är en sökare av din själ för att finna kraft.
 

Vad är värdet för dig att koppla i livets strömmar

Här är en övning som kan hjälpa dig att röra dig i den riktning som är viktig för dig

 

100 –Års kalaset

 

· Tänk dig att du befinner dig på ditt eget 100-årskalas.

 

· Föreställ dig att tre olika personer ska hålla tal till dig. Det är tre personer som du tycker om och som är viktiga för dig. Var och en håller ett kort tal till dig. Vad skulle du önska att de sa om hur du har levt ditt liv kopplat till dig själv och andra? Skriv ner vad de här personerna säger till dig.

 

· Nu har tre personer hållit tal. Föreställ dig nu istället att din kropp och din själ höll varsitt tal till dig. Vad skulle de säga till dig? Har du tagit hand om kroppen? Har du lyssnat till själen?

 

· Skriv ner vad kroppen säger.

· Skriv ner vad själen säger.

· Lägg märke till vilka tankar och känslor som uppkommer, varma, plågsamma, kärleksfulla osv.


· Reflektera över vad de här känslorna har att säga dig, om vad som är viktigt i livet, vad du står för, vilken sorts människa som du vill vara och om du förbiser något just nu. Tanken med den här övningen är att få distans till det som vi är mitt uppe i för ögonblicket, och fråga sig: det här livståget som jag befinner mig på, går det åt rätt håll? Om du nu upplever att den här övningen liksom skaver inombords eller att du känner dig helt vilsen med vilka dina värden faktiskt är, så kan du börja formulera din egen livskompass.

 

Fundera på hur du önskar att ditt liv såg ut. Hitta formuleringar som är värden inte mål (Du kan alltså inte bocka av dina värden som om det var en att-göra-lista) Formuleringar som kan hjälpa dig att vaska fram värden snarare än mål, kan vara: "Jag vill vara närvarande i/för/med... "Jag önskar..." Jag vill tillbringa mer tid i/med/att..." "Det som är viktigt för mig..." Jag saknar att..." Var uppmärksam på det som du klurar på inte blir regler, något som "borde" vara på ett visst sätt.

 

Ibland kanske du inte alls upplever en stärkande känsla, utan snarare förnimmelse av tomhet och sorg. Om du tycker att det är svårt att fylla i din kompass, misströsta inte. Det är ju första mötet med ett nytt sätt att formulera sig. Gör ett uppehåll och kika på det igen efter några dagar, när du grunnat på saken.

 

Så insikten av att du kanske inte följer/lever i samklang med dina värderingar är du inte ensam om (för att uttrycka det milt) Men i så fall kan det ju vara en rätt spännande resa att påbörja?

 

Övning ur boken. Fortsätt med att ”Göra din egen värdekompass”.

– Yogan fungerar som en påminnelse om hur jag skulle vilja vara mot min omvärld. Den fysiska delen av yogan gör mig starkare och rörligare. (Kunde inte sagt det bättre själv, så jag håller med)

 

Ur boken: ”Yoga & ACT” av Josephine Selander       (Som jag just nu läser)

 

Läs även Frees intervju av Josephine Selander

http://www.free.se/Media/1602/Yoga_och_ACT.pdf

 

Dags att vila, nu är det mkt som skrivits...

Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0