Life bites 6.

André fick samtal av Mi:s vän Becca (hon som var så sminkad) Hon hade svårt att säga vad hon först ville, men André anade att det måste röra Mi på något sätt. Kanske planerade vännerna någon typ av överraskning , försökte han locka Becca att avslöja. Då började den hårda tjejen gråta i hans öra.


– Men människa, säg vad som hänt utbrister Andre´ nu både rädd och otålig. Då berättar Becca, hulkandes kommer orden över hennes läppar om vad som hänt hennes bästa vän. André blir helt tyst och han känner hur han stelnar till i varenda muskel i sin kropp. Kylan sprider sig och han vet inte på vilket sätt han ska tackla det otroligt förnedrande i det han får höra. Stackars Mi, tänker han om och om igen. – Vet polisen något, frågar han då hon tystnat. –Nej, killen som gjort det verkar inte haft någon tid på mottagningen och ingen la väl egentligen märke till honom. Han hade haft en huvjacka och var troligen i vår ålder, säger Becca som menar hennes och Mi:s ålder. André nickar då han tänker och frågar –Tror du Mi vet vem han var? –Becca skakar på huvudet på sin ände av telefon, kommer på sig och svara –nä, tror inte det. –Jag fattar inte heller detta, hur vanligt är det att ngt sånt här händer hos tandläkaren? Utbrister Becca med gråten fortfarande i rösten.
– Det verkar på något sätt planerat, kan det vara så? André pratar egentligen högt för sig själv. Dom bollar sina tankar lite hit och dit, men avslutar snart samtalet efter att André får veta vart Mi är inlagd.


Med tunga steg går André korridoren fram till Mi:s rum. Hon fick ligga ensam, efter den tramatiska händelsen och för att hon inte återvänt från sin psykos. Han knackar försiktigt och kliver in. Mi verkar sova, så han sätter lite blommor på bordet bredvid henne. Då slår hon upp ögonen, rädslan syns tydligt och plötsligt börjar hon skrika, hon gallskriker så högt att sjukvårdarna kommer springande.

 

André blir chockad och förstår inte alls varför hon skriker. Han blir tillsagd att genast lämna rummet, så han går ut i korridoren. Han hör Mi:s hjärtskärande skrik som inte verkar avta. Men så tystnar det, och efter en stund kommer skötarna ut från rummet. – Vi fick ge henne lugnande. Men det är bra att hon reagerar, vi har inte alls fått någon respons innan. Är du släkt med henne? frågar Conny en ung kille och den ena av vårdarna. –Nej då, svarar André. – Jag är hennes pojkvän. – Oj då, svara vårdaren. Det var ju knepigt. Sen gick dom båda, men André fick rådet att åka hem, då Mi ändå skulle sova några timmar nu.


Med tunga steg lämnar han sjukhuset och hans tankar är hos Mi, som han nyss egentligen träffat och under två veckor dejtat. Skulle hon bli frisk, komma tillbaka eller skulle han helt enkelt lämna detta bakom sig och fortsätta sitt liv utan Mi. Han var tvungen att prata med sin Mor, som kanske kunde ge honom någon rätsida på sina tankar.

 


Sahra, Becca och Lotta satt hemma hos Sahra och pratade. Mi:s födelsedag hade blivit inställd och tjejerna hade tagit hand om allt det praktiska. Stämningen var tung och mörk där de nu satt vid Sahras bord. –Lotta, säger Sahra, kan du tänka dig någon som skulle vilja Mi illa?


Lotta tittar fundersamt på Sahra och tänker och tänkt har hon iof gjort i massor sen den hemska händelsen. Nä, jag tror inte jag vet någon.


Sahras enda hemska upplevelse med Mi hade varit på mellanstadiet då Hon och Mi och en dåvarande klasskompis cyklat med Mi hem. Men hon avfärdade tanken, för det var så många år sedan. Men ändå så berättade hon om denna händelse för de andra två. Men Sahra hade inget namn på den bråkiga killen från mellanstadiet. Han hade inte gått i deras klass utan en pararellklass och flyttat innan de kom på högstadiet.


Lotta och Becca lyssnade, men båda avfärdade händelsen, ni var ju bara barn då. Ingen har väl agg till någon så många år efteråt, eller? Dom lämnade frågetecknet ändå hängande i luften, för det var egentligen allt dom hade. Men sa Lotta, -hon var ju tillsammans med en kille för tre år sedan som var lite knepig, hette han inte Stig eller nåt? De andra två nickar och de börjar tänka på Stig. Han hade velat ha udda sex med Mi, och Mi hade trots rädslan hon kände för den delen provat på lite udda saker med Stig men inte klarat av det i längden.


Men var han våldsam? Alla tre tittade på varandra och hade lite svårt att tänka sig Stig våldsam, snarare udda. -Men vad vet vi? säger de i mun på varandra. Dom fortsätter att gå igenom de pojkvänner Mi haft sedan de slutade skolan. Men ingen av pojkvännerna hade stannat så länge, då dom hade tyckt att Mi var svår och vart ganska skrämda av hennes skärsår och ångestattacker.

 

Dom lämnade ämnet och kom överens om att besöka Mi så ofta de kunde och gjorde upp en lista, så att de kunde pricka in henne i sina kalendrar för att hon inte skulle behöva känna sig bortglömd. Men alla tre tjejerna var mycket medvetna om att Mi:s psykos gav henne hallusinationer och de visste inte om Mi ens kände igen dom. Hon var iaf oftast lugn när de besökte henne. Andrés besök hade däremot gjort att tjejerna bett honom avstå en tid.

 

På sjukhuset fick Conny ett samtal av en mycket gammal, inte så populär kompis vid namn Tompa. Tompa pratade på om gamla tider som om de två varit bästa polare. Conny stod med rynkad panna, aningen oroad över samtalet och lyssnade på Tompa, sen sa Tompa att de kunde väl träffas i eftermiddag? Conny som ingen familj hade kunde inte säga nej till Tompa, vilket han aldrig hade kunnat. Så då blev det bestämt, de skulle träffas och käka efter att Conny slutat sitt skift.

 

Tompa hade kollat upp vart Mi låg på sjukhuset, och blivit glatt överraskad av att se Conny på hennes avdelning. Conny var en kille som troligen var bi sexuell, men inget han gick ut med. Som ung hade Tompa tagit honom under sina s.k vingar, och de hade även vid 15 års ålder provat på att ha oralsex. Tompa hade varit frustrerad över en tjej och Conny hade då kläckt ur sig att tjejer var väl bara till bekymmer, lika bra att hålla sig till samma kön. Detta hade Tompa tagit fasta på och mer eller mindre tvingat Conny att visa vad han gick för. Tompa tyckte om att se sin vän stå på knä och göra honom nöjd. Conny däremot kände sig förnedrad med det blev ett spel mellan de två som Conny inte ville skulle komma ut.

 

De träffades och Conny fick en dunk i ryggen av Tompa. Sen satte de sig och Conny tittade in i Tompas intensiva ögon och fick rysningar längst ryggraden. –Nå, hur har du det på jobbet? Frågar Tompa. Conny skruvar sig lite på soffan han sitter på – ja, jo det är ok. Du vet långa skift och man är lite trött emellanåt. Han visste inte riktigt hur han skulle svara, då han inte var säker på vad Tompa hade i kikaren. Ville Tompa ha någon typ av repris från förr, eller vad var han ute efter. Dom hade känt varandra sen dom var tretton år, och när de inledde sin sexuella historia vid 15 hade de efter två år gått åt var sitt håll. Efter högstadiet hade Conny påbörjat sin utbildning till skötare och Tompa tyckte helt enkelt han blev en pluggnörd som han kallat honom.

 

- Ja, sa Tompa lite nonchalant, jag kan förstå det. – jobbar du natt också eller kan du sova hemma? Tompa hade en plan om hur han skulle få Conny nervös men ändå få svar på sina frågor utan att avslöja sina baktankar.

- Ja, vissa nattskift har jag, men då har vi sovande jour och är tillgänglig om ngt händer. Så man slappnar sällan av då svarade Conny och kunde inte riktigt förstå Tompas intresse för hans jobb.

- Ok, nickar Tompa. – Ska vi hitta på något i veckan, eller jobbar du?

- Ja, jag jobbar natt imorgon torsdag till fredag, men tänkte åka till morsan på lördag, så jag tror vi får ta det vid ett senare tillfälle svarar Conny. Hans Mor som bor 25 mil söderut är en bra ursäkt då man inte vill umgås tänkte han och kände sig listig och lite lättad över att han nog kunde slingra sig ur detta möte.

- Jaha du, suckar Tompa lite teatriskt, - så synd. Men du jobbar väl inte alltid natt?

- Nä, bara varannan vecka. Rullande schema förstår du, så jag är lite upptagen… Conny hoppas att Tompa ska förstå att han helst inte vill umgås. Vilket Tompa genomskådat redan i telefonen, men ler inom sig.

De käkar klart och Tompa undrar om han inte får följa Conny hem. Conny skruvar på sig, fan tänker han hur blir jag snabbast av med Tompa. Jo, gör som han ber om brukar vara svaret.

- Visst, säger Conny, häng med upp. Jag bor bara 50 meter från sjukhuset, så det är bara en liten etta.

- Alla tiders, säger Tompa och ler stort inombords. Hans plan börjar ta form och den är ond, vilket Conny är omedveten om.

Dom anländer till Connys hem och Conny släpper ovilligt in Tompa som kommer tätt bakom honom. Väl inne börjar Tompa tafsa på honom. Conny reagerar, då det var mycket länge sedan han hade haft någon typ av närhet eller sex. Tompa gör allt mycket medvetet och beräknande. Connys byxor åker av och hans stånd visar Tompa vad han vill veta. Tompa tar själv av sig och beordrar Conny att tillfredsställa honom. Som en lydig valp gör Conny allt Tompa nu ber om.

 

Efteråt går först Tompa in i duschen, där han tänker på Mi, vilket han gjort under hela tiden han nyss var med Conny. Han föreställde sig henne på knä och allt han bett Conny utföra, var hans dröm om vad Mi skulle göra för honom. Conny klev in i duschen efter Tompa och då satte Tompa igång att systematiskt snabbt leta reda på Connys schema. Han hittade det och tog några bilder med mobilen på de nattskift Conny hade och med vem han jobbade med.


När Conny kom ur duschen hade Tompa gått. Han suckade av lättnad och gick och la sig. Han hade varit spänd ända sedan samtalet med Tompa tidigare på eftermiddagen och nu var han helt slut. Ok, det kanske inte var någon baktanke med Tompas besök tänkte Conny. Han hade upplevt en intensitet från Tompa under sexakten som förr aldrig funnits där. Connys tankar spann vidare och han trodde att Tompa kanske hittat sin egna sexuella läggning och att det längre inte bara var en lek att vara med en annan man. Conny hade dock helt fel när det gällde Tompa. Conny var enbart en bricka i Tompas nya spel, som han smidde planer om.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0