Life Bites 14. vännerna

Sahra med sitt blonda burr hade beslutat sig för att tillfälligt lämna André, ge honom utrymme. Dock behåller hon nyckeln till hans lägenhet, för att kunna spendera tid där, även om han inte är närvarande. Hon brukade systematisk gå igenom hans kläder, fickor för att se om hon hittade ngt som kunde hota deras relation. Ännu hade hon inget hittat, så hon var inte orolig.

Hon hade inte träffat sin familj på länge och snart var det lillebrors födelsedag. Hon behövde köpa honom ngt och skulle ut och shoppa för att söka efter en present.

Hon ville helst inte att åka hem, då hennes pappa hade svårt att hålla sig nykter och se sin mammas trötta gestalt då hon väl kom på besök. Mamman anklagade henne aldrig, för det skötte hennes pappa om. Hon hann sällan längre in än över tröskeln då han tjurigt undrade varför det passade att komma nu, då hon aldrig annars hörde av sig. Sen pikade han henne konstant under hela vistelsen, om hur tjock hon såg ut i det hon hade på sig, om hon inte skulle börja jobba, varför hon kom så sällan eller så var det ngt annat.

 

Hon brukade till slut sätta sig inne hos sin lillebror Erik och lyssna på musik eller spela lite dataspel med honom. Han skulle nu fylla tretton år och det är ju lixsom stort. Tonåring även som siffra, Sahra log. Hon älskade sin blonda bror, han var ganska lång för sin ålder och många trodde redan han var åtminstone fjorton, detta gjorde honom lite mallig. Dock tyckte nog Sahra att han var mogen som en elvaåring. Detta sa hon inte till honom, för hon skulle aldrig såra sina bröder på samma sätt som deras far alltid tryckte ner dem allihopa för något. Hennes oro var dock att han ofta hamnade i slagsmål på skolan och han drack redan alkohol. Men ingen av syskonen tog upp detta, både visste varför.

 

Allan som var tre år äldre än Erik, också Sahras bror satt redan inne på ungdomsvårdskola. Han hade varit onykter och vid flera tillfällen stulit bilar och hade nu åkt dit för tredje gången. Han hade kört och krockat in i en annan bil där det funnits två mindre barn i baksätet utanför bensinmacken, bilen stod tillfälligt lämnats av barnets far som var in och handlade på macken sent en kväll. Detta blev allvarliga konsekvenser. Men på det hela lite bättre för Erik som gärna åkte med sin bror på fester, men nu var mer hemma istället.

 

Sahra ringde sin vän Becca, som hon inte pratat med på länge nu. Beccas lillasyster svarade. –Hej säger Sahra, har du Becca hemma? Hon hör Beccas lillasyster lägga luren åt sidan och ropa så väggarna skakade – BECCA, TELEFON. Efter en minut eller så hörde hon Becca i andra änden – ja, Becca.

-Hej, det är Sahra, hur har du det?

-Hej, joo, ok, du då?

- Jag är ok, tänkte höra om vi kunde träffas på en fika på stan, jag behöver hitta ngt till Erik som fyller år på söndag.

Det var tyst i andra änden. Dom hade tappat lite av den förtroliga kontakten sen allt med Mi hänt. Becca funderade och svarade – Ok, kan vi väl. Var ska vi träffas och när?

Sahra kände lättnaden som släppte över bröstet, hon hade inte vetat att det skulle kännas så jobbigt att ringa, som det faktiskt hade gjort.

-       Jättekul, sa hon lite för entusiastiskt. Vi träffas vid torget, så ser vi vart vi går sen, runt ett om det passar?

-       Jo, svarade Becca och sneglade på klockan som visade på kvart i elva. Kommer dit. Dom avslutade och Becca kände sig lite glad ändå. Det var svårt att tappa sina tre bästa vänner, så hon tog beslutet att ge Sahra en chans trots att hon inte alls gillade att Sahra hade ihop det med André.

 

Tjejerna träffades. Sahra kände en värme då hon såg Beccas hårt sminkade uppsyn, log mot henne och de kramades. Becca såg Sahra och insåg att hon lagt på sig lite och att jackan hon hade var aningen liten. Men även Becca kände en värme då hon såg Sahra med sitt varma leende och välkomnande famn.

 

Dom beslutade att leta present först och koppla av med fika efteråt. Sahra hittade ett nytt spel åt sin bror och en svart tröja med nitar som hon visste att han skulle älska. Tröjan var nog Beccas idé, då detta var lite typiskt för hennes eget utseende, men Erik gillade också det svarta och coola.

 

Sen gick dom till Mi;s Café, där de brukade träffas för att Mi skulle hinna sitta så länge som möjligt då de träffades på Mi:s lunchrast. Sist de var här hade de planerat Mi:s födelsedag. Båda tänkte de på Mi, saknade henne och tittade hastigt bort ifrån varanda. Sahra av skuldkänslor, för här hade MI även träfat André. Becca tittade bort för att inte ögonen skulle avspegla någon anklagelse, för detta påminde även Becca om André och Mi:s första träff.


Dom köpte var sin Te och en ostmacka, satte sig vid ett fönsterbord och började äta under tystnad. Sen frågar Becca, utan att försöka anklaga.

-       Hur har du det nu, med André å så? Hon vet inte om hon ska våga se Sahra i ögonen men tittar ändå på henne då hon avslutat frågan.

-       Ok, svarar Sahra, Jag har gett honom lite utrymme, han har lite svårt att glömma Mi, och komma över hennes död.

-       Självklart, nästan fräser Becca. Men hejdar sig, hon vill inte bli ovän med Sahra igen. Jag menar, jag har också svårt att komma över vad som hände Mi, och han var ju för fan på sjukhuset. Kunde hon inte låta bli att lägga till.

-       Ja, vi har nog alla svårt att komma över det, men vi gör det på olika sätt svarar Sahra mjukt. För mig blev André en länk till Mi, någon som vi älskade båda två, om du förstår?


Becca nickar, och för första gången får hon svar på en av de frågor som gnagt i henne, hur Sahra som stod Mi så nära kunnat svika sin bästa vän och hoppa säng med hennes kille. Dom småpratar och så kommer de in på Lotta. –Har du hört något av Lotta frågar Sahra?

-Nej, men jag vet att hon la in sig frivilligt på avgiftning för några veckor sedan. Hon var helt körd och visste inte hur hon skulle orka leva. Hon hade blandat droger och hon hade hittats flera gånger av polisen i något trapphus, och fått sova av sig i fyllecell. Jobbet hade försökt få kontakt, men hade visst gett upp. Dom skickade ett brev, ville hon ha kvar jobbet fick hon avgifta sig.

-Åh, tusan. Skönt att hon tog tag i det då. Går det att besöka henne?

- Nä, inte förrän hon kommer till ngt behandlingshem. Just nu är det avgiftningen som gäller och hon går visst igenom ett helvete.Tiden gick och efter två timmars fika och prat bröt de två vännerna upp, men lovade att ha bättre kontakt. Becca tog bussen hem och tänkte på deras samtal, glad att dom på något sätt ändå hittat tillbaka till varandra, även om det kanske aldrig blev desamma igen. Ungefär samma tankar gick igenom Sahras huvud, men hon gick förbi affären innan hon körde hem till sig, trots att hon först kört mot André. Hon visste inte riktigt vad hon skulle göra, om hon inte fick vara nära honom. Men hon hade köpt mat och en hel del fika, kakor, chips, godis. Så det blev hem till sin egen lya, där det verkligen behövde städas insåg hon.

 

Men hennes ångest över sitt liv, och att inte få vara med André gjorde att hon satte sig framför tv:n och bullade upp med allt det goda hon handlat åt sig. Sen började hon äta, först långsamt, sen ökade hon farten på intaget och hon åt och åt. Hon kände att det tog stopp, gick på toa och spydde för hon kunde ändå inte sluta förrän hon tuggat i sig allt. Då kom känslan igen att få kräkas upp det hon precis ätit. Hon tog sig till toan igen och stoppade fingrarna i halsen, i början gick det alltid  trögt men sen började hon spy igen. Så fort hon var klar, stoppade hon in fingrarna igen och spydde tills hon inte orkade längre.

 

Hon satt på toa golvet och hon började gråta, för sig själv, över sina misslyckande men även för Mi och André. Klart att hon var ovärdig som Mi;s vän och dålig som flickvän åt mannen hon blivit så otroligt kär i. Hon grät länge, satt ihopkrupen mot badkaret och kände sig totalt misslyckat. Pappa har nog rätt, denna tanke kom ofta då hon var låg och nere, jag är så jävla värdelös. Hennes tankar var som en gammal skiva som hakat upp sig, hon slog på sig själv som hon alltid gjorde då hon ätit mycket.

 

 

Lotta satt i ett litet rum och hon hade precis lämnat skärselden bakom sig, det var iaf vad de sa. Hon var inte på något sätt säker ännu, en lång bit av terapi pratade hennes psykologen Lena om. Just nu var hon bara jäkligt irriterad, arg, frustrerad och hade ingen lust att prata om sitt gamla skit, sitt ruttna misslyckade liv. Eller om övergreppen av olika gubbar som tafsat och tvingat henne till sådant inga barn borde få uppleva. Eller ingen människa egentligen som inte ville. Hon mådde alltid så himla illa då hon var tvungen att kika in i sina gamla sår.

 

Hon visste inte hur länge hon ens varit på detta ställe, kändes som en hel evighet. Hon hade egentligen bara mått fysiskt skit, abstinensen var otrolig jäkla våldsam tänkte hon. Hon tänkte på Mi, nästa glad att Mi slapp se henne i detta tillstånd. Mi hade förstått, vetat vilket helvete hon haft hos dessa fosterfamiljer, som enligt Socialen skulle vara så mycket bättre än hennes eget hem.

 

Tankar, mörka hatiska tankar for igenom hennes huvud. Hon minns så väl när gubben i det första fosterhemmet ville dela hemlisar med henne och hur han senare även delade henne med sin äckliga gubbvänner. Han utnyttjade hennes kropp, hånade hennes känslor, spottade på hennes person för att hon var så dålig att hennes föräldrar inte längre ville ha henne. Hennes kropp som blev fotograferad för det var det enda man kunde tjäna på henne, fick hon ofta höra. Bara av att tänka tankarna kändes dessa som en spark i magen, hennes nyss kända ilska blev ett hysteriskt snyftanfall. Hon låg ihopkrupen i fosterställning och grät, som hon aldrig förr gjort.

 

Forts följer


Kap. 13 Försöket

Jenny väntade och väntade, nu hade det gått 14 dagar sedan intervjun och hon blev allt mer spänd. Hon ville ha tjänsten, detta var en puzzelbit i hennes annars ganska tråkiga liv.
 
Posten kom och hon såg hur postgubben satte ner kuvert i hennes låda utanför huset. Hon väntade tills han gått och skulle precis springa ut då hon upptäckte Tommy (Tompa) Hon stannade upp mitt i rörelsen då hon såg honom stå lutad mot grannhuset tvärs över gatan. Det hade blivit allt underligare hur han alltid dök upp och stötte på henne, så hon anade att han på ngt sätt höll koll på henne. Hon visste inte varför, hon var ju inte ngn speciell person, så hon förstod inte riktigt hans intresse men det hade fått henne vaksam.
 
 
Hon hade anförtrott sig till grannfrun som hjälp henne många gånger med olika funderingar och även hon tyckte hon borde se upp, passa sig för honom då hon kände som hon gjorde. -Det är viktigt att följa sin magkänsla Jenny, hade hon sagt då hon tittade bekymrat in i Jennys ögon. Och grannfrun var hennes enda riktiga vän, så hon lyssnade på henne.
 
Nu såg hon alltså Tommy där på andra sidan, kände att en kall kår for utefter hennes ryggrad. Men hon tog mod till sig, drog koftan runt kroppen och klev i sina trätofflor, hon måste iaf ut till brevlådan. Hon skyndade sig ut, det blåste så hennes hår for över hennes ansikte, hon koncentrerade sig enbart på brevlådan och ville inte titta upp ifall han ville ha ögonkontakt.
 
- Hej, säger han. Hon hoppar högt, då hon inte sett att han flyttat sig nära innan hon gick ut.
- Hej, säger hon och svänger runt för att se honom.
Han ler, men det når inte upp i hans kalla ögon. Hon sticker ner handen i brevlådan utan att lämna honom med blicken. Han tittar på henne, ser hennes osäkerhet vilket lockar honom enormt, känner hur det pirrar i magen och han vill ta på henne. Han försöker dock hejda sin lust, vill inte visa den ännu.
 
- Vad gör du i krokarna? frågar hon osäkert
- Jag tänkte höra om du var intresserad av lite frukost? Han viftar med en påse och ler ännu större.
- Jag äter inte så gärna denna tiden, säger hon och undrar hur hon ska bli av med honom.
 
-Äh, kom igen nu Jenny, jag har ju handlat mackor just för din skull, kaffe har jag också med mig. Han började gå åt hennes dörr och hon inser att hjärnan sin inte förmår att hitta på en ursäkt. Hon går sakta efter honom och de går in i lägenheten.
 
- Fint du har, säger han då han tittar sig runt i den mkt sparsamma lägenheten, som för övrigt skulle behöva renoveras. Han nickar samtidigt som han traskar in i köket. Hon ser på honom, förvånat över hur han hittar. Undrar om han varit där då hon inte varit hemma.
-Tack! säger hon lite lamt. Hon är medveten om lägenhetens brister och tror inte en sekund på honom då han säger att hon har fint.
 
Dom slår sig ner vid köksbordet och han lastar upp det han har i påsen. Två muggar kaffe med lock, två ostmackor med sallad. Hade hon inte varit rädd, hade det nästan varit trevligt. Hon förbannar sig själv över sin misstänksamhet, för han har aldrig varit annat än vänlig emot henne. Hon tinar upp lite under småpratet och han börjar fantisera om hennes kropp, se hennes hjälplösa blå ögon då han förför henne. Han vet att hon antagligen är oskuld och att hon säkert kommer göra motstånd, vilket är en del av hans fantasi.
 
Efter en timme reser han sig upp. -Dags att återgå till vardagen, säger han och traskar emot dörren.
Hon slappnar av och suckar tyst av lättnad, utan att han märker det. Hon följer efter honom till dörren för att säga hej då. Då stannar han upp, vänder sig om och tar hastigt tag om hennes tunna midja, drar henne emot sig. Hon hinner knappt fatta vad han gör, då han böjer sig fram och ger henne en puss på munnen.
Hon får liv i kroppen och spjärnar emot, detta triggar honom och han håller henne hårt intill sig. Plötsligt knackar det bestämt på dörren.
 
Hastigt släpper han henne så hon nästan trillar omkull, öppnar dörren och där står grannen hennes med en tom kaffekopp i handen.
-Ursäkta, säger hon då hon ser honom - visste inte att du hade besök Jenny, vill bara låna en kopp socker till mitt bullbak. Hon tittar stint på den orakade ynglingen, med de kalla ögonen men står stadigt kvar.
- Vi ses Jenny, säger Tompa och slinker förbi tanten.
Jenny är i obalans, benen skakar och hon tittar på sin granne som om hon var en livbåt i det stormande havet. Grannen skyndar in och tar tag i Jennys arm för det ser ut som om hon tänker rasa ihop.
- Hur är det Jenny? frågar hon oroligt.
- Det är bra, men tack för att du kom, just nu. Säger hon med darrande underläpp.
- ja, jag såg honom då han följde med dig in, men ville inte störa för tidigt om ni hade det trevligt, svarade grannen och log sitt varma moderliga leende.
Jenny hann knappt tänka under det som skedde, men tankarna virvlade nu omkring i en salig röra.
- Vad vill han, tror du? undrade Jenny och tittade på sin kloka granne.
- Ja, du vännen. Det de flesta män vill, han vill ha dig som kvinna. Men han har rysligt kalla ögon. - Vad sa du att han hette?
Jenny berättar allt hon vet om Tommy (Tompa) men det är egentligen inte så mycket.
 
Grannen återvänder till sitt och Jenny måste vila sig på sängen en stund. Efter en halvtimme stiger hon upp, ställer sig i duschen där hon kommer på att hon inte öppnat brevet som kommit. Hon duschar klart, torkar och klär sig. Går in i köket och plockar upp brevet, öppnar det likt en skatt. Med darrande fingrar av förväntan vecklar hon så upp brevet.
 
Hon läser, men läser igen och igen. Hon har fått tjänsten som assisterande undersköterska till narkosavdelningen. Hon vet inte riktigt vad hon skulle ta sig till, så plötsligt börjar hon hoppa och skutta i sitt lilla kök, tårar av glädje rinner plötsligt på hennes kinder och hon kramade brevet tacksamt i sin hand.
Hon hade fått jobb, inte vilket jobb som helst utan jobbet hon ville ha, en bit på vägen, en steg närmare målet till chef på narkosavdelningen.
 
Tompa hade fått sitt svar dagen innan, och han hade inte fått jobbet som städare på sjukhuset. Så han visste nu att tiden började rinna ifrån honom och Jenny. Tjejer brukar ha en tendens att förändras då de jobbar, och han ville ha Jenny precis som hon nu var. Osäker och skör, lättpåverkad och ändå med kraft i sin lilla tunna kropp.
Visst, som Mi kunde det ju aldrig bli igen. Men det var alltid bra att erövra någon ny, för alla var ju brukningsbara ansåg han och log vid tanken på allt kul de skulle kunna ha tillsammans.
Att han idag kunnat göra den första erövringen av hennes kropp om inte den där grannen kommit i vägen. Jenny hade sett sådär rädd ut, och han älskade uttrycket av fasa i hennes stora blå ögon.
 
Han sparkade till en tuva i gräsmattan där han gick och han tänkte på än den ena och andra planen att få grannen att lämna huset. För det var den enda person som brukade besöka Jenny.
Han kom hem till skyffet han nu bodde i. Där hyrestanten var en mager, ilsken terrier och hon luktade sprit och matos när man än stötte på henne.
Nu öppnade hon sin dörr, när hon sett honom komma. - När har du tänkt betala hyran? undrade hon med gäll ilsken röst då han satte foten innanför dörren.
- Strax, behöver ju jobb först. Sa han och han stirrade med sina kalla ögon på henne.
Hyrestanten som i vanliga fall sällan blev rädd för ngt, blev osäker inför denna ynglings kyla. -ok, svarade hon, senast den sista så du har fyra dagar på dig. Hon smällde igen sin dörr och han gick till rummet uppe på vinden som hon hyrde ut.
 
Väl där klädde han av sig, la sig på sängen och började fantisera om Jenny och vad han kunde göra henne. Han onanerar, men lyckas inte ända fram, han känner sig frustrerad och irriterad. Vänta bara kärring, tänker han om Jennys granne och sen somnar han.
 
 
 
Forts. följer
 
 
 

RSS 2.0