älgslakt

Från tidningen Norran; Arjeplog: En älgko har under en längre tid oroat boende på och vid Öberget i Arjeplog. Under fredagen avlivades hennes kalv, och nu är förhoppningen att kon ska lämna området. - Annars är risken stor att även kon måste avlivas, konstaterar polisen Anders Holmlund. Polisen i Arjeplog och Luleå har den senaste tiden fått ta emot flera samtal angående älgkon. Kon har visat aggressivitet mot människor, och många har uttryckt en stark oro eftersom hon befunnit sig i närheten av förskolan. Under torsdagen tog vakthavande polisbefäl i Luleå beslut om avlivning av kalven, och uppdraget gavs till Arjeplogs jaktvårdsförening. Polisen har även fått ta emot samtal med kritik mot beslutet att avliva kalven. - Det finns krafter som vill att älgkon och kalven ska få vara kvar. Om ett vilt djur kan antas vara farligt för människor får polisen enligt jaktlagen ta beslut om avlivning. Nu har kalven avlivats, och vi får se om kon försvinner, säger Anders Holmlund.


Den omtalade älgkon ligger i skogen, ganska nära vägen och väntar på sin kalv. Enl. min mening var inte djuren aggressiva alls, utan dom gick här och åt på buskarna utanför fönstret. Däremot tror jag många varit sura på kon med kalv pga deras buskar blivit tuggade på. Tror inte alls att denna ko visat några aggressioner, utan rädslan för att hon fanns här i området kan vara orsaken, och rädda om sina buskar. Älgkon har återkommit varje år och funnit en fristad här bland husen. Så om dom nu vill ha bort henne så måste dom antagligen avliva kon. Just nu sörjer hon sin kalv, som vilket annat däggdjur som helst.

Förutom älgkons dystra öde, har jag masserat folk på hotell K och haft en prova på yoga på ett av sjukhemmen, för personal. Kändes positivt och jag hoppas att något händer.
Nu är det kallt här i Arjeplog, -18,5 grader. Vintern är här men det känns mörkt och kallt och ska vara så 5 månader till, minst...suck!!

ljus, värme, kram och Hej!


Älgkon och hennes nu avlivna kalv...suck!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0