smurfich

Igår var det ju smurfblått på förskolan. Så jag bakade muffins med 10 barn, helt ootroligt vilket tålamod jag besitter =) Men dom är gulliga, nyfikna, vill se, och jag ser inget, knuff å knuff, åhhh, kolla, se, mm. Kommentararerna haglar, arbågarna är vassa och öron och öron på skaft för att inte missa något. Vi hade i blåbär och smeten blev nog mer lilaich än blå. Amanda gjorde blå frosting och tillsammans blev det jättegott.mmmm.

En av de yngre tyckte då jag hällt i smet i 20 formar att han ville helt enkelt känna på konsistenten, lite mer ordentligt. Han drog en av formarna närmare sig, -Nej, nej och ett tredje Nej. Då satte han armarna i kors och tog på sig sin mest truliga min, å sen var han suuuur. Men, då han är en liten ögonsten fick jag ju truga,förklara å truga å till slut förlät han mig och då hade muffisarna gräddat klart i ugnen å vi kunde känna på en färdig. Förklarade tålmodigt varför jag sa Nej och att dom nu gick att ta på.

Avdelningen brevid hade melodifestival uppvisning och hade bjudit in våra 4 åringar för att titta =) Det var döds seriöst! Om ni bara hade en aning, vilket jobb, vilken koncentration och vilka duktiga ungar, sen var de uppklädda till tänderna och efteråt prisutdelning med glass. 

Idag fredag har det ju däremot varit betydligt lugnare. 3-4 åringarna fick gå på teater mellan 10-11 så vi hade bara de små kvar. Så dom lekte och vi byggde koja och det är betydligt lugnare då det blev färre barn. Idag fick vi makaroner och "rester" till lunch/ dvs pastapytt. Ungarna gillar det mesta med pasta =) bara de får ketchup till.

Pratat med min Mor och hon ser fram emot helgens planer, att bli utbjuden av syster E med sina barn. Hon planerade klädsel och tyckte det skulle bli trevligt att gå ut och se lite folk. Detta är henne väl unnt, så jag hoppas de allihopa får det trevligt. Dom har bestämt att ge henne det som en del av deras present =) Vi andra har gått ihop om ngt annat.
Har även pratat med sonen idag som inte lyckats få några pengar denna månad, så jag får låna honom pengar av mina egna respengar till Tunisien, suck! Men det är ju viktigast att hans ekonomi fungerar, så jag får handla mindre bara.

Det som känns extremt jobbigt är att det inte fungerar då det ska. Skolan skulle hjälpa honom med att skriva och skicka in aktivitetsstöd, men det fungerade inte. Men nu har jag pratat med en person som lovat ta på sig det ansvaret. Så då är det bara att hoppas det nu fungerar, här efter.

Jag är äntligen klar med mitt yogarum/massagerum. ok, kanske inte helt klar, men nu kan jag iaf ta emot om någon vill ha massage eller healing och om jag vill starta upp en kortare kurs av yoga. Tiden går ju fort, så det är svårt att få igång yogakurser så här på våren. Sen tar det tid med marknadsföring mm.

Vi var förbi och hälsade på vårt gamla hus med de nya ägarna. De hade tapetserat om i alla rum, väldigt ljust och vitt, överallt. Tycker man om det är det kanonfint =) men...själv vill jag ha färg. Så för min smak (ska ju inte bo där mer ändå) var det aningen för ljust. Men dom verkade nöjda och glada, så allt verkade toppen. Jag bjöd över dom på fika när dom kände att dom ville vila ögonen från sitt flyttstök och ta en kaffe/fika =)

Middagstips:


Receptet/Rotfruktspanna med kycklingklubbor

1 paket kyckling klubbor
2 st morötter
1 st palsternacka
2 st stora potatisar
1 stor söt potatis
3 st vitlöksklyftor
1 tsk tabasko
1 tsk socker
1 tsk salt
1 msk olja
1 stg scharlottenlök
1 st vitlök
1 st apelsin pressad använd juicen
2 msk olja
1 tsk flingsalt
2 krm peppar
1/2 st kruka timjan
i paket feta ost
1 burk creame fraige
1/2 rödlök


Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°

2. Riv vitlöken och blanda med tabasco, 1 tsk socker, 1 msk olja och 1 tsk salt.
Lägg kycklingen i en långpanna(klädd med ugnsfolie).
Pensla över oljeblandningen.

3. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar.
Skala och skär sötpotatisen och potatisarna i klyftor.
Skala scharlottenlöken och vitlöken.
Lägg detta bredvid kycklingen i långpannan.

4. Ta undan några timjankvistar till garnering och finhacka resten.
Ringla över apelsinjuice och 2 msk olja.
Krydda med timjan, 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar.
Vänd runt.

5. Låt grädda i mitten av ugnen ca 35 min eller tills allt fått en gyllene färg

 

Påskhumor;
Två hönor gick förbi ett skyltfönster, där det låg en massa äggkoppar för utställning.
då utbrister den ena hönan; -SE, så snygga barnvagnar!

eller
Hönan agda hade fått feber, nu lägger hon bara hårdkokta ägg...

Glöm inte:
Tänk positivt, för du ÄR det du tänker.


Tittade på Lets dance ikväll. Marcus S är väldigt snygg att titta på, men har han även ett vackert inre??
Dom var ändå relativt duktiga, de som dansade. min favorit...vet nog inte ännu..

Hade tänkt att en bild på Marcus hade varit fint...men, egentligen är det ju bara en fasad. Vet inte men när han pratar tappar han lixom fasaden, han är nog finast på bild och en ögonfröjd. Men visst kan han även ha en fin insida, det vet ju inte jag ngt om =)



Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling


Snippeliblått

Veckan går fort, så nu är det redan torsdag och min första tunga del av veckan är över. Denna vecka har det blivit mycket rörelse. Haft yogagympa för barnen och vi har dansat &hoppat och gjort yogaövningar till musiken från melodifestivalen. Barnen älskar låtarna därifrån, inte lika kritiska som vi vuxna =) Så jag har svettats rejält i veckan och igår var det Zumba passet, underbart.

Idag är det blå dagen på vår avdelning. Vi har blå kläder på oss, så alla ser vi ut som smurfar idag =) sen ska det bakas blåbärsmuffins oxå =)

Ett besök till frissan och toppa håret ska det oxå bli idag. Får nog snart ta fram resväskan och kolla om jag har ngt att stoppa i den. suck!

Annars har inte så mkt skett under veckan, förutom att jag tycker den varit både bra och lite jobbig så här på halvtid. Jag vaknar under natten och varenda morgon med en trist huvudvärk, men som ändå går att hålla i schack med tabletter. Men det är ju inte heller något vidare =(

Dagens tanke

"Det är en konst att se det vardagliga med nya ögon"


Dra en djup suck!

Och andas in långt ner i magen, det ger en påminnelse om hur du andas och det ger en känsla av ett inre lugn. Allt handlar om att medvetengöra DIG!

Koppla hjärna med kropp...
Enkla sätt att få oss medvna om hur det står till med kroppen och knoppen. Ofta så blundar vi och kör bara med autopiloten på.

1. Ut genom dörren. TA ett djupt långt andetag långt ner i magen och sucka ut luften.

2. Dra upp axlarna till öronen, slapp dem sakta ner igen, bli medveten

3. Nynna en sång som du gillar. (i bilen på väg till jobbet) Då blir jag själv alltid glad

4. Le åt någon du möter under dagen. Eller ge dig själv ett leende i spegen. Ett leende gör alla gott i hjärterummet och det kostar ingenting.

Njut av din dag!

Ljus, värme, kram & Tjingeling


vågar du

Att våga är att tappa fotfästet en stund
att inte våga är att tappa en del av livet

Sören Kirkegaard

Är kärlek något annat än projektioner av våra inre önskningar på någon annan?
När vi älskar oss själva, behöver vi ingen annan... så, vad ska vi då med kärlek till?
Eller är jag bara en sökande art som inte hittar målet inom mig själv?

När vi älskar oss själva, ska ju allt falla på plats. Men finns den tiden, hinner vi fram?
Eller blir livet ett enda långt sökande av den egna inre kärleken vi hoppas på att finna på utsidan, där den ändå inte existerar?

Livets glädje och lycka ligger i våra egna händer.
Om jag finner lyckan och glädjen i min vardag, varför ropar då själen på natten?
Vad ska jag göra, vart är vägen och vart för den mig?

Drömmar är vårt undermedvetnas viskningar om livets mening.
Om drömmarna blir mer eller mindre mardrömmar, vad säger då mitt undermedvetna?
Jag som har spindelfobi, drömmer om stora spindlar... ser andra bli sjuka av spindlar och en del stoppar spindlar i munnen för att sen spotta ut dom? Vad står såna drömmar för.

Påträngande av andra människor, som vill åt min space. instängda djur med djup i sina ögon då jag släpper ut dom?
Vad händer i mitt inre?

Vaknar med sprängande huvudvärk och hela dagen bara rinner förbi, handlingsförlamad och så trött...

Vart är livet på väg, vad missar jag och vad ska jag ta mig till?


Ljus, värme, kram & Tjingeling

40 dagar = en rutin

Livet ger dig möten och relationer för att du ska ta dig till kunskap och förstå. Du går igenom samma process flera gånger tills du ser din egen delaktighet. Du kan aldrig ändra andras attityd till dig själv. Du kan heller aldrig styra en annan människas liv eller förändra det. Men om du växer och förändrar dig och om din partner är den rätta så utvecklas även han eller hon. Om din partner inte utvecklas tillsammans med dig är den kanske inte heller din stora kärlek. Kärleken kommer till dig när du inte längre söker den. När du tycker så mycket om dig själv att du inte längre behöver någon annans kärlek för att göra dig hel. När du inte längre söker kärleken då söker kärleken dig”. Lite klyschigt men ibland behöver jag påminnas om detta.


(Universum, Gud, den högre makten)
Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förända,
förändra det jag kan
och Förstånd att inse skillnaden
 

“Kundaliniyoga för hälsa, livskraft och självkännedom” av Wiveka Hjalmarsson.

GULDMJÖLK

Där finns detta recept på Mjölkdrink, och det går bra att byta ut mjölken till havremjölk eller laktosfri mjölk.

1/2 dl vatten.

1/2 tsk gurkmeja.

3 kardemummakärnor

2 dl mjölk

2 tsk mandelolja

1 tsk honung


Koka upp vatten, gurkmeja och kardemummakärnorna i 8 minuter. Häll i mjölk och mandelolja och koka upp. Blanda i honung när guldmjölken svalnat lite.


Effekter: Lugnande och avslappnande. Gurkmeja är bra för huden och slemhinnorna, speciellt de kvinnliga könsorganen. Gurkmeja är också känt för att göra benen och lederna mer flexibla.


Att börja dagen med ett yogapass är nog en av de finaste gåvor du kan ge dig själv. Det tidiga passet på morgonen t.ex. innan dagen riktigt vaknat skapar ett djupt välbefinnande. Det fyller dig med en energi som anger tonen i både kropp och sinne under resten av dagen.

När blir yoga en del av din dagliga rutin? Att det blir en rutin som jag inte kan vara utan, det tar upp till 40 dagar.

Dagens middag blev dock inte paj utan kycklingsallad, på sallad, babyspenat, paprika röd & grön, gurka, ägg, cuoscos, tomat, purjolök och lite räkor. smakade mums =)


Fredagens tänkvärda:

Jag var mycket dyster över att jag saknade skor. Tills jag mötte en som saknade fötter


Ljus, värme, kram & Tjingeling


mars fredag...

Äntligen fredag efter en lång vecka =) ja, ok jag har varit sjuk två dagar i veckan men just därför känns den jättelång. Jag längtar till jobbet, så idag ska jag dit. Huvudvärken kommer å går, men jag känner att jag orkar inte vara hemma en dag till. Så därför har jag egentligen inte så mkt att berätta för er.

Vi planerade iaf att vi ska göra våfflor med förskolebarnen idag fredag, får väl se om det bli några? Våffeldagen är ju på söndag.

GI Våfflor:

3 dl dinkelmjöl
1 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 st ägg
50 gr smör

Tillagning

Ca 12 laggar

1. Rör ihop hälften av mjölken med de torra ingredienserna.

2. Häll sedan i resten av mjölken.

3. Knäck i äggen och blanda allt till en jämn smet.

4. Smält smöret och häll i det.

5. Grädda i våffeljärn.

Det finns massor av olika recept på våfflor när man letar på internet, jag brukar använda detta och det smakar gott. Gott till är ju hallon och blåbär, möjligen en liten klick glass, grädde eller om man gillar keso =)





Fredagsmiddag idag funderar jag på att laga kyckling/grönsakspaj.



En bild till:



Den tjäder vi haft till och från i Arjeplog var hos svärfar häromdagen. Han fotade den på sitt räcke. Den ser lite ruggig ut nu, så det skulle vara intressant att veta vad pippin varit med om under denna vinter.
Det är ju inte helt vanligt att vi har skogsfåglarna så här inpå dörren. Svärfar sa att han var inte speciellt lättskrämd heller. Vilket iof kan vara farligt för den själv. Jag hoppas den blir glad över vårsolen som nu sakterliga börjar titta fram.


Novellen...

Jag kommer att skriva slutet på novellen under länken "mina texter" om du är intresserad. Dock är inte slutet färdigskrivet ännu, men det kommer. Jag kommer även att redigera här på denna bloggsida, så novellen kommer enbart att skrivas och kunna läsas under just länken "mina texter"
Och även andra texter och fanasier som jag vill klinka ner kommer att finnas under den kategorin.

Jag är fortfarande hemma, pga huvudvärken inte ville ge med sig. Trots tabletter mm så var det ingen idé att ens försöka gå till jobbet idag heller. Jag mår verkligen kass av den där vaccinet. Men, fredag imorgon så jag hoppas jag kan jobba och fortsätta vila sen under helgen.

Tyvärr orkar jag bara sitta här lite kort då huvudet dunkar. Ögonen är inte så förtjust att stirra in i en dataskärm.

Skickar en värmande krya på dig tanke till min kära vän Eva som hemskt nog fått stroke och ligger på sjukhus. Hon är tack och lov på bättringsväg och jag kunde prata med henne i dag.

Ljus, värme, kram & Tjingeling

Totem Tantra, tänkvärda ord

Om du är alldeles för upptagen för att läsa detta och säger till dej själv att jag läser det 'en annan dag', 'senare'...

Se upp!!!           En annan dag' är mycket långt bort... Ibland kommer den aldrig...

Detta Tantra har kommit från Indien och, vare sej du är vidskeplig eller inte ge dej själv några minuter för att läsa igenom detta...

Det innehåller meddelanden som är mycket användbara för själen....

Detta TOTEM TANTRA visas för dej för att ge dej tur....

Det har redan cirkulerat runt jorden ett 10-tal gånger...

LIVSINSTRUKTIONER:

1.
Ge människor mer än vad de förväntar sig och gör det för att du tycker om det...

2.
Tro inte på allt du hör, spendera inte allt du får och sov inte så mycket som du skulle vilja..

3.
När du säger: ' Jag älskar dig', säg det på riktigt...

4.
När du säger: 'Jag är ledsen', se personen i ögonen...

5.
Tro på kärlek vid första ögonkastet...

6.
Älska djupt och passionerat. Du kan bli sårad, men det är det
enda sättet att leva livet komplett....

7.
Förolämpa inte!

8.
Tala långsamt men tänk snabbt...

9.
Om någon ställer en fråga som du inte vill svara på, le och fråga istället:
' Varför vill du veta det?'

10.
Säg prosit när du hör någon nysa...

11.
Låt inte ett litet missförstånd förstöra en stor vänskap...

12.
När du upptäcker att du gjort fel, rätta till det genast...

13.
Le när du svarar i telefon, den som ringer hör att du ler :o)

14..
Spendera lite tid ensam...

15.
Öppna din famn för ombyten/förändringar, men släpp inte på dina värderingar....

16.
Kom ihåg att tystnad ibland är bästa svaret...

17.
Lev ett bra och värdigt liv...

18.
När du blir gammal minns det som varit, då kan du njuta av det en andra gång...

19.
Tro på människor, men lås alltid din bil....

20.
Dela med dig av allt du vet...
Det är ett sätt att uppnå odödlighet.....

21.
Avbryt aldrig någon som håller
på att visa dej sin tillgivenhet...

22.
En gång om året, åk till ett
ställe du aldrig varit på....

23.
Om du tjänar mycket pengar, placera dem för att hjälpa andra
medan de fortfarande lever..

24.
Lär dej alla regler, och bryt en del...

25.
Närma dig köket och kärleken med djärvhet...

26.
Spara INTE detta meddelande!

TOTEM TANTRA

 Är ett kedjebrev, men jag bjuder på det här.

Du kanske kommer att få en uppskattad överraskning....


Vasalopp & mindre biverkningar

Igår tisdag hade vi på förskolan mini vasaloppet ( Barnens vasalopp). Det blev omkring 60 barn som åkte och vi hade tur med vädret. Måndag var det ju mer eller mindre snöstorm hela dagen, så vi bad till de högre makterna att vi på tisdag skulle vara fri från snöandet. Blev dock kallare, men barnen skulle ju skidra och då håller man sig varm och vi slapp snö under f.m och loppet. Solen var framme till runt 10.00 men sen gick den i moln tyvärr.
Vi gav barnen medaljer vid målgång och dom fick dricka saft eller vatten då de åkt färdigt. Hade kanske smakat bra med ngt varmt...men efter loppet var det dags för lunch.

Tisdag var jag även och tog första sprutan vaccin inför resan till Tunisien. Jag är ju tyvärr rätt känslig för olika mediciner mm, men har inte vaccinerat sig sen jag var liten så jag hade ingen aning om ev biverkningar el dyl. När sköterskan sprutade in Hepatitvaccinet gjorde det inte så ont, det sved väl mest men jag blev illamående och lite yr. Jag fick ligga ner en stund innan jag kunde åka. Men jag frågade inte efter några biverkningar, då jag aldrig hört någon nämna något om såna förekomster.

Igår kväll hade jag huvudvärk, och var extremt trött hela e.m-kväll. Men tog två panodil då jag gick till sängs och hoppades att jag skulle vara pigg idag onsdag.
Vaknade av en hemsk huvudvärk, bad sambon om en av mina starkare huvudvärkstabletter, hade dock bara en halv kvar. Steg upp 07.00 istället för 06.10 för att den skulle hinna värka. Tung i kroppen och när jag klätt mig och gett kissarna mat var jag helt slut. Huvudet dunkade, kallsvettades, illamående och väldigt yr. Så fast jag gärna ville på jobbet kände jag att det vore vansinne. Det är ju bra om jag orka jobba då jag är där oxå. Jag ringde mig sjuk och gick till sängs. Då kände jag hur armen där jag fått vaccinet gjorde riktigt ont, kunde inte ligga på den sidan. somnade iaf och vaknade först 13.30!!

Sambon ringde runt 14.15 och vi pratade lite. Berättade hur jag mådde och att jag nog skulle titta om det fanns ngt om biverkningar för vaccinet. Han skrattade till och tyckte, som amatör doktor kunde han nog ge mig diagnosen-biverkningar av vaccin =) Han vet ju oxå att jag är rätt känslig mot mediciner mm. sist då jag fick penicillin mot min lunginflammation, blev jag sjukare då jag fick medicin än utan. Visade sig även då att det var ovanligt förekommande med biverkningar, men vem fick det?!! jo, jag.

Så nu hittade jag info om ev biverkningar då det gäller vaccin för hepatit.
"Vaccinet kan liksom andra vacciner orsaka rodnad, svullnad och ömhet på injektionsstället under några dagar. Huvudvärk och allmän sjukdomskänsla, trötthet, kräkningar, feber, yrsel, illamående och aptitlöshet är mindre vanligt men förekommer."

Hepatit A orsakas av ett virus som sprids främst via avloppsförorenat vatten, livsmedel och injektionsmissbruk. Sjukdomen drabbar endast människan och förekommer allmänt i länder med dålig dricksvattenhygien. De senaste åren har cirka 60-100 fall rapporterats i Sverige, av dem har upp till 50% varit inhemskt smittade. Hepatit A-vaccinering rekommenderas för resor utanför Europa, men epidemiutbrott förekommer även i västvärlden.

Det jag INTE förstår med detta vaccin, Twinrix är att det innehåller vaccin för både A-B hepatit, när jag enbart behöver vaccin för A-hepatit. Eller...  Hepatit B är ju smittsamt via blod eller sexuellt, vilket knappast är något jag behöver oro mig för. Visst, det räcker ju i 20 år men ändå!

Hepatit B orsakas av ett virus som sprids via blod eller sexuellt. Smittämnet är globalt mycket spritt, i vissa delar av Afrika och Asien är tio till 20 procent av befolkningen smittad, och även smittsam gentemot sin omgivning.

Varför får man Twinrix när man begär vaccin för Hepatit A? Måste fråga sen, antar jag. Det kostar ju 500 kr för varje spruta oxå. Så vad betalar jag för, om jag bara har behov av halva innehållet? =) hm.



Bjuder på en bild som piteå tidningen publicerade för vårt vasalopp. Jag och min kollega delar ut medaljer när barnen kommer i mål. jag till höger på bild.



Visst har vi fina västar? =)


Nu vila, huvudet värker.

Ljus, värme, kram & Tjingeling

Forts. på Life bites...

Tompa gick bara och väntade, han ville hitta rätt tillfälle att möta Mi igen. Han var dock medveten om att hon kunde känna motstånd till en början, men i hans hjärna och i hans fantasi så var de två praktiskt taget ett par nu. Hon hade utan att egentligen vara delaktig praktiskt taget förfört honom, gick han och tänkte. Hon är antagligen en liten häxa som redan i unga år förhäxade honom för att nu som vuxen kunna utöva sin makt och fånga in honom i sitt nät. Tydligen hade hon förhäxat fler, för det fanns en man som besökte henne varje kväll. Han gick dock alltid runt 22.00 på kvällen, så egentligen var han inget större hot.



Sista kapitlet närmar sig... forts följer alltså under LÄNKAR " mina texter"

En Shopaholics mardröm

Är att bo i Arjeplog.Mardröm alltså...  Självklart klarar man sig, det ju går ingen nöd på en som människa. Man har lixom ett i-lands problem. Jag saknar att bo vid kusten, eller iaf ett ställe där det finns något att handla!

Men oj, Arjeplog har ju faktiskt en hel klädaffär och så har vi ju Järnaffären Granns som även säljer lite sportkläder numera. Nä, det gör ont i shopping själen att inte få gå runt i OLIKA affärer och titta, känna och fynda en billig jätte snygg top eller ngt annat som man säkert inte ens behöver. Så visst, fördelen med Arjeplog, jag sparar iaf pengar.

Nu har jag inte varit till kusten sen den 23:e dec!! Å då hämtade jag ju bara sonen, och vi var och handlade julmat i ruchen (underbart) men det var ungefär allt vi hann med. FATTA själv hur trist det är.

Shoppa på nätet, ok visst. Det går ju det oxå. Men ta bara mina skor som jag skulle få av sambon i Julklapp!! Fick skicka tillbaka tre olika par innan jag till slut fann ett par jag kunde använda. har ju nästa hunnit ha dom innan våren började komma. Vi har snö så det räcker säkert till i maj, men tempen är ju runt 0-4 minus, då kan man inte ha jättevarma skor på fötterna, för man svettas.

Jag längtar till kusten. Snart ska vi åka till Tunisien... Jag har inga sandaler, ingen klänning då vi ska fira Mors 80-års dag. Men jag chansar på att det finns gott om affärer i Tunisien som jag kanske kan handla i. Så resväskan blir väääldigt tom åt ena hållet och då menar jag inte på hemresan. Men hittar jag inget där, då är det KRIS. För jag hinner inte till kusten före den 5:e april och då fyller ju kära Mor 80-år. Då har man ju lixom inte tid att ränna runt i affärer hela skärtorsdagen.

Nä, nu ska jag i säng och drömma om shoppingturer och coola buddafigurer som jag hoppas kunna handla. he,he.

ljus, värme, kram å igen sov gott & tjingeling


Mormors berättelse

Jag trodde jag kunde det här med barn och uppfostran...

Tänk att jag en dag skulle få ett barnbarn som jag inte begrep mig på. Jag som fostrat fem barn och har nio barnbarn. Jag som trodde att detta kunde jag. Men se, det här barnbarnet den lilla killen som inte ville baka bullar utan hellre slängde degen tvärs över köket, inte bada utan att halva badvattnet var över badrummet och han själv halv som halvt drunkna...

en liten kille som rev och slet och hade sönder mina saker och mina tulpaner i min trädgård. Tänk att just han skulle lära mig någonting som jag faktiskt inte visste - den stora insikten om att allt inte går att uppfostra bort.

Jag skällde på min dotter, hans mamma och kritiserade henne då jag tyckte hon var för slapp och inte bestämd nog. Att hon antagligen bara skämde bort honom. Fram tills en dag då jag skulle skulle få tillbringa hela fjorton dagar med den lilla ouppfostrade pojken. ha, ha, tänkte jag. Nu ska här sättas gränser och visa hur man gör.

Två dagar senare satt jag på skolbänken. Varför gör han så, varför fungerar det inte? Jag fick sonika gå ner till hans nivå och försöka förstå och försöka lära mig. Fantastiskt! Jag fick försöka se livet med hans ögon och förutsättningar.
För första gången sedan jag fick barn och barnbarn är det jag som är nybörjare. ALLT är nytt och allt är svårt i början.
Men jag älskar det! Jag är stolt över att kunna slabba med maten, klippa sönder papper, i långa remsor, gunga, gunga och åter gunga.

Tack snälla du, mitt underbara barnbarn för att du låter mormor följa dig på din fantastiska resa.

Imorgon ska vi ut och åka bil. Antagligen får vi stanna och köpa ngt att äta ofta! För det är ju så svårt att sitta stilla när man har det där Damp/ADHD

Mormor Asta

Osynligam funktionshinder.
Det är viktigt att barn med neuropsykiatriska funktionshinder så som Damp, ADHD, Asperger, Toruette syndrom, mfl möter TIDIG förståelse. Funktionshindrets konsekvenser kan då minska, och en positiv utveckling och framtida anpassning underlättas.

Att få ett barn med ett funktionshinder kan vara tufft, men oj vad jag har fått mycket tillbaka genom att han valde att komma till mig. Jag har fått all den kärlek ett barn kan ge, och han har lärt mig så enorm om mig själv och även om min omgivning. Det svåra med att vara ensam med ett barn med funktionshinder är att man tar hela ansvaret för hans välmående ensam,& man slåss med förskola, sjukvården, skola framför allt och sen fortsätter det trots att han idag är vuxen. Men jag är så glad och tacksam över att min hjälp oxå gett resultat. Han har aldrig behövt vara i klammeri med polis.

Han har inte fastnat i droger och blivit beroende av annat än cigaretter (tyvärr) Men han har vågat att flytta 130 mil ifrån mig och provat på det, han har lätt att få vänner. Han har tyvärr lätt att fastna i sockerberoende träsket, vilket inte är ovanligt.

Det jag tycker var svårast då han var liten var omgivningen oförståelse för funktionshindret. Hur man kände hur andra tyckte man borde göra istället och jag kände blickar och hur det viskades och pratades bakom ens rygg.
Därför skrev jag av mormor Astas berättelse, för den är så fin och den förklarar mycket.
Tänk alltid en extra gång innan du dömer någon annan, liten som stor. Det kan ju vara så att det finns ett bakom liggande funktionshinder som du inte kan se med blotta ögat.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Life bites...forts

Kap 6

Mi var omslukad av sitt mörker. När hon försökte nå upp till ytan kom de hemska bilderna fram och hon sjönk tillbaka. Hennes annars så bra mantra, att idag ska jag leva hade bytts ut till ”varför, ska jag leva?” och hon hittade ingen motivation till livet. I hennes mörker hade Andrés korta tid helt enkelt raderas. Hon var tillbaka till tiden då hon var liten, där slag och förnedring som avlöste varandra.




... fortsättning följer under LÄNKAR " mina texter"


Idag har det varit Zumpa, och jag har svettas floder. Helt underbart var det. =) Jag var otroligt trött då jag kom hem, men tänkte att jag måste ju ändå åka dit, vilket jag inte ångrar för en sekund. Så har jag ju skrivit lite åt er, hoppas ni blir glada av lite läsning.

Ljus, värme kram & Tjingeling


Monday 12

Idag blir det inget novellande, hinner helt enkelt inte... sorry. Men säkert har ni fått igång era egna fantasier, hoppas jag.
Vi har möte på jobbet idag, så jag ska snart tillbaka.

Dagen har gått sin gilla gång. Idag startade vi själva gångtävlingen, känns bra att den nu är på G. Idag startades även lite samiska, som ska vara på måndagar, idag fick 5 åringarna sin del och jag är med varannan måndag med våra barn. Får se hur det går.

Jag har gett två massager idag. Har nämligen massage efter barngruppen måndagar och torsdagar.
Idag blev det faktiskt en benmassage, då denna hade ont i benet av snedbelastning. Många gånger går vi inte i balans, vilket sätter olika spår i våran kropp. Hon var även intresserad av min healing. Så när mitt yoga/massage rum är klart lovade jag att skicka henne ett mess.

Idag var jag ut och gick stavgång på Lunchen istället för att åka hem. Sambon var ju ändå hemma och sjuk, så kissarna hade ju sällskap.

Middag idag blev ungstekt lax, ungsbakade rotfrukter och lite vit fisksås. Vi åt pasta på jobbet, så jag åt väldigt lite, då spagetti har så mkt kolhydrater.


Gröna tillbehörstips till maten:
- Mosad avokado pressa över citron
- Ångkokt broccoli, haricot vertes
- Groddar i salladen
- Wokade, råa eller ångkokta sockerärter eller savojkål
- Färsk spenat istället för isberg i salladen
- Grön sallad med ruccola, ärter, avokado, groddar
- Lättkokt sparris


Lite Statistik om kroppen som kan vara bra att veta


- det tar 7 sekunder för maten att komma från munnen till magen
- människans hårstrå kan hålla 3 kg vikt
- lårbenet är lika hård som cement
- kvinnans hjärta slår snabbare än mannens
- på varje fot har vi runt tusen miljarder bakterier
- kvinnan blinkar två gånger oftare än mannen
- vi använder 300 muskler bara för att hålla balansen när vi står



Dagerns tanke:
Framtiden kommer av sig själv, men framstegen måste vi göra själva



Life bites kap 5

Nytt kapitel i min spännande roman =) finns under LÄNKAR "mina texter"

Fortsättning:

André fick samtal av Mi:s vän Becca (hon som var så sminkad) Hon hade svårt att säga vad hon först ville, men André anade att det måste röra Mi på något sätt. Kanske planerade vännerna någon typ av överraskning , försökte han locka Becca att avslöja. Då började den hårda tjejen gråta i hans öra.

Fortsättning följer 

 

 


Marknad

I helgen är det marknad i Arjeplog. Igår när den startade var det värsta ruskvädret, idag sken ju solen under f.m men runt 13.00 smög solen iväg och det började blåsa. Idag gick jag med stavarna in till samhället och strosade bland stånden.
Jag var ute efter en väska, gärna en ryggsäck i väskmodell. Jag hittade endast ett stånd med väskor och stannade där. Tittade och oj, där hängde den och ropade definitivt mitt namn.

Jag tog ner den från kroken, blev förälskad och min blev den. Tyvärr ingen bättre kvalitet, men hur länge har man en väska egentligen, efter två-max tre år är man ju lite små trött på väskan. Och så pass kanske den ändå håller. Vid samma stånd sålde han ringar, absolut inget äkta utan rostfria silveraktiga ringar, för 90 kr. jag hittade en jag ville ha och så blev det. väska och en ring. ni får liten bild sen.

Mötte även en arbetskollega med sin familj. Hon var jättepeppad över detta med stegräknaren, glädjer mig =) De som inbillar sig att stegräknare inte gör att man går lite extra, tror jag har fel. Jag och även min kollega tycker att man blir lite mer sporrad för att se hur mkt man går. Så det blir nog super bra.

Ikväll Melodifestivalo. Om inte Loreen eller Lisa M vinner lovar jag att jag ska bojkotta melodifestivalen hedanefter. Visst tycker jag även om Molly S och Pojken Munters låt, men för mig finns det bara två som kan vinna själva schlagern. Får väl se vad som sker.

Vi har ätit tacos idag, nyttigare variant pga jag glömt vissa ingredienser =/ Ingen god smält ost (snyft) och så hade jag ingen taco sås! trodde nämligen att jag hade båda hemma, ä nä, så snopen blev jag. Men grönsaker, corn och majsbröd är ändå riktigt gott.

Hade tänkt låna sambons bil ner till kusten då jag ska åka till Tunisien, men se näpp. Han ville inte att jag tog bilen, bara för att stå i Luleå på Kallax. Så då blir det till att åka buss. Men ok, det går väl oxå. Hade nämligen tänkt att jag skulle passa på att handla i Luleå innan jag for hem igen, efter semestern. Men ta sånt på buss, näää. tror inte det.
Så nu får jag kolla upp busstider. Kom oxå på att jag måste genast försöka få en klipptid innan jag åker, har dragit på det så länge...så tänk om jag ingen klipptid får? Nä, så illa får det bara inte vara.

Ha en trevlig kväll! Pratade med sonen och han och kompisar skulle spela rollspel då han absolut totalvägrade att se melodifestivalen med sin flickvän.

Yogiskt citat.

Inom mig har jag svaren till alla frågor jag någonsin kommer att ställa

Louise Hay


Ljus, värme, kram å tjingeling


Life bites forts.

Fortsättning:

Tandläkaren hade påbörjat undersökningen av Mi:s tänder då sköterskan kommer in och frågar om han kan ta ett viktigt samtal. Han tittar på Mi som ligger med sugen i mungipan och undrar om det är ok för henne om han hastigt tar telefon. Hon nickar & tänker, -ja, det måste vara viktigt för han brukar annars vara noga och aldrig avbryta när hon varit där.


Han undrar om hon vill ligga kvar eller sätta sig upp?  Hon pekar på sugen –kan du ta bort den, gurglar hon? -självklart svarar tandläkaren och tar den från munnen. Mi har sin mp3 om halsen och stoppar hörlurarna i öronen och ligger kvar för att vänta och samtidigt lyssna på sin musik.


LÄS under LÄNKAR "Mina texter" där har jag lagt min Novell


Lördagfestival

Förutom Novellskrivande ska jag skriva några andra rader. Veckan har gått sin gilla gång. På torsdag hade jag ett möte med två andra kolleger ang förbättring av saker på jobbet. Vi har allihopa blivit satta i olika grupper och fått våra ämnen om olika åtgärder. Allt för att arbetsplatsen ska kunna förbättras.

Vi fick även stegräknarna i fredags, så på måndag startar vi en stegräknartävling, som ska vara fram till sista maj. De lag som vinner får då en pott på 800 kr som dom får göra ngt av (valfritt)
Vi planerar ju även att gå vårruset i Luleå. Så vi är 8 som ska träna inför detta. Jättekul.

Annars städas det lite här hemma och vi har haft en värderingsman som värderat om huset efter renovering.

Jag gjorde färdigt mitt vardagsrumsbord som vi ställt in i vardagsrummet. Chant och mango verkar trivas bra, men Mango har nog en längtan att få komma sig ut. Han får ju bara vara inne ännu, med rädsla för att han sticker tillbaka till sina gamla trakter och inte vill återvända hit.

Vi har haft riktigt dåligt väder med mkt blåst och snöoväder, så det har inte varit kul att vara ute. Men nu när vi ska tävla om steg är det inte vädret som får styra. Nu gäller det att vara ute och gå. Jag hoppas mitt knä håller och kanske tom blir starkare av utmaningen. Onsdags var det Zumba, kul som vanligt.

Pratde med Mor i veckan, fick ringa bredbandsbolaget då hennes modem tjorvar. Syster Å är hemma från Thailand och hon har som vanligt fullt upp nu. =)

Pratde med min vän maria från Luleå och vi pratade länge, inser att jag saknar mina vänner en hel del. Så stackars Maria fick väl sår i öronen av allt mitt prat.

NU lite efterlängtade bilder. Chanti först, i köket...



Mango kurar i soffan



Första försöket att vara konstnär, mitt vardagsrumsbord...




Blev inte nöjd, så jag målade över alltihopa, och nu blev det så här...



en till...



konstnärligt bidde det =)

Å så en på älsklingen till...
Hon trivs i det nya klösträdet




Om ni lixom vi har sol ute, gå ut och njut...man vet alldrig då det sker igen =)

LJUS, Värme, Kram & Tjingeling

Novell namn

Inte helt lätt att hitta på ett namn för en novell, som jag ännu inte riktigt vet vilken väg den ska gå. Men vad tror ni om: life bites

Här kommer iaf lite fortsättning: Läs under LÄNKAR "mina texter"

4:e kap

Efter Lunchen med sina vänner gick Mi tillbaka på jobbet. Hon hade mycket att fundera på, dom hade planerat fest och det var väl 20 vänner som skulle komma. Hon behövde göra en hel del praktiska saker inför detta, så hon satte sig och skrev allt på en lista.

................

Inget av detta såg Mi då hon sett honom i väntrummet, för hon kände inte alls igen ynglingen. Men Tompas ögon hade blivit svarta av hat då han såg Mi.

Fortsättning följer utifrån Tid =)




En fortsättning

Novell, 3.e kap.

André som gått till fiket för en fika såg Mi när han vände sig om med koppen i handen och letade en ledig plats. Han hade sett Mi på kontoret han nyss lämnat. Han tyckte om det han såg, den söta tjejen som verkade otroligt blyg vid de gånger han stött på henne. Just nu, när hon satt ensam vid det stora bordet som verkade enorm för henne ensam tyckte han att hon var enormt attraktiv. Han tänkte gå dit och höra om han fick slå sig ner, kanske prata lite med henne. På väg mot bordet stormade tre andra yngre kvinnor in genom dörren och blockerade färdvägen mot hennes bord. En brokig skara kvinnor, med varierande hårfärger och make up. En liten blond tjej med ljust burrigt hår, spinkig rent ut och den svartaste make up han någonsin sett.


Han förstod att vännerna var väntade av Mi för dom tjoade i kör –Hej mi. Han log och fick nöja sig med bordet som just blev ledigt av paret snett bakom Mi:s bord. Han satte sig och kunde inte undgå att höra deras tjatter. Han kunde förstå av deras röster att flickan som hette Mi från kontoret snart skulle fylla år och det planerades en fest.


André hade för tre år sedan lämnat en relation, bråken dom emellan hade rivit sönder den kärlek dom känt för varandra. Men han hade ändå tagit det ganske hårt, då relationen varit lång och dom träffats redan på gymnasiet. Han trodde det var ett livslångt förhållande, och hade väl varit lite väl förlåtande mot de snedsteg hans partner hade tagit. Hon hade nog inte gått hela vägen och varit honom otrogen, men då hennes arbete hade olika typer av fest där inte respektive var medbjudna hade hon stannat borta mycket längre än själva festens varande och ursäkterna blev mer och mer genomskinliga.


3 månader efter deras separation hade hon gått in i en ny relation med en arbetskollega på sitt jobb. Nu tre år senare hade hon precis fått en liten dotter.

André var nu fyllda 27 och han kände sig stundom gammal trots att han var i sin bästa ålder, enligt omgivningen. Visst hade han träffat kvinnor, och han tyckte om att vakna tillsammans med någon. Men hans hjärta hade varit opåverkat, så det blev korta flyktiga affärer.


Andrés familj bestod av hans Mor, som var en mycket klok kvinna som jobbade inom vården. Hon jobbade som kurator främst inom barn och ungdomsenheten. Hans far dog i en bilolycka då han själv var 19 år. Det hade tagit hans Mor otroligt hårt och han hade länge varit orolig. Men hon hade tagit sig igenom, med hjälp av de barn hon dagligen träffade och kunde ge hjälp, sa hon ofta.


André var enda sonen, då hans Mor fått två missfall efter honom. Då beslutade sig familjen för att ett barn fick räcka. Hans uppväxt hade varit trygg, men hans Mors längtan efter fler barn blev istället andra barn som behövde stöttning av annan familj s.k stödfamilj. Så han hade många X-tra syskon som kommit in i familjen, en del höll kontakt men en del hörde han aldrig av.


Ibland hade hans familj det väldigt stökigt några år, då hans Mor gärna hjälpte de som inte var lika lyckligt lottade som hans familj. Men han kände sig aldrig utanför, bortglömd eller for illa i processen.
Själv tyckte han att han hade fått en stor erfarenhet att se människors olikheter.

André gillade att springa, så varje morgon steg han upp runt kl.05.00 för att springa sina 9 kilometer, innan han kom hem, duschade och åt en frukost som oftast bestod av ägg och avokado, kaffe och ett glas blodapelsin.


Han startade sin firma för drygt 5 år sedan, från arvspengarna han fått på sin Fars livsförsäkring. Han älskade att vara sig själv närmast, men han hade nu tre anställda och han insåg för ett år sedan att han verkligen behövde hjälp av en revisor för att slippa sitta varenda lediga stund med den gigantiska högen av papper. Han kände att just detta med ekonomi inte var hans grej.



NU
måste jag sluta för idag. tiden rinner iväg och dags att sova.

Ljus, värme, kram & Tjingeling
 


Novellen fortsätter smått

Ja, jag fortsätter mitt Novellande lite till då, men kanske inte skriver hela novellen på min blogg. Kanske ngn vill själa den och publicera mina trevande försök och så blir jag blåst på några tusen si så där..! kanske?


Novell forts. under LÄNKAR "mina texter"

Marieann eller Mi som hon heter är en rätt söt tjej. Hennes korpsvarta hår är långt och tjockt och oftast har hon det i en fläta hängandes på ryggen. Hennes ansikte är runt, ögonen inte så stora men mörka och pigga när hon är på ett av sina bättre humör och hon var 160 cm lång. Hon är inte trådsmal utan har former men har ingen övervikt. Hon har en ätstörning som även den härstammar från att de sällan hade mat hemma och när de hade mat gällde det att lagra. Hon hade vad läkaren kallade Uns, ätstörning utan närmare specifikation. Mi hade inte haft det så lätt att förklara sitt konstiga förhållningsätt till mat eller de många skärsår hon hade på sin kropp. Men barnläkaren hade varit duktig och förstod att Mi inte skulle berätta så mycket. Han hade då remitterat henne till en duktigt KBT doktor. Under tiden hon gått hos denna KBT doktor, mådde hon ganska ok. Hon mötte en å annan rädsla, sin ångest med sina svåra svarta demoner. Men hon gick där fortfarande i omgångar sedan hon var 14 år.

.............

Deras lilla firma skötte hans bokföring, då han tyckte siffror var det värsta han visste. Hans egna företag syslade visst med ngn typ av maskiner, men hon visste inte riktigt säkert. Hon vågade nämligen inte fråga någon om honom. Han hette André, hon brukade rimma på hans namn. André med det candré håret. Sen fnissade hon och försökte få ngt vettigt gjort.

Slut för idag


Ljus, värme, kram & Tjingeling





Novellandet i papperskorg?

Ja, av alla (totalt ingen) har då kommenterat detta med min novell, som jag hoppades skulle få ngn typ av feedback. Men förstår oxå att det inte är alla som kanske ens tilltalas av den typen av novell.

Det var iaf ett litet försök att komma igång med skrivandet, men tystnaden talar sitt tydliga språk. =)
Jag fortsätter antagligen på min dator bara å knåpar vidare på min lilla novell.

Idag har jag långdag, 8-18 är bara hem på lunch och ska nu bege mig igen. Blev ingen barnyoga idag när det är s.k sportlov. De flesta är ju på förskolan/dagis iaf, så ngt lov för de små är det ju inte. Allt rinner på precis som vanligt. Vi hade dock planering idag istället för igår.

Snart är det dags för lite bilder, men vill ju gärna ha det som jag önskar i huset först. Igår bastade jag åpngbastu igen, det är bara Såååå skönt.

Ha en bra dag!

Ljus, värme, kram & tjingeling

Novell försök...

Ibland kan jag få en sån lust att skriva en novell/roman av lite kortare format. Jag vet att magma har gett ut en bok med just korta små noveller. Den har jag läst och tyckte den var jättebra.
Men, kan man börja skriva novell utan att ha tänkt ut den i sin helhet? kanske...vad vet jag. kanske jag ändå skulle försöka. Så kanske ni som läser kan ge mig feedback, om jag bara ska lägga av eller om ni vill fortsätta läsa?

Provnovell:
Marieann var en tjej på 19 år och snart var det hennes 20 års dag. Hon längtade tills den dagen. Hon går i giftarstankar, med honom som hon nu trånat efter över ett år. Giftarstankar kanske du fnyser, men hennes längtan att höra ihop med någon är stor, kanske för stor.

Mi som marieann kallas är utåt en glad, positiv tjej med en hel del djup under ytan. Hon växte upp i en trasig familj och har med egen kraft gått utbildning till ekonom. Hon gillar egentligen inte siffror men då hon skulle välja gymnasium tyckte hennes omgivning att hon verkade ha lätt att förstå detta med pengar.

Egentligen är det inte helt sant för Mi har nästan alldrig haft några pengar att röra sig med, men nu bollar hon med andras pengar på ett litet kontor inne i samhället. Mi bor på en liten ort och invånarantalet ligger runt 10 000 pers.

Hon har inte helt lätt med relationer, för då själva förälskelsefasen mynnat ut efter så där 8 mån-1,5 år brukar det leda till avslut. Oftast av henne själv. Hennes självkänsla är lite ruggig och tilliten är nästan lika med noll. Men hon älskar att läsa kärleksnoveller där slutet ändå alltid är gott. Hon gillar helt enkelt inte våld eller att någon far illa, då ämnet är för nära henne själv.

I sin grundfamilj, dvs Mamma, pappa och en yngre bror fick hon med jämna mellanrum både fysisk och verbal misshandel. När hon nådde åldern av 12 fick hon flytta till fosterfamilj och brodern fick flytta till en släkting, men denna tyckte att två barn var för påfrestande. Och Mi var ju en så duktig tös, så det skulle säkert inte vara ngt problem för henne i en ny familj. Men det var det.

Mi som var tolv och på sitt trettonde år, hade börjat inse vad trots var. Hemma hos föräldrarna vågade hon alldrig stå upp för en egen tanke eller handling, för då slogs den ur henne på direkten. Men i en ny familj, där dom var snälla och uppmuntrade henne att komma ur sitt skal hade de ingen aning om vilket förtryckt hat som fanns inom Mi.

Hon började att skära sig, dels för att få ut smärtan eller ibland för att få uppmärksamhet då det var riktigt jobbigt. Men mest för att hennes stora hat mot sig själv, som hon under sina 12 år boende med den familj som skulle ha älskat henne inte gjorde detta. Hon fick ständigt höra vilken otacksam sopa till dotter hon var. Trots att hon egentligen gjort moderns sysslor i hemmet sedan 4-5 års åldern. Hon torkade spyor, städade upp flaskor, bäddade rent i sängarna, lagade lättare måltider som hon och lillebror delade och tvättade kläderna, vilket hennes gamla mor-mor lärt henne. Hennes kära mor-mor dog då Mi var 10 och Mi fick inte ens säga adjö. Mor-mor låg nästan ett halvår på sjukhus innan hon till slut dog av hjärtfel. Då var hennes Mor-mor 81 år och läkarna sa att hon nog levde på övertid sista 5 åren bara för att hon var rädd att lämna sina barnbarn.

Från skolan slog dom larm gång på gång då Mi och lillebror började där. Pappa hämtade ibland, men ofta fick dom gå de 7 kilometrarna hem i regn, kyla och mörker. Ibland fick dom ngn tröja eller ett par skor av någon snäll klasskamrat, för Mi var väldigt omtyckt. Hennes sätt att blomma upp i skolan var hennes sätt att överleva en dag i taget. Nästan ingen förstod egentligen vilka förhållanden dom hade hemma. Mamma kom sällan till skolan, hon låg mest och sov den tiden på dagen.


Ja...ska jag fortsätta eller tycker ni mitt novellande är kört? Iof är ju detta bara ett intro, så själva novellen har ju egentligen inte startat. Men... Fortsättning under LÄNKAR "mina texter"


Ljus, värme, kram & Tjingeling

Jordens nya frekvens

Inse att du är ett med universum. Se att Du är skaparen av ditt liv. Du har förmågan och gåvan att forma ditt liv precis som du vill. Du håller ett magiskt trollspö i din hand, eller rättare sagt ligger dess magi i dina tankar. Genom dina tankar så formar du det liv du vill leva.


Vägen kan te sig lång och slingrig, men låt dig inte luras, det är bara ännu en tanke. Tänk nytt. Tänk om. Tänk hur du vill leva ditt liv, hur du vill forma din framtid. Trolla dit nya tankar i ditt sinne och dessa tankar är som facklor som kommer lysa upp en ny väg åt dig. Den väg som du själv har valt.


Du är din egen Gud. Makten ligger i dina händer. Det är inget nytt, så har det alltid varit. Skillnaden är nu, år 2012 att nu skall mänskligheten vakna och inse det. Att vi själva formar vårt liv och vår verklighet. Rensa undan gamla tankar och synsätt och skapa dina nya. Trolla fram din nya verklighet. Sluta aldrig att förvånas, livet är magiskt.


Och Du om någon, Du som är din egen Gud har all rätt att leva det liv Du vill leva. Leva det liv Du från och med nu är ämnad att leva.

Året är 2012. Året står för uppvaknade. Välj att vakna och komma till insikt. Se in. Se vem Du egentligen är. Se ditt sanna Jag. Se det Gudomlig inom.


Du är. Genom att visa Din inre Gudomlighet så speglar du även andra människor i deras sanna spegelbild. I Dig ser även dom sig själva. Ingen är olik. Vi är alla lika. Vi är alla från samma källa. Källan är Du. Du är ”Gud”.


Enligt Inkaprofetian så går Pachamama just nu igenom en djup övergång till en ny början som kallas Pacha Kuti.
Många andra urkulturer, tex Maya pratar också om 2012 och stora förändringar men till skillnad från de flesta så ser Inka enbart positivt på det som händer nu och inom den nämsta framtiden.

Inka menar att att det inte handlar om jordens undergång utan enbart om att frekvenserna ändras


Vi behöver lyssna mer inåt i oss själva, vara i tystnad så vi kan höra och vara i kontakt med våra själar så att vårt inre barn kan lyssna och lugna ner sig.


Allt som händer nu i Jordens ”mage” händer också i våra kroppar. Det visar sig som hormonförändringar både till det bättre och till det sämre.


Vår kropp har alla fyra elementen i sig och just nu visar Jorden att det handlar mycket om eld vilket är kopplat till ilska. Även vattnet är ur balans och det gör att vårt blod blir smutsigt så att det skapas trauma i våra kroppar. Redan den 28-30/10 – 2011 mötte vi dörrar till den nya tiden och det innebär att vi gick in i 3 dagars energimässigt mörker. Ett positivt mörker enligt Inka, för då får vi möta oss själva. Du kommer då medvetet eller omedvetet vara med om skillnader i din kropp. Hormonerna kommer att åka upp och ner. Framför allt kommer ilska och frustration att komma upp till ytan.

Alla dina speglar kommer att förstärkas minst 10 gånger. Du kommer att komma djupare och djupare. Du kanske upplever det som otäckt men försök att ge tacksamhet för vad du ser och vad du varit med om.


Det här är tiden när du kommer att möta mycket känslor som du tidigare stött bort och som kommer från många generationer tillbaka.


Alla projektioner kommer
att visa sig riktigt starkt. När du arbetar med dig själv, gör det med FÖRLÅTELSE.
Var i kontakt med djur, hjälp dem att också gå igenom denna övergång.
Det är viktigt att fokusera på dina energicentra, se vilket/vilka som behöver mer uppmärksamhet.
Inka/Paqos dömer inte, för dem är allt lärdomar så se med förlåtelse när du möter dina skuggor.
Det här är dagar för att acceptera och relatera till dina föräldrar och rötter.


Några har redan börjat denna process och känner rädsla men Inka menar att vi egentligen bara borde glädjas åt att vi får möta oss själva.


Den 31/10 startar sedan övergången och den varar i nästan 9 månader till den 21/6-2012. Det här är tiden att processa allt som kommit upp under 28-30/10.

Den 21/6 klockan 4.30 när solen går upp, föds den nya solen, den nya Början. (tips; stig upp och meditera)


Då kommer vi att kunna gå in i en djupare läkning och medvetenhet av oss själva. Det är en tid att vara tillsammans. Många i Peru kommer att möta solen genom att gå upp på bergen.


Någon frågade hur det blir med familjen och vänner som kanske inte är medvetna om allt det här?
Q’eros svarade att bara någon är medveten så väcks de andra upp också. Vi är kopplade till varandra.

 

HAR HARE HARI, WAHE GURU – Mediation for Prosperity

This meditation provides guidance and a way through any block. The future is clear, and you are free from anxiety. You will gain wisdom and self-guidance and hold in trust that all comes to you.

Är en beskrivning på en av de åtta meditationerna på dubbel-CD´n JAP meditations for transformation, som finns att köpa via nätet. Jag rekommenderar den varmt.

Det är det som är det fina med yoga, att den är så kärleksfull. Den dömer ingen. Den välkomnar bara acceptens helt utan prestation. Inget yogapass är det andra likt i upplevelsen. Vi bara välkomnar det som kommer och litar till att yogan och framför allt kroppen guidar oss kärleksfullt genom passet (livet).

Home is a feeling where your mind wants to return.

Ljus, värme, kram & kärlek till er


Götet har en bit Arjeplog- love

Läste att "FÖR tio år sedan förverkligade Anna-Lena Forsman sin idé om en Arjeplogs-satsning på Liseberg i Göteborg. 
Första året handlade det om endast en Akkakåta, men hennes idé har utvecklats hela tiden.
Och nu planerar redan årets jul på Liseberg en ännu större satsning än tidigare och speciellt då på Lapplandsområdet. Därför har Lisebergs Creative Director David Schofield och Lotta Carlsbogård, ansvarig för Jul på Liseberg, besökt Arjeplog. Inte illa. Så min kära syskonbarn i södra Sverige, bla i Göteborg, nu kan ni besöka Arjeplog på Liseberg"  =) Mer att läsa i Arjeplogsnytt.

Veckan har nu gått och äntligen fredag. Veckan har känts både tung men ändå gått fort. Lite personalbyte har skett, och det är förändringens vindar i huset.

I helgen ska jag försöka ta tag i det som behöver göras, tex lacka mitt målade bord och städa i det blivande yogarummet/lokalen. Ibland önskar jag att universum kunde ge mig svar på hur jag ska fortsätta och ge mig en vink om livet, vart det leder och vad jag ska göra för att det ska bli så bra som möjligt. Jag känner mig fundersam på många saker och hittar inte svaren inom mig själv just nu.

Ibland reflekterar jag över detta med känslor, och dolda känslor.
Om vi inga känslor visar, inte har kontakt med dom... Hur kan vi då tro att vi älskar? att vi kan tillrättavisa ngn annan i ämnet? Den lätta vägen är givetvis att ha sina känslor avstängda och förtränga våra behov, kan man kanske tycka. Själv är jag en "känslo" människa, jag upplever ofta starka känslor, visar dom oxå och vill gärna ha feedback på det jag visar. Både på gott och ont. Tex vid gräl, då känns det som värdens undergång då det sker, som tur är har jag ju även ett förstånd och en viss mängd klokhet då jag upplever att min själ inte är helt ung.

Kanske en del av er kliar huvudet och undrar vad jag dillar om. Men då det gäller själar och tidigare liv är vi ju i olika stadier. Vi kan vara unga men ha en gammal själ, vilket kan hjälpa oss att ta kloka beslut trots vår ungdom. Vi kan vara som jag själv, mitt i livet men min själ kan vara mkt äldre än så. Jag har på senaste åren anat att min själ är äldre än min verkliga ålder.

Man gör möten i livet, dels för att man ska lära sig saker om sig själv eller den du möter behöver lära sig ngt. Alla möten är ju en typ av mening med. en del är korta, flyktiga och vi kanske inte alls ser ngn mening i det. andra är mer långvariga och vi kan se ett mönster eller vi hittar meningen med det. Men även längre möten, relationer kan ge oss huvudbry och tankar om varför det sker, eller varför man inte kan gå vidare efter vissa möten.

En del möten tror vi bestämt att de är ödesbestämda, och det är dom säkert. Men för det kan vi inte sitta tillbakalutade och tro att ngt är för evigt. Men många ggr är vi oförmögen att göra de förändringar som är ett måste. Vi tror tiden ska lösa våra val, utan att vi själva tar ansvaret.

Kärlek är en känsla vi måste ta ansvar för, då det är ett lika viktigt jobb som själva livet. Vi måste börja med att älska oss själva, våga känna och våga uttrycka det vi känner. Ingen kan fylla våra hjärtan med kärlek om vi inte har kärleken inom oss, och accepterar och välkomnar kärleken till oss själva. Det är början och utifrån den känslan kan vi ge kärlek och bli bekräftade av andra som vill ge oss kärlek och omtanke.
Kan man inte ta emot då kan vi inte ge, och ge är nyckeln till ditt hjärta.

Så, att stänga av sina känslor för att tro att det kommer skydda ens inre, är tyvärr precis tvärtom. Stänger du dörren till känslorna, eller du har lärt dig under din barndom att stänga av dom eller inte fått bekräftelse att dom finns, då är det bara att påbörja ett arbete för att våga öppna upp de stängda och förträngda känslor som du har grävt ner. För ju mer du vågar öppna, ju mer du jobbar för att hitta igen det du förlorat ju mer vinner du. och först då du förstört ditt ego, då blir du balanserad och redo att möta känslor och kärlek.

Tex droger, alkohol eller andra missbruk är ett tecken på avstängda känslor, ett förtvinat eller ett outvecklat känsloliv. Man driver sig själv att gömma sig bakom en mask, man lurar sitt inre på livets glädje och framförallt vågar man inte dricka livets nektar utan man bedövar och man förminskar sig själv, sitt värde och sin plats i livets puzzel. Man har fått ett liv till skänks, men man tar inte vara på det fantastiska livet vill ge. Ingen föds till livet för eländets skull, utan för att fortsätta lära sig sin egen inre livskarta. Vi får de prövningar vi får för att vi ska hitta en väg, göra val och staka ut vårt livsöde.

Ja, jag tror min själ är gammal och klok...så varför är inte jag det? Varför ser jag inte livets väg tydligt? vad är mitt livsöde egentligen? Som den tvilling jag är född till är mitt intellekt otåligt och vill ha svaren nyss. Jag vet att jag säkert får svar om jag tar mig tid att lyssna. Så, jag ska göra ett försök, igen.

Idag lördag såg vi andra chansen på melidifestivalen. Hm, inte alls dom jag hoppades på vann. eller egentligen, så var inga låtar i andra chansen några som jag egentligen hejjade på. Så, nej ingen röstning för min del.
Däremot har jag tre favoriter i själva startfältet av melodifestivalen och det är 1) Loreen– med "Euphoria" 2) Lisa Miskovsky med – "Why Start A Fire" Och 3) Molly Sandén med – "Why Am I Crying" Jag hoppas att någon av dessa vinner. Jag gillade även Tomas Di Levas låt och även Mattias Andreasson med– "Förlåt mig" som jag tror kommer bli en poppis låt ändå.

Ikväll gjorde jag till mig, lagade rullader av lövbiff och till mig rullader av kyckling, tyckte det blev jättegott. Fick dock ingen kommentar av sambon alls. Frågar jag inte om maten jag gör är god får jag alldrig ngn kommentar. Så, när man gjort till sig, tänt ljus och lagat mat man hoppas ska uppskattas vill jag gärna ha ngn form av bekräftelse utan att behöva fråga. Nix, inte ett ord och han var tvungen att springa till datorn och fixa...så ngn romatiski middag-nä, inte det. =´( Men jag får väl acceptera att han är sån. Men ibland hoppas jag ju att han kunde, lite för min skull säga ngt snällt om ens försök.

Jag hoppades att vi skulle kunna åkt till Arvidsjaur i dag, men icke. Visst kunde jag åkt ensam, men det är ju inte så kul heller. Det blev bordlackning och städning av förråd och kartonguppackning. så dagen rann iväg i ett huj.

Nu kudden.

Ljus, värme, kram & Tjingeling

RSS 2.0