Het röd näsa

Solen lyser på oss även denna härliga sommardag. Jag jobbade tidigt 06.15-14.45 så redan då jag steg upp lyste solen och tempen var redan uppe i 26 grader kl. 06.00 Jag kom ju hem aningen tidigare än normalt idag, vilket kändes otroligt härligt. Var otroligt nog piggare idag än förut i veckan, kan ju bara vara ett tillfälligt uppsving =) hoppas ju det håller i sig. Näsan har blivit aningen röd, då man går i solbriller på jobbet hela dagarna =)

Ser fram emot att min bror och sambo ska komma på söndag till måndag innan dom beger sig till Halmstad igen. Kanske att min kära systerdotter vågar sig upp till oss? Hon har aldrig varit på besök, men det är fler som inte har... Men hon sa kanske =) å det vore så otroligt roligt om hon orkade och vågade sig hela vägen hit.

Efter jobbet idag tog jag moppen min till stugan, där jag planterade resterande blommor. Jag har ju en båt och en stock som vi brukar förse med fina blommor, nu är det planterat där =)
Sen grillade vi och käkade ute på altanen, suveränt gott och så underbart väder, så jag kunde inte önska mig bättre. For hem runt 18.30 och efter en si så där 30 min ringde svärfar å behövde lite hjälp att sätta in en annons på blocket.

Vi åkte dit, jag hjälpte honom med detta och satte in bilder samt betalade annonsen. Han blev glad å tacksam över hjälpen. Sen hämtade vi upp gubbens son på shell och skulle förbi konsum å handla. Men vi missade detta med 1 min för att dom stängde 20.00. Typiskt, var inte meningen att jag skulle få njuta isglass =(

Jag vil,vill ha nya sommarskor...men...ekonomin tillåter inte detta, dock.

Ljus, värme, Kram & tjingeling



Stocken



Båten

sommardagar

Varmt, hett och aningen klibbigt...Men skön, härlig, solig sommar =)
Jobbat idag, men är så otroligt trött både i min kropp & själ just nu. Självklart vet jag varför, men inget jag går in på i detalj. Däremot vet jag inte hur jag ska ta mig ur det, men svaren kanske kommer till mig när det är läge? Hoppas jag.

Idag har inget speciellt hänt, utan jag har plockat å städat lite grann. Imorgon ska jag till stugan å sätta resten av sommarblommorna. Känns lite jobbigt att ha det så rörigt i både hus å kropp.
Trött i morse igen, så det blev Sat Kryan å meditation, orkade inte mera.

Det sägs ju att det man ger ska man få tusenfalt åter, undrar om det gäller i detta liv eller blir det i nästkommande...om det blir ngt? Kanske borde jag börja ge till mig själv och på så sätt få lite tillbaka av livet.

Ljus, värme, Kram å Tjingeling



Stugan, paradiset i Arjeplog

Var hittar jag Indian skjortan?

Var trött imorse, är väl den tiden då man börjar ställa in sig på semester...kanske?
Jag snozade iaf telefonen tre ggr innan jag steg upp, fick därför stressa lite. Jag gjorde en kort yoga å min meditation, frukost å sen iväg.

Gubben är hemma och från sjukdom har han nu gått över till semester istället. Han hade klippt halva (drygt) gräsmattan idag. Imorgon ska han å svärfar sätta taket på grillkåtan på plats. Svärfar har jobbat hårt och fått grillkojan på plats, fått upp väggar och höjt kojan lite grann. Blir superbra, hoppas jag.

Själv kom jag hem, gjorde en lätt middag med grillkorv/bröd och fil. Själv åt jag en ½ chiabatta, ägg och avocadomacka med fil. Gubbens son P ska bo med oss i veckan, så han kom oxå å åt. Han sommarjobbar på gubbens arbetsplats. Så för att komma upp då han mamma är på sem får han bo hos oss några dagar.

Efter middagen satte jag igång att plantera blommorna jag köpt då jag var till Evas konstiga kafé i Sunderbyn, Luleå. När vi var på väg till Mor över midsommar. Det blev 3 blomlådor, tre större krukor med blandade blommor och tre ensamma blommor, en på trappan, en på välkommen skylden och den sista på väggen. Restan av blommorna ska till stugan =)

Efter planteringen blev det en skön dusch och vi fick besök av svärfar å grannen var oxå tillfälligt förbi en stund å kelade med Chanti då hon var ute med oss. Svärfar ska flytta till lägenhet den 1 sept, då ska gubben få överta hans hus. Så då blir det flytt. Mor flyttar oxå till lägenhet i september, mkt flytt den månaden.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling



Efterlysning! Är det någon som vet vart man kan köpa skjortor med detta tryck, eller ngt liknande?
Hör gärna av er...

Jag vill...

"Detta skulle jag vilja göra innan jag dör".

Jag har knåpat ihop några saker, men kan lova att det finns säkert många fler saker & äventyr att upptäcka!

 

Jag skulle vilja...

Göra en spontan resa, sista minuten!

Dansa och gärna undervisa i Bhangra (aerobic, hög energisk dans)

Äga en chokladfontän.

Jag vill ut och resa, närmast till Island

Kanske ta det där dykarcertifikatet

Lära mig bergsklättring

Cykla en MountainBikes tävling =) kanske för PRO hihi

Uppleva en ”våt” dröm på riktigt.

Lära mig lite samiska

Vill Gifta mig

Rädda någons liv.

Uppleva Venedig

Vinna en stor summa pengar.

Bjuda min son till USA

Köpa min son ett hus om jag vann de där pengarna

Bli ekonomisk oberoende

Inreda och skapa i ett hus, och sedan bo i där.

Besöka Japan & Indien och köpa massor av söta, fina saker.

Äga en ny hund, har ju värdens finaste katter

Hitta mig mitt drömjobb

Ta MC körkort och åka skottland runt

Tatuera mig, Gubben har ju gett mig en… men inga pengar ännu

Älska och bli älskad

Åka dom 10 värsta bergochdalbanorna i världen.

Flyga en helikopter…

Jorden runt i båt.

Uppleva viktlöshet.

Duscha i ett vattenfall.

Shoppa en vecka utan förbehåll

Kunna säga "jag ångrat inget"

Bygga upp en egen yoga och café studio

Åka på yoga festivaler runt om i världen

Lära mig allt om yoga och ha föreläsningar om ämnet

Lära mig kommunicera utifrån mitt inre jag

Bli 100 år, om jag mår bra och är glad, är ju halv vägs nu


En länk för att titta på en yoga festival:

European Yoga Festival - Yoga Impressions (you tube) och European Yoga Festival - Arrive from 20+ Countries


Dagens recept

TEKAKOR

.
3 dl Fiberhavregyn
5 dl Vatten
1 tsk Salt
100 g Smör
1 dl Sirap
2 pkt Jäst
5 dl Mjölk
1 1/2 liter Vetemjöl
.
Blanda fiberhavregrynen, vattnet och saltet i en kastrull och koka upp.
Småkoka i 3 minuter och blanda i smöret och sirapen.
Ställ åt sidan för att svalna.
Värm mjölken, men låt den endast bli fingervarm (37 grader).
Blir den för varm så låt den svalna.
Smula sönder jästen i en stor bunke och tillsätt mjölken och låt jästen lösas.
Blanda ner gröten (som inte heller får vara varmare än fingervarm) i bunken tillsammans med mjölken och jästen.
Tillsätt vetemjölet eftersom och ibland behöver inte allt användas och ibland lite mer.
Degen kommer inte kunna knådas utan förblir väldigt grötig.
Lägg bakplåtspapper på en plåt (det brukar bli ca 4-5 plåtar tekakor) och använd två matskedar till att göra 5 cm runda bullar.
Strö lite mjöl över och platta till något.
Låt jäsa ca 45 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen 225 grader i ca 8-10 minuter.
Är dom stora kan det behövas 10-12 minuter. Du ser när de börjat få fin färg, då är dom klara.

Jag vill ha ett par skor... vill,vill,vill ha!

Väldigt skön öppen luftig modell som sitter åt bra fast de saknar spänne över foten. Perfekt för styrketräning, yoga, paddling vid resor och andra aktiviteter där man vill ha barfotakänsla. Den 5,5 mm tunna sulan med fem små extra kuddar fram är framtagen för att ge extra bra grepp inomhus.



Kostar; 1249,00 kr

Ljus, värme, Kram & tjingeling


midsommar resumé...ich

Im Back! Nu hemma i Arjeplog igen efter en helg i Gunnarsbyn med Mor & släkt. Var delvis en mkt trevlig helg. God mat och midsommarstång. Lite kubbspel, och lite traditionella missuppfattningar och meningskiljaktigheter

Vädret kan inte ha varit bättre, sol både torsd-Midsommarafton samt lördag. Idag söndag (natten till söndag) började det regna å det regnade fram till ca 11 i gunnarsbyn, sen avtog det å solen kom tillbaka. Vi packade bilen å vid 12.45 begav vi oss hemåt. Jag körde husbilen. Vi kom till Boden å jag tyckte att vi behövde handla lite, så jag parkerade utanför kvantum å gick in. När jag kom ut hade gubben kommit på att han glömt sin arbetsdator i G-byn "panik"

Han hade ringt min bror, som var på väg till oss i Boden med datorn. Vilken tur att min bror är snäll och ides köra till Boden tur & retur. Sen körde vi vidare. Dom har vägbygge mellan Älvsbyn å Arvidsjaur så tanken var att undvika detta å köra via moskosel... Suck, vi svängde av mot Moskosel efter storforsen, men måste ha svängt för tidigt. 4 mil av sträckan bestod av grusväg, vilket inte är ngn höjdare att köra på med husbil. Fick ligga på 50-60 km/tim. Det tog 6 timmar att komma hem, mot de vanliga 4 timmarna. Dubbel suck!

Som laktosintolerant har jag ofta bra produkter hemma å brukar vara väldigt förutseende då jag ska åka iväg å vara borta ett par dagar. Denna gång måste jag haft huvudet under armen, för jag tog bara med mig ytterst lite, med tanke på den tid jag skulle vara iväg. Min mage har inte mått bra, uppsvälld, brummat högt och för att inte tala om magrasen jag haft. Inatt fick jag sätta mig upp och sitta 20-30 min mellan 04-04.30 bara för att det gjorde så fruktansvärt ont i nedre delen av buken, som kändes som om den var på väg att explodera. Fruktansvärt.

Jag har inte haft någon möjlighet att yoga under dessa dagar heller, vilket varit väldigt påfrestande. Min yoga är min ventil för mitt inre system, så jag fungerar som person. Men då känns det rätt skönt att få komma hem till vardagen igen.
Jag är glad att det gått så bra att ha med mig Chanti, både att hon kunnat sova i husbilen och varit så mkt i koppel som hon varit.

Nu är det snart dags att gå in i duschen å sen isäng för skönhetssömnen. ja,ja iaf för att sova och orka upp imorrn till barnen. Nu när det inte är ngn friskvärd blir det ordinarie dagar 8-16.30 varje dag. suck!

Jag är iaf tacksam över att vi fick så bra väder, och hoppas solen tittar ner på oss även fortsättningsvis.

Natti, natti. Ljus, värme, Kram å Tjingeling

Dagen innan...midsommar

Idag steg jag upp 08.00 är ju ledig idag. Ska köra ner till Luleå först å köpa blommor av Eva sen vidare till Mor å där ska vi vara till söndag. Så inget bloggande på ett par dagar nu. Pajerna blev gjorda och ngn slinga fastnade även i håret. Så nu ska vi packa bil å åka. Fick sätta in en liten slant till sonen som var black, men får inte lön själv förrän måndag så det blev det som fanns kvar bara.

Önskar er alla en riktigt Go & Fin midsommar.



Något bad blir det knappast för oss, men om vi ber snällt kanske vädergudarna låter det vara uppehåll från regn så vi kan vara ute. Chanti kommer bli knäpp annars på natten, om hon sover under dagen å inte kan vara ute.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling

MIDSOMMAR BESTYR

Citatet

”Det vi uppnår i vår inre

värld kommer att förändra

vår yttre verklighet”

Plutarchos

Idag är det onsdag! Sommaren står en bit bort och avaktar, vill inte riktigt värma oss ännu med solens strålar, undrar varför? Vädrets gråa har ett fast grepp om himlen och regnmolnen sveper över oss likt mörka skuggor för att släppa ner ett skyfall. -Jag vill ha sol, lagom skön å härlig värme, det ger oss skratt och glädje i vårt bröst.
Snälla, snälla himlen & universum, låt sommaren komma med värmen

En sommarsång till midsommar....

Musik; den blomstertid nu kommer...

Den badstrandstid nu kommer!

Den badstrandstid nu kommer, när magen känns för stor
Då hela kroppen sväller, och celluiter gror
Och alla våra former, lyfts fram i solens ljus
Nej standen verkar boring, vi stannar innomhus

Det krav som jag nu ställer, förstör min ledighet
Vi sitter här å gnäller, fy tusan jag é fet
Fast vem vill motionera, när man kan sitta still
Nej låt oss revoltera
Vi tar en pilsner till!
/Förbättrad av Eva


Idag steg jag upp 06.15 och det kändes segt. Men jag gjorde min meditation och nu är det brått, ska å jobba. Sen packa husbil och bädda den. Gubben jobbar över ikväll så jag får försöka hinna allt jag kan. Lovade Mor att göra två st pajer idag att ta med, hua...stressigt idag. Nu jobb 07.30-16.00 Tjingeling... å hinner jag inte uppdatera mer...så

GLAD MIDSOMMAR TILL ER ALLA




värmeböljan kan komma när den vill, är redo!

Måndag gick utan konstigheter. Jag steg upp 06.15 och yogade, sen gick jag ut med stavarna 40 min å provade mina nya gympadojjor, var sköna. Tyvärr funkade inte mp3:n idag så jag fick gå i tystnad. Jobbade å det var yogadag. Dvs, jag började 10.30 och hade först barnyoga, där jag gjorde en yogasaga med barnen. Dom tyckte om den. Idag gick vi till spegelsalen, där fanns mer plats, vilket fungerade riktigt bra. På kvällen var det yoga för kollegorna, kom 3 st =) hmmmm.

Tisdag; stag upp 06.15 yogade och sen gjorde jag min gröt. När gröten var klar, redo att ätas upptäckte jag att mjölken var slut...suck! Det visste jag ju. hm. iaf, satte gröten i en matlåda och det blev fil till frukost istället. Idag jobbade jag till 12.30 sen lunchrast och efter det hade jag massage. fullt idag, bra! Imorrn på f.m ska jag oxå ha massage, men då är det enbart en som bokat, synd.

Idag blev det att tona håret, då jag nämligen inte hunnit detta i helgen som jag hade planerat. Men nu är det gjort. Svärfar kom med husbilen, vi ska ha den då vi åker till mor under midsommar. Får hoppas det går bra att ha med Chanti å sova i bilen med henne. Ny upplevelse för oss alla.

Min bror G & sambo L kommer dit torsdag kväll. Mor är stressad och spänd, så hon är lite splittrad då man pratar med henne. Jag hoppas bara att mina systrar förbereder sig på att sova på ganska utslitna madrasser...det blir väl aj,aj dagen efter =) Men är dom listiga kanske dom har ngn upplåsbar att packa med sig?! Har pratat med syster A-S om detta, kanske kommer hon ihåg att ta med sig den hon hade.

Ja, ja, jag hoppas iaf det blir trevligt att fira midsommar ihop, länge sedan vi var så många som vi nu blir.

Ledig torsdag, då ska vi försöka komma oss iväg. Ska förbi min vän Eva E å handla blommor på hennes kafé.

Ljus, värme, kram & tjingeling

Ps; hoppas det blir soligt under torsd-lörd, nu regnar det nämligen. Jag vill att det slutar!ds



Mango passar Chanti, har full koll på kopplet

ord & inga visor

Ansvar
eget ansvar
ditt ansvar
ryggsäck
mål
framtid
dåtid
nutid
förändring
stå kvar
ny väg
rädslor
förtvivlan
förtröstan
hopp
hopplöst
tomhet
glädje
sorg
tårar
skratt
magont
bubbel i magen
älska
hata
frukta
sukta
förhoppning
livlöst
vägskäl
val
ont
skönt
ljust
mörkt
motsträvig
följsam
känslor
känslokall

Livet å dess skiftningar, aldrig vet man vilket målet blir eller om det blir mållöst!

Kärlek är en känsla
utan ord och mening
när passionen inte finns
lever vi bara sida vid sida
inte ont anade vi vart vi var på väg
om vägen var kort eller lång
om diket vid sidan skulle svälja oss i dunkel
eller få oss att vakna
ständig dimma
ingen klarhet
sökande efter det sanna
finna inget evigt
rädsla, sorg och tårar
livet är för oss en gåta
/ Eva

Ljus, värme, kram å hej!


G-kåta bilder

Igår flyttade och plockade vi (svärfar & gubben) ner grillkåtan.



 Här har arbetet satt igång



Mango sitter på altanen å övervakar arbetet



Våra fina renskinn som legat i kojan



Även Chanti övervakar vad som händer



Svärfar tar bort elen
Och inuti är det nu tomt



Ser lite öde ut nu. Samt att jag påbörjat gräsklippningen, om du tittar så är det stor skillnad på klippt-oklippt gräs.



Chanti tycker att renskinnet luktar underligt, hon var väldigt vaksam ifall dom tänkte börja röra på sig...



bitarna försvinner en efter en...



skelettet av vår kåta



Chanti, -är ni inte klar snart



Nu e det bara en tom fläck kvar


Igår klippte jag hela vår stora gräsmatta, som ni kan se på ngn av bilderna. Det tog sin tid och som jag skrev igår, det blev dagens träningspass. Sen plockade jag ner sommarmöblerna. Dom är uppe på vinden, å det är inte alltid helt lätt då man är höjdrädd som jag är. Men, jag hämtade stegen å satte upp denna, vingligt tog jag mig ända upp och lyckades öppna luckan på ngt darriga ben. Klättrade in, med andan i halsen och egentligen ingen bra andning överhuvudtaget då jag är rädd.

 

Tog sakerna å humpade (kastade mjukt) ner stolar, dynor och hammoksdelar till dennes tak. Väl nere med allt skulle jag även komma mig ut å ner på stegen igen. Med aningen vingliga ben, tog jag mig så ut på stegen å utan att titta ner så lyckades jag ta mig ner på marken igen. Pust. Bar bort stegen å tog med alla saker till verandan. Satte ihop pinnarna (rören) för hammockstaket å fick upp denna på hammocken. Senare såg jag dock att jag satte taket bak&fram, så jag & gubben ändrade på det.

 

Jag var iväg å handlade, sen satte jag igång grillen. Gjorde iordning kött & kyckling samtidigt som jag pratade med syster Å i telefon (handsfree) Grillade, fixade potatis, sallad och sås. Dukade och allt var klart då svärfar & gubben återkom efter sista lasset med grillkåtan.

Då vi var klara hade klockan hunnit springa iväg till 19.30, å då var det rätt skönt att kura ihop sig i soffhörnet å titta lite film.

 

Idag vaknade jag 06.30 gick upp och gav kissarna mat å släppte ut Mango. Men efter en 30-45 min kände jag en begynnande huvudvärk, så jag tog en tablett å la mig igen. Steg upp runt 09.30 och känt mig seg hela dagen. Svärfar har varit här å plockat ihop det sista från golvet/grunden av g-kåtan, medans gubben min åkt på jobb uppe i uljaboda vind kraftstation. Han har nämligen jour i helgen. Svärfar var nyss tillbaka å jag bjöd på lite lunch. Gubben var tillbaka på sitt jobb å svärfar skulle dit å bilar skulle bytas, Snart e väl gubben tillbaka å vill också ha ngt i magen, antar jag.

 

Har ni sett min nya header, den har Vickan fixas, vad tycks? =)

 

Ljus, värme, kram & Tjingeling



färg, gräs, flytt dag

Igår på min födelsedag åkte jag med gubben till Arvidsjaur (9mil enkel väg) Jag fick ett par nya gympadojjor som jag själv valde ut å provade. Vi var även på dollarstore och shoppade, in på varuhuset en snabbis och sen bjöd han mig på pizza innan vi susade hemåt igen. Gubben är inte så glad i att åka iväg, så allt som allt tog det drygt 3 tim. å bara bilresan enkel väg tar nästan en timme. Men vi var tydligen effektiva. Gubben har varit jättesnäll trots att han håller på att sluta röka å humöret svänger en del.

Mor, Bor S & G ringde å grattade mig samt min vän Eva E. Av syster E, A-S å systerdotter Linda fick jag grattiskort =) tackar så mkt för dessa. Min mor hade som jag anade, glömt bort att skicka kort. Av syster Å & Bror G:s sambo Lena fick jag SMS, å syster Å gav mig en liten vink om paket då bror å Lena kommer upp nästa vecka till midsommar.

Idag blir det antagligen att tona håret, klippa det långa gräset, vilket kommer att ge mig ett rejält workoutpass.
Gubben å svärfar ska flytta grillkåtan vi har på tomten, vilket inte är ett så litet projekt. Vi har iaf pratat om att flytta den i två års tid, så nu kanske det ändå blir av. Den ska vi flytta till stugan, så har vi möjlighet att ha en sovstuga om det kommer gäster.

Nu är tiden knapp, så dags att sätta igång.

Ha en skön dag, ser fram emot en ny header av min brorsdotter Vickan.

Ljus, värme, kram Å tjingeling

Å... Happy birthday to me...

Japp, idag är jag född... för sisådär en hel massa år sedan, föddes jag på Luleå BB. Kom till världen med rätt mycket mörkt/svart hår å vägde väl som man bör då man e färdig bebis.

Idag har jag jobbat 7.15-13.00 tog e.m komp, för att känna mig lite extra värd att få lite ledigt då jag nu fyller år. På jobbet var dom väldigt snälla idag. Sjöng för mig på samlingen =) tre barn å min kollega sjöng. Vi var lite barn idag. Sen fick jag en ros av mina två kollegor på polstjärnan, dels för att jag fyllde år och dels för att jag lämnar polstjärnan å flyttar till hösten över till avd. galaxen.

Avslutade dagen med att ge massage åt en av mina kollegor på just galaxen, och av henne fick jag en flaska hemgjord saft i en jättefin flaska =) så snällt! Av övriga kollegor fick jag ett grattis på födelsedagen (hälsning)

Av mina två systrar i Luleå har jag fått grattiskort och så även av min systerdotter Linda. Som jag tackar så mkt för. Men tror min Mor har slutat komma ihåg min födelsedag? Det är tredje året som jag inte fått kort på min dag, vilket hon faktiskt brukar vara så noga med? Men tror att hon på ngt sätt är så focuserad över att min bror fyller år på midsommar. Han å sambo ska då komma upp å ska hälsa på.

Idag har det varit halvbra väder, men nu spricker faktiskt solen fram.

Gubben tyckte att vi kunde ju åka till Arvidsjaur å handla ngt åt mig på födelsedagen. Å det kan ju bli trevligt.
Han tyckte han hade så koll, men igår upptäckte han att det var redan idag jag fyllde år, helt plötsligt...
=) ja,ja...inte lätt, han har ju fyllt 50 iår.

Ljus, värme, kram Å Tjingeling

är det murklor?

Vi har ev. fått murklor i stugan, men jag är väldigt osäker. Enligt livsmedelsverket ska man ju inte äta murklor. Jag åt rätt ofta murklor då jag var ung till vilt. Vilket smakade mkt gott. Men jag vet ju inte vad jag skulle laga murkelsås till idag?

Ngt som har vegetariskt tips åt mig, eller ska jag låta dessa vara?





Dagens recept, fick smaka av chefen på sista områdesmötet. mkt god!

DAGISTÅRTA

6-10 personer

 

4 äggvitor vispas hårt. Vänd ner 2 dl socker och 3 dl Ris Crisp (en sorts flingor)

smörj ett  bakplåtspapper i långpanna. Grädda 150-170 grader (beroende på ugn) i 1 timme och 30 min.

 

Äggulekräm: 

4 äggulor

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 msk mjöl

1 dl grädde

Ovan får sjuda tills det tjocknar. OBS! Måste röras hela tiden på svag värme.

Rör sedan ner 100 g smör.

 

För 20 personer gör 2 bottnar och 2 fyllningar. Går bra att frysa med fyllningen mellan. 3 dl vispad grädde ovanpå och sen jordgubbar eller hallon.



Gott

födelsedags mjau

Idag var jag piggare än igår, vaknade innan väckarn, men hann på 5 min somna om å blev tröttare igen...underligt.
Steg iaf upp 06.20 och efter att gubben åkt gjorde jag yoga å meditation. Sen kokade jag mungbönor å ris, ska laga mungbönsgryta till middag idag. Får se vad gubben tycker om denna =)
Solen skiner idag å det är varm å skönt i lagom mängd. Är hem på lunch för att titta till chanti, ska snart tillbaka. Jobbar till 16.45 idag så jag tog 1 tim lunch.

Jobbade på min egen avd f.m och e.m blir på min kommande avd =) Det var plättar till lunch idag, vilket jag inte tycker är så mkt mat egentligen. Ungarna äter gladeligen, men blir fort hungriga igen...

Här lägger jag in några bilder
på Dagens födelsedags kisse

IDAG fyller min Kisse CHANTI 1 År...Bararampampanpaaaaa hipp hurra för tösen min idag.

Vi ska köpa pastej å fira idag =)




Utanför stugan 2011



I gräset vid stugan



Liten Chanti =)

dammråttor mm

Idag e det då onsdag, och på fredag fyller jag år. Inget jämnt eller så. Jag vet att jag inte ska förvänta mig ngt från gubben, men hoppas han tog fasta på dom tips han fick av mig till present. Jag har ännu inte gjort ngn tattuering som jag skulle få göra, vilket var fjolårets postit present"kort"... Men har väl egentligen inte kunnat bestämma mig om motiv.

Jag ska kolla om jag får sluta lite tidigare på fredag, kanske baka ngt. Om ingen kommer så vet jag iaf att svärfar kommer å fikar, han gillar det. Jag har ju redan fått min present av honom, i måndags. Fick en dammsugare, väldigt praktiskt å jag önskade mig en.

Idag har jag haft 4 på massage, igår 3, så det rullar på. Lustigt, för jag hade inte tänkt syssla så mkt med massage, efter att jag la ner min egen firma. Men nu har jag hållit på några veckor, och visst. Det är slitsamt, men lite roligt oxå.

Nu dags att återvända till jobbet. Vaknade dock av huvudvärk i morse, och jag tror detta beror på att jag står lite fel då jag masserar. Vilket gör att rygg och nacke tar lite extra stryk.



Min fina dammsugare =)

Ljus, värme, kram å Tjingeling...

"my stiska" bilder

Idag har jag som jag skrev innan, haft barnyoga. På kvällen hade jag yoga för personalen, men endast min chef kom! Så då körde jag ett pass med henne, var lite tuff =) men hon är duktig och käpade på trots svåra övningar. Efter yogan skulle hon hålla möte, så jag hoppas yogan gav henne en kick.

Funderar på om jag ska göra en rabarberkaka till helgen, då jag fyller år =)

Här får ni lite helg bilder:



"jag" (chanti) gömmer mig för den skrikande pippin



Äch, nu flög pippin iväg...jag e ju modig tjej



Ett underligt bo, som vi hittade i ett av förråden? dvs Rishögen en bit bort.



Kolla matte, -jag fångar husses bil



Titta matte, det är ngt här i gräset


Sol ute sol inne sol i hjärta sol i sinne.

Till helgens recept/Rabarberkaka:


Du behöver:

Rabarber:

•2-3 stjälkar rabarber, ca 4 dl skurna i bitar.

•1 tsk kardemumma

•2 tsk strösocker

Sockerkakssmet:

•100 g smör eller margarin

•2 dl strösocker

•1 ägg

•2 tsk bakpulver

•2 tsk vaniljsocker

•4 dl vetemjöl

•1 ½ dl mjölk

Gör så här:

1.Skölj, skala och skär rabarbern i bitar, ca 1 cm breda. Blanda socker och kardemumma i en skål. Lägg i rabarberbitarna och rör om.

 

2. Gör sedan sockerkakssmeten (enligt beskrivning nedan), använd gärna elvisp:

 

3. Låt smör eller margarin bli rumsvarmt. Rör sedan ihop smör/margarin och socker. Tillsätt ägget och sedan bakpulver och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.

Tillsätt vetemjöl och mjölk och blanda ihop till en jämn smet.

 

4. Häll i rabarberbitarna och rör om (använd ej elvisp). Bred ut smeten i en smord och bröad rund form, ca 22 cm i diameter utan hål i mitten, gärna med löstagbar kant så går det lite lättare att skära upp. Om du använder teflonform behöver du inte smöra och bröa den.

 

5. Tryck gärna ner rabarbern ifall den sticker upp ur smeten, så riskerar den inte att bli bränd i ugnen.

 

 

6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 35-40 minuter tills kakan fått fin färg och man ser att den släpper kanten.

 

 

7. Låt svalna. Servera med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde


Fågelkvitter

Vi har varit i stugan i helgen, där var solen het och varm under lördag. Fåglarna har bosatt sig i varenda holk =) och sädesälan har byggt ett litet bo under altans nya tak. Pippiungen skrek högt och föräldrarna försökte få bort oss från altan genom flyguppvisningar och skrämseltaktik.
Även knipan har kommit tillbaka till sin holk, men även ytterligare en knipa har satt bo i fjolårets nya holk som antagligen hängt till sig iår. Jättekul.

I stugan krattade jag, storstädade inuti och putsade fönster i stugan och på lördagkväll bastade vi, så vi kunde tvätta av oss. Vi sjösatte nämligen båten på lördag, för att få oss fiskt vatten.

Chanti har varit med i stugan, har trivts där aldeles förskräckligt bra =) Hon var ute med oss i stort sett hela lördagen och vi sov över till idag söndag.

Lite bilder från helgen:


Trött, å lutar huvudet i vattenskålen




Naturen vi har i stugan



Min underbararaste lilla kisse, som kan vara så bedårande söt i gräset vid stugan



Pippifågel

Idag måndag, kallt igen, bara att plocka fram vinterkläderna igen endast +8 grader...brrrr
Var helgens 3 dagar den enda sommar som kom? Jag hoppas innerligt att vi får många fler varma dagar.

Idag hade jag en ny saga till barnyogan, tror barnen tyckte ännu bättre om denna =) Kändes jättekul.
Fick min ny stationering idag, ska jobba med yngre barn 50% och fortsätta med friskvården på 50 % Så det var väl ok. Betyder att jag inte stannar kvar i mitt nuvarande arbetslag.
 Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Lyssna & yoga på nytt sätt

Något som jag lärde mig i utbildningen som jag gått, ger jag er ett litet axplock av här.

Sortera i ditt inre, vilket ansvar har du i nuet och vad tillhör ditt förflutna? Är det dina egna tankar som styr dig eller lyssnar du på någon annan? Att lyssna är det viktigaste verktyg vi har, att inte låta vårt ego få styra tex vid kommunikation. När du möter någon person och du startar en kommunikation är det viktigt att kunna ge och ta. Att inte stå och fundera hur du ska säga och berätta din historia under tiden din ”vän” står och berättar. Å du bara lyssnar med ett ”halvt” öra för att i dina tankar gå igenom din inre dialog. Att kunna låta bli att vara i dina tankar är inte helt lätt, att lyssna är bland det svåraste vi gör i kommunikationen med andra.

 

Att tänka på att det du tänker & säger lämnar intryck i både den du förmedlar detta till, likaväl som i dig själv, kanske hamnar det i ditt undermedvetna eller i ditt medvetande.

 

Om din ”historia” begränsar dig, då behöver du bli medveten om detta. Om du kan accepterar din historia, har du tagit första steget mot en förändring. Att acceptera verkligheten så som den är, gör att du även bygger upp en god självkänsla.

 

Ibland vet vi inte vem vi är, för att de olika masker vi satt framför oss. Från början, runt 6-8 års ålder skapades ett ”skydds” jag, som vi många ggr bär med oss hela livet. Detta skydds jag, fördunklar din egen själs riktiga jag, och du har svårt att vara sann emot dig själv. All bråte vi släpar med oss, från vår historia & uppväxt i form av andras värderingar & präglingar står i vägen, & blockerar vägen mot en kontakt med oss själva, med själen och självkänslan.

 

Vi behöver därför göra rent bakåt i tiden och se vad som verkligen är mitt och ta ansvar för det. Att tala utifrån ett rent sinne, i närvaro och i kontakt med vårt inre är givetvis en process för att nå dit, men den är viktig och det är ett måste för att kunna växa.

 

Att bejaka sig själv, att acceptera och älska sig själv är en början. Det spelar ingen roll hur sakta eller fort det går, så länge du går åt rätt håll. Stanna upp och utforska det som står i din väg. Prata utifrån dig själv, med kontakt i ditt navelcenter.

 

Bejaka dig själv, var tacksam för det du har och be en bön då och då till universum, där du utgår från tacksamheten till allt du ändå har och har uppnått i just ditt liv. Många ggr har vi den där negativa rösten som tar över våra känslor. Vänd på skivan i ditt inre, det ger också spår i din själ, att vara glad, tacksam och öppen för förändringar kan ge dig ett rikare liv.

 

Har du svårt att hålla tand för tunga och du känner att orden rinner över dina läppar utan att du hunnit reflektera, Försök ta ett djupt andetag, så att ögonblicket stannar upp och reflexionen hinner ikapp.

 

Tänk dig själv som en vacker blomma, fast förankrad i vår jord, med rötter. Stark i sin växt och med en energi att tom kunna spricka i blom trots att omgivningen kan vara av cement/asfalt eller rent av sten. Med en uppåtsträvande energi som vet vart den är på väg, som till slut blommar ut i all sin glans för att ge omgivningen ett leende på var mans läpp, även om den när som helst kan knipas av.

 

Kärlek till dig själv är exilen som ger dig energin att blomma ut, och den är början till ditt eget inre.

 

Naturlig Yoga

 

När vi yogar inomhus i våra klasser, kanske vi jämför våra rörelser med de andra deltagarnas. Vi kanske blir distraherade av att folk vandrar in och ut ur klassen eller som manövrerar på olika sätt i rummet för att få mer utrymme

Genom att gå ut och in i naturen, kan man uppleva yoga som det var tänkt från början.

- Att vara utomhus ger dig tillgång till en helt annan värld av upplevelser. Det hjälper dig att känna dig delaktig i en gränslös existens. Som en helhet med ett intelligent och välvilligt universum

- Det oförutsägbara med att vara ute och exponeras för väder och vind kan förstärka en befintlig typ av övning och inspirera till en helt ny, vilket kan kännas fantastiskt.

 

På måndag tänkte jag ta ut min klass på gräsmattan, vilket jag hoppas ska ge dom som kommer en ytterligare vidd av yogan

 

Lånad bild/aftonbladet 


hett å klibbit...

oj,oj,oj vilken sommarvärme. Idag har dagen varit tropisk het. +29 grader i skuggan, jisses. Å int e man ju så van heller... Men, misstolka ej. Jag är glad för solen å värmen, helst då vi haft en så svinkall vinter. Har bara inte hunnit med den snabba väderväxlingen.

Jag tyckte till gubben, -jag har ju min lilla fläkt, så vi kan sova inatt. Tror du/ni att jag hittar den? nädå, har då stått i flera månader, nästan 2 år inne i sovrummet, å den har inte varit använd sen sommaren 09. (Då sommaren 10 var rätt sval) Å nu när jag då skulle få användning för den, då har jag tydligen städat undan den?? Suck!

Idag har jag jobbat, vi har varit ute med barnen i stort sett hela dagen, så huden bränner. Ja, jag var förnuftig å smorde in mig med solskydd i morse, men att vara ute hela dagen påverkar ändå huden. Så den är lite het just nu.
Gubben har haft en ledig dag, så han har klippt klart gräsmattan, tittat på sin son som gick ut nian idag.

Imorse när jag steg upp, väldigt trött började jag blöda näsblod, vilket jag otroligt sällan gör. Brukar endast ske då jag är slutkörd, å det e jag iof på många sätt.

kvällen har bestått av film tittande och bara slappat, känns behövligt. Värmen har gjort att mina fötter har svullnat upp, det känns dock inge vidare kan jag säga.
Semestrarna har påbörjats på jobbet, och en del barn börjar trappa ner. Våra 5 åringar är mindre till antal då många sagt upp förskoleplatsen för att barnen ska påbörja 6 års verksamhet till hösten.

Jag har varit ute med Chanti idag 1,5 timme runt gården. Hon gillar att jaga flugor å mygg. Och ligga i gräset å spana. Hon tycker om att vara ute, men jag upplever att hon är ganska tillfreds trots att vi har koppel.

Nu sängen å skönhetssömn... iaf sömn =)

Ljus, värme, Kram å Tjingeling


Min sötnos...



Vad gör du matte, få se...



Tittar ut, å på min matte då hon blixtrar emot mig...

het sommarbölja

Jisses...Vet verkligen inte när jag ska kunna sätta mig ner å ha lite tid för uppdateringar, eller iaf berätta lite om utbildningen.
Idag fick jag iaf mitt prov, som är ett 40 frågors hemtenta som ska vara inne innan sista augusti. Ska försöka göra så mkt jag orkar, kanske 5 frågor om dagen, den är på engelska och det tar lite tid att verkligen förstå innebörden i orden.

Annars har dagen runnit på i SOMMARvärmen, idag +28 i skuggan...pust, men jag klagar givetvis inte. Värmen tog mig bara på den lilla sängkanten, lite oväntad bara. Utbildningshelgen föll det snö utanför tärnaby, å nu e det sommar. Jag har lite svårt att hinna med. Ska långkalsongerna in i garderoben för denna vinter/vår nu??

Jag gör ett nytt yogapass till min nya 40 dagars meditation, för att hinna och det tar totalt 60 min "ich" för vissa mornar tar det lite längre än så, känns då lite stressigt. Men detta är viktigt! Ska man få utlovad effekt måste man köra i 40 dagar. Kruxet är väl att göra det då man ska iväg, tex till Mor under midsommar, men det ska väl gå det oxå.

Min sons första arbetsdag hade gått bra, vilket glädjer mig enormt. Jag hoppas detta kommer att fungera för honom, så han kan stanna ett tag.

Det är otroligt hett inomhus, +29 pust, men det e dags att sova, ska ju jobba 07.15 å ska desförinnan hinna yogan 1 tim. Blir TIDIGT imorrn, 05.30-06.30 å sen göra sig iordning.

Hade tänkt fortsätta den yogiska dieten, men det finns dåligt med ingredienser i Arjeplog, så jag har skickat en lista med svärfar som är i skeå. Men han hade lite problem att hitta det jag behövde. Stackarn, men det blir det det blir helt enkelt.

Nu dags att svinga benen ner under täcket.

Natti, ljus, värme, kram & Tjingeling

Ditt and datt

Pust, det har varit sommarvärme idag, GÖÖÖÖTTTT!
Jag har baske mig inte hunnit packa upp efter utbildningen, skit så mkt att göra. Igår var det avslutning på förskolan, med föräldrar å barn. I dag områdesmöte till 20.00 ( aldrig som man tror dessa möten. Hade pratat med chefen ang detta med friskvården å hon tog bara upp detta mkt flyktigt) och imorgon massage åt en kund. Så, väskerna står i sovrummet ouppackade. Suck.

Hade tänkt att jag å systrarna skulle åka till Mor å hjälpa henne sortera kläder å sånt till helgen, men jisses. Jag känner mig sliten och allt e oppåner. Huset behöver städas, trädgården behöver fixas, inte alltid så lätt med hus. Sen stugan, ska sommarstädas och där ska krattas å tas fram sommarmöbler. HUR ska man hinna allt?

Jag gör en meditation som vi fick i läxa på utbildningen, den tar 31 minuter, så jag får anpassa yogapasset så jag inte håller på mer än 1 tim på morgonen, men det är inte helt lätt att hinna med. Jag vill helst inte behöva känna att jag måste stressa för att hinna yoga. Ja, jag vänjer mig väl.

Min älskade son har äntligen fått sig ett JOBB!! Jippi, vad glad jag är för hans skull. Nu kanske detta med ekonom
in kan komma på fötter för honom. Att vara fattig är enormt stressande, jag vet- har varit där själv. Som jag sa åt sonen, har man en rik fritid och många intressen så behöver inte jobbet vara ett toppjobb. Bara lönen är bra och man har råd med sina intressen. GRATTIS till honom.

Nu sängen, SKIT trött å tid hos frissan imorrn =) yes, så skönt. Håret är som en risbuske ute i öknen.

Kanske hinner jag skriva å berätta om utbildningen när det blir lite lugnare.

Ljus, värme, Kram å tjingeling

Återvänt 6/6

Halloooo alla som eventuellt tittar in hos mig. Nu är jag åter hemma i Arjeplog igen, tyvärr mkt trött, så jag ville egentligen bara meddela att jag är hemma å uppdateringar kommer väl, när tid finns. Imorgon är det jobb och sen avslutning inför sommaren med förskolan, onsdag då är det områdesmöte och torsdag besök hos en kund som ska få massage =) Vilket jag verkligen hoppas kan ge lite ringar på vattnet.
Som ni kan läsa e det lite mkt nu, men hoppas kunna berätta om min fantstiska (jobbiga) men givande utbildningsdagar så snart jag kan.

En bild visar jag av vägen till Virisen. Kan berätta kort att jag mötte två flockar med renar och en stor älg stod vid sidan av vägen... men ingen så tätt att det tog i bilen iaf.

Å faktiskt...GPS är inte ett hjälpmedel för att hitta, utan enbart ett irritationsmoment som inte fungerar. SUCK!






Renarna



Kraftverket jag körde över

Ljus värme Kram å Tjing


RSS 2.0