Mänskligheten..XY

»Det finns två sorters människor. De bor på varsin planet, Venus och Mars. På planeten Venus odlar invånarna sitt känsloliv. Invånarna på Mars är inte intresserade av känslor ...«

Egentligen är det lika bra att inse det  vi kommer från olika planeter. Vi män och kvinnor. Och egentligen är det underligt att vi någonsin kan mötas.
 
 
Relationer är ju ett gissel i sig, alla har vi dom... men jag tänker närmast på par relationen.
Hur svårt det ibland kan vara att prata med varandra, så man förstår... ofta lindar man kanske in något som ligger i bakhuvudet å pyr, som kan komma ut i ord om något helt annat.
 
Manligt och kvinnligt är ju ett fenomen de flesta vet något om, att vi pratar lite olika språk, helt enkelt
 
Jag kan ta ett exempel
 
En kvinna önskar att en dag hitta rätt man att gifta sig med, och en dag kommer mannen hon just då har en relation med, hem och bär en ring på sitt ringfinger. Hon blir nyfiken och frågar vart den kommer ifrån och hur han tänker kring inköpet. Han svarar glatt att han köpt ringen, då han "snubblade" över den och fann den fin. Hon frågar så lite försiktigt om han tänkt på att han har den på sitt ringfinger. Han konstaterar då, att den passade bäst där. Lite klurigt undrar hon så om hon oxå kan få en ring till ringfingret, och om dom kanske skulle ta den där förlovningen som hon önskade? (han är inte lika inne på förlovning/giftemål som det hon är) Han går med på att köpa även henne en ring.
Morgonen efter frågar hon om han kanske ska vänta med att bära sin ring, tills dom då köpt henne en ring, om dom ska gravera in något el så? I hennes tankar kommer det traditionella in, hur det är bruktligt att göra. Men mannen vill bära sin nya ring, och anser inte att detta har betydelse.
 
Vad har då hänt? Har mannen förlovat sig med sig själv, eller hur tolkar kvinnan detta?
eller kan det vara så, att för att göra sin kvinna glad, ger han henne en ring? Utan att mena att det är förlovning på gång.  Hon är inställd på något större medans hans tankar enbart är att vara snäll.
 
 
Vi har alla våra egna drömmar och mål, och ibland kanske dom sätter krokben på oss själva. Drömmarna blir mer ett mål och för att uppnå sitt mål, kanske kvinnan i det här fallet inte riktigt lyssnar in sin man. Hon hör det hon så hemskt gärna vill höra.
Men det ju knappast någon större idé att påtvinga den andre sin dröm. om inget eget intresse finns för detta.
Jag skulle tro att om två människor vill olika saker, trånar efter olika drömmar och har svårt att kommunicera, så lurar ens egna förhoppningar  en på målsnöret.
 
Den ena vill tro att det är på ett vis, medans den andre är nöjd över att ha klarat sig ur situationen =D
Och båda går i sin egen värld och tror att det är precis som just denna vill ha det. Sanningen är förunderlig.
 
 
 
Så kan mannen plocka lite poäng:

Kvinnor som män behöver bekräftelse, ha närhet och sex och ni får en tryggare tillvaro

Hitta på något nytt, eller överraska din partner med ngt denna önskar sig
Följ med och handla, även om det känns trist
Visa tillgivenhet offentligt, och givetvis hemma
Var tålmodig när ni samtalar. Titta inte på klockan utan verkligen lyssna (gäller för båda)
Kommunikation är A och O i alla relationer, tydligast i två samheten. Fråga då du uppfattar saker knepiga, istället för att kanske dra en felaktig slutsats
 
Det är klart att alla måste få göra sina egna livserfarenheter, men vissa teorier kan ändå vara bra att ha med sig: som att mannen drar sig undan periodvis, in i sin grotta, och att kvinnan åker upp och ner i känslorna.  
 

Män säger ofta att vi kvinnor är så svåra att förstå sig på, vi vet aldrig vad vi vill ha osv. Vi är helt enkelt knepiga. Men män är inte ”bättre”, även om många män själva vill framställa sig så. Många män säger inte rakt ut vad dem vill ha (vi ska gärna vara lite tankeläsare) och ska alltid kringgå problem. Kanske önskar män att kvinnor var mer som dom själva? Och då kanske man helt enkelt skulle titta på sin sexuallitet, är det en man man hellre vill leva med?

 

Relationer ska gärna vara så okomplicerat som möjligt. Men när "man"/vi vill ha det simpelt, enklast möjligt och okomplicerat så blir det ofta ännu mer komplicerat! Kanske att man inte förstår någonting till slut och en vacker dag står man där, utan en aning om vad som egentligen hände. Hur gick det till? Hur hamnade vi här? Och frågorna irrar omkring…

 

Varför är det så svårt för män att bara prata? Säga vad dem tänker på och ge en rimlig anledning till varför dem gör som dem gör? Kanske kvinnor inte på något sätt är bättre, men vi är oftast villigare att sätta oss ner och försöka prata och gemensamt finna lösningar

 

Då mannen oftast vill vara för sig själv/drar sig undan och komma med en färdig mixtur av lösningar, som ändå kanske inte passar, eftersom man är två!

 

Jag skulle vilja få bort den här bilden av att det bara är vi kvinnor som sätter käppar i hjulen, för tvåsamheten. Ofta vet kvinnor vad vi är ute efter och det är sällan jag hört en kvinna vela och inte veta vad hon vill. Antingen vill vi ha någon eller inte. Det är inte mer komplicerat än så och vi bestämmer oss för detta relativt snabbt. Men även en kvinna kan hamna i velandet, eftersom livet inte är en rak väg, så finns även vägkorsningar på allas vägar. Val att välja, och ibland tar det tid innan svaret visar sig.

 

Så vad vi vet, är att män och kvinnor uttrycker sig olika. Men ingen är lättare eller svårare att förstå sig på, vi är bara olika. Våra hjärnor är utformade med olikheter, vi är olika kön. Lika bra och lika dåliga på olika saker.

 

Män är utrustade med andra egenskaper än vi kvinnor, som är utrustade med mkt känslor för att det har varit det bästa för ”vår art” Från början är vi ju däggdjur, som behövde olika färdigheter. Idag kan tyckas att vi borde kommit längre, men generna finns i oss, sen mkt lång tid tillbaka. Ändå har vi, tycker jag kommit en hel del framåt i utvecklingen. Se bara på andra länder, där kvinnorna fortfarande inte ens har lika värde. Vi är ju ändå en bit på väg, trots att könsrollerna sitter djupt i oss.

 

Men jag inbillar mig att enbart tiden, erfarenheterna och modet att stå kvar i det man har, kan lära oss att tackla olikheterna. Utan att för den skull ge upp vår integritet och bli ngt vi inte är.

 

Mår vi inte bra, då är det ngt som är galet. Se över livssituationen och kavla upp ärmarna, gör en gemensam inventering. Går inte det, så gör en själv. För och nackdelar i olika kolummer. Kanske är det du själv som behöver en ny utmaning. Vi kan inte göra om någon annan, bara oss själva.

 

 

Lite kul.... för att spä på fördommarna

 

Namn
När Stina, Anna, Maria och Emilia går ut på lunch så kallar de varandra Stina, Anna, Maria och Emilia.

När Fredrik, Peter, Krister och Mathias går ut på lunch så kallar de varandra Fetto, Godzilla, Clownen och Stubbhuvudet.

På middag
När räkningen kommer så slänger killarna varsin hundring på bordet trots att räkningen bara uppgår till 200 spänn sammanlagt. Ingen av dem har mindre och ingen vill erkänna att de vill ha växel tillbaka.

När tjejerna får sin räkning så åker miniräknaren fram blixtsnabbt.

Pengar
En man kan betala tjugo spänn för en sak som är värd tio spänn om han behöver den.

En kvinna kan betala tio spänn för en sak som är värd tjugo spänn trots att hon inte behöver den, utan bara för att den är på rea.

Bråk
Kvinnan får alltid sista ordet.

Vad än mannen säger efter detta innebär att han startar ett nytt gräl.

Katter
Kvinnor älskar katter.

Män säger att de avskyr katter, men när inte kvinnan tittar så klappar han dem.

Äktenskap
En kvinna gifter sig med en man i tron att han kan förändras även om det inte blir så.

En man gifter sig med en kvinna i tron att hon inte kommer att förändras även om hon gör det.

Göra sig i ordning
En kvinna gör sig i ordning när hon ska till affären, vattna blommorna, gå ut med soporna, svara i telefonen, läsa en bok och hämta posten.

En man gör sig i ordning för bröllop och begravningar.

Efterkomma
Åh barn... kvinnan vet allt om sina barn, hon vet när de ska till tandläkaren, om deras romanser, bästa kompisar, favoritmat, hemliga rädslor, drömmar och önskemål.

Mannen är i stort sett medveten om att det bor små människor i hans hus.

Dagens tanke
Varje man bör glömma de misstag han gjort, det är ingen idé att två människor går runt och minns samma saker.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0