Närhets Rädsla

Varför tröttnar man på sin partner, efter första tidens förälskelse? Egentligen kanske vi inte "tröttnar" även om det kan kännas så. Tiden då attraktionen mattas av sammanfaller ju med att relationen börjar bli NÄRA. Ofta handlar problemen om att man tycker det känns läskigt att komma någon nära och kunna vara sig själv i dess närvaro.
 
Många relationer tar slut pga rädslan, upp till 40% av oss har problem med nära relationer.
 
I början, då vi just träffas kan vi vara oss själva, men då är ju ens partner inte så nära, ju längre relationen pågår ju närmare kommer vi varandra. Många kan känna sig rädda att bli lämnade, inte duga som man är, väcka separationsångest eller att själva närheten är ovan och lite läskig. Många som kanske inte fick den närhet man som barn hade rätt till, vet man inte hur man ska hantera som vuxen.
 
Om man inte längre kan känna någonting för sin partner, varken lust, eller längtan så beror det ofta på att man är känslomässigt avstängd. Då gäller det att koppla på känslorna igen, kroppen tänder på sexuella situationer och fantasier. Det är viktigt att våga vara i nuet och "fejsa" det som skrämmer och känns obehagligt.
 
Det är viktigt att våga berätta för varandra vad man känner, tycker och tänker om sex och närhet. Men bra är om man inte börjar prata just i sängkammaren, där får man agera och släppa kraven på perfektion. Ingen av oss är perfekt, låt känslorna få spelrum, rör och berör varandra. Låt det vara bökigt och knöligt och ta plats. Lossa upp och ha inte locket så hårt på.
 
Kontroll hämmar sexlusten, var bara dig själv och njut av varandra.
 
Många fördjupar även sin sexualitet med en längre relation, när inte rädslan stoppar dig.
 
Män har svårare att kommunicea i ämnet. De flesta män vill hitta en lösning på problemet, även om det sitter i sig själv eller i ens partner. Att hitta lösningar är lixom deras specialitet. Vi kvinnor tycker att kommunikationen är medlet, så det är inte alltid helt lätt att hitta den gyllene medelvägen.
 
Om man inte hittar lösningen - agera, om man inte hittar orden -agera, vänta inte på den perfekta lösningen, problemen blir enbart större och paren glider isär. Sex är som limmet i relationen, utan närhet och sex löses limmet upp och man går åt var sitt håll.
Mänga män inser inte att utan kommunikation förstår inte kvinnan hans motiv, hans agerande eller brist på agerande. en dag ger hon upp och går. Mannen hittar oftast en ny partner om närhet är skrämmande, för det är hans lösning. Att vara nära ngn är inte helt lätt.
 
I början när man är i förälskelsens rosa dimma och närhet enbart består av duracellkanins sex, då är vi modiga och vi kommunicerar och vänder och vrider på fantasier och lekar. Men sakta smyger så närheten in, vardagen och ansvaren och sexet bli mindre desperat och det är då vi inser att närheten hunnit ikapp. Vem tycker egentligen om mig då jag är jag? Kan någon annan göra det på riktigt och mena det? Och ha sex trots närheten?
Om sexet försvinner helt, men känslorna består, då får man bara göra det. kroppen fungerar om du släpper tankarna och prestationen, men det är då modet att våga kommer in i par relationen.
 
 
Hur får man igång sex igen efter en tid av torka?
Tänk hellre, jag skulle vilja mer, oftare så därför provar vi. Tänker man negativa tankar, nä jag vill inte och så ska man utföra ngn typ av prestationssex-funkar inte.
Var spontan om lusten faller på. vänta inte alltid på att lampan ska släckas och kl är sovdagz, hångla ofta och mer.
Exprimentera. kanske dags att plocka fram fantasierna som ni pratade om i början, prova på ngt nytt. klä dig sexigt så känner du dig sexig, bygg upp förväntningar med sms om vad du vill hitta på...
Var fnissig och påhittig, ibland kanske du ska låtsas att det är en nyförälskelse och ni egentligen inte känner varandra. finns många tips man kan få om man letar.
 
Om det är kroppsliga fel, vänd dig till en läkare. Det är mer vanligt än du tror.
Om det är psykologiska, ring en psykolog och boka tid eller en familjerådgivare. Ibland kan ju ens problem få ringar och man kanske inte vet vart det startade. Att prata med någon är alltid en bra lösning, bolla dina tankar och behåll dom inte enbart i ditt eget huvud. Få input av ngn annan kan ge dig många svar på dina egna frågor.
 
Ha sex, det är bra på många sätt för hela kroppen och sinnet. Njut mera och lev längre.
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0