Höst start

Vad tiden springer iväg... Men hu, jag vill inte att höst ansvaret redan ska komma. Jag vill ha SOMMAR semester längre. Men verkligheten kommer, vare sig jag vill eller ej. Började jobba på måndag. Inte så mkt barn på förskolan ännu, så det är iof rätt lugnt.
 
Däremot vet jag inte vad som sker inuti mig. Jag hittar inte riktigt inspirationen att börja en ny höst. Det blir en ny avdelning för mig med en del nya kollegor samt att jag tydligen inte ska vara med bara ett arbetslag utan två och springa mellan!! Detta är ju ngt jag upplever som stressigt, att man ska dras hit och dit utefter behov och inte i lugn och ro få jobba ihop sig med barn och kollegor på samma avd. Men makten har talat.
 
Kanske fått en släng av Seasonal Affective Disorder (SAD), dvs säsongs depression?  Depressionssymtomen är därför samma som för andra typer av depressionsepisoder. Men det finns ändå vissa typiska tecken som karaktäriserar den årstidsbundna depressionen.
 

Det är t ex mycket vanligt att man känner en stor trötthet, som inte lindras av ökad sömn. Detta trots att man ofta också sover längre än vanligt vid årstidsbunden depression.

Ett annat vanligt tecken är ett ökat sug efter kolhydrater, och då i synnerhet socker. Till följd av tröttheten upplever man ofta svårigheter att koncentrera sig och fokusera, t ex i arbetet.

 

Många personer som har årstidsbundna depressiva besvär rapporterar också att de har nedsatt immunförsvar, vilket leder till att de ofta drabbas av infektioner och andra sjukdomar.

 

Vad gör man då???

Det kanske viktigaste är att försöka tillbringa mycket tid ute under dygnets ljusa timmar, även mulna dagar. Och undvik solglasögon eller färgade linser, eftersom det är via ögat som vi tillgodogör oss ljuset.

 

Regelbunden motion, ca en timme tre gånger i veckan, och förstås allra helst utomhus, ger också effekt. Tur jag tränar 60 min varje morgon och nu har jag börjat cykla vauka rundan till jobbet. dvs cyklar 20 min enkel väg istället för de 8 min det tar den vanliga vägen. sen är jag ju ute med barnen på jobbet.

 

Alkohol förstärker depressioner och bör därför konsumeras med försiktighet om man är i riskzonen för depression. Inte så intresserad av just det.

Slutligen bör man planera sitt liv för att undvika stress, och ha regelbundna rutiner för sömn och matintag.

Känns extra svårt att veta vad man ska äta då man är låg... eller är jag ovanlig?

 
Nemi fick öroninflammation efter färden ner till västkusten. Men nu är hon kvitt den och mår bättre igen.
Just nu är hon inne i en fas där hon inte gärna lämnar mig ur sikte =)
 
Nu har jag fått rå om trollungen massor, tre helger i följd har hon fått sova hos mig. Efter att jag köpte min säng 120 bredd, sover hon bredvid mig. Det har bara fördelar enl. mig. Visst kan hon vakna nattetid, men då är jag ju redan där och hon somnar snart om. Visst sover hon väldigt tätt intill, men det blir lite varmt...och hon e ju så gooo.
 
Förra helgen, dvs inte helgen som var. Då var vi i stugan, cyklade dit med matsäck och glada sinnen både lördag och söndag. Där både badade hon, plockade blåbär och njöt av solens varma strålar och livets många mysterium.
 
Det är bra motion att cykla de 5 km dit och hem med hennes extra 11,5 kg bakpå cykel =) samt träna i stugan då lilltrollet sover. Hon sov ute på solstolen under söndagen, vilket var jättemysigt.
 
 
Denna helg som var regnade det hela helgen. Men vi var ute och lillan har ju galon kläder(regnkläder) och hon plaskade på i vattenpölarna och trivdes som en liten fisk.
 
Har beställt namnlappar som vi måste fästa på kläderna då hon i slutet av sept. börjar på förskolan. Ev kommer jag att vara både på hennes avd. och den bredvid. Får se hur det ska gå?
 
 
Nu är det inköpt, vinteroverall, vinterskor, vantar, mössa så vi är redo. =)
Även fler byxor är beställda idag.
Malin har fått ny telefon, så hon kan hålla koll på sina facebook sidor, vänner och allt det där...
 
Ingen katt ännu, för honan har inte blivit i löp ännu...men inget är som väntans tider...suck.
 
 
Snart dags för kräftskiva =D
Och tror William fyller 13 år i dagarna, hu vad tiden springer iväg...
 
 
 
HIPP HURRA för honom på sin dag. Får hitta en present till honom då jag åker neråt nästa gång.
 
 
 
Nä bilder från bärplockning får ni nästa inlägg, nu hopp i säng för att orka upp och träna imorgon.
 
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0