Rutiner, rutiner...

Problem tenderar att bli mindre efter träning/yoga och den fysiska trötthet som det medför hjälper mig att slappna av och sova bättre
Men ibland är tillvaron med resor och privatliv lite turbulent att jag inte klarar att upprätthålla mina rutiner. Ett missat träningspass blir snabbt flera och snart har man helt förlorat kontinuiteten i träningen.
 
Jag trodde igen... att jag skulle hitta tillbaka till rutinerna snabbt efter dessa dagar, men...
 
För att ta upp rutinerna efter ett avbrott som nu min resa har varit finns det några knep.
 

1. Planera min dag noggrant
Om jag på ett tidigt stadium ser till att planera in träning i mitt veckoschema och sedan prioriterar träningen lika mycket som andra viktiga möten och andra måsten så blir det lättare att träna regelbundet. Så dags att ta mig i kragen...planera, planera

För mig är det viktigt att göra träningen på morgonen, då blir den av.

2. Lite träning är bättre än ingen träning alls
Jag försöker planera in ett visst mått av flexibilitet i mitt träningsprogram och lär mig att se träningsmöjligheterna istället för hinder och problem.
Gå till exempel upp en timme tidigare än normalt då och då. Det kan säkerställa träningen även under de mest fullbokade dagarna.

Träningspasset behöver inte heller ta en timme, ett 20 minuters pass ger väldigt mycket mer än ingen träning alls.

3. Träna i grupp Att vid ett eller några tillfällen i veckan ha en fast grupp- eller kompisträning inbokad i almanackan underlättar avsevärt. Det blir mycket svårare att ställa in träningen om du vet att någon väntar på dig. Just nu har jag ingen sån träning, men att träna zumba var väldigt härligt. Bra att föra träningsdagbok eller ladda ner en träningsapp där man ser sin träningskurva. Det motiverar att träna mer när man får se resultatet.
Mitt armband är toppen, där ser jag det mesta.

 

4. Träna på dagtid
Om möjligheten finns, gå eller spring ett pass på lunchen och kanske förläng arbetstiden en stund på eftermiddagen, om så behövs. Det blir ett skönt avbrott under dagen och känslan av att komma hem färdigtränad direkt efter jobbet är väl värd lite logistiskt pusslande.

5. Lägg ribban på en realistisk nivå
Anpassa målsättningen och träningspassens längd respektive innehåll efter din arbetsbelastning, familjesituation och eventuella resor.
Under vissa perioder i livet kan man kanske satsa hårdare på träningen och få upp ens resultat, medan du under andra perioder lättar på trycket och tränar mer för välbefinnandets skull.

 

Just nu är det viktigt att återknyta till mina träningsrutiner som jag fått igång innan jag åkte iväg. Är dock seg och har lite svårt med min motivation.

 

Ja, nu blir det att ta upp repet igen...Du ska få ett hett tips på ett enkelt sätt att komma igång med hopprep. Det är ett av det mest effektivas sätten att förbränna kalorier på. Det ligger faktiskt topp 3 på mest effektiva sättet. 1:a ligger rullskridskor, 2:a ligger jogging och 3:a hopprep. Det ni! Det förbränner 8 kalorier per minut, nästan 350 kalorier på 30 minuter. PLUS att du stärker ben, axlar, rygg och bål.

Börja med att mjuka upp fotlederna, hoppa gärna på ett mjukare underlag och börja att hoppa kort och öka tiden eftersom med rutinerna =)

http://www.womenshealth.se/artiklar/hoppa-dig-i-toppform-i-sommar.htm

 

Utan rutiner slarvar jag/vi ofta, och får därmed sämre resultat. Träning gynnar vår hälsa på många sätt, och även om jag nu kanske tycker att du har svårt att komma igång med träningen, upplever jag faktiskt att regelbunden träning medverkar till ett enklare vardagsliv.

Så nummer ett är att bestämma sig för att börja om att träna, nummer två är att planera träningen och nummer tre är att hålla sig till planen.

 http://www.msn.com/sv-se/halsa/yoga/exercise/YG-IN-0109/planka



Bra att börja komma igång med träningen igen, och låta maten så småningom komma efter. Då jag kommit igång med träningen kommer jag tillbaka till upptäckten att kroppen behöver bra mat för att orka träna, och bra portioner med bra mat minskar också suget efter socker och snacks.

Sitter jag i soffan så blir "tråkighets suget" starkare och jag funderar över vad jag ska äta... vilket inte höjer min motivation till bättre vanor och rutiner.


Så, rutinerna ska återupptas, snarast.

 

Mästarnas mästare var bra ikväll. VILL verkligen att "Foppa" ska vinna!!! Hå¨ller så tummarna att det går vägen, annars ser jag aldrig mer det programmet... så det så.. (Någon som antecknar och bryr sig?)

 

Nemi nytt. Idag var jag och hämtade Nemi ut på en promenad. Vädret var fullkomligt strålande. Idag har jag gått 13437 steg. Efter en lång promenad i det vackra vädret gick vi hem till mig. Lämnade vagnen i garaget och gick ut på altanen, där vi lekte med lastbilen, bollen och jagade löv...

Åt en clementin, drack lite vatten och Nemi smakade mitt te...kanske blir hon en te drickare som farmor =)

Sen gjorde jag spagetti och wienerkorv till henne och så blev det lite sova, 1 timme och 10 min =)

Medans hon sov gjorde jag dagens middag -hempizza, blev väldigt gott. Gick sen hem med guldklimpen till 17.30 och Mamma och Pappa hade gjort lammgryta (långkok) och städat lite.

Kanske ska vi gå på kyrkis imorgon? Får se vad mamma Malin vill.

 

 

  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0