Recension från helgen

Helgen flög ju som vanligt iväg i hög fart.
Fredag slutade jag 16.00 och åkte sen på min "fritid" och lämnade tillbaka två backar som vi köpt och skulle ha på avdelningen. De var nämligen mögelskadade, så sånt går ju inte att ha där då. Men det tog ju sin tid, då det var företagskort som skulle makuleras och ja, hit och dit... Så efter det åkte jag till kollegan och gav henne sitt passerkort som hon glömt, så klockan hann bli 17.00 innan jag var hemma igen.
 
Men det blev grillad kyckling till middag, då jag var hungrig och inte orkade stå vid spisen. Smakade iaf gott.
Därefter soffhäng och ganska tidig kväll, då jag var riktigt trött.
 
Lördag morgon. 1 timmes träning, åkte sen å handlade det jag glömde igår, gjorde så en lökpaj och sen hann jag in i duschen och tvätta håret innan jag hämtade guldklimpen Nemi.
 
Då vi kom hem tog vi så tag i lite trädgårds bestyr. Satte undan trädgårdsprydnader och dynor, satte ihop stolar mm Nemi hjälpte gärna till och vi var väl ute 1-1,5 timme innan vi gick in för lunch.
Sen e.m tupplur för Nemi och jag hann förbereda kräftor, räkor och sätta in pajen för värmning. Sen kom R och M och vi hade lite kräft tillställning =)
 
Nu har jag börjat fundera om detta med kräftor. Jag fångar inga egna kräftor, men vet ju att de stackars liven kokas levande. Men det borde vara ngn typ av märkning även på kräft paketen, om hur det är gjort. Har kräftorna fått ligga på en kall frysbädd för att domna av lite (som de tydligen gör vintertid) och sen lagd i kokande vatten, Nu vet man ju inte? Att dom plågas, det vet man ju nu efter forskning är gjord, så är det värt det? Nu när jag vet detta, känns det svårare att njuta kräftskiva. Jag har alltid funderat över detta, och varje år undrat om det inte finns humanare sätt att tillaga kräftor på?
 
Kanske måste jag sluta äta dessa djur också, känns som jag blir känsligare ju äldre jag blir.
Eller... har nog alltid vart konstig. Då jag var liten och följde med mina föräldrar då de pimplade och fick upp fisk, slängde jag i fisken i hålet igen...
Är glad att det nu var många år sen jag slutade äta rött kött, som gris, ko, älg mm
 
Ok, äter fisk och kyckling men borde nog sluta med detta också. För kycklingar har verkligen inget bra liv innan de blir mat.
 
Iaf var lördagen trevlig. Nemi hade svårt att somna på kvällen men sov gott nästan hela natten. Hon vaknade 03-04 och då fick hon ny blöja och lite ersättning, då somnade hon om igen till 07.15 på söndagmorgon.
Då steg vi upp och hon följde med och träna efter att jag gett henne gröt runt 08.00
 
Fick köra hela mitt program, medans hon fixade med att dra ut alla mina handdukar, satt på min mage då jag gjorde magövningar och tände och släkte lampan. Hon var för härlig, hon provade pilates bollen också och allt gick jättebra. Hon har börjat vänja sig vid att hon får följa med och träna =) så det fungerar bättre för var gång.
 
Idag har det då regnat hela dagen, så vi har lekt inomhus. Körde hem trollet runt 17.00 i e.m, men hon skulle gärna kunna vara här jämt hos mig. Jag älskar verkligen detta lilla charmtroll.
 
Helgplanen var att hinna till stugan och höststäda undan möblerna, men det var för trist väder helt enkelt.
 
Tips:
Har du kommit i klimakteriet så är det bra att göra övningen Hunden:
Minskar dina nattliga svallningar. Tänk på att sätta ner hälarna och ha tyngden bakåt, som om ngn fäste ett snöre runt höfterna och drar uppåt/bakåt. slappna av i axlarna och låt huvudet hänga löst. 1-3 min.
Tricket för en perfekt nedåtgående hund är att böja benen, ha raka armar med utåtrotation från axelleden, ha kontakt med ryggmusklerna (latsen) så du kan släppa nackmusklerna. – Leta efter naturlig svank men håll magen aktiv och de nedersta främre revbenen mjukt indragna.
 
 
Näpp, dags att syna sömmarna i kudden och dra några stockar... gäsp. Måndag är det visst imorgon.
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0