snöar- aprilväder

Hej hopp! Idag började jag dagen i stugan, vi åkte dit igår då solen sken i massor. Vi grillade hamburgare/kycklingburgare och vi bastade.

Vi har inte ngt indraget vatten i stugan/bastun så gubben fick ta skotern å åka till forsen å hämta. Bastun är vedeldad och det blir himla hett å skönt, så huden rullar ihop sig. Men gud så skönt det e. När vi var klar å tvättat oss, så skulle gubben hälla ut vatten hinken på en ca 30 liter. -nej, nej ropade jag, häll den över mig. Sagt å gjort, stod ute på bastutrappan i bara mässingen å gubben hällde allt vatten över huvudet mitt =) härligt.

 

Sen in å värma fötterna som blev kalla på bron, torka sig å sen in i stugan. Där spelade vi lite fia med knuff, yatzy. det blev 1-1 på fia å gubben vann 2 omgångar yatzy då han fick just yatzy båda omgångarna, suck!! Det var oootroligt varm i stugan, så när vi la oss höll vi på att kvävas av värmen.

Men idag som sagt, vaknade jag vid 09.00 i stugan, vädret mulet utanför. Å så på med lite kläder å streta ut mot utedasset, nä vi har ingen innetoa heller i stugan, utan ett gammalt hederligt, dock mkt fint utedass...det har vi. Gubben vaknade oxå och vi kokade vatten på gasolköket (ingen el heller) å drack te och kaffe.

 

Sen samlade vi ihop våra saker och körde hem på skoter. Åt frukost hemma å sen till svärmor å hälsa på henne på sjukstugan. Idag var hon pigg och glad. Åter hemma ringde jag mor min å kollade läget, gubben åkte tillbaka till stugan för han hade glömt mp3 spelaren.

Han var borta en 2 timmar å jag fixade diskmarskinen, diskade upp pannorna, satte igång en tvätt. Sen har bara dagen rullat på utan överraskningar. Jag beslutade mig dock för att påbörja 1 månad GI mat. Så imorgon ska jag å handla å hoppas det finns det jag behöver.

Gubben får vara med vare sig han vill eller ej, då det är jag som lagar mat =) Men nu är jag läss att se mig i spegeln å känna mig uppsvullen som en melon. gubben å jag har ju pratat lite motion å dyl, men än är det så mkt snö. men jag ska börja om med mina promenader igen, förutom min dagliga yoga. imorgon är det yogakurs igen =) två veckors uppehåll så nu tar vi upp den igen. G

ubben ska få en guld stjärna av mig oxå, han har slutat röka och har nu hållit upp 1 vecka och 2 dagar; GRATTIS gubben. Ok, inte helt fri från nikotin, då han snusar. men att sluta röka är otroligt bra ändå. Han luktar ju gott igen.

Lite vyer från stugan.

Bastun


Grillplatsen


Stugan i mörkret, på väg tillbaka
efter bastubadet.

 

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
Trackback
RSS 2.0