Stadspuls

Morgonen grydde, efter en ganska god natts sömn gjorde jag mig då klar. Gjorde mig en smoothies på banan, hallon, babyspenat, krossade linfrön, lite naturell yoghurt, juice vilket som vanligt smakade jättegott.
Borstade tänderna och tog på mig kappan innan jag satte mig i bilen.
 
Startade och körde så iväg. Vädret var allt annat är bra, det blåste och under natten hade det snöat. Lite dåliga däck gjorde ju inte färden säkrare. Mellan Arjeplog och Arvidsjaur var det spårigt och det var slirigt. Kände hur jag spände mig och det resulterade i en viss spänningshuvudvärk som samtidigt gjorde att axeln värkte.
 
 
Men kom mig fram ordentligt. Mor alltid glad åt att se mig hade förberett lunch med våfflor, hjortronsylt och vispad grädde =) Tyvärr slog det på min laktoskänsliga mage, kanske berodde det på mjölkpulvret i smeten, vet inte. men oturligt vart det att springa och besöka damrummet en gång i halvtimmen senare under kvällen.
 
Det vart dock en sen men härlig pasta med lax som middag. Sov dåligt under natten och kudden var för hård =/ och troligen att resandet tagit ut sin rätt. Ja, ja ska inte bara gnälla. Sällskapet var ju alldeles utmärkt och fick väga upp allt annat.
 
 
Många människor har jag på några dagar sett och mött men ändå känt mig osynlig, vilket jag upplever att livet i storschtaans vimmel är. Så Näää, jag skulle aldrig för mitt liv byta lugnet mot hetsen. Men ibland behöver man ju komma ut för att längta hem.
 
Men jag har myst med syster och brorsdotter, pratat massa strunt och allt för lite allvar =) men det gick ju bra ändå. Tror vi alla tre egentligen skulle behövt gömma oss i ett lugnt tyst hål istället för mysig dyr shopping.
 
Men, har shoppat tre nya klänningar! Varför kan jag ju undra nu, när jag ska använda dem, vet jag ej? Och en röd fin kofta samt en halsduk till min blå kappa =)
 
 
Bra butik, här handlade jag.
 
 
 
Bild/ Ny klänning
 
Men onsdagkväll klädde vi upp oss, och då hade jag min ena nya klänning...kanske får ni tom se bild? får kolla av kameran senare.
 
Så iaf efter en hel dags shopping tog vi våra fejs och trötta kroppar med oss ut och åt.
 
Dock hade vi ätit en kycklingtaco till lunch,
fikat på ett störtskönt fik,
 
 
så därför var vi inte allt för hungriga.
 
Att gå tre kvarter för att äta, kändes som att gå flera mil med de trötta fötterna =) Men jag åt lite sallad och en tartelett med kyckling (tyvärr var inte kycklingen god alls) men som sagt, var egentligen inte hungrig, så det var lagom. Drack en öl till detta, vilket också är mättande då jag dricker mörkt öl. (Om jag ngn gång dricker detta)
 
 
Smakade bra.
 
Trots att jag/ vi mest varit på shopping gick vi en hel del, så både onsdag och torsdag blev det över 15000 steg, dock inte så mkt flås...men inte att förakta shoppings stegen =) Iaf var mina fötter, höfter och rygg trött efter allt trevligt tittande.
Sov inte allt för bra tisdag och onsdagnatt med värkande axel, men... det är ju som det är.
 
Då jag har väldigt sköra naglar som spricker ofta och går av är det sällan jag håller på med dem, typ målar eller så. Och under onsdag när vi var in på ett ställe hade de lösnaglar där. Brorsdotter har ju alltid snygga, fixade naglar så hon rekommenderade mig ett par som var lätta att fästa på mina vanliga och kunde tas av efter några dagar. Passade ju perfekt, så dessa köpte jag och efter att jag målat mig och gjort mig utefin på onsdag, så fäste jag naglarna ovanpå mina lite ledsna och trista vardagsnaglar och waow blev jag direkt glamour fin om fingrarna...tänk vad ett par snygga lösnaglar kan göra.
 
Visst syns det att dom är fejk om man tittar noga, men vem blåstirrar på fingrarna? Så det kan jag rekommendera för att enkelt bli tjusig om sina naglar, inte så dyra heller.
 
 
Utsikt... vet inte om den imponerar?
 
 
Men så idag var det då dags att köra hemåt igen efter allt mingel, (Längtade också hem igen) all snö har ju nästan smält och gräsmattornas tufsiga strån börjar visa sig.
Jag och Mor sov faktiskt rätt länge i morse då vi igår var uppe sent. Vi satte oss och tog ut en V75 som jag imorgon ska lämna in. Satte oss i bilen och körde till både Willys och Kvantum och har handlat massor med mat, både hem samt till sonen med fam.
 
Köpte grillad lax på kvantum som vi sen åkte hem till Mor och åt med pommes till. Kurre (Mors kisse) kom äntligen in och jag kammade igenom hans päls innan det blev hemfärd.
 
En sorgens dag var det även denna fredag då systerson och dotter fått följa sin farmor Doris till hennes sista vila. En liten, kort familjär begravning i all stillhet.
 
 
 
Packade bilen och satte mig så att köra hemåt. Det var lite trafik och det gick väldigt bra att köra hem. kom hem efter klockan 18.00 och packade då ur bilen samt fick packa om påsarna som sonen skulle ha då allt hade blivit lite huller om buller.
Åkte hem till dom efteråt och jag med sonens hjälp lastade in maten. Malin och Nemi promenerade till oss och strax efter dom kom jag och sonen med bilen.
 
 
Köpte ett par hängsleshorts med två tröjor till Nemi, samt en boll och en lastbil =D bra att ha här och leka ute med. Hade även köpt M en mini Doleys , R fick två mini flaskor samt 4 påsar med svålchips. Sambon fick också 4 miniflaskor att smutta på =)
 
Så jag fick lite barnbarnsmys idag, vilket var efterlängtat. Nemi tar nu flera steg själv, sååå duktig lite gumma. Idag lördag ska hon komma och vara med mig lite längre, har ju saknat henne så. Blir grillkväll och umgås med barnen tills Nemi måste hem att sova.
 
 
Snälla nån, kan folk sluta rösta på Thomas "kylskåpet" Wassberg i Lets Dance?? Det är pinsamt att bara titta på honom. och ut åker än den ena å den andra som är hästlängder duktigare, utvecklas mer och så har folk bestämt sig för att det prompt ska ha gubben på golvet. Jag gråter!!
 
 
 Vi har ju ett ansvar, svenska folket om hur vi röstar fram olika resultat. Även Tony Irving suckar.

"Dansdomaren tycker att svenska folket sänder fel signaler till de tävlande när de inte röstar på den som presterar bäst.

– De tre som är kvar får veta att hur hårt de än tränar och hur bra de än är, så sänder Sverige en signal att vi röstar fram skit. Det är jävligt orättvist mot de som åker hem.

Nassim Al Fakir säger att han är jättebesviken på att det blev han som fick lämna danstävlingen den här veckan, och tycker det är orättvist. Samtidigt vill han inte säga att någon annan borde åkt ut i stället."

 

Tycker det är katastrof, jag gillade verkligen Nassim, men vad hjälper det?

 

 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Urblåst

Ja, nu blir vi alla lite urblåsta då vädrets makter viner om husen, grejjerna flyger och träden lutar drastiskt. Mor ringde och var orolig då jag nu ska köra neråt, för där var det rena snökaoset. Vilket inte är här, utan mer att det blåser hårt.
 
Varit förbi jobbet och fått massor av kramar från "mina" lånebarn på min avd.
Dom undrade om jag snart kommer tillbaka =) Och det gör jag väl, så småningom. Jag ska börja arbetsträna till att börja med under maj och känna efter vad jag klarar av med min arm utan att få det ont och jobbig värk när jag kommer hem.
 
Nemi utvecklas dagligen, hon ljudar och hon har börjat våga sig på några steg själv. =D duktig liten tjej. Igår var hon också här och vi fortsatte upptäcka livets mysterium runt altanen.
 
Har byggt om katträdet och fräschat till detta. Plockat bort de bitar som var trasiga och även om trädet minskade i omfång, blev det ett bra fungerande träd för katten.
 
 
Var till frissan och blev jättenöjd. Hon kapade av 5 cm ich av längden och satte in lite extensions =) Så nu har jag lite oranga/koppar slingor i håret.
 
Ska ju ut på en liten tur igen och det är ju trevligt att få håret fixat =) Man behöver glädja sig själv emellanåt. Så lite shopping kanske det också blir.
 
Tatueringen läker och jag trivs med att ha chanti med mig.
 
Var faktiskt ut och käkade med arbetskollegorna i fredags, iaf några av dem =) Vi hamnade på Leons och det var som vanligt gott med kycklingfilé och grönsaksspett. Vi var inte där så länge, men trevligt med lite surr.
 
 
Äntligen börjar Game of Thrones: Säsong 6 tillbaka, Säsongspremiär. Jon Snow är död. Daenerys möter en stark man. Cersei får återse sin dotter. Så det blir Tv kväll ikväll. Duschat och packat lite kläder, blir ju inte borta jättelänge men man måste ju ha ombyte.
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 
 

Asgarv, 18-24 april?

Det är inte så ofta jag brukar skriva om Magnus, min systerson. Men jag satt och raderade en hel del jättegamla mail, detta från 2009 då min son skulle flytta söderut och vi skulle sammanstråla hos min syster för lite grillfest.

Nu hade min syster A-S skrivit till oss och skulle kolla av läget. Och ledsen syrran, ibland tänker du fortare än du skriver...eller tvärtom. Det kan bli lite tokigt emellanåt. Detta var en sån gång.

 

Jag skrattade så tårarna rann, men ok. -Det kan bero på att jag känner alla inblandade och Magnus är en hejare på ord. Jag bjuder på detta, trots att min kära syster, Magnus Mor inte längre finns med oss i livet.

 

Vi skulle iaf svara med våra synpunkter, till A-S (dvs. min syster )

 

Från Magnus... 

SYNPUNKTER!!!

 

Synpunkt 1. Min första och största synpunkt är att du ska korrekturläsa dina mail innan du sänder dem. Du hade meningsuppbyggnad som en ölpåverkad 4åring på blå damcykel.

 

Synpunkt 2. Ang berätta för Robert. Tycker vi ska ha en överraskningsfest för honom helt enkelt. Och vad vore mer överraskande om vi inte alls berättade om grillfesten åt honom? Det vore väl roligt? Eller kanske bara berättade om grillfesten några dagar efter vi har haft den?

 

Synpunkt 3. Om vi blir för många för att rymmas i mors stuga kan vi ju helt enkelt ta olika dagar allihop. Jag kan ta den 20e ni andra passar in dagarna efter det då ändå Johnny dessutom skulle jobba. Eva kan ju ta 26e då hon inte kunde 20e MEN FRAMFÖR ALLT Robert tar ingen dag då han inte kommer bli bjuden. Läs ovanstående synpunkt. Bäst tycker jag nog ändå om vi bara tar en regnfri dag så slipper vi ju fundera på vilka som ryms här, när o var.

 

Synpunkt 4. Hela följande mening är ju bara helt underbar, hur tänkte du här?

”Pratat med Eva och hon ska iväg på yogakurs, pratade med Bettan om den 20 för det är ju Söndag på Torsdag, och jag tyckte det verkade bra, Patrik är Ledig och  Bettan är ju ledig dagen efter, Johnny jobbar men kan kanske byta dag.”

 

VART BÖRJAR MAN??!! Det var ju otur att Eva just skulle på yogakurs när du skulle prata med henne, jag kan hålla med om att söndag på torsdag är bra. Dom som jobbar tycker nog att det är ännu bättre då det ofta innebär halv dag dagen före röd dag.

 

Att mamma är ledig dagen efter är ju skönt för henne även om jag inte kan förstå vad det hade med den 20e att göra om ni nu inte tänkt supa er skitfull, äta gammal mat som kan bringa sjukdomar eller om vi helt enkelt slarvar bort mamma har hon ju en ledig dag dagen efter och slipper ta ledigt för att låta sig finnas.

 

Tråkigt att Johnny jobbar men bra att han kan byta dag. Han kan kanske ta en lördag på onsdag med passande röd söndag dagen efter. Eller drar till med en måndag på onsdag för att öka förvirringen ytterligare ett snäpp.

 

Synpunkt 5. Detta är egentligen ingen synpunkt utan mer en sammanfattning då jag vet att några av er har lite färre chips i påsen än vad innehållsförteckningen påstår och kanske inte förstår så bra.

 

Tycker vi skippar regnet, bjuder Robert några dagar efteråt för att öka överraskningseffekten, vi tycker det är bra med söndag på torsdag vad det nu hade med onsdagen att göra förutom att mamma är ledig dagen efter, trist att Eva inte var pratsugen utan valde yogakurs istället när du väl ringde. I övrigt passar 20e för min del, 26 bättre för Evas och Sofias del och ni andra vet jag inte annat än att Johnny ska byta dag. Han kan få en måndag eller tisdag av mig om jag kan få en löningsdag av honom?

 

Helt underbart, Magnus är otroligt flink på att hitta rätt med orden =) Ett skratt jag behövde idag. Troligen skrattade jag lika mkt dagen jag fick mailet.

Lite tack även till syster, utan henne hade inte Magnus kunnat sammanfatta det hela så underbart. Härligt med stor familj.

Och för alla då som undrar, blev det grillning den 26e 2009 resten är hemligt.

 

 

Bjuder även på ett litet horoskop.

 

Tvillingarna

Är beredd på att livet gör en tvärgir? På tisdagskväll glider solen in i Oxen och ditt drömska, andliga 12:e hus. Och dagarna innan har både Mars och Pluto bromsat in och vänt retrograd. Hepp! Dessa faktorer sammantaget gör att du – allas vår sociala fjäril – vänder blicken emot dina inre behov snarare än ut emot människorna. På många sätt är det här en bra grej för dig som har tendens att ge för mycket uppmärksamhet till andra.

 

Du har 10 veckor på dig att vårda ditt inre och lära dig sätta dig själv och dina egna behov i första rummet. Kanske är det så att du läcker energi och kanske är det dags för dig att titta lite närmare på hur du fördelar dina gracer. Natten emot fredag kommer känslorna att vara stora för vi har en fullmåne i Skorpionen på gång. Då riktas uppmärksamheten emot ditt sjätte hus som handlar om arbete, dagliga vanor, hälsa och välbefinnande. Kanske är det dags för dig att göra ett förberedande ryck inför Beach 2016 eller titta närmare på måendet och vad du kan göra för att optimera det.

 

 
Vår bild
 

Under April är det ju Vädurens månad så även ni får er här ett horoskop.

Väduren

Venus Kärlekens och Skönhetens gudinna befinner sig mitt i ditt tecken nu vilket ger dig en massa uppmärksamhet och glädje. Detta är en superspännande och innehållsrik vecka. Många av er blir kära eller på annat sätt uppleva STORA känslor. De aktiva planeterna är förstås Venus och Pluto som till veckan befinner sig i en utmanande och sexig kvadratur. Det är en massa planetariska förändringar på gång.

 

Din styrare Mars drog ju i handbromsen 17/4 och vände retrograd. Nu bromsas skeendena in runt dig. Ja, man får väl se det som att det som sker nu drabbar alla. Även om du inte tror det själv så är du i stort behov av att livet snurrar lite långsammare. Hm.. som om inte det vore nog vänder Plutos bana retro idag 18/4 – ytterligare en indikation på att karmats hjul inte kan snurra så fort som de har gjort den här våren. Solen skiftar över till Oxens sfär på tisdagskvällen men det största och mest spännande är fullmånen i Skorpionen.

 

Igår var lilltrollet Nemi här och hjälpte mig sortera sockar i korgen...eller, var det tvärtom?

 

Idag sken solen och Nemi har varit på altan och undersökt både snö och försökte klippa gräset med händerna. Trots att jag förklarade att vi har gräsklippare, men den är inte framme då det mesta fortfarande är under det vita täcket som kallas snö.

Men våren är definitiv här.

 

Snö, smakar kallt

Vad är härnere farmor? -Jag kollar...å smakar...gräs och löv, mums

Farmor -Jag håller i hunden, i snöret och solar. 

Det är rätt skönt härute.

-Farmor, får jag ngt att äta snart.

 

Livet är rätt gott ändå =) Den nya vagnen kom igår och lillan gillar den verkligen. Själv älskar jag den inte, men kanske att det blir bättre?

Skönt iaf med handtag i rätt höjd och att de får in vagnen i förrådet, så slipper städaren vålda på fler vagnar.

 

 

  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 


Lördags nöje

Eller tja,a... idag var det snö, snö, snö som föll från himlen. Jag hade ju planerat en morgonpromenad, men näää...motivationen föll då jag steg upp och fann det grå och snöande vädret.
Hoppade lite hopprep och sitter nu så här på eftermiddag/kväll om jag ska gå nu? Hade iof varit bra, då jag vräkte i mig hemlagad kycklingburgare/bröd/lite räksallad/lök och stora pommes + en läsk...oj,oj, kalorier, kalorier.

 
Kanske inte lika många som köpes, men ändå.
Sakta, sakta går jag ner ett hekto i taget...dvs inte varje dag, men blir ca 0,5 kg/v. Vilket jag är ganska nöjd med då jag faktiskt inte varit ute och gått lika mkt som jag brukar pga trist väder. För mig spelar vädret en stor roll, lyser solen så jippi skuttar jag ut i gympaskorna och njuter. Dagar som idag, luften och motivationen dalar drastigt.

Så jag lagade sonens byxor, som hade hål i grenen. klippte sambon, läste tidningen å pratade med Mor om DD. Så tjatade hon om att jag nu måste räkna ut allt jag lagt ut för DD... då jag oftast är den som lämnar in.
 
Så, då satte jag mig vid datorn och OJ, hade på året spelat för över 7000 kr. Men, men, ett år är många kuponger =) Om vi lämnar in varje helg 4 spel i månaden x ca 250 kr x  12 spelmånader = 12000 på ett år.
 
Hmmm, synd att det inte är högre vinster. Kanske bättre att spela V.75 med större chanser. Idag gick det tyvärr inte =( ingen vinst.
 
Sonen med familj har varit här också idag, vi spelade yatzy (jag vann) då sambon satt framför Tv Hockeyn och hejade på Skellefteå. -Som förlorade idag, då blev han så arg att han gick å la sig då matchen var över.
 
 
Nemi sov middag och sen käkade vi tillsammans. Nemi åt burk mat idag + kex + rån och klementin =) samt lite ersättning innan hon somnade.
 
Nemi är så himla gullig, jollrar & pratar och låter nu allt mer intensivt och tror ofta även att vi förstår vad hon menar. Hon kan nu även peka och pekar ofta intensivt på allt samtidigt som hon pratar och kommunicerar med oss. Hennes vilja är tydlig och stämmer inte alltid överens med vår önskan =)
Och vilken dag som helst går hon. Men även syn, hörsel, balans och koordination är involverat i denna process, så det är inte bara att sätta fötterna rätt.

 
Med gången kommer även självkänslan och lyckan som gör att hon nu själv kan välja om det ska springa efter och se vad vi gör.
Hon har iof gått ngt steg, men inte riktigt så hon vågar gå ännu. Men ställer sig upp själv från sittande. Hon är rasande snabb på att krypa och hittar alltid det hon egentligen inte ska finna =) Tuggar på kontakter och gärna katt leksaker mm. Hon är duktig på att leka tittut och kan hålla på länge, tycker det är jätte skoj.

 
Nu är det en tid för att undersöka, som dock en viktig del av utvecklingen, så nu måste vi låta henne pilla och klämma så mycket som möjligt. Det är ju dessa nya och spännande erfarenheter som gör att hon går vidare i sin utveckling. Ja, en underbar liten tjej.
 
 
 
 
Här flachar hon med sin underbart fina klänningen jag gav henne innan vi körde till kusten.
 
 
 Oj, oj...NU tittar minsann solen fram. Men näh, blir nog soffan ändå. Uch så lat jag känner mig nu då... =(
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Finaste nånsin

Japp, idag var det så dags att få min julklapp. Jag har längtat och längtat och givetvis väntat. Nä, inte övervänt utan överförtjust.
Idag blev det av, igår fick jag rätt nummer så jag fick boka tid.
 
Var lite nervös, dels över resultatet men också för att jag sett fram emot det, länge.
Dock fick jag egentligen denna present 2010 på min födelsedag, sen fick jag igen samma "gåva" till julklapp 2015.
Men nu blev det av, ngt jag lixom gått och väntat på i flera år, men då min finaste, älskade kisse dog...blev motivet bestämt.
 
Jag bestämde mig för att åter önska mig en tatuering av sambon, då min Chanti dog. Ja, jag har tatuerat mig, min andra. Och det blev självklart att Chanti skulle stå på min arm.
 
Dagens bild på väldans fin tatuering.
För evigt tecknet.
My Chanti 2010-2015, Love och tassavtryck.
 
 
Men är jag inte för gammal? -Nä, jag är inte död ännu och jag ville/vill verkligen ha en tatuering, för evigt finns hon i mitt hjärta min älskade kisse.
Men det är väl dyrt? -Jo, men det var en gåva...eller två ihopslagna
Tänk då du blir gammal... -Ja, tänk vad bra, skulle jag glömma och bli dement, kan den påminna mig om min älskade kisse.
Gjorde det ont? - Jo, lite. Men inte så farligt.
Erkänner, detta är bara en del av hela tatueringen =) Resten får ses live.
 
Jag är väldigt imponerad av Ida Marie i Jutis och av min superfina tatuering. Hon gjorde ett strålande jobb.
Älskar den. =)
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Hus-eller Ras katt? Bli medveten!

Det är några saker som man som köpare ska vara medveten om!

* En katt utan stamtavla är en huskatt, ingenting annat, det spelar ingen roll  hur mycket raskatt föräldrana är eller hävdas vara, en katt utan stamtavla är  och förblir en huskatt. Och utan stamtavla, vad bevisar att föräldrarna  verkligen är de, de sägs vara?

* En huskatt får inte livförsäkras för mer än 1500:-, betala därför inte mer för  din huskatt och då ska de vara vaccinerade x 2, id-märkta och  veterinärbesiktigade.

* Två långhåriga katter kan INTE få en korthårig unge, var uppmärksam på detta!  Om en enda unge i kullen är korthårig, ja då kan det möjligen ha skett en  mutation. Men flera att kattungar normalt blir korthåriga efter två långhåriga  föräldrar är en genetisk omöjlighet och ett sätt att lura köpare betala mer för  påstådda raser i en kattunge vilka egentligen inte existerar.

* Det finns ingen ras som heter Norsk skogskatt, men ofta kallas så gott som  alla långhåriga huskatter för skogskatt. Den äkta varianten heter Norsk  Skogkatt.

* Huskatten finns naturligt i alla hårlängder, att en huskatt är långhårig  innebär inte att den har raskatt i sig.
 
Vilka knep använder bedragarna då för att lura dig att köpa oregistrerat?

* En del hävdar att katten säljs oregistrerad för att ägaren inte är med i någon  kattklubb, det kostar endast ca 350:-/år att vara med i en kattklubb. Alla som  föder upp måste vara med i kattklubb, inte bara för att kunna registrera utan  också för att kattklubbens uppgift är att se till att den enskilda uppfödaren  följer de regler och förordningar som finns. En uppfödare som inte är med i en  kattklubb kan mycket väl vara utesluten pga att denne inte skött sig. Är det  någon du vill anförtro 2-4000:-?

 En annan vanlig ursäkt är att katterna säljs utan stamtavla för att fler ska  ha råd med en raskatt, som jag sa ovan en katt utan stamtavla är en huskatt och  ingeting annat. Det andra är att en registrering (alltså stamtavla) kostar 300:-  att få ut betänk detta 200 kronor, det är inte några pengar att tala om  och definitivt inte något som sänker priset med ett par tusen? Så vad är det då  som gör att de kan sänka priset med ett par tusen?
* Ibland säger de sig sälja oregistrerad därför att en eller båda föräldrarna är  oregistrerade och därför kan de inte registrera ungarna, vad beror det på? En  orsak kan vara att ena eller ingen av föräldrarna ens är raskatt, uppfödaren  själv kanske blivit lurad från början och så fortsätter det.

* En annan orsak till att vara mycket försiktig med att köpa oregistrerat är att  det finns fel som man inte avlar på, och det kan vara en orsak till att  uppfödaren inte får ta kull på katten och löser detta genom att låta bli att  registrera ungarna, katten har alltså avelsförbud.

Jag säger inte att dessa katter absolut inte skall köpas, jag säger bara var  medveten om VAD det är du köper, det är en huskatt en alldeles unik underbar  huskatt precis som alla våra andra underbara huskatter. Föräldrarna kommer  troligen inte att vara testade, så var medveten om att det är en risk du tar, du  kommer inte att få livförsäkra katten för mer än 1500:- vilket i sig kan vara  helt ok, bara du vet om det och själv tycker det är ok. Så länge du inte känner  att du blir lurad utan du vet vad du köper och varför.
 
Texten är lånad från Ifocus;
http://rexkatter.ifokus.se/discussions/56f7cd21ce12c44ee70009a0-varning-for-oseriosa-uppfodare
www.blåkatten.se Skriven av MonicaLagerquist
 
 

Min Chanti var blandning mellan Main Coon/helig Birma och norsk Skogkatt, Dvs en HUSKATT.

Jag betalade mer än 1500 då jag köpte henne, för jag visste inte bättre.

Så trots att katterna är blandningar av renrasiga katter blir det inte en raskatt automatiskt.

 

Min älskade Chanti blev endast 5 år gammal pga hon just var en blandning av raser man kanske inte borde blanda, och utan ordentliga undersökningar hade jag ingen aning att det fanns hälsorisker. Troligen fick hon sjukdomen PKD, alltså polycystic kidney disease. Hon dog av extremt förstorade lungor.

I de allra flesta fall finns även förändringar hos någon av föräldrarna. Dvs en Genetisk sjukdom, som kunnat upptäckas om man gjort rätt tester.


 

En del kattungar anges bestå av 25 % Maine coon, 25% Ragdoll, 75% Birma osv. Detta är en varningssignal att uppfödaren inte är seriös. Kattungarna är helt enkelt huskatter så länge inte mammakatt och pappakatt har stamtavla – och är av samma ras. Procentblandningar anges ofta för att göra huskattungar mer lockande för köpare, och används som skäl för att ta ut ett högre pris. Här har vi dessutom en enorm risk då Maine Coon har en förekomst av HD (När man hör talas om höftledsdysplasi och om höftledsröntgen tänker de flesta på hundar, men problemet finns också hos katter.Katter är mycket duktiga på att dölja smärta och kan lida av sin HD trots att de inte haltar) Min Chanti haltade under en tid, men veterinären hittade inget, så jag vet inte vad det berodde på.

och HD, hos Ragdoll finns också HCM ( HCM är en vanlig orsak till hjärtsvikt, blodproppar och plötslig död hos katter.) samt PKD (PKD, alltså polycystic kidney disease) och hos Birma har vi ytterligare en annan typ av hjärtsjukdom som heter RCM.

 

 

Huskatten finns naturligt i alla hårlängder, att en huskatt är långhårig innebär inte att den har raskatt i sig. Huskatten finns också i alla möjliga former av mönster och färger och även i olika mängder vitt, detta innebär inte heller det att huskatten har någon form av raskatt i sig.

 

Observera att en uppfödare, som har mer än en ras hemma och råkar ut för en tjuvparning mellan dessa raser, kan anmäla detta till sitt förbund och få ett huskattbevis för kattungarna.

 

 

· En annan vanlig ursäkt är att katterna säljs utan stamtavla för att fler ska ha råd med en raskatt. Som jag sa ovan är en katt utan stamtavla en huskatt och ingeting annat. Det andra är att en registrering (alltså stamtavla) kostar 300:- att få ut (200:- för diplomerad uppfödare). Betänk detta: 300 kr, det är inte några pengar att tala om och definitivt inte något som sänker priset med ett par tusen? Så vad är det då som gör att de kan sänka priset med ett par tusen?

 

· Ibland säger de sig sälja oregistrerade kattungar därför att en eller båda föräldrarna är oregisterad och därför kan de inte registrera ungarna. Vad beror det på? - En orsak kan vara att den ena eller ingen av föräldrarna ens är raskatt, uppfödaren själv har kanske blivit lurad från början och så fortsätter det.

 

· En annan orsak till att vara mycket försiktig med att köpa en oregistrerad katt är att det finns fel som man inte avlar på, och det kan vara en orsak till att uppfödaren inte får ta kull på katten och löser detta genom att låta bli att registrera ungarna. Katten har alltså avelsförbud.

 

Så mitt RÅD till er som vill köpa katt. Välj noga. Inse att det finns risker då du väljer raskatter som är blandade-dvs blir huskatter. Det är inte alltid så lyckade och du kan mista din älskade katt för tidigt, pga okunskap.

 

Jag förlorade Chanti, och jag är enormt ledsen och sorgen efter henne är påtaglig.

 

 
Chanti liten.
 
Och tänk på att vita katter med blå ögon... kan vara döva. Så som min Chanti, ingen kontroll av öronen var gjorda.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Väduren i April

Var på din vakt! Vädurskvinnan är ibland svår att komma underfund med. :-D
Hon verkar distanserad, sval men har 
önskningar och begär, som ändras drastiskt då och då. Hon är impulsiv i sitt tal och ofta verkar hon inte bry sig särskilt mycket om vad hon säger.
Hennes dynamiska rastlöshet håller igång för det mesta. När hon väl är uppskruvad så var på din vakt. Denna kvinna kan skrika och klösas till dess blodet rinner om det är ngt hon verkligen vill ha.  Detta är ingen kvinna som tillhör känslomässiga veklingar.
 
Hon är ofta en idealist och tänkare men förvänta dig inte att hon ska vara ”förnuftig” eller tänka sig för. När hon säger sätt i gång, menar hon det!!  Det finns mycket att beundra hos henne och hon gillar att bli beundrad. Hon älskar att bli bekräftad på alla möjliga sätt, gärna få komplimanger och höra vilken vacker kropp hon har och hon finner det svårt att passera en spegel utan att stanna upp för att bedöma sitt utseende.
 
De är entusiastiska och varma, samtidigt som de kan var egenkära och självupptagna. Det finns ett gammalt uttryck som lyder "Inget är så nära som tvärt om". Lite så går det att beskriva denna ombytliga varelse. Värmen och omtanken om andra kan snabbt bytas mot rent egenintressen. Lite elakt kan man jämföra vädurens sinnelag med ett barns. De är öppna, entusiastiska och varma samtidigt som de kan vara väldigt individualistiska och tjuriga.
 
Vädurskvinnor har ibland problem kring hennes sätt att spendera pengar. Vädurskvinnor tror att
pengar gjordes för att spenderas.
Hon har en naturlig ledarförmåga. Kanske hänger det ihop med ett gott självförtroende och energin. Vädurskvinnan har svårt att finna sig i en situation där någon annan håller i trådarna. Det är dock inte fel att låta en vädur leda då de kan vara uppfinningsrika och ständigt är igång. Tyvärr kan det slå över i ett stressbeteende eller en destruktiv rastlöshet.
 
Ett typiskt Vädur­uttryck är: "Än sen då!" (?)
 
Kvinnor som är födda under detta tecken förlorar inte sin gnista med åren.
 
Systerdotter är en vädurskvinna =) Inte att ta fel på.
 
 
Dagens kort för dig;

Du möter utmaningar. Du behöver använda både handlingskraft, förnuft och ledarskapsförmågor i sammanhanget. Du tar kommandot och genomför ett beslut. Du arbetar hårt och bygger upp något nytt. Du behöver ta tag i dina problem och inte sopa dem under mattan. Disciplin och organisation blir viktigt för dig just nu. Manlig påverkan sker i något avseende. Var inte för stelbent och envis varnar detta kort för. Lita till din kraft och använd den vist. ”I rule by serving, I serve by ruling” säger Kejsaren.

 

Därför behöver du fokusera och centrera din kraft för att bli herre över en situation. Du utstrålar framåtanda, oräddhet, oberoende, äventyrs- och stridslystnad. Du är kraftfull och har bra inflytande på en utmanande situation.. Din tillit till dina egna förmågor och företräden är stor. Det är rätt tid nu att våga gå vidare i nya riktningar. Så lita på din energi och ge inte efter för falska kompromisser

 

Viktiga frågeställningar, projekt eller relationer avslutas, fullbordas och/eller börjar på ny kula nu. Du har förmågan att se din egen helhet i yttre sammanhang nu de närmaste 4 veckorna eller månaderna. Rådande omständigheter ifrågasätts och diskuteras öppet. Nu är ett bra tillfälle att lätta på spänningar, klargöra och lösa konflikter från förr. Du bör avsluta och/eller fullborda det gamla för att kunna gå vidare.

 

 

Nyckelord;

 

Pionjär, upptäckare, ledare, mod, initiativ, kreativ visdom, resor, ledarskapsförmågor, vilja till handling, äventyrslusta, ny början, faderskap, auktoriteter och chefer.

 

 

Fråga att ställa sig?

 

Finns det något du kan göra för att få in mera liv och rörelse i ditt liv just nu? Vilka uppgifter och situationer utgör en utmaning för dig just nu? Finns det fog för självkritik och tvivel på dig själv nu?

Affirmation:

 

Jag litar på min egen kraft och centrera den för att gå framåt. Du har kraften och förmågan att reflektera och veta. Att avsluta och slutföra det gamla befriar mig så att jag kan ta emot det nya.

 

 
SKÅL för det nya, knälederna är på plats...
 

Hipp, Hipp HURRA För dig kära systerdotter på din dag.

Jag älskar dig, men även jag är otillräcklig. Hoppas du inte är besviken. Önskar att dagen din har varit bra.

 

ps; vi kom oss hem ordentligt. ds 

 

Gav fina systerdotter lite presenter; 2 lip gloss, två lila handdukar och också L fick en middagsbjudning av mig, syster Å, Bror G och Daniel. Vi var och käkade tillsammans med L:s bror Magnus och hans Sofia, syster A-S, Mor, jag Malin och Nemi (som dagen till ära hade en jättefin vit klänning, nya skor och en bolero kofta. Som en liten prinsessa.)

Malin, Nemi å son gav L en söt porslinskatt.

Vi åt After Work på kulturens hus, tyvärr inte ngt jag gör om. Men det vet man sällan i förväg. Vi blev iaf mätta, tror jag =) Men maten var trist =( Tyvärr.

 

L visade oss en ny app, den var jättekul. tack för det tipset, nu är vi alltid välsminkade och tjusiga på bild.

 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


Kära du

Mor lilla mor, vem är väl som du?
-Ingen i hela världen.
 
En mor finns med från början
som källan i mitt liv.
Med kärleksfulla blickar
hon följde mig vid varje kliv.

Sen livets första måltid
har hon bjudit mig att smaka.
Sen fler än en och annan
hembakt kaka


Visst tar vi dig så lätt för given
som lindring av besvär.
Och sällan blir du tackad
och sedd för den hon är.

I livets alla skeden
förblir hon dock densamma...
 Min alldeles unika
högt älskade mamma.
 
Idag du nu fyller
och jag dig såklart hyller
Med pompa å ståt
låt bara tårtan stå
 
Vi till dig kommer
 
Hipp Hipp Hurra
 
 
 

För dig Mor på din födelsedag.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi kom så ner och hälsade på. Blev bjuden på både dopp och tårta. Jag å Malin köpte med oss var sin Dagobert sallad (de måste bytt ägare där, små sallader) som vi åt innan resten av gästerna kom.
 
Gav Mor en puzzeltavla med katten Kurre som motiv, refill till sin fotfil och del av middag som vi skulle ut och käka tillsammans (delat med syster Å, bror G och barnbarn (till mor) Daniel.) Malin hittade en fin kruka med en liten spade bredvid, och välkommen skylt-jättesöt. 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Nyfödd? -Barnvagn säljes mm

Nu säljer vi den jättefina barnvagnen vi köpte 2015.
 
<a href="http://citiboard.se/personen-10206227985331579" class="citiboardWidgetTag" style="display:inline-block;text-indent:-9999em;" id="CbWidget">citiboard</a>
<script async="async" src="http://citiboard.se/widget/latestoffers/10206227985331579/1/0"></script>
 

Barnvagn med sött Uggle motiv. Inköpt sommar 2015

BABY MERC MAYLO CLASSIC 2 in 1 barnvagnar
Mycket komfortabel och mjuk gång.
Barnvagnen består av en vändbar liggdel och en vändbar sittdel med löstagbar bygel.
Tåligt och vattenavvisande materiel som är UV beständigt.
5-punktssele.

Ingår i vagnen:
ryggstöd och benstöd är ställbara.
- Liggdel med madrass (hårdlift) har även två sittläge.
- Sittdel som enkel monteras i båda färdriktningarna, har även fullt liggläge
- Väska
- Inköpskorg
- Luft hjul
- Regnskydd
- Insektsnät
- Ställbart handtag (klädd i läder)
-Vaggfunktion - en praktisk funktion, för att du skall kunna vagga barnet när liggdelen står på golvet.
Chassit hopfälld: L.83xBR.51xH.29cm
Liggdelens mått: L.77xBR.35xH.28cm
Vikt 15 kg.
Godkänd enligt europeiska barnvagnsstandarden EN 1888
Säljes för endast 1500 kr
Medföljer även x-tra sängkläder till vagnen, endast använt till ett barn.

Ska på besök i Piteå –Luleå den 6/4 om du finns där? Då kan jag ta med barnvagnen.
Övrigt står barnvagnen i Luleå from 6/4

 
 
 
 
 

1)      Barn madrass spjälsäng, finns två fläckar på överdraget som ej går bort så den bortslumpas för 80:-

2)      Två st babysitter, ena med bygel. Inköpt 2015 använt till ett barn. Fint skick.
150 kr st

 

3)      Baby hoppgunga max 8 kg att fästa i taket 50:-

 

Ej djurfritt hem.

 

Skynda att fynda!!

 

 


Resa ragg

Idag är det inte så lysande väder, snarare tvärtom. Blötsnön faller obarmhärtigt ner från himlen, var ut och gick men det var så trist och jag blev fort blöt så idag blev det en kort runda.
 
Nemi har varit här både igår och idag, hon är så go den lilla. När hon gör ngt hon inte får.. å vet om att detta får hon inte göra, blir hon alldeles till sig, tjuter och ska krypa iväg så fort hennes små ben bär henne =) när man kommer mot henne.
 
Hon älskar babblarna https://www.youtube.com/watch?v=QZO_bTlKII8
Hon diggar, viftar å klappar med händerna, gungar med kroppen... Hon är för skön.
Mormor ska visst virka babblarna till henne, tror att hon blir jätteglad då.
Vi kanske köper en cd skiva åt henne då vi nu åker neråt.
 
 
Socker dieten är tuff, jag börjar lessna, så det är bara att bita ihop. Men livet känns lite trist och grått utan det där goda. =/
På onsdag ska vi åka neråt kusten. Ska till sjukgymnasten på ortopeden och prata och visa min axel, vilka framsteg jag gör.
Sen åker vi till Mor, hon fyller 84 imorgon tisdag så då får vi synda lite med tårta =D men bara lite.
Det går ju otroligt trögt med vikten, så det behövs nog inte så mkt socker förrän det går upp igen... suck.
Möjligen blir vi några som går ut och äter fredag, Nemi har fått ny klänning =) av Farmor. Och så hoppas vi, håller tummar och tår att systerdotter orkar, för hon fyller ju den 9/4 på lördag. (hennes förslag att gå ut)

 
Nu har jag handlat två klänningar på tradera, den ena får hon ha på fredag, passar henne nu. Den andra är en sommardröm till vår prinsessa, så himla fin. Hon kommer blir som en sockertopp. Men nackdelen är att man kanske inte vill att hon äter tårta med den... men vi får köpa en stor haklapp som hon får ta på vid själva tårtfikat.

 
Har rensat lite i garderoben, så det blir en säck till röda korset. Samt att vi säljer barnvagnen nu, för att köpa en lättare sittvagn. Den dom har nu är lite tung att lyfta i och ur bilen, och upp å ner i trappen. Så nu har vi beställt en enklare modell.
 
 
Blocket, det är inte längre helt enkelt att kunna sätta in en annons där. Vi tänkte sälja några av de saker som nu Nemi växt ur, men får väl lägga in det under bloppisen här istället.
Men blocket vill tjäna pengar genom att vara petig, tyvärr gör det iaf mig både sur och frustrerad.
 
 
Idag hade den som städar i hyreshuset där barnen bor våldat med barnvagnen. Rent jävligt. Husen har inget barnvagnsförråd och M orkar inte släpa vagnen upp för trappan varje dag och det är svårt att lämna Nemi ensam.
Så här hittade M vagnen imorse. Dock inget som gått sönder, men himla dålig stil.
 
 
 
 
Dom är den enda barnfamilj som bor där, så det är upprörande hur folk beter sig.
Kommer att anmäla detta till Arjeploghus.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 

RSS 2.0