Slapp ich och ledig vecka

Har varit ledig måndag-torsdag och imorgon blir det jobb.
 
Nigella (Nella kallad) verkar trivas och myser gärna i mitt knä, sover bredvid mig i sängen och äter som en mindre häst trots hennes mkt späda och finlemmade kropp. Hennes ben som aldrig verkar ta slut, långa och späda =) Så vacker, enl mig. Min bror tyckte inte om henne på bild men hon är en personlighet och jag älskar henne och tycker hon är jättevacker. Hon pratar gärna men inte som chanti, som mer ropade =)
 
Mango har också börjat gilla henne, de nosar på varandra och har slutat fräsa =) Så allt är frid och fröjd.
 
 
 
Nigella idag.
 
 
En avslappnad Mango
 
 
Provade göra fläta på lillan då hon duschade hos mig en dag, blev riktigt bra, men med hennes fina hår satt inte flätan kvar så länge.
 
 
 
Nemi fullt upptagen med vattenlek och var inte så brydd i att farmor flätade håret =)
 
 
Har även skickat efter lite större skor till henne, då det blir riktigt kallt är det bra om tjocksockarna som "gammel Momma" stickat får plats och att skorna då inte är för trånga.
 
 
 
Nemi vart väldigt förtjust i dom och ville verkligen inte ta av sig dom då vi provat.
 
 
Hjälper även farmor i köket
 
 
Blev äppelpaj med knäckigt täcke =D
 
 
Under denna vecka har jag även hunnit med att putsa mina fönster på insidan, sambon tog utsidan för några veckor sedan. Bytt gardiner i kök och sovrum, dammtorkat alla rum och plockat lite, tvättat lite och funderat massor om hur jag ska få till Gäst/Nemis rum då det nu är väldigt plottrigt =(
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 
 

Universum hörsammade mig

Ja, ibland sker det. Jag ville för ca 6 veckor sedan (i Sept) köpa en renrasig katt som såldes på blocket. Men turerna gick hit och dit via sms och mail och då är det ju så att missförstånd kan uppstå, har skrivit om det här förr på min blogg då jag blev så ledsen. DVS Då säljaren valde en annan köpare.
 
 
Annons; En vacker fertil choklad vitfläcks-balines född -15.
En extremt mysig dam som gärna pratar, hänger med på vad du gör och sitter i alla främlingars knä. Sover gärna på, under, över och brevid dig så fort hon får chansen.

Hon har vunnit Best in show 2 dagar i rad och är väldigt vacker, så jag hade gärna sett att hon kom till någon utställningsintresserad, men det är inget krav.
 
 
Jag har i lagen om attraktion helt enkelt visualiserat katten här hemma =) Jag kunde inte släppa tanken på henne och den 5/10  fick jag ett sms där det stod -Är du fortfarande intresserad av katten?
 
Så, om Lagen om universum ville att jag skulle få köpa/äga denna katt, så får jag nu göra detta =)
Det visade sig att det nog egentligen inte blivit ngt missförstånd utan att känslorna tagit över då en kompis var intresserad av katten men att dennes sambo fått kalla fötter. TUR för mig =)
 
 
Nu är det väntan som skapar oron i magen. Katten måste veterinärbesiktas före jag får köpa henne och säljaren har lite mkt omkring sig. Så jag väntar och väntar. Hon är så fin, katten att jag inte kommer vara säker förrän hon är här. Hoppas, hoppas nu att hon tar henne till veterinären innan helgen. Den 12/10 har jag väntat en vecka sen jag fick sms och pratade med säljaren i telefonen.

Nu har ytterligare tid gått och säljaren verkar drabbas av både den ena och andra sjukdomen, att jag rent tycker synd om denna. Troligen är tillvaron stressad och infektionerna verkar avlösa varandra.
 
Så tålmodigt väntar vi vidare på vår nya lilla tjej.
 
 
 
Detta är Torparkattens Nigella, som varit på ett Katteri under sitt första år och nu kommer till mig. Bilderna är tagna av förra ägaren D. A
Lägger ut dom här då jag nu är ägare till Nigella och har ännu inte kunnat ta några egna =) men dom kommer.
 
Är så glad över att jag ändå fick köpa detta skönhet. Ibland vet man ju bara att man passar ihop =)
 
 
 
Igår var det den 21/10 och då fick jag frågan om jag kan veterinärbesikta kissen själv om hon drar av det på priset.
Detta är ju en risk, ifall kissen har ngt som vi inte vet om. Men kisse behöver verkligen ett nytt hem nu då säljaren flyttar och kan inte ha så många djur.
 
Nu är det iaf bestämt att jag ska hämta henne på måndag den 24/10 och besikta henne i Öjebyn. Tagit semester 3 dagar för att hon får en chans att acklimatisera sig hemma med oss innan hon blir lämnad ensam med Mango =)
 
Hon är så otroligt vacker denna Balinese hona, som är en syster ras till siames katten.
 
Idag 24/10 har jag då kört ner och hämtat Nigella som jag troligen bara kommer kalla Nella här hemma. Hon gjorde mig inte besviken. Underbar liten Balines tjej, kelig och otroligt go.
 
Kom fram till säljaren och tyvärr var inte alla papper iordning, men jag hade med mig ett köpekrontrakt...för hon hade inget hemma. Stamtavlan hade lyckats följa med ett flyttlass och var några mil därifrån, tyvärr. Men hon lovade att skicka denna så snart hon kunde. Hoppas det =)
 
Så pengar bytte ägare och katt likaså. Åkte till Öjebyn och gjorde veterinärbesiktningen och allt var bra förutom att hon hade en tendens till tandsten och blev rekommenderad tandborstning =)
 
Är nu lycklig ägare till en renrasig Balines hona-Nigella =)
 
 
 
Lite fakta:
Balinese är en långhårig siames ras och är alltså, liksom siamesen, en utåtriktad, mycket sällskaplig och talför ras. Den trivs bäst om den, utöver människan, har andra katter omkring sig.

Päls Pälsen är lång och silkig nästan helt utan underull och längst är den kring halsen, på bakbenen, magen och svansen.

 


Storlek och utseende Det är en elegant formad katt, med slank tubformad kropp och höga ben. Svansen är mycket lång och den, på balinesen kännetecknande pisklika svansen, göms under det långa håret.

 

Huvudet är medelstort och trekantigt och de mandelformade ögonen är intensivt mörkblå och snett placerade i linje med huvudformen. Nosen är lång och rak  men själva nospartiet är spetsigt. Öronen är mycket stora och lågt satta.

 

 

Godkänd som ras... Balines godkändes som ras i FIFe 1984 men redan 1983 registrerades den första inom SVERAK.

Seychellois långhår (SYL) - som var godkänd som "egen" ras i FIFe sedan 2006 - blev från den 1 januari 2016 vitfläcksbalines (BAL * 01/02/03).

 

Balinesen är ”maskad”, det vill säga ansiktet, öronen, benen och svansen har en mörkare färg. Kroppsfärgen är generellt ljus. Jag är formligen såld på kissar med mask =)

 

Nya bilder kommer så fort den vackra damen hunnit vänja sig vid oss och våra dofter =)

 

 

Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Särsilt Ostöd

Lag om särsilt stöd LSS
Om dagens politiker anser att LSS ska fortsätta som en viktig pluslag till SoL är det uppenbart att lagen måste förtydligas i många avseenden så att inte en begränsande rättspraxis tar över de politiska intentionerna.

Regeringen måste återta makten över LSS – lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. En begränsande rättspraxis har urholkat LSS-reformen enl. Forskare i SNHF (Svenska nätverket för handikappforskare):...

"Vi vill påpeka att våra forskningsresultat som skulle kunna förbättra tillvaron för barn och vuxna med funktionsnedsättningar inte kan komma till användning och nytta, om personerna inte får det kompenserande stöd som behövs för att över huvud taget kunna vara delaktig. Vi inom forskargruppen har träffat flera som inte längre räknar med att få behålla sitt LSS-stöd. Och det trots att behovet av stöd inte alls har ändrats och framför allt inte minskat. Vi får höra riktigt obehagliga historier där bemötandet visar på stora brister i rättssäkerheten och resultatet blir att personen inte får sin lagliga rätt till LSS-stöd tillgodosett."

Idag finns det inget stöd att söka för en vuxen person med funktionshinder inom autism spektrat, och boende i Norrland om man skaffat familj/barn. Ingen avlastning om inte barnet har en diagnos.

Samt att man i min kommun även dragit in boendestödet, då de inte tycker det ser något mätbart resultat på det arbetet? Alltså, har dom missat att min son har en diagnos?

 

Vi föräldrar som har vuxna barn med funktionshinder ses ned på och att problemet skulle vara att vi inte kan släppa taget! Det tror jag många önskade om det fanns hjälp att få, men då vi får kämpa utan hjälp och utan att politiker/kommuner/handläggare ser vår hjälp som lönsam eller attraktiv kommer vi förbli sittande med mkt ansvar fram tills vår egen bortgång.

 

2010 Startade man utbildningen PYK i södra Sverige. Ett föräldrastöd i hemmet för de med funktionshinder. Men till Norr kommer väl detta aldrig att nå. Jag har själv försökt söka utbildning inom PYK men det är inte helt lätt att bo här uppe i Norr och delta i utbildning i södra Sverige.

 

Enl forskning ”Parenting whith disabilitis”, publicerad i journal of intellectual Disabilities (2013)

Visar att föräldrar med funktionshinder får kämpa mot samhällets negativa förväntningar på deras föräldraskap. Det förutsätts att de inte kan ge sina barn det barnen behöver för att utvecklas, både fysiskt och psykiskt.
Hösten 2006 deklarerade svenska regeringen sina nya mål, att rikta in framtida hälsopolicys för att skapa förutsättningar för en god hälsa i hela befolkningen.

 

Barns och ungdomars förutsättningar för en god psykisk och fysisk utveckling pekades ut som ett särskilt viktigt område och därför ska föräldrastöd erbjudas kontinuerligt under hela barnets utveckling. PYC har visat i praktiken samt det faktum att det är förenligt med svenska lagar och etniska riktlinjer.

 

Sen verkar det inte som att kommunerna vill att man jobbar mot sina egna barn? Trots att det görs hela tiden utan ersättning.

 

Jag har valt att gå ner till 75% från 100% tjänst. Dagens kommentar på LSS möte var -Har någon bett dig? Nej, ingen har bett mig göra detta, för i dagens samhälle ska man bara vara kontaktnät som farmor och inte ge ngt stöd eller ta ngn avlastning. Man ska inte lägga sig i trots att de inte har någon hjälp att erbjuda. Så man får "skylla" sig själv att man bryr sig om och värnar om sin familj. Man ses som udda och konstig när man stöttar och deltar i möten, hjälper till med sådant som är svårt.

 

Det är inte så att jag håller fast, inte kan släppa taget eller klippa navelsträngen. Om man stöttar och hjälper för självhjälp är det för att pucha och hoppas det ger resultat.

 

Idag tycker man tydligen att om man har ett funktionshinder och är i behov av hjälp, då är man inte bra som färälder... kanske man rent av inte ens duger till det? Är inte det en bakåtsträvande bild?

 

Suck

 

 
Man kan känna sig rykandes frustrerad över vårt samhälle och alla stelbenta regler.
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Systrarnas DAG

Idag den 17 oktober fyller båda mina systrar år. Nej, inte tvillingar utan Mor har bara prickat samma datum =)
Skiljer 4 år mellan dessa fina systrar, men rätt datum.
 
 
Grattis, HIPP HURRA för er idag.
 
 
syskon kärlek =)
 
 
 
 
 

Syster A-S (frusen och morgon trött) hehe
 
 
 
Syster Åsa =)
 
 
 
 
En person som ger och ger av sig själv till alla. =)
 
 
Lite blommor visuellt till er båda...
 
 
 
 
 
Tänkvärt i livet... Ni har bara en kropp.
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Varför blunda?

I Förskolan, blundar föräldrar eller vågar de inte förstå?

 

Stora barngrupper med få personal gör uppdraget svårt, menar Förskollärare Maud Andersson och uttrycker en oro kring de riktigt små barnen:

”Anknytning är väldigt viktig, framför allt upp till 3 års ålder. Det är egentligen så enkelt, så varför har det blivit svårt att förklara eller att förstå? Det är ju att vara närvarande med sitt barn. Här på förskolan finns det en stund när man byter blöjor, då det bara är du och jag, annars blir det inte speciellt mycket vuxenkontakt och det är många olika ansikten för barnen.”

 

Maud Andersson uppmanar föräldrar att boosta sitt eget självförtroende, eftersom hon tycker att det finns en övertro på förskolans uppdrag och kapacitet idag.

 

Läs hela artikeln;

http://www.mabra.com/intervjun-alla-dagisforaldrar-pratar-om-vad-tycker-du/?utm_medium=email&utm_source=bizwizard

 

Det är svårt då det finns en övertro på förskolans kapacitet och många småbarns föräldrar hör att det rätta är att barnet är på förskolan. Såklart?! Föräldern törs inte tro på sig själv. Hur bra än förskolan är, så är den aldrig bättre än föräldern när barnen är små. Undrar hur de ser på oss förskollärare, som några övermänniskor?

 

Det tragiska är att övertron och den dåliga självkänslan gör att föräldrar inte tar in och lyssnar.

 

http://www.op.se/kvalitetstid-ar-mitt-varsta-ord

 

Personligen tycker jag små barn 1-2,5 år bara ska behöva vara under förmiddagen 8.30-11.30, för det räcker gott och väl för barnet. Det är ändå många timmar för ett litet barn att vara hemifrån.

Men då det finns en 15 timmars regel, så tror många föräldrar att det är det bästa alternativet?


För vem? Det är lätt att barnet känner sig bortvalt och i väglämnat. Speciellt när man är riktigt liten, under 3 år, går det inte kommunicera och förklara varför man inte får vara hemma med föräldern.

Förskolan bestämmer inte vilka timmar ditt barn ska vistas på förskolan, det bestämmer föräldern. Men förskolan ger alltid ett förslag, som man kan ta ställning till men givetvis inte behöver följa.

 

Många föräldrar är väldigt noga med sina rättigheter och att använda dem. Först skaffar de barn, sedan är de måna om sin egentid!?...

Vem månar om barnens föräldratid? eller räknas den in i då maten lagas, tvätten tvättas, handlingen på affären och nattningen på kvällen, visst kan man samtidigt lära barnen och låta de vara delaktig, men sagoläsning, mys i sängen, utevistelse där man har chans att ha focus på sitt barns lärande och nyfikenhet slår förskoletid med hästlängder.

 

Barn borde inte behöva bli lämnade på förskolan förrän 3-års ålder och bättre föräldragrupper borde bildas, där kvalitén med barnen räknas. Föräldragrupper där man som förälder blir stärkt.

 

Själv är jag utbildad inom ABC Föräldrautbildning

-Alla är vi experter på föräldraskap
Egentligen krävs ingen forskning för att övertyga oss om att bra relationer med våra barn är viktiga. Det vet vi redan. Däremot är det inte alltid så självklart hur man åstadkommer det. De flesta av oss föräldrar kan känna igen oss i vardagssituationer där relationerna sätts på prov. Hur skapar vi harmoni kring matbordet? Hur undviker vi stressiga situationer? Hur kan vi förebygga konflikter? Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn? En sak är säker. Ingen förälder är ensam om dessa funderingar.

 

Och nyblivna föräldrar borde få en egen ABC Coachning, stärka sin bild som föräldrar och varandra genom andra föräldrar. Så kanske man kan stå emot trycket av att sätta sina små barn på förskolan, om man absolut inte är tvungen.

Visst känns det frustrerande, då människor vägrar lyssna och saker och ting blir en kamp om vem som ska vinna istället för vad som är det bättre alternativet. Och då förnuftet inte råder, då får man vika sig för övertron.

 

Föräldrar har det också svårt med matsituationer, hur gör man så det blir så bra som möjligt?

Enkelt kan man säga att man kan äta allt, men inte alltid. Föräldrarna bestämmer vad som serveras och barnet hur mycket hon/han vill äta.

 

Några praktiska tips för sundare matvanor:

 • Ät tillsammans vid dukat bord.
 • Var envis: servera grönsaker, även om barnen inte vill ha. Ät av dem själv!
 • Försök laga fisk lite oftare; fisk innehåller extra bra fett, s k omega-3-fett.
 • Smyg in fibrer i maten: byt hälften av mjölet i pannkakan mot grahamsmjöl, blanda finrivna morötter i köttfärssåsen och prova ett lite grövre bröd.
 • Servera vatten eller mjölk som dryck till vardags – helst D-vitaminberikad mjölk (dvs. lättmjölk eller mellanmjölk)..
 • Använd mjuka fetter i matlagningen, t ex rapsolja eller flytande D-vitaminberikat margarin, som innehåller särskilt fett som kroppen inte själv kan tillverka utan behöver få via maten.
 • Skäms inte för halvfabrikat – det finns även bra alternativ. Blodpudding är till exempel en suverän järnkälla.
 • Begränsa intaget av godis, glass och snacks. Frukt mot sötsuget till vardags
 • Använd inte mat som tröst, det kan ge ett komplicerat förhållande till mat. Ätstörningar mm. Närhet och värme är mycket bättre!

 

Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


  


Ditt Kalas

När har man tid att läsa böcker?- jo då man som jag är hemma med en förkylning. näsan är pott täppt, huvudet lite för tungt och trögt =) och orken lika med nOll. Då kan man läsa bok, så länge man orkar och sen vila då det behövs, mer orkar man inte då förkylningen härjar i kroppen. Bara att vara och låta eländet fasa ut tills man blir fri och kan återgå till vardagen igen.
 
 
 
 
Även om jag inte utövar Ashtanga yoga, så läser jag gärna yoga böcker om all typ av yoga och Josephine Selander s bok  ”Yoga & ACT” är mkt bra, så jag rekommenderar er att köpa/låna den av en vän och läs den om du är en sökare av din själ för att finna kraft.
 

Vad är värdet för dig att koppla i livets strömmar

Här är en övning som kan hjälpa dig att röra dig i den riktning som är viktig för dig

 

100 –Års kalaset

 

· Tänk dig att du befinner dig på ditt eget 100-årskalas.

 

· Föreställ dig att tre olika personer ska hålla tal till dig. Det är tre personer som du tycker om och som är viktiga för dig. Var och en håller ett kort tal till dig. Vad skulle du önska att de sa om hur du har levt ditt liv kopplat till dig själv och andra? Skriv ner vad de här personerna säger till dig.

 

· Nu har tre personer hållit tal. Föreställ dig nu istället att din kropp och din själ höll varsitt tal till dig. Vad skulle de säga till dig? Har du tagit hand om kroppen? Har du lyssnat till själen?

 

· Skriv ner vad kroppen säger.

· Skriv ner vad själen säger.

· Lägg märke till vilka tankar och känslor som uppkommer, varma, plågsamma, kärleksfulla osv.


· Reflektera över vad de här känslorna har att säga dig, om vad som är viktigt i livet, vad du står för, vilken sorts människa som du vill vara och om du förbiser något just nu. Tanken med den här övningen är att få distans till det som vi är mitt uppe i för ögonblicket, och fråga sig: det här livståget som jag befinner mig på, går det åt rätt håll? Om du nu upplever att den här övningen liksom skaver inombords eller att du känner dig helt vilsen med vilka dina värden faktiskt är, så kan du börja formulera din egen livskompass.

 

Fundera på hur du önskar att ditt liv såg ut. Hitta formuleringar som är värden inte mål (Du kan alltså inte bocka av dina värden som om det var en att-göra-lista) Formuleringar som kan hjälpa dig att vaska fram värden snarare än mål, kan vara: "Jag vill vara närvarande i/för/med... "Jag önskar..." Jag vill tillbringa mer tid i/med/att..." "Det som är viktigt för mig..." Jag saknar att..." Var uppmärksam på det som du klurar på inte blir regler, något som "borde" vara på ett visst sätt.

 

Ibland kanske du inte alls upplever en stärkande känsla, utan snarare förnimmelse av tomhet och sorg. Om du tycker att det är svårt att fylla i din kompass, misströsta inte. Det är ju första mötet med ett nytt sätt att formulera sig. Gör ett uppehåll och kika på det igen efter några dagar, när du grunnat på saken.

 

Så insikten av att du kanske inte följer/lever i samklang med dina värderingar är du inte ensam om (för att uttrycka det milt) Men i så fall kan det ju vara en rätt spännande resa att påbörja?

 

Övning ur boken. Fortsätt med att ”Göra din egen värdekompass”.

– Yogan fungerar som en påminnelse om hur jag skulle vilja vara mot min omvärld. Den fysiska delen av yogan gör mig starkare och rörligare. (Kunde inte sagt det bättre själv, så jag håller med)

 

Ur boken: ”Yoga & ACT” av Josephine Selander       (Som jag just nu läser)

 

Läs även Frees intervju av Josephine Selander

http://www.free.se/Media/1602/Yoga_och_ACT.pdf

 

Dags att vila, nu är det mkt som skrivits...

Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Förkylningstider


Redan en månad sedan, då vi var på lekparken å Nemi gillade denna cykel gunga =) här lyssnade hon då ngn bakom henne sågade ved =)
 
 
Men... förkylningen har succesivt smugit sig på, för mig startar det ofta med att jag är ovanligt frusen konstant, som jag varit hela helgen och igår kom snuvan och jag kände av hals och hade huvudvärk.
Inatt har jag vaknat flera ggr för att jag behöver snyta mig då andningsvägarna är tjocka.
Trodde ändå då jag vaknade att kanske kan jag gå på jobbet?
 
Men nä, steg upp och ögon och näsa rinner, huvudet började bulta direkt jag lyfte huvudet från kudden och halsen känns skrovligt tjock. Ingen feber dock, men jag jobbar ju med barn, kollegor så att gå på jobbet då man mår så här är lixom inget bra alternativ. Jag smittar bara och sen är jag nog för trött för att orka med barnens tempo, och det är ju en anledning god som någon.
 
Jag har också insett att jag börjar bli gammal... =D har väl inget med förkylningen direkt att göra utan tänker på dagens teknik.
Jag tänkte beställa kattmat då jag nu inte orkar så mkt idag, men det går ju inte längre. Suck.
Nu måste man ha mobilt id på telefonen för att göra köp via kort. så jag orkade inte börja fundera över såna saker då huvudet känns som en full pumpa på axlarna. Så det blev ingen kattmat!
 
Å det där facebook fattar jag verkligen ingenting av?? Kan man gå kurs? Hittar ju sidor så som jag skulle vilja att min var...MEN hur gör man?
Jag ville ha en facebook sida som kunde visa min yoga, sätta in lite bilder och skriva om yogan mm. Men det verkar som att folk bara ser "min" sida? Den är ju totalt ointressant, för där kommer jag inte att vara iaf.
 
Ja, är väl bara sur och kinkig då jag är sjuk. Måste ställa in yogakursen på onsdag, svårt att hålla kurs då man är genom förkyld =(
 
Men vad ska jag göra för att piggna till?
Vitlök, ingefära och honung är ju bra att ha hemma i förkylningstider. Så sambon får nog köpa hem lite ingefära på rot.

Ingefära är ju inflammationshämmande och dess starka smak är faktiskt uppiggande. Riv ingefära och blanda med färskpressad apelsinjuice, det blir en effektiv vitamininjektion.

Honung: blanda honung med ditt favorit-te eller hett vatten. Honung är också slemlösande och kan lindra envis hosta. Har ju hemma fin, fin honung från södra Sverige som svärfar haft med sig därifrån- egen tillverkning.

 

Men vila är också min nummer ett. Det har jag lärt mig på äldre dagar. När kroppen säger nej, så säger kroppen nej. Det gjorde den idag. Även om samhället kanske inte alltid tillåter det, vi ska ju helst bara jobba på och aldrig vara sjuka.

Känner mig nog lite trött och sliten idag då jag använder ord som gammal och äldre...hehe..

 

Yogatips mot förkylning:

 • Lyssna till din kropp. Gör inget fysiskt krävande om du känner dig sjuk. Det kan göra det värre. Om du bara känner dig lite snuvig men inte tung i kroppen så kan du möjligtvis göra din vanliga yogaklass. MEN ta det lugnt!
 • När du känner dig riktigt förkyld kan du försöka dig på vilande och återställande (restorative) positioner. Andas lugnt och mjukt, inga avancerade andningstekniker. När energin återvänder kan du så sakteliga återgå till din normala träning, även om du känner dig lite snörvlig. Om du känner dig sämre efter träningen så är det ett tecken på att du tog i för mycket, återgå till vilande och återställande positioner.
 • En naturlig medicin som kan hjälpa täppta näsor är eukalyptus olja. Häll några droppar i kokande vatten och andas in vattenångorna.
 • Här är några positioner som du rekommenderas göra när du är förkyld. (äntligen lite praktiska tips)
 
Halv brygga
Denna position öppnar upp bröstkorgen, ökar blodcirkulationen i torson och fungerar stresslindrande. Den kan också lindra mensvärk.
Lyft nu sakta upp höfterna mot taket genom att pressa fötterna nedåt och bort från dig. Du kommer sakta upp på skulderbladen och kan här knäppa händerna under rumpan. Om det känns bra förstås, annars stannar du med handflatorna i mattan.
Du kan även knäppa händerna under kroppen.
Om du knäpper händerna så ta hjälp av detta grepp och dra in skulderbladen mot varandra, medan axlarna kommer ner till mattan. Dra inte upp axlarna mot huvudet utan dra axlar och skulderblad ned och ihop. Om du har kuddar som kan bygga upp dig till den här positionen så kan du stanna här i ca 5 min.
 
Och

Denna ställning kallar jag för savasana, som den heter på sanskrit, i brist på ett bättre ord på svenska.

Under en yogaklass avslutar man oftast i savasana. Då ligger du på rygg på din matta och:

 • känner att hela kroppen är tung mot mattan.
 • särar lite lätt på benen och låter armarna kom ut lite från kroppen. Handflatorna riktas uppåt mot taket.
 • tänker på att ryggraden fortfarande är så rak som möjligt, så kanske behöver du dra hakan lite lätt mot halsen för att få den där långa härliga ryggraden.
 • låter hela kroppen slappna av. Tänker speciellt på att slappna av i ansiktet och låter det bli mjukt. När vi slappnar av i ansiktet (käkarna, tungan, ögonen) så ger det signaler till hjärnan att slappna av i hela kroppen.

Det här kan verka enkelt men det är inte så enkelt som man tror. Hela poängen men denna ställning är att verkligen vara här och nu, närvaro till 100%. Istället för att ligga och drömma, planera eller kanske nästan slumra till så ska du vara uppmärksam/koncentrerad på upplevelsen av hela kroppen, som ligger helt stilla. Det är inte det samma som att koppla av framför en bra film eller serie i soffan (vilket jag också gör)

 

Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 

 

Sista rycket

Vi var en sista sväng till stugan...ja, för det sista rycket för själva höstavslutet. Hade blommor kvar som jag behövde slänga.
men OTROLIGT var de inte alls i lika dåligt skick som de sommarblommorna jag hade hemma efter frostnatten/dagen med -6 grader i början av veckan.
 
tog några bilder där på de överlevande blommorna...
 
 
Underbar färg
 
 
 
 
Vackra, men nu dags att slänga iaf =(
 
Å trollungen var självklart med och spankulerade omkring då vi gjorde avslut på sommarens sista självande liv
 
 

Självklart tog hon sina egna vägar =)
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Höstmarknad å barnyoga

Ja i helgen har vi så haft höstmarknad...gäsp. Det är inte mkt att "hurra" för kan jag nog säga. Men naturligtvis är det ju min uppfattning. Andra kanske tycker det var toppen.
Sambon var besviken på att det inte fanns några korvstånd där de sålde vitlökskorv mm.
Jag var besviken på att det inte fanns ngt "roligt" som smycken, pyssel ich eller sånt.
Hantverk, dvs garn, tofflor, bakat bröd, godis, rökt fläsk, hund/katt stånd (mest hund) köksluckor, krimskrams nickel produkter dvs solglasögon, halsband mm som inte är ngt av värde- inget äkta, skinn skor, munkar, och så de traditionella utlänska klädförsäljningen där kvalitet inte är så noga.
 
Så näää, inte ngt i min smak. Sonen köpte dock tofflor åt sin fru, jag köpte varma skinnhandskar till Nemi. Vägrade dock köpa en helium ballong för 100 kr, inte klokt vad dyra de är. (och fula) Inte för att Nemi frågade efter ngn, men det kommer väl förr eller senare... hua.
 
Sen har det varit samisk kulturvecka som gått mig obemärkt förbi.
 
Var bara på marknaden med sonen och Nemi på lördag, sen fick det då vara bra. Nemi trollungen följde med hem till farmor och vi var ute en stund då vi kom hem, middag blev korv i ugn, potatis, sallad och jag la lillan runt 20.00 efter ett långt bad tillsammans =) Hon älskar att bada denna lilla mys tjej.
 
Gick en bit själv...
 
 
 
Hamnade lite på sidan av vägen... =)
 
 
Fel håll... kom tillbaka gumman...
 
Roligt med lite omvägar... världen behöver upptäckas.
 
 
 
Denna söndagmorgonen ville hon inte ha mat/gröt direkt vi steg upp, så efter ha bytt en full b-blöja gick vi till yoga rummet och tränade. Hon är så duktig på att sysselsätta sig då jag tränar, ibland är hon med eller så fixar hon runt i rummet med lite av varje.
 
 
Här är från dagens aktiviteter i yoga rummet =)
Och Nemis barnyoga träning i sin egen tappning...
 
-Farmor, kan man sitta på denna?
 
 
 
 
-kolla, jag tar mig upp på bordet nu, visst tränar jag duktigt nu farmor?
Ok, kommer ner, skulle ju hämta gummibandet bara...
 
 
-Hur ska jag använda gummibandet farmor?

 
 
 
Fjärilen, den kan jag...kolla nu
 
 
 
 
-Nä, nu vilar jag lite och läser en bok. jobbigt att träna...
 
 
 
-kolla farmor, gungstolen pappa skulle fixa till mig...ja,ja, jag provgungar så länge...
Är vi färdiga här inne snart?
 
 
Barn fyller livet med meningsfullhet och glädje...
Hon hoppar gärna upp på min mage då jag kör magövningar, så vi brukar skratta båda två till hennes tokigheter Och kramas mycket hinner vi också med. =) Bra med extra tyngd också ;-D
 
 
Väntar även på att jag ska få katten veterinär besiktad...den jag ev ska få köpa =)
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Höstligt trädgårs mys

Söndagen bjöd härligt soligt höstväder, och vi hade lillan hos oss.
Så ute i trädgården hjälpte hon till med lövkrattningen och vi mös allihopa av det underbara vädret. Det är väl sista veckan nu innan snön hotar att landa på backarna våra? Ok, har vi tur är det de sista två veckorna... men om det blir sol återstår att se.
 
 
 
 
 
 
 
Mjukt och skönt att sitta på löven i skottkärran
 
 
Och få åka med ända bort till skogen och tippa.
 
 
 
 
Vi knöt även upp buskar och slängde de utblommade sommar blommorna.
 
Allt förberett inför vintern.
 
 
M fick åka till Sunderbyn då hon hade magsmärtor, tack och lov var det inget de hittade. Skönt. De sov över hos Mor och störde lite hennes sängcykel =) Så gamla Mor vart nog lite förvirrad. Hon skulle ordna lite mat, men det blev visst inget, då hon glömt att de skulle komma... =)
 
 
Lillan har iaf varit en ängel och är jämnt så go.
Hon är med mig och tränar på morgonen och det går förvånansvärt bra. =)
 
Imorgon har vi föräldramöte, så jag blir nog på jobbet 08.30-19.30 puh.
Men så är det, då man ska ha möte efter jobbet.
Nemi ska ju börja på förskolan imorgon, får se hur detta går. Tror det går jättebra, för hon är så nyfiken och kavat liten tjej.
 
 
Ska byta vitrinskåp, så just nu letar jag efter ngt jag/vi gillar. Hände en liten olycka med det gamla, så då e det legitimt att få kasta ut det gamla och in med nytt.
 
 
Hittade ett som jag faktiskt tyckte om på IKEA.
 
 
Men det är ju rätt stort, så vi får fundera lite till.
 
Glas i kras =(
 

Minnen och dyra glas gick i kras... men så kan det bli ibland.
Det mesta går att ersätta, dock inte minnena.
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 
 
 

RSS 2.0