Virus-igen?

Det är otroligt vad jag nu råkar ut för än det ena och än det andra. Kan vara att jag yogar mkt mindre pga axel op, kanske?
Eller så är jag bara mer mottaglig. Men hur kul är det att se fram mot en påsk och känna att den kanske ska tillbringas snorig och med halsont i sängen. =(
Men barna är snuviga på jobbet, nyser på en och man torkar ideligen näsor som rinner, är det då så konstigt om viruset gladeligen sprider sig som en löpeld. En kollega var hemma för halsfluss, så risken är väl att det är den som är på "G", UCH.
 
Huskurer vid förkylningar?
Vi andas  in pepparmyntsångor under en frottéhandduk eller några tar sig en whisky med citronskivor och socker. Vi hackar vitlökssklyftor på knäckebröd, tar heta fotbad, öppnar fönster för frisk luft eller bäddar ner oss varmt – och det är logiskt för det enda man kan göra mot sin förkylning när den väl kommit är att försöka lindra symtomen – mildra värken i halsen, vidga den igentäppta näsan, få ned febern och få loss slemmet i luftrören. Men mer än lindring är det dock inte... förkylningsvirus är där så länge det är tänkt, tyvärr.
Sömn och vila är dock det absolut bästa för en drabbad kropp. Så tat lugnt.
 
 
Kan ändå inte skada att ha hemma;

Ingefäraär inflammationshämmande och dess starka smak är uppiggande, särskilt vid en förkylning. Riv ingefära och blanda med färskpressad apelsinjuice för en effektiv vitamininjektion.

Riv ingefära i en kanna, pressa ner 1 citron och tillsätt ca 2 mat skedar honung. Fyll sedan kannan med kokande vatten. Du blir frisk och det smakar faktiskt ganska gott

 

Honung;

En lenande dryck mot halsont får du om du blandar honung med ditt favorit-te eller hett vatten. Honung är också slemlösande och kan lindra envis hosta.

 

Citron är antiseptiskt och verkar sammandragande. Svullnaden i svalg och näsa avtar med hjälp av fruktens saft och skal. Citron är dessutom laddad med C-vitamin, som boostar immunförsvaret. Pressa färsk saft och drick eller gurgla (söta med honung om det blir för surt).

 
Var dock försiktiga med nässpray.
I en studie av läkaren Anders Åkerlund visade det sig att det kan vara så att man förkortar förkylningens förlopp om man låter bli avsvällande nässprej de första dagarna av förkylningen. Anledningen är att nästäppan både är symtom på förkylning och tecken på att immunkropparna arbetar på nässlemhinnans yta. Nässlemhinnan är ett så kallat erektilt organ, det vill säga den kan blåsa upp sig, svälla, vilket styrs av det nervsystem som viljan inte kan kontrollera.
När förkylningen orsakar att slemhinnan sväller på grund av ökad blodtillförsel ökar temperaturen från 30–33 grader till 37 grader vilket viruset inte tycker om. Använder man avsvällande kyls slemhinnan lättare av luften.
 
 
 
Idag snöar det... Hmmm, vi har ju mkt snö och att få lite till är inte välkommet längre. Men de vise säger varenda år, jamen ny snö ska ner för att förinta gammal snö... men, skärpning... ÄR det inte nog med eländet snart? Vill ju ha Sol, sol och sol, värme och vår vore väl inte för mkt begärt.
 
 
Nä, dags att göra sig klar för en ny dag på jobbet.
Hoppas du kryar på dig! Om du drabbats.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 
 
 

Vilken F-vinst!!

Grattis årets Farmare, jag är superglad för att just Örjan Selien spöade skiten av Joakim Ljunggren. Att de första farmarna hade en pakt om att låta Jocke glida fram för att de valde ut honom är bara för jäkligt. Att Örjan som kom in efter två veckor, piskade skiten ur detta jäkla rävspel är jag otroligt glad över. Örjan jobbade, klagade sällan, var en glädjespridare och kämpade flera svåra fajter i tinget. all eloge till honom.
 
 
Örjan gillade djuren, skulle även kunna tänka sig en gård på äldre dagar, det tycker jag visar vilken bra kille han är och en kille med hög moral. Jag blev verkligen otroligt glad över att han vann. Tack Universum och alla som hjälpte honom dit och givetvis för hans enorma styrka att ta sig fram trots det elaka spelet.
 
Jag hoppas ju att Farmens regler ses över, så att INGEN ska stå i final som inte behövt vara i tinget och visa sig värdig. Jocke var verkligen inte värdig vinnare i detta spel. Jocke festade och hade ont i revben, men han kan ju inte skylla på ngt annat än att han själv klantade till det då han druckit. Sen stå efteråt å säga att han kunde svaren, men la sig. Han fick väl en blackout och kunde helt enkelt inte, är så löjligt att bortförklara sig.
 
Hade han talat om för Alex och gamla farmarna om revbenen, då hade de kanske velat byta Jocke mot Alex då de kunde välja...Men nä, Jocke trodde ju sig själv oslagbar, the king...som föll
 
Ylva (inte en favorit där, men med kunskaper) var den enda som såg å talade om hans manipulativa sida, men då resten av "grund" gänget bestämt att oavsett värdig eller ej så tyckte de att han skulle vinna bara för att han var där första dagen... löjligt. Han var ganska oengagerad som storbonde också.
Däremot är jag glad att inte utmanarna inte kunde komma in och vinna. förra året var patetiskt.
 
 
 
Festen natten innan finalen kostade Jocke segern – "Farmen"-profilen ramlade och skadade sig svårt
 
 
GRATTIS till dig Örjan, bra jobbat. Du är en värdig farmare och som tog till dig kunskap och månade om djuren.
 
 
 
 
JIPPI. God karma till dig! 
Nu sova och hoppas halsvärken går över, och inte bryter ut nu. ska till sjukgymnast imorgon före jobbet å prata med läkaren efter jobbet
 
 
Det jag inte heller förstår med farmen är, måste de hitta de mest fallfärdiga torp som finns?? Om det är så, kanske man ska sätt farmarna på en veckas renovering de två först veckorna, dock med ngt mer mat eller ngt de kan laga utifrån ett start kitt å recept på enklare mat, smaksättningar å en ko och häst redan första veckan.
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 
 

In the Box to my goal

Hm, nu snöar och blåser det igen utanför fönstret =( Det hade känts bättre att det varit en stor härlig SOL istället. Då hade vi kunnat vara ute och åka skoter, grillat mm. Igår var det iof en härlig dag, men då hade det ju snöat 1½ dygn så sambon jobbade hela dagen (iaf den bästa tiden på dagen) med att skotta snö. Så då blev det att sitta på altanen omgiven av snödrivorna om jag vill njuta sol.
 
Min fina bror ringde idag och surrade en stund. blev mkt avundsjuk på att han med sin son skulle fixa i trädgården idag... FUSK =(
 
Ja, idag lär det väl bli en städdag då det inte blir ngt uteliv.
 
Fortsättning på gårdagens inlägg, då det känns som detta ämne florerar i mitt inre nu.
 
Det finns en hel del saker, tips för att nå sin dröm. Men min dröm är för stor i nuläget så jag måste skala av den till en dröm som jag kan nå, kanske kan den växa sen...vem vet?
 
 

Goda råd för att skapa din vision ditt drömliv

Det gäller att försök att göra drömmar och visioner så levande som möjligt, använd alla sinnen; syn, hörsel, känsel, smak och lukt. Det är enormt kraftfullt att använda visualiseringar, så öva upp din förmåga att försöka hålla bilderna på det som du vill ha så tydligt som möjlig för ditt inre. Du kan också omprogrammera din hjärna genom att använda affirmationer, som väl använda blir verkliga inom kort.

 

 

Se till att göra kollage, en så kallad dreamboard, där du klipper ut bilder på allt som du önskar och sedan klistrar upp. Klipp ut meningar, ord på allt sådant som du vill ha mer av i ditt liv, som du vill vara eller som du vill uppnå. På detta sätt håller du dina visioner och drömmar så levande som möjligt och du ger ut klara riktlinjer till Universum på vad du vill ha i ditt liv. En god ide är att kanske rama in detta kollage så att det blir som en fin tavla. Placera den på en plats där du lätt kan förnimma och påminna dig själv om dina önskningar. Efter denna övning kan du slappna av. Du behöver inte fundera på huruvida du ska gå tillväga för att få dessa saker. Om du håller fokus på dina inre bilder och kikar på din tavla ibland, så kommer Universum att ordna resten.

 

Visst låter det fantastiskt? Ska nog sätta igång och göra en tavla till att börja med så Universum hör min bön.

 

Men om jag lever det liv jag ska, då är det svårt att ändra på Universums idé av just mitt liv. Har jag möjlighet att förändra mitt liv, till det jag vill och önskar? Kan lilla jag ändra på mitt liv till det jag önskar?

Jag upplever att jag förändrat mig en hel del genom mitt liv. Som ung ville jag gärna bli omtyckt, jag menar inte att jag inte vill bli det även idag. Men som ung formade jag mitt jag för att vara andra till lags, vara snäll och hjälpsam, vågade inte klä mig som jag egentligen önskade då jag var för osäker och ganska feg i min person. Idag klär jag mig fortfarande rörigt då jag aldrig hittat min klädstil =)

 

Om jag tar en titt på de lyckligaste och mest framgångsrika människorna på denna planet: så gör alla de något de älskar, de skapar något de tror på, lever ett liv med mening och passion och det spelar ingen roll hur mycket pengar de tjänar. Dom verkar lixom inte ha det bekymret.

Men vad gör jag om jag inte vet hur jag kan göra? Hur kan jag ta mig dit jag vill? Det verkar så lätt för de där människorna som lyckats. Frågar man en sån person så verkar de träffat just rätt person/er på vägen för att få den hjälp de behöver för att lyckas med sin dröm och sin version.

 

Gör en enkel resa genom tid och rum
Där alla måste följa med
Åt samma håll som universum
Jag undrar vart vi är på väg

Drömmar och visioner, nya dimensioner
Livet ger mej toner, drömmar och visioner
Underverken händer ett och ett i sänder
Hoppet återvänder - drömmar och visioner

Ibland känns livet som en labyrint
Innan det börjar tar det slut
Gång efter gång som bara slutar blint
Säg mej ett sätt att hitta ut...

 

 

Mina diffusa mål eller drömmar tenderar ofta att bli alldeles för vaga och för allmänna medan konkreta mål verkligen kokar ned det man försöker uppnå. Konkreta mål kommer helt enkelt att fungera som en hjälp för att veta vad som behöver göras och när jag behöver ha det gjort. En diffus vision har förstås ett betydligt större tidspann och eftersom jag då inte riktigt vet vad som måste göras och när, så det svårt att få det att bli verklighet.

 

"Drömmar är ett sätt att få loss kreativiteten. De är viktiga för att vi ska kunna tänka fritt. Drömmar har inga gränser och de får oss att må gott. De tvingar oss inte till någonting och de
går oftast inte att förverkliga. Men de är ändå viktiga för oss för att vi ska nå våra mål.

 

För att nå dit är drömmarna en väsentlig del.
–Att ofta prata om sina drömmar håller dem vid liv, säger hon. Vi får mer energi och har lättare att tackla svårigheter. Om någon säger att nästa år blir det bästa i ditt liv påverkar det dig direkt. Det är viktigt att skilja på drömmar och mål, fastslår hon. Drömmar, eller visioner, är något ouppnåeligt, ungefär som fred på jorden. Mål ska kunna uppnås inom en viss tidsgräns."(psykologen Doris E. Sundberg som skrivit boken Drömmar är inte bara en kaksort)

 

Sluta aldrig drömma, hitta dina drömmar och sätt upp en plan för att nå dem. Man vet aldrig vad som väntar bakom nästa dörr, men testar man inte, så kommer man aldrig få veta.

”You only live once, but if you do it right, once is enough” – Mae West

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

 


Ny Målbild

Till de som ibland tittar in hit, har ni kanske insett att jag tappat lite focus och undrar lite smått vad det ska bli av mig så här på äldre dar =)
 
En målbild kan ju vara vad som helst, men jag har nog fastnat i att målbild relateras till kroppen på senare tid. Så behöver det ju inte alls vara.
 
 • Varför når jag inte mina mål? Mest för att målen varit luddiga och inte förankrade har jag ju förstått.
 • Varför. Målet har inte varit attraktivt, eller inte ngt jag egentligen vill nå?
   
 • Jag har inte varit medveten eller redo för det jobb målet kräver.
   
 • Eller så kanske jag varit inspirerad och velat för mkt med ngt och så har det fallit pladask.
   
 • Eller jag resonerar att det där målet kommer jag inte att nå, dvs skjuter målet i sank innan jag vågat pröva på.
 • Jag byter mål, först vill jag dit men byter till ngt annat att nu vill jag nog ditåt... obestämda mål är svåra att nå.
 
 
Ok, nu har jag iaf tänkt =) Detta är ngt som tar upp min tid massor just nu, å inte så mkt mål för egen del.
 
Mål 1: Lyckas få till den hjälp som krävs för att son och sonhustru ska klara av sitt föräldraskap på bästa möjliga sätt. Dvs hitta den hjälpen och de redskap som krävs.  (Detta jobbar jag redan på) Tjeck  V
 
Mål 2. Hjälpa dem att få ihop tillräckligt med babysaker/kläder som är nödvändigt för barnets första tid. Säng (köpt), barnvagn (beställd), skötbord (köpt beg), kläder (köpt) sängkläder, och köpt tyg till Mormors projekt. =)  påbörjat. Tjeck V
 
Mål 3.Finna lägenhet (gjort), säga upp befintlig lägenhet (Har son gjort) Tjeck  V
Säga upp Com Hem, försäkring, mm inför flytten
 
Mål 4. Hitta mål för egen skull.
1) Mer yogaträning och meditation, 2) Få igång massage utbudet igen efter sjukskrivningen, 3) Fjällvandra igen till sommaren, 4) köpa mig en egen kombi bil, 5) bygga (förhoppningsvis med hjälp) ett kattuterum för våra kissar, 6) Jobba i min trädgård
Inte nödvändigtvis i den ordningen.
 
HUR förbereder jag egna mål?
Där kommer jag tillkorta. Hur gör jag för att motivera mig själv till mina egna mål?
 
1) Fjälltopparna - gå med kompis är ett sätt, peppa varandra hoppas jag. Klarade ju 7 i fjol, och hoppas på minst desamma och gärna alla 10 topparna.
 
2) Yoga och meditation - skulle behöva åka på en retreat för att hitta tillbaka till flödet efter sjukskrivningen.
3) Massagen - få ut meddelanden till mina kunder, annonsera? eller investera i nya reklamblad.
 
 
4) Köpa bil - Engagera Daniel (vilket jag gjort)
 
 
5) Jobba i trädgården - räcker att åka å köpa blommor så kommer jag igång, jättekul å blir lätt inspirerad
 
 
6) Katt uterum- Här är det svårare då jag behöver sambo och svärfar med mig på tåget så det blir bra. Vi ska ju bygga om hela altanen. - inköp= Nät för rådjur, klösmöjligheter, sitt möjligheter för kissarna =) detta är ett mål som jag hoppas på mest i sommar.
 
 
 
 
Mäta resultat? Jag kan dokumentera fjällvandringarna, jag får pengar för massagen, jag får inspiration , motivation och större lust av en yoga retreat, Jag får vackert i min trädgård och detta går att dokumentera, Bil-kostnad, men en frihetskänsla att slippa fråga andra om billån, Katt uterum-glada nöjda katter som värmer mitt hjärta-mkt dokumentation.
Tidsbestämt = Innan sommaren 2015 är över.
 
 
Det centrala då jag (man) sätter mål är att fråga sig själv VARFÖR jag vill nå målet och för vem gör du det.
Därför är det svårt för mig att se, göra målbilder för mig själv och min kropp. Visst vill jag må bra, men det är för trist att hålla på och väga, mäta, jämföra sig med andra. Vem bryr sig om hur jag ser ut eller är? Äch, det är dötrist.
Jag är i övre medelåldern redan, så jag behöver väl inte jaga kilo och träningsresultat.
 
Däremot vet jag, att om ngn skulle ge mig en utmaning eller dyl då tänds nog gnistan =)
 
Mina mål är mål för min själ lika mkt som för det fysiska.

Jag har ju en långsiktig vision; Att ha en gård, där det finns plats för hela familjen, djur, och en yoga/massage lokal för kurser, retreats och kanske ett sommarcafé?
Mitt "problem" med min vision är jag att jag inte tror mig få de pengar/medel till att köpa detta. Vilket säkert innebär att det målet, den visionen kanske inte blir verklig.
 
 
Jag VILL iaf =D
 
 

 
 
 
 
 
Med ett mysigt stort välkomnande kök =)
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

ILLA... i pannkakan?

Eller var det vilse i pannkakan som han Staffan Westerberg höll på med? Ja,ja inte för att jag ska fördjupa mig i det iaf.
Jag har inte precis gått vilse i den benämningen utan snarare vilse på min väg. Eller det känns lite så och
så drömde jag lite underligt imorse =D som gjorde vilsenheten ännu tydligare men mer skrämmande.
 
Vissa forskare säger att människor tänker mellan 12 000 – 65 000 tankar om dagen. Hur många av dessa som är negativa är väldigt individuellt men en del kända författare, inom tankens skapande kraft, säger att det kan vara upp till 80 %. Ingen människa kan vara medveten om ALLA tankar som passerar.
 
Så vi kan ju inte vara medveten om alla dessa tankar vi tänker, vilket är en självklarhet i sig =)
 

Just nu är min hjärna passiv till att ta emot positiva influenser och pepptalk. Allt känns som floskler i min negativa stund, av gråmulet dunkel i min hjärna =(
 

Nå, varför denna vilsenhet nu då? Egentligen är det troligtvis för allt som komma skall. Det roliga blandas med oro, hur vi ska kunna få rätt hjälp och hur vi ska hantera allt som kommer.
 
Sen är jag även vilsen över det jag skrev häromdagen.. Att ha självdisciplin, motivation och mål.
 
Om vi tittar oss omkring så ska vi klämma in oss i en viss "normal" mall då det kommer till våran storlek som människa.
Vi ska äta dieter, banta, motionera och hålla igång. Och jag säger inte emot motion, inte alls. Tycker om att röras och vet hur enormt viktigt det är.
 
Men titta på Tv en kväll, stå i mataffären och titta på tidningarna där vi överröses med recept på godsaker av alla de slag. Eller omges av kakor, godis, glass, bakelser vid kassorna. Eller alla dessa matlagningsprogram med delikatesser som avlöser varandra. Och så slår vi till ny kanal och där är det biggest looser eller kanske Anna Skipper som ska få ordning på oss fallna människor som snabbare kommer möta vår skapare om vi inte skärper oss.
 
Vi får det ena och det andra ska tas ifrån oss... är vi inte förvirrade så blir vi detta. Det är sällan som enskilda individer får utrymme att följa sin inre väg, att lyssna till sitt hjärta och att släppa taget om alla måsten. =(
 
Snygg - vad är det synonymt med?? Hmm, vacker, stilig, tilldragande, attraktiv, söt, välväxt, flott, elegant...
Alltså i de betraktandets ögon. utsidan är det skal vi levererar till de som möter oss. De är deras omdömen som avgör mitt jag. suck! dvs är jag lyckad eller misslyckad? that's the questions...
 
Varör är utsidan så viktig, den speglar insidan till en viss del men vem bestämmer ful-vackert? Är det lättare att vara vacker, eller att vara ful? Ja, det är nog väldigt olika. Tror inte man automatiskt blir "lyckligare" av att vara vacker, men blir man automatiskt olycklig om omgivningen bestämt att man är ful? Vissa aspekter är så dumma.
orkar inte...
 
 
lite positivt.
Idag sa en förälder -Men vad roligt att du är tillbaka, och mitt barn tycker så mkt om dig. -kommer du att stanna  på denna avd nu?
Kändes ju kul. För inte har jag fått just så mkt positivt annars att vara åter.
 
 
Igår var jag ut och åt med två vänner. Vi gick på Leons. Det finns ju inte så mkt att välja på och en vanlig onsdagskväll vill man ju inte vräka på med de lyxigare varianterna. Har provat deras sallad-inte imponerad, provat pizzorna-goda, men inte så bra för en dålig mage. Så jag bestämde mig för att ta en förrätt, å frågade om de kunde dubbla den? Men kyparen tyckte jag kunde beställa två om jag orkade och så började jag med en.
 
Denna bestod av 1 chili ceese, 1 mozzarella sticks, 1 kycklingklubba (inte med lår då) och en mindre korg med tacochips? och en tomatsalsa el nåt. Som jag då inte tyckte om. Så friterat och chips, klart att magen inte blev glad. Men av de onda ting som fanns, så ... detta uppvägdes i alla fall då med trevligt prat och umgänge så där mitt i veckan =)
 
 
Farmens kamp. Jag är ledsen över att jag faktiskt tror att Jocke kommer vinna =( Han spelar sitt spel så alla tror att han skulle vara en person som han inte alls är om man tittar och lyssnar på det han säger. Han är säkert ok, på sitt vis runt de sina. Men han är manipulativ. Den som är äkta och kvar är just Örjan. Inte den snyggaste eller den mest sociala spelevinken utan en jordad och balanserad kille. Men, tyvärr tycker jag han kämpar i motvind hela tiden. Och att de förra farmarna ska få rösta är väl ok på ett vis, men att välja en kämpe borde räcka. Att ngn ska få immunitet som inte ens behövt vara i tinget är dåligt.
 
Men nu är det andra året jag följt farmen, mest för att jag tycker om djur och för att följa en gård. Iaf, så tyckte jag redan ifjol att det är otroligt underliga regler? Vad är det för tönt som levererar reglerna?
Man borde inte rättmätigt få komma till finalvecka om man inte behövt kämpa i tinget. Jocke har inte behövt möta ngn, inte heller Alex. Så jag ifrågasätter de där reglerna som är lama och trista.
 
Jag håller tummarna iaf för Örjan men tror att det redan är kört =((( uch.
 
 
Nu sovdagzzzzzzzzzzzzzz
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 

Disciplin

Självdisciplin gör vardagen lite enklare, kanske t.o.m. roligare och bättre. Utan det får vi inte mycket gjort och blir lätt offer för distraktioner, tidstjuvar och annat negativt. Om man saknar det så är det kanske inte så konstigt att man sitter fast i livet och inte kommer vidare.

Kanske dags att börja titta på och möjligen utveckla min självdisciplin.

 

 - Självdisciplin är den faktor som binder ihop allt, får alla bitar att falla på plats om man så vill. Det spelar ingen roll vad du gör med din personliga utveckling, om du saknar självdisciplin händer inget.

- Självdisciplin får dig att tänka innan du handlar...

 

Igår kväll, eller redan under e.m började jag fundera lite.

Vi vill ju se bra ut, må bra och vara goda och "normala" människor...eller?

Så satt jag så och såg på Tv igår och då dök denna tanke upp. För att få den självdisciplin jag skulle önska jag ägde då det kommer till min egen träning, hur gör jag då?

Jag hittar inget direkt mål som ska ge mig den där kicken. Att träna och vara snygg är inte ett mål i min hjärna.
Jag skulle önska mig en snygg vältränad kropp... men ska jag äga den bara för att bli beundrad av andra? Jag hittar inte riktigt det där, som får mig att wow, nu ska jag ut å träna skiten ur mig så jag får blodsmak i munnen för DÅ...? ..ser jag bra ut, är nöjd.

 

Åh, men bikini säsongen kommer med stormsteg!  Ok?

Vill jag gå i bikini? nä, och vill jag det så åker jag till stugan och solar, utan publik från någon strand =) Jag vill inte bli "sedd" för att våga ha bikini. Visst är det fint att vara slank och våga visa upp sin kropp om man slitit med träning en hel vinter. Men, nä...inte så motiverande i min värld.


Ska jag på semester, åka bort eller är jag bortbjuden på en storslagen fest? nä, inte det heller.
Att åka till stugan, ibland gå ut å äta på pizzerian eller åka en sväng till kusten, är inte heller något som peppar min motivation till att öka min disciplin och sätta upp mål.


Så, visst känns det underligt att livet rinner troligtvis på oavsett om jag jobbar med min kropp. Kruxet är väl nu då jag opererat min axel, att ha värk och försöka återvända till jobbet där jag egentligen inte känner att arbetsplatsens arbetsmiljö spirar med några utmaningar för min del.

Så har jag tappat lite motivation helt enkelt. Att jobba med sin självdisciplin för att ta sig i kragen då jag inte hittar någon anledning, direkt. Ok, visst, visst det är viktigt att må bra generellt... men jag pratar om steget längre, nya utmaningar som får livsgnistan att finna glädjen och hitta de där målen.

Än att gå hemma i myskläder och känna att va kul...det här livet?


Maten. Har ni tänkt på detta vad som komma skall. Ok, kanske inte imorgon, men i framtiden. Då kallar vi det vi stoppar i munnen, minikreatur dvs insekterna kommer att serveras på borden. Stora delar av världen glufsar ju redan i sig getingar ( I Japan) I Thailand smaskar man på syrsor och både larver och gräshoppor äter man i Afrika. Möjligen kommer det psykologiska motståndet inför att äta kackerlacka eller liknande att försvinna då det är nermalt i sånt som hamburgare eller korvar som är oss välbekanta... vem ifrågasätter innehållet?

Jag hoppas jag då det sker verkligen blivit hel vegetarian. Jag äter ju fisk, skaldjur och emellanåt kyckling.


Eller så äts det provrörs kött som man framställer genom att odla muskelvävnad av stamceller från Kossorna. Det serveras redan i rymden.


Och för att inte prata om snacks, chips i prassligare påsar verkar färskare bara för att ljudet låter mer? Är vi så lättlurade som konsumenter?


Nä, självdisciplin då det kommer till kosten får jag väl titta över iaf. För djurens skull om inte min egen. Är glad att jag inte äter kossor, lamm, harar, grisar (vilda eller tama) eller våra vilda djur.

 

Nä, idag börjar jag visst jobba 10-14 vilket ställer hela dagen på ända... men, men. Bara att bita ihop och jobba på. Axeln värkte ordentligt igår e.m/natt då jag igår hjälpte de små barnen med kläderna. Visst, visst de gör jätte mkt själva, men dom är små och lite handräckning, som hjälp att få ut fötterna i galonbyxorna, dra över skor och ta på handskar är inte helt enkelt å bara genom att göra detta på ca åtta barn (de andra fröknarna tog också några kottar å någon gick ut för att ta emot) var nog för min axel igår.

 

Kanske en motivation? Men kolla vilka snygga klänningar,
men jag är inte bjuden på bal =´(

 

balklänning v-ringad domstol tåg tyll aftonklänning

Men... jag är troligtvis även för gammal att bära en sån här kreation =)

 

 a-line scoop golv längd Georgette och tyll aftonklänning

Rak golvlång aftonklänning/balklänning i olika nyanser av chiffong och med hjärtformad ringning

 

 


 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

 


Vardag mitt i veckan ich

Idag har jag varit på Vc, tagit massor av prover pga min mage kollapsade på lördag. Fått ny mag.medicin också, å hoppas det ska bli bättre. Troligvis beror min stressade mage också på att det är så mkt som ska ordnas nu, så ja, det är lite körigt.
 
 
Var även till sjukgymnasten idag. Fick behandling med värme på min axel, fortfarande har jag ont även ytligt då man tar på axeln. Min sjukgymnast funderade om jag inte ändå skulle sjukskriva mig helt, tills vilovärken helt gett med sig. Men det är så långsamt att vara hemma. Om det inte blir för tok för jobbigt på arbetet med ganska mkt peka hit å dit vilket jag inte orkar med just nu. Så ska jag förhoppningsvis kunna jobba de fyra timmarna som jag ska vara på jobbet.
 
 
Hämtade så ut medicinen efter jobbet och hämtade även ut från photo box en bild jag gjort från sonens bröllop som jag ska skicka till sonens far, mitt ex. Han fyllde ju 55 i Januari, och han var ju på bröllopet och gav sonen bröllopsnatt på hotell och biobiljetter. Så sonen ville vi skulle ge honom ngt, då föreslog jag en förstoring och ett presentkort till ram att köpa, så vi inte behöver skicka det.
 
 
Idag upptäckte jag att jag vunnit auktionerna jag satt in bud på =) blev lite förvånad Hehe... men, nu har jag då handlat sambons födelsedagspresenter. Förhoppningsvis blir han nöjd...annars vet jag vad jag gör =/
 
 
Idag sa en av mina kollegor att dennes vän gått bort. Det är såna tillfällen man inser hur skört livet faktiskt är. Man tror att tex sjukdomar ska gå över, eller att man inte hamnar i olyckor mm, mm. Men så, har Universum beslutat sig för att tiden är inne och man har inte något val. Då är det så. Himla tragiskt. Jag vet ju att hon har många vänner, så min kollega har förhoppningsvis ngn som delar hennes sorg. Viktigt att kunna tillåta sig att sörja. Känner med henne. =´(
 
 
Nä, nu lite Tv innan jag går till säng. Hoppades att IDA i Farmen skulle vinna, så nu hoppas jag på Örjan istället =)
 
Ida å Örjan i toga dräkter =)
 
 
Bjuder på min älskling... =) vid sängkanten min
 
 
 Hm, ska jag kliva upp på sängen.... ?
 

E du vaken matte????
 
 
 
 
Gäsp
 
 

Klar, kan vi äta nu då?
 
 
 
Hon är för go, min ögonsten.
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 
 
 

Blanda och ge

Körde så till kusten på onsdag efter jobbet, tog med mig sambons GPS (vi är inte kompatibla jag å den där tingesten) Men, nu skulle jag ju till olika adresser så jag tog den med i bilen.
 
Jag körde mot Boden där jag så skulle inhandla en st spjälsäng och på ett annat ställe en st skötbord och säng + skötbord passade bra ihop.
Tyvärr var varken säng eller skötbord jättefina =( utan med skavanker. Sängen var lite lappad och lagad men där fick jag med en barnstol för köket (matstol) det var bra, och uppvägde väl sängens skavanker.
 
Skötbordet/byrån ramlade mer eller mindre isär, men det skulle nog gå att fixa sa sonen. Tror iaf att de blev ganska nöjda, nu kan de både sköta om och byta och baby har sovplats =)
 
Var inte framme förrän 18.00 och då vrålhungrig, åt dåligt på jobbet och hade inget med att äta på vägen. Iaf hade Mor gjort en ny fiskgratäng med muskot i, tyvärr gillar jag inte muskot så jag tyckte nog den förstörde hela rätten.
Mor vill ju så gärna laga ngt gott å ngt nytt då jag kommer, så tanken var god =)
 
Jag får erkänna att jag är inte så duktig på att prova på nya smaker, jag vill gärna ha det på mitt sätt och mina "vanliga" smaker. vet...är en tråkmåns.
 
Blev en yatzy och sen lite prat innan son och sonhustru återvände till sitt. Torsdag hade vi så möte, men vi gjorde lite ärenden först. på mötet fick jag så veta att nuförtiden finns det två instanser med likadana namn, den ena hör till kommun å den andra till landsting... hur ska man så veta vart man ska söka hjälp, då man behöver? Men mötet var bra och han vi mötte mkt trevlig.
 
Men det är bara att inse, som förälder ska man inte hjälpa sina vuxna barn, man ska låta samhället lösa detta TROTS att de inte gör så?? Men föräldrar ska inte lägga sig i. Helst!
 
Sen skjutsade jag hem sonen och jag med Mor for och hälsade på syster, kolla in nya lägenheten =) men hon har inte hunnit så mkt ännu, bara bott där en å en halv månad så det finns ju tid att fixa.
 
Middag blev korv (kyckling) i ugn med kokt mandelpotatis, gott. därefter en yatzy även denna kväll, idag vann jag så lite mer tur än igår då jag förlorade.
Sen umgicks vi lite och son och sonhustru gick hem. Tittade senare upp till dem och kollade så sonhustru lyckats få ihop spjälsängen, det var fint.
 
Jag å Mor la oss ändå ganska tidigt och jag hade fruktansvärd halsbränna med uppstötningar fram till 00.30 innan jag kunde somna.
Fredag morgon packade jag ihop. sonen kom å vi skulle iväg å tanka bensindunken för han skulle ta fram moppen å köra på rollspel senare på kvällen.
Vi åkte vid 09.30 och for först på Willys å handla, där fick jag magras (inte kul) men vi handlade och mötte där både Johnny med Tilda och Mors mans dotter Carina med sin man. så det blev en del surr, trots magbesvär.
 
Tittade in på röda korset med en påse och hittade en ganska söt kofta till Mor som hon fick.
 
Körde så mot Mor och vi surrade så jag helt glömde att vi skulle tanka, så nästan framme kom jag så på det. Vände bilen, tankade å sen tillbaka.
Kramades å sa hej då, å körde till Sunderbyn för att surra med systerdotter som nu återvänt från Umeå.
 
Solförmörkelsen pågick för fullt utanför sjukhuset stod folk med olika grejjer men jag fattade ingenting. missade helt detta fenomen?? Hade inte ens hört att det skulle ske. typiskt mig!
 
Jag satt med Linda på kaféet å vi märkte då inget. Vi surrade ca 1,5 timme som rusade iväg. Tyckte ändå att hon såg aningen bättre ut, inte så elakt illröd i huden, men fortfarande röd och svullen =(
Men ändå ngt piggare än sist vi sågs. Det var gött att se, bara det lilla.
 
Körde så hemåt.
 
Lördag ute med skotern i fina vädret, körde till stugan och mös. Vi kom hem efter 16.00 Å efter en stund fick jag fruktansvärt ont i magen =( slutade med att jag var tvungen att ringa 1177 för att höra med dem. åk in sa hon, och vi for till VC akut. (Arjeplog)
De tog flera prover men det visade inget, men då hon (läkaren) klämde på magen gjorde detta fruktansvärt ont på några ställen. Hon tyckte jag skulle åka till Arvidsjaur då hon slutade sitt pass. Men nä, ge mig ngt så åker jag hem å sover tyckte jag. Fick en Voltaren spruta och den hjälpte lite grann, for hem och la mig efter att vi sett en film. Fick ta en till Voltaren men sov hela natten, skönt.
 
Filmen; Dragon heart 3,The Sorcerer’s Curse. Jag tyckte den var bra. jag gillar ju fantasy filmer =)
Gareth ser och sen hittar en komet som fallit från himlen, men kometen visar sig var en eldsprutande drake vid namn Drago. En ond trollkarl är ute efter Drago och hans hjärta och Gareth ingår en pakt med draken för att slå tillbaka mot ondskan och få ett slut på förtrycket och lidandet i landet.
 
 
 
Söndag har varit en ta igen oss dag. vi har inte varit ut alls, men det var snö och blåst f.m och e.m blåste det men solen visade sig. Vi tog det lugnt iaf.
 
Nu lite Tv och krypa upp i soffan =) med en kopp te.
Ringa VC imorgon, besök hos sjukgymnast och ev. läkaren? jobba mina 4 tim.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Attrahera essensen av vadhelst som gagnar mig

Idag har jag så jobbat ½ tid, är fortfarande ½ tids sjukskriven. Måste nog erkänna att det är skönt att jobba så lite, man orkar så mkt mer än då man jobbar heltid, sena kvällar och trötta barn.
 
Så gött att promenera i solen både till och från jobbet. Skönt.
 
Ska på möte med sonen på torsdag, så jag åker ner till kusten på onsdag å ska då förbi Boden å köpa en spjälsäng åt barnbarnet =)
 
Drog tre änglakort idag då jag kommit hem. Min fråga var om det kommer att gå bra med det vi söker för nu, för att det ska fungera i framtiden med det lilla barnbarnet å föräldraskap.
 
 

1)    Som jag använder min strategi lockar jag till mig det jag önskar!

På det sätt som jag känner riktar jag mitt focus till att attrahera. Värdet av min stategi gör att jag stannar upp många gånger under dagen för att befästa; Det är det här jag vill och önskar utifrån min livs erfarenhet. När jag tänker dessa kraftfulla tankar, kommer det att locka till sig det jag vill.

 

 

2)    Jag kan focusera specifikt på det jag vill.

Jag bombarderas av stimulerande tankar. Och så, om jag inte ser upp med vad jag specifikt önskar kan jag bli påverkad av impulser runt ikring mig. Om inte, jag är fokuserad på just vad som är viktigt för mig, då kan jag bli stimulerad av andras tankar som kan eller kan inte vara viktiga för mig.

 

 

3)    Jag attraherar essensen av vadhelst som gagnar mig.

När jag går in i min kreativa Worshop, kommer jag att uppta den data som representerar min referens; och när jag upptar datan, vill jag förbereda en bild av mitt egna jag för att attrahera mina nya erfarenheter i essensen av allt som tilltalar mig.

 

 

Känns ju lovande. Bara tänka positiva tankar för att detta ska bli verklighet. Hoppas, hoppas.

Nu på ICA å hämta ett paket å handla lite. Var tvungen å hoppa i duschen då jag kom hem, för håret var smutsigt å dags att tvätta. tvättar jag mitt hår som är så långt just nu på kvällen, tar det sån tid att torka. suck =)

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Sol, vind, vår

Ja, idag blev en repris av gårdagen. Upp 05.30 mata kissarna, tillbaka i säng men upp igen 07.25 då chanti tyckte det var trist att vara vaken ensam, så hon jamade tills jag steg upp omgång 2 =)
 
Vi gjorde oss iordning runt 09.00 och 10.00 var vi på väg. Ut med skotern och vidare till stugan med korvgrillning, slöa i solen och mådde gott.
På hemväg frågade min sambo mig helt plötsligt, -vill du köra?
Så det blev första gången på 6 år som han lät mig köra skotern =) hihi, kändes jättebra. Tusen tack för det.
 
Skulle jag vilja byta ut våren här i Arjeplog mot södra Sverige som nu börjar få gräsmattor å blommor? Näää, det skulle jag inte. Men det finns väl anledning till att vi alla är olika =) Annars skulle ju alla vilja bo här.
 
 
Ikväll kanske vi ska se filmen:
Exodus: Gods and Kings är en amerikansk mastodontfilm om profeten Mose och händelsen uttåget ur Egypten som berättas i den Andra Moseboken. Regisserad av Ridley Scott efter ett manus av Bill Collage, Adam Cooper och Steven Zaillian.
 
 
Men det är även Hockey, så vi får kanske ta den en vardagskväll =)
 
Jag återkommer om vad jag tycker om filmen, efter att ha sett den. Jag är ju lite barnsligt förtjust i just såna här filmer.
 
Uppdatering; Vi såg den, sambon skippade hockey. Filmen var riktigt bra, men slutet ngt underligt. Förstod det inte riktigt...
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Rätt låt kom 2;a

Ok, Måns var mitt andra val, men jag ville och röstade på Jon Henrik. Tycker vi behöver något djupare än dessa schlager refränger som upprepas under ca 3 minuter.
 
 
Jag tror faktiskt att Jon H hade gått längre än Måns, (tror inte Måns vinner iaf) men vi var väl inte redo för ngt nytt i år heller. Hans jojk och röst berör på djupet och oavsett vilket språk man talar så når känslan av Jon Henriks röst och jojk våra hjärtan. Han är så otroligt djup då han förmedlar sin jojk, vilket en vanlig låt sällan gör.
SYND.
 
 
Jon Henrik Fjällgren.
 
Jon Henrik skulle vunnit, men... vi kanske inte har råd att hålla en schlager festival, så då vann ju rätt låt.
Han satte mamma på att sy i hop denna midnattsblå rock till finalen, som ska symbolisera norrsken. Lika vackert som poesi. 
 
 
 
 
Men missförstå mig rätt. Jag hade Måns som andra val, så ordningen blev ju bara lite fel =)
Det är ju alltid en risk då man ska ha tekniken till sin hjälp i numret.

Måns Zelmerlöws tekniskt avancerade nummer har inneburit en hel del utmaningar under repetitionerna.

Det finns ett moment som vore en mardröm för artisten.

– Projektorn får inte dö. Det vore väldigt tråkigt. På repen har det hänt att datorerna har dött någon gång, men det ska vara säkrat, säger Måns Zelmerlöw.

Tekniken som Måns använder sig av heter ”projection mapping”, och är en sorts 3D-projektion som gör att det ser ut som artisten befinner sig i en animerad musikvideo

 

 
Jag förstår att numret ska stå i centrum här, men jag tycker att Måns klädval är extremt trist. Ett plus går till att tröjan framhäver hans vältränade överkropp =) Men lite stil hade ju varit trevligt? eller...
 
 
Nu dags att krypa ner under täcket, det känns att vi varit ute idag på skoter.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

Injicera lite Sol

Idag vaknade jag 05.30 då ville Chanti äta, suck. =) Men vad gör man inte för sin älskade lilla hårboll. Så benen svängdes över sängkanten och traskade in i köket. Gav kissarna mat och traskade tillbaka likt en sengångare till sängen, la mig å somnade om bums. =)
 
Däremot vaknade jag 07.25 igen och då ej av kissarna. Sovit klart helt enkelt. Så igen steg jag så upp och påbörjade dagen.
 
Runt 08.30 vaknade så sambon och till min glädje fick jag en glad överraskning. Sambon föreslog skotertur. wow. Det är då två år sen vi var ut på skotertur. så jag blev strålande glad. vi packade ner korv (+ vegokorv) bröd, gjorde te och tog med en festis. sen klädde vi oss och susade iväg.
Fantastiskt skoterväder och före idag. +3 och strålande soooool.
 
Lite bilder från stugan, svårt att ta bilder då man åker skoter =)
 
 
 
Svärfar och hunden Sally kom lagom till glöden och korvgrillningen
 
 
Imorgon kanske det blir lika fint, så jag håller väl tummarna på en ny tur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Pälsfarmares ondska

En minut såg jag, en minut gjorde mig rasande, förtvivlad, ledsen och det kändes som ett hugg i magen/hjärtat och denna minut fick mig så i obalans att jag inte kunde sova.
Jag låg i min säng i går kväll, skulle se lite Tv. Slog kanalväljaren på kanal 1, Svt 1 dokumentär visades.
 

De sade att problemen på pälsfarmarna var lösta. Men när djurrättsaktivisten Frank får praktik hos Norges bästa uppfödare kan han med dold kamera dokumentera fruktansvärda scener bland minkar och rävar och en hänsynslös kultur. Filmen väckte våldsam debatt när den nyligen visades i Norge.

Kan ses till sön 7 jun (89 dagar kvar)

 

Det lilla jag hann se av detta fruktansvärda sätt att hantera levande varelser gjorde mig så våldsamt upprörd att tårarna började trilla på min kind där på kudden, för detta hänsynslösa lidande av djuren, som måste plågas så av dessa fruktansvärda, kyliga, känslolösa monster som kallas för människor och män.

 

Hur är denna ondska funtad? Jag kan inte fatta hur i hela min värld att man kan göra så här mot stackars djur. Inte mot ngt levande överhuvudtaget.

HUR ska vi få slut på detta? Hur gör man?

 

Dom skickar skinnen till KINA, både Norge och Finland håller på med detta, flå levande varelser för deras skinn, sådan fruktansvärd tortyr. Och självklart att det är KINA som köper skinnen, som själva flår angorakaninerna levande så de skriker av våldsamma smärtor. De människor som gör såna fruktansvärda saker borde enl karma få tillbaka det de utför. J..a monster!

 

I Sverige då?

Vi lever i ett land där det är tillåtet att föda upp och döda djur för deras pälsars skull. Lagen säger också att vissa djur kan kastreras helt utan bedövning, och att de flesta djur får visas upp på cirkus.


??? och

”Likväl är det en utbredd uppfattning att den norska lagen är bland de bästa – eller kanske den bästa – i världen! De norska myndigheterna försöker i alla fall att övertyga folk om det.” Ingvill Riise, Nettverk for dyrs frihet

 

I Sverige har det länge funnits allvarliga brister i både kontroll och efterlevnad av djurskyddslagstiftningen. År 2008 rapporterade exempelvis mer än 90 procent av kommunerna att de inte följt de rekommenderade kontrollintervallen. Ansvaret för djurskyddskontrollen flyttades 2009 från kommunerna till länsstyrelsen. Precis som Djurens Rättbefarade har denna centralisering inneburit sämre möjligheter för tjänstemännen att sköta inspektionsarbetet. Färre inspektörer hinner inte utföra samma arbete, och detta har orsakat försämringen.

 

Situationen med bristande kontroll och efterlevnad återfinns i många andra länder, vilket framgår i fvo:s rapporter. Och det gäller även de länder som har en relativt stark djurskyddslagstiftning. Norge,Österrike, Nederländerna och Storbritannien-Nordirland. Men kan även bero på bristande kompetens hos ansvarig myndighet (Norge) eller att lagen är svår att tillämpa (Storbritannien-Nordirland). källa: http://ec.europa.eu/food/fvo.

 

De delar av lagstiftningen som regeringen har lyft som problemområden är i stor utsträckning hör uppfödning av djur för päls, kastrering av grisar utan bedövning, och förevisning av djur på cirkus.

 

I ett flertal länder har olika typer av förbud mot pälsfarmning kommit till under de senaste åren. Det är också ett område som väcker starka känslor hos många människor, som inte ser det som etiskt försvarbart att föda upp djur för pälsens skull. Men med förvåning och besvikelse över de problemområden, som är så stora som dessa kommer pälsfarmning inte är med i utredningsdirektivet inför översynen av djurskyddslagstiftningen 2009. ?????????? Vet människor detta?

 

ORAVAIS, ÖSTERBOTTEN, FINLAND. Valparna lever bara för en sak – att dö.

Och bli pälsdetaljer på våra kläder.

En sommar och en höst får de leva, instängda i en gallerbur, innan de avlivas med en elstav på nosen och en i rumpan.

– Döden väcker alltid känslor, men man måste tycka om djur (?????) för att hålla på med det här, säger pälsfarmaren Tobias Andersson, 31. Från aftonbladet 2011-02-28

 

Ja, vad kan man säga och tänka om detta? Hur i hela friden kan man stå och påstå att man tycker om djur och behandlar dem på detta vis??? 

 

Kan vi slå oss för bröstet och säga att vi i Sverige är bättre?

I Sverige är det idag tillåtet att föda upp djur för deras pälsars skull. De djurslag som föds upp enbart för pälsens skull är minkar och chinchillor. Uppfödningen av djuren har upprepade gånger konstaterats strida mot nationella och internationella regler.

 

Den svenska grundlagen innehåller ingenting om djurs rättigheter.

 


På Arjeplogs marknad såg jag med fasa en man som stod och sålde rävskinnsmössor, med hela rävens ansikte på framsidan av den rävhatt han hade på sitt huvud, vulgärt och hemskt.

 

 

Tidigare fanns även rävfarmer i Sverige. I början av 90-talet fick rävfarmningen kritik för att djuren inte hade möjlighet att bete sig naturligt. Detta ledde till att nya regler infördes i djurskyddsförordningen.

De nya bestämmelserna gjorde att uppfödningen av räv slutade vara ekonomiskt lönsam, och idag finns det inte längre några rävfarmer i Sverige.

 

Jag håller med Djurens rätt;  

Djurens Rätt anser att all uppfödning av djur för deras pälsars skull ska vara förbjuden.

 

Det tycks som om man i flera länder, i betydligt högre grad än i Sverige, faktiskt låter relevanta fakta om djurs behov vara det som styr lagstiftning, istället för ekonomiska intressen för enskilda företag.

Strikta regler som hindrar pälsuppfödning I vissa länder är reglerna för pälsuppfödning så strikta att verksamheten inte blir ekonomiskt lönsam – så som det förhåller sig med rävfarmning i Sverige. Borde inte ALLA djur ha denna rätt, i ALLA länder??

 Image result for djurplågeri av räv

Det finns så mkt elände, grisarna som kastreras utan bedövning- vilket är fruktansvärt. Eller djur som faktiskt blir sexuellt utnyttjade av människor, slagna, misshandlade, torterade på olika sätt, skjutna mm alltså hur jävla fuckt up är det?

 

Vad är vi för sorts art vi människor som kan behandla andra, djur, svaga eller dyl på sådana sätt att jag får mardrömmar. Vad lever vi i för värld? Det kanske är bättre att jorden förintar oss människor, så djuren får ta över. Vi verkar ju inte riktigt kloka. Och HUR kan Sverige slå sig för bröstet då vi har så svaga lagar att man även där först ser till ekonomin och tittar bort för lidande.

 

Enligt en opinionsundersökning från i mars 2014 vill 8 av 10 svenskar förbjuda minkfarmningen, motståndet har ökat med 9 procentenheter sedan 2013. Det finns inget folkligt stöd för Sveriges minkfarmning, det är dags för politikerna att agera. Trenden i Europa är att allt fler länder förbjuder pälsdjursfarmning. Nederländerna, Storbritannien, Bosnien- Hercegovina, Kroatien, Slovenien och Österrike har redan gjort det. Det är dags för Sverige att visa att vi är ett föregångsland gällande djurskyddsfrågor

 

Du kan om du orkar psykiskt se filmen jag såg EN minut av eller bli medlem på djurens rätt för att hjälpa.

http://www.djurensratt.se/

 

På marknaden sålde de även sälskinnskläder!!

Den norska djurrättsorganisationen Noah anser att det är en myt att antalet sälar måste begränsas för att bevara fiskbeståndet.

- Det finns ingen direkt koppling. Havets ekosystem är så komplicerat att vi inte kan säga att två minus ett är ett, säger Siri Martinsen, ordförande i Noah, till AFP.

Norge dödar omkring 12 000 sälar varje år. I Sverige får i år 400 sälar, 110 knubbsälar och 290 gråsälar, dödas vid skyddsjakt. Jakten motiveras med att sälarna orsakar ekonomiska skador för yrkesfisket.

 

Men omvärlden har varit kritisk till jakten. Kung Carl Gustafs kritik mot den norska säljakten 1989 skapade stora rubriker, både här i Sverige och i Norge. EU införde för fyra år sedan ett förbud mot handel med produkter som kommer från den kommersiella säljakten.

 

Köp inte sälskinn! Eller skinn som ni vet att djuren är uppfödda för just marknaden.

Visst, jag har renskinn, men vet också att allt är tillvarataget och dom lever ett ganska fritt liv. Jag köper även ullprodukter, men det är bra att veta vart ifrån det kommer, så inte fåren fått lida.


Var ödmjuk mot livet och våra djur.

 

Idag har jag gått med som medlem i Djurens rätt, vad tänker du göra?

http://www.djurensratt.se/

 

 

 

 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

 


marknad med magras

Känns som jättelänge sedan jag skrev. Sonen med sonhustru kom ju på besök torsdagkväll, underbart förutom min ihållande huvudvärk som tar all min energi. Att vakna varenda natt/tidig morgon med migrän och ta migräntabletter för att alls orka stiga upp är ingen hit.
 
 
Iaf hade jag gjort paj till torsdagsmiddag, en kycklingpaj med grönsaker och crème frech täcke. sen lite soffhäng. Fredag var det så marknad här i Arjeplog. Jag jobbade 9-12 och åkte så hem.
Vi hade möte med en ... handläggare och hon var helt ok, däremot de två som också deltog var väl inte så öppna för de förslag vi lade fram.
 
 
Därefter med mitt huvud under armen gick vi på marknad. det blev korvinköp, älg/ren/vitlökskorv, mjukt tunnbröd, det blev munkar och så chokladbollar (vilket vi ångrade, för oj så äckligt sött)
Åkte hem och så blev det pizza till middag då jag inte orkade laga ngn mat.
somnade en stund i soffan efter maten, men senare spelade vi lite yatzy och sen såg vi film. Men la mig igen runt 22.00 då inte huvudet ville ge med sig.
 
 
Vaknade även lördag med huvudvärk, kollade mitt blodtryck. Det är återigen för högt =( kan vara därför jag dras med huvudvärken?
Lördag åkte vi ändå på marknaden igen. Jag köpte en fårullsväst, tänkte det blir bra när man är ute i kylan om dagarna. Nu till våren kanske lite för varm, men det kommer fler kalla dagar.
Köpte mig även ett par fårullstofflor. Åt sonen köpte jag en mössa för 390 kr och dom köpte kaffeost åt mormor =) mer korv och sen åkte vi hem efter att ha handlat på ICA med kö ända förbi chipsen, då ena kassans kortautomat gått sönder. suck.
 
 
Vi kom hem och svärfar tittade förbi. Jag beställde fika =) så sonen å Malin kunde få se hans lägenhet. Sambon muttrade då han inte tyckte mina planer samsades med hans (som vanligt)
Men efter att jag lagat fläskfilé, sås, minirösti och lite sallad så gick vi till svärfar allihopa, stannade en kort stund och han bjöd oss på munkar. puh sa min mage.
 
 
Lördags kvällen blev även den lugn, även idag fick jag vila (ca 1,5 tim) på soffan då vi kom hem igen, sen såg vi en film tillsammans. efter den la vi oss. Jag hade svårt att somna, så jag såg Tv i sovrummet då jag inte mådde ngt vidare. Somnade efter 02.00
varning för känsliga läsare ca 05.00 vaknade jag av att magen vred om, upp på toa...sen var magsjukan ett faktum. Herregud vad mkt det ryms i magsäck och tarm, för naturligtvis kom det från båda håll, urk.
Jag fick inte behålla ngt, så fort jag smuttade på blåbärsdrycken kom den upp, eller teet. Jag var som en urvriden trasa. kallsvettig, dunkande huvud, så himla ont i magen så jag låg i fosterställning, men inget hjälpte.
runt 20.00 fick jag i mig lite blåbärsdryck och en bit banan. Somnade sen för natten, puh, vilken pärs.
 
Mina stackars barn (son och sonhustru) fick höra mig hela dagen springa upp å ner. De fick laga sin frukost och middag själva och sen gick de till bussen, =(
sambon tycktes sig ha magras även han, så han vågade inte köra dom. Som tur är, så är det inte jättelångt till bussen, men jag kunde ju inte ens kramas å säga hej då. =(( Jag hoppas ju att dom slipper min magsjuka, Malin är ju i 6:e månaden och få magsjuka då är inte kul alls, om det någonsin är det... men nä, det är det väl inte.
 
 
Hörde att även sjukhuset i Umeå hade magsjuka, uch. Sjukhus där ligger man inte för skoj skull å få magsjuka där måste vara ett H-vete =/
 
 
Måste vara hemma imorgon tisdag också, för smittorisken. Jag mår ändå inget vidare, har legat i soffan största delen av dagen och bara försökt få tillbaka matlust och ngn form av energi.
 
 
 
NU är jag läss på sjukdomarna... vill bli pigg igen.
 
 
 
 
 
  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

Vardagsmörker

Jahapp, en ny dag till ända. Jag tror det är ngt alvarligt fel på mig! Jo, jag tror faktiskt det, eller nä, jag är egentligen vardagsLÄSSpåLivet just nu.
 
Jag skulle faktiskt önska att jag fick renovera någonstans, ja, vartsomhelst faktiskt. Tänk att få bygga upp, bygga om och fixa och trixa tills det blir ett nytt frächt någonting som kan fylla min inre tomhet med färger, former och lyx.
 
Ja, man skulle ju kunna möblera om...men Nä, det går inte i mitt hus. På det sättet är detta huset enormt trist. Avlångt vardagsrum, svårt att ha möbler på ngt annat sätt eller så har min hjärna gett upp om rolig design i detta rum. Jag skulle behöva massa pengar och nya glasögon för att hitta på ngt nytt för att stimulera min inre rastlöshet.
 
Ja, inte för inte är jag tvilling. Ja, suckar kanske du som läser. Tvilling, horoskop och sånt där dravel. Men oavsett vilket stjärntecken jag just nu befinner mig i eller ur så är jag en person som älskar att förändra, förnya och tänka nytt och spännande för att kittla mina sinnen.
 
Så just nu är jag i TORKA av en stor svart TOM tunnel med vardagstristessen mitt i knäet och jag är skitsur och läss på vardagen. hjälp.
 
Jag behöver ljuset av hjärnorna Thomas & Simon eller bygglovs duktiga tjejjer Mija eller Madeline eller någon annan duktig designer som kan ge mig en kick, vet du någon?
 
Jag har Vardagsrummet som är avlångt, en gång i tiden var det ett mindre rum och vardagsrum, men man slog ut väggen, så det lilla rummet blev ett med vardagsrummet. Det är bra med ett stort härligt vardagsrum, men ena kortsidan tas upp av en hel öppen spis som inte används. Kan man ta bort den den? Jo, egentligen hade det varit mkt mysigare utan och att man satt dit en snygg, smart fräch mindre kamin...om man vill ha någon?
 
Sen är det fönster längst ena långväggen ut mot trädgården. Egentligen hade det varit jättemysigt om vi gjort ett uterum utanför, där vi har altanen och haft ett stort mysigt uterum att vara i. Men sambon är inte så intresserad av förändringar och nyheter. Visst, då allt hade varit klart hade han nog tyckt om det. Men visst, det kostar och det skulle ju bli dyrt att göra en så stor förändring. Men oj så fint det kunde blitt. Nu är det ju kvar i den gamla lite trista stilen som huset haft sen det byggdes.
Tv;n är det centrala i rummet förutom öppna spisen, men inte ens den får jag flytta. Varför är då Tv:n det centrala egentligen, jo...har man inget liv, så har man sitt liv igenom Tv rutans alla roliga program, så slipper vi stiga upp från soffan. Livet är underbart.
 
Har du ideér att ge, så skriv gärna =) alla förslag är välkomna!
 
vill ha nya ideér, nya saker och ngt som fyller mitt tomrum i själen...det är kanske inte saker jag vill? =) hm...
 
 
Nu natti natti, jobb imorgon.
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 
 
 
 

Goblet

Jahapp då var det så dags att återgå till näringen och börja jobba igen. Det kändes helt ok att åka på jobbet idag. Det är ju ganska trist att gå hemma i längden, så är det ju bara.
 
Jag mjukstartar visserligen, med 2 tim/dag under första delen av veckan, ökar succesivt för att sen se hur det känns i min axel. Jag gick hem från jobbet, vilket kändes riktigt skönt. sambon skjutsade dit mig.
 
Jag är äntligen frisk från influensan, men visst är det en viss trötthet i kroppen. Igår låg jag med huvudvärk hela dagen -trist. Lördag vågade jag ju mig på en sväng på konsum å handlade, men det tog så på krafterna att jag la mig att vila efteråt =) Pigg som en trött 90 åring.
 
Idag efter jobbet har jag försökt mig på lite samtal inför sonens (med familj) flytt, och att få tag i någon är inte helt lätt. Nejdå, vi har telefontider och du får återkomma imorgon. Jahapp, då gör jag väl så då. Naturligtvis så är det telefontid 10-11 =) precis då jag är på jobbet. Får väl börja en 15 min innan då, så jag kan gå ifrån och ringa.
 
Det snöar utanför fönstret, suck. Vi har lixom nog och längtar efter våren och solstrålar mot blek kind =)
 
Jag har iaf funnit ut att jag är en bägare i kroppsform. =) hehe. Och en kändis som tydligen också är en bägare är Chatarina zeta jones
 
 
På bilden ovan är jag då inte ens med =(
 
 
Bägarens silhuett påminner om just en klassisk kristallbägare, tung och fyrkantig upptill ovan en balanserat elegant fot. Problemet för dig är toppen. Ja du har en stor byst, en generös mage och en vid rygg som stödjer din fylliga framsida. Men kolla in benen! Det är dem vi behöver framhäva eftersom de är som födda för att visas upp i nätstrumpor och sexigt höga klackar. Att känna sig sagolik handlar om att få de där spirorna att verka ännu längre än de redan är.
 
 
Du kan glida runt i nästan vilka byxor som helst och kommer att kunna visa upp din kropp långt upp i åldern. Benen fortsätter ju vara fantastiska också hos äldre; en välformad vrist håller nästan lika länge som arvsdiamanter och vi skulle vilja påstå att den nästan är värdefullare.
Hörnstenarna i Bägarens garderob är att djupa V-ringningar halverar bröstet, medan en kjol som smiter åt överst smeker de slanka benen, medan en fladdrande kjol-fåll balanserar överkroppen.
 
 
Ditt mål: Att skapa balans mellan över och underkropp.

Satsa på:
- En riktigt bra behå. Om du har en fyllig byst kan en bra behå vara precis det du behöver.
- Dräkter och kostymer.
- Smala eller insydda kavajer.
- Mörka överdelar och ljusa underdelar.
- Enkla överdelar utan detaljer.

Undvik:
- Axelvaddar och detaljer på kavajer.
- Vida långbyxor.
- Mönstrade överdelar.
 
 
 
Goblet eller bägare - Breda axlar och en odefinierbar midja är det som kännetecknar en bägare. Man skulle kunna säga att det är den vanliga pojkflickig formen, men med kläder som smiter åt på rätt ställen så kan man skapa en figur, dessutom har bägare långa snygga ben, vilket gör många andra kroppsformer avundsjuka. 
 
Någon midja har jag nog aldrig haft, men vem behöver det då man har snygga ben =)
 
 
Två filmstjärnor som har "min" kroppsform är Renée Kathleen Zellweger och Catherine Zeta Jones
 
 
 
Picture
 
Ja, då gäller det ju bara att klä sig efter sin figur, fast inte ser den ju riktigt ut på detta sätt, som dessa vackra kvinnor =)
 
Ut på shoppingtur då...eller rota igenom garderoben.
 
St. John Collection Women's Tweed Tuxedo Jacket
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

RSS 2.0