Livets resa

Kom hem från kusten igår, lämnade en Mor som var allt annat än frisk. Känns jobbigt idag då hon var tvungen att åka till VC och kanske på akuten. Troligen har hon åkt på lunginflammation. Tung i andning, feber och hosta. Hon är inte pigg!
Fick hjälpa Robert och det var riktigt bra. Fick gjort en hel del, fredag och lördag. Han skulle bjuda hem kompisar till Nyårsfest.
Vaknade dock med sprängande huvudvärk igår morse (söndag), som tur var hjälpte det att proppa i sig 2 panodil och 2 panodilzapp. körde hem och det var tur jag åkte då det var ljust. snöade och regnade hela vägen. mötte dock bara en ren på vägen. kom hem helskinnad och gjorde veg. tacos till middag. gott.
 
 
Snart dags att byta år igen... 2013 here we come
Livet vi lever är en livslång resa, vi färdas härifrån till dit och vi kan lika gärna färdas med glädje.
 
Jag lever mitt i livet med ena handen i gyan mudra och den andra i livet... fötterna vandrar på jorden , men huvudet befinner sig i universum. Meningen med meditationer är inte att meditera för sin egen skulle ej heller för att fly verkligheten.
meningen med meditation är att ta med sig den ut i vardagen att möta livet lite mer medvetet varje dag.
 
Egentligen ogillar jag nyårslöften. För om sanningen ska sägas så lyckas jag sällan hålla dom.
Varför ska man alltid vara tvungen att "sluta" med allt, sluta röka, sluta "äta" sluta, sluta och sluta... varför inte byta ut sluta. Är det inte bättre att börja med något?  Tex. Börja yoga, börja leva, börja nu...
 
Nytt år och ny start. Livet ger oss alltid nya chanser, på vägen väntar världen för oss att upptäcka. Resan inuti oss själva är ju den mest intressanta. Se in i dig själv - alla svar finns där.
 
Januari, låt den fyllas med glädje.
 
Gör ett yogapass som är bra för midjan och matsmälningen och som mjukar upp rygg och bröst.
 
Tona in med tre Ong Na Mo Guru Dev na mo
 
Värm upp med sufiscirklar 1X1 min åt vardera håll
Ett stående pass.
 
1) Gör pendeln; Sträck ut armarna. pendla mot vänster - andas in. pendla mot höger - andas ut 1 min
2) Handen på bröstet: Svinga ut vänster arm- andas in. svinga ut höger arm - andas ut. 1 min
3) Mirakelböjen; Kroka i tummarna. sträck upp och bakåt över huvudet- andas in och håll rotlås. böj framåt, neråt med händerna på marken - andas ut. 1 min
4) Väderkvarnen; a) sträck ut armarna, sätt handen på motsatt fot - sträck upp och böj ner mot vänster fot. 1 min pendla. b) växla sida varje gång, pausa nere med handen på foten 5 sek, gör 2 min c) Växla sida varje gång, pausa nere med handen på foten 25 sek, 2 min d) stanna nere med handen mot foten 2 min per sida.
5) Sidoböj; Sträck ut armarna. böj från sida till sida och för armen som en båge över huvudet. kom upp rakt - andas in, böj i sida,- andas ut. 1 min
6) Ryggvridning: Sträck ut armarna. vrid överkroppen mot ena hållet och mot andra hållet. andas in i mitten - andas ut till sidan. 1 min
 
Avsluta med en vila på 10-15 min, där kroppen får slappna av.
 
Meditera: Klart sinne. stanna upp, meditera, reflektera.
Tryck höger tumme mot höger näsborre, andas in i vänster näsborre, håll andans så länge du kan, andas ut i vänster näsborre håll andan ute så länge du kan, fortsätt i 11 min.
 
Meditation får oss att reflektera och bryta ev negativa mönster som sockerbegär, alkohol, kaffe. rekommenderas att göra under 90 dagar, varje dag.
 
 
Har du frågor eller vill ha bilder till passet är det bara att höra av sig. Passet ska jag köra på yoga klassen under jan månad.
 
Ett vintertips som jag vill dela med mig av;
 
Massera in din kropp med mandelolja, olivolja eller ngn annan olja ( finns massor av bra oljor, själv oljar jag in mig med pitta-balans olja) Massera hela din kropp, glöm inte fötter, bröst, armhålor och ljumskar. kyl sen av kroppen med en kall dusch, på sommaren i havet eller bäcken. Låt vattnet möta huden, väck kroppen och pigga upp sinnet. andas lungt och djupt. massera kroppen samtidigt, själv använder jag tunna massage vantar som ökar cirkulationen och kroppen kommer att besegra kylan och bli varm och pigg.
Jag lovar, du håller huden pigg och ung, sinnet på topp och får dig att känna dig vaken mkt bättre än varma duschar.
 
 
Ett gott slut på år 2012 och Ett RIKTIGT GOTT HOPPFYLLT NYTT 2013 önskar jag er alla.
 
 
Styrka!
 
 
Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna
 
att vara stark är inte
att alltid orka
att alltid le
att hoppa högst
eller vilja mest
 
att vara stark är inte
att lyfta mest och tyngst
att alltid vara bäst
eller alltid lyckas
 
Att vara stark är
att se livet som det är
att leva i närvaro
att acceptera dess kraft
och ta del av det
att kunna falla till botten,
slå sig hårt men komma igen
 
att vara stark är
att våga hoppas då det känns hopplöst
då ens tro är som svagast
 
att vara stark är
att våga visa sig svag och ledsen
våga erkänna sig maktlös
att vara stak är att se ljuset
trots mörkret som omsluter en
och alltid kämpa för att nå dit
 
 
Vi drabbas alla på olika sätt av livets strapatser, snåriga väg, våra val och av olyckor vi inte kan rå på.
Vi har varandra och där har vi styrkan att våga visa våra känslor, våga vara svag i de tunga stunderna men ändå finnas där vid varandras sida. Om vi inte vågar vara svaga, hur ska vi då kunna vara starka?
 
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Julen slut... nu kustbesök

Fredag igen. Är ledig dessa två mellandagar å tänkte köra ner till kusten med sonen idag. Sist vi var till kusten blev jag ju så sjuk i magsjuka Blä. Så jag hoppas det ska gå bättre denna helg.
Sonens flickvän är ju hos sin Mor nere i södra Sverige så jag ska passa på att umgås ensam med sonen hemma hos honom. Givetvis umgås med min Mor och hoppas hinna få se systersonens bebis denna gång istället.
 
Igår var sambon sjuk, fick feber och hade halsont, kan bero på nattlig promenad i för lite kläder. Han låg dock hela dagen och åt endast blåbärssoppa, orkade inget annat.
 
Jag gjorde årets sista räkningar och sen var vi (jag, min son, sambos son K) Ut med svärfar och käkade lunch på Pizzeria Verona i Arjeplog. Jag åt en sweetchili kycklingpasta som smakade otroligt gott. Tyvärr lite för stark för magen och så när jag går ut äter jag ju inte laktosfritt (pga dom inte har det) Så magen mådde dåligt hela kvällen... suck. Men jag åt endast halva potionen, så idag mår jag lite bättre.
 
Det är trevligt med besök, men måste nog erkänna att det var skönt att få tillbaka yogarummet då sambons son åkte hem igår e.m. Så imorse kunde jag yoga och meditera igen. Har fått hålla mig till meditationen nu under några dagar. =D Men det har gått bra iaf.
 
Jag å sonen såg Tv igår och bara mös i soffan. Inte så mkt aktivitet. Men han hjälpte mig att hålla min lilla ulltuss (chanti) så jag kunde ta bort en tova hon hade under magen, sambon är så dålig på att hålla henne. Idag ska jag packa ihop lite kläder och vi ska försöka få med oss mitt cd ställ som sonen får låna och så gardinstången jag köpt åt honom. Glömde ju den sist vi var ner.
 
Kanske blir det lite ommöblering hos sonen, få se om vi får till det så dom trivs.
Sonen längtar hem till kissarna sina nu. Hoppas bara att Mor hunnit sköta om dom då han varit borta.
 
 
Chanti i julskruden.
 
 
Även Mango var julfin, här slappar han i katträdet å har det mys.
 
Hela julen har varit ganska kall. Vi har haft runt -26-32 under hela tiden. Inget skoteråk i år. Vi har ju däremot spelat en hel del Xbox-Kinect
 
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram
 
 
 
 

Att skriva ordmirakel?

Många gånger är ju detta att skriva "av" sig ett av de få nöjen jag brukar unna mig åt. Att skriva är ibland både frustrerande och en utmaning.
Hur skriver jag för att jag ska känna mig nöjd? Oftast skriver jag utifrån mitt eget jag, dvs vad som sker just nu, vilka tankar som åker runt under kalufsen, mina känslor, helt enkelt om mig, mitt och vad jag pysslar med.
 
Är ingen betalande bloggerska, som vill synas och granskas av allt för många, det skulle bara göra mig nervös. Utan stilla och lite mest för mig själv plitar jag ner lite ord. Ibland dock kan jag tycka att jag skulle vilja ha ut något budskap som jag är nöjd över. Men för det mesta är jag nöjd med mina få besökare.
 
Det finns dock alltid utrymme att få feedback, det ger mig en bekräftelse att någon iaf där ute kan känna igen sig eller ha någon typ av åsikt om det jag plitat ner. Vi är ju människor, så vi är ju ständigt på jakt efter någon typ av bekräftelse på att "jag"/vi duger på något sätt.
 
Många som bloggar har ju tema, kläder/outfits, Foto, mat/bak eller träning. Jag önskar att min blogg kunnat spegla min yoga mer än vad den gör. För yogan i mitt liv gör mig till den jag är på många sätt.
Många har ju förutfattade meningar om sådant vi inte riktigt känner till eller prövat på. Och då kan ju mycket okunnighet komma till ytan... -Det där (yoga) är inget för mig, är en kommentar som jag kan höra.
 
Jag vet dock att Yoga,( kanske inte min typ av yoga faller dig på läppen men det finns många yoga variationer)
kan hjälpa till med mkt i ens liv. Du finner en mental balans genom meditationerna och du tränar kroppens alla muskler vid de olika krias som man gör. Bara att andas rätt, kan väcka upp och lossa upp känslolåsningar. Många är rädd för yoga om man har olika krämper, men det är just då yogan kan vara din räddning.
 
Men vi människor har en rädsla som gör att vi finner alla dessa "ursäkter" för att inte yoga. Yogan gör att du lär känna dig själv bättre, vilket kan vara skrämmande, yogan kan väcka upp låsningar i ditt känsloliv som skrämmer, yogan kan ju rent av få alla att må bättre och det kanske man inte alltid vill.
 
Hur menar jag? Ibland kan man identifiera sig med de krämpor man har, att krämporna/sjukdommar blir ens eget jag. Då är det tufft att ifrågasätta sitt eget jag, sin egen identitet genom förändring.
Jag menar inte att istället för läkarvetenskapen ska du byta till yoga, utan mer att med hjälp av din kontakt på sjukhus/Vc ska du utmana dig med att yoga, då kan du förändra mer än att du enbart står och väntar på ett under. Mirakel gör du själv då du utmanar ditt eget psyke och vågar prova tex yoga.
 
Eftersom yogan förändrar ditt sätt att tänka, kan du bli fri från dina negativa tankar. Du kanske inte ens ser dina tankar som negativa, men dom tankar och känslor du är ometveten om kan komma upp till ytan och då har du en möjlighet att förändra och kanske förbättra ditt sätt att se på ditt liv, din kropp som faktiskt är ditt tempel för din själ.
 
Här i Arjeplog finns de en del som förkastar yogan som ngt religöst. Men inget säger att du måste tro på en annan gud för att du ska utföra yoga. Vår kristna tro har speglat oss i många generationer, men den kristna tron är också en tolkning vi gör. Yogan är också en tolkning, vill man bli yoga religös så går säkert det också. Vill man bara yoga för sin egen inre själ, så går det lika bra. Det handlar om att finna meningen med livet för just mig, hitta sin egen väg och känna tillfredställelse i det.
 
För mig har yogan betytt oerhört mkt. Jag insåg att jag inte kan fylla mitt jag med att hitta kärleken till någon annan, jag måste hitta min egen kärlek i mig själv och inte projicera det över på ngn annan som ska bära upp mig. Som jag skrev i mitt förra inlägg. När man hittar sin inre balans känns livet mer meningsfullt, så har det blivit för mig.
 
Att yoga och meditera dagligen ger mig en inre frid trots att mina nära och kära mår dåligt, så kan jag söka frid i mig själv. Jag kan inte påverka det som sker, jag kan bara acceptera och försöka handskas med det faktum som nu händer i deras liv. Visst mår jag dåligt av det, jag blir inte fri från oron och empatin för att jag yogar. Jag kan bara hantera mitt inre på ett bättre sätt. Att inte ta ut sorgen i förtid, utan ta vara på de tillfällen som ges, då jag kan umgås med mina kära. Sorgen får komma när den kommer, dvs då hoppet inte finns mer.
 
Vi är alla kloka individer, en del mer vakna och en del har inte riktigt nått fram till sin fulla potential. Vi är människor vilket borde vara lika= med att vi är både intelligenta, smarta och kloka. Men tyvärr är det ju så, en del kanske aldrig når sin fulla potential att bli upplyft, att hitta sitt ljus i sin själ. Därför tror jag på ett liv efter detta. Har man funnit sin upplysthet, nått upp till en nivå där kärleken existerar, så kanske man gjort sitt på jordelivet. Har man inte nått till insikten, kanske vi traskar på jordelivet ännu en gång. Det tar ju olika lång tid för våra själar att nå en viss medvetenhet.
Våra små barn har en speciell kontakt med universum de tre första levnadsåren. Dom är både kloka och insiktsfulla under den första tiden. Sen växer vi upp och tappar bort en del av den kontakten... och en del letar efter den hela livet utan att hitta igen den.
 
Nu ska jag avsluta mina ord, återgå till vardagens bestyr.
Var glad för det du har, var glad för den du är, för du är en puzzelbit av universums enorma puzzel.
 
Livet är en gåva, hur många ggr vi än tänker att det är det ju inte... då har du bara gått vilse. Livet är din gåva att kunna förändra och förbättra och finna insikten för just dig och din väg genom livet. Prova dig fram och sitt inte med armarna i kors och tro att livet ska ge dig svaren, du måste vara aktiv och söka just dina svar på egen hand.
 
 
 
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram
 
 
<3

En själ förblir alltid EN...

En plus en är ändå bara två

 

"Så, är du ensam eller tvåsam?" Denna ständigt ställda fråga som ger intetsägande information. "Är du också rädd för Ensamheten?" är viktigare. Och svarar du ja på den frågan är vi två om saken. Kan man säga.

 

I den åtråvärda tvåsamheten är man varandras ”lyckosmeder”. Det vardagstrygga med film i myssoffan, gemenskap & gemensam smutstvätt, någon att prata med vid middagsbordet och puss och "sov så gott" om kvällen. Emellanåt är även relationen svår, snårig och sårbar, kan man väl säga.

 

Man brukar också säga att den som är tvåsam åtminstone aldrig är ensam och den som är ensam borde inte känna sig ensam, for tvåsamhet är minsann inte alltid enbart en symbios det heller. En del känner sig mer ensam i en tvåsamhet än vad den ensamma någonsin kommer känna.

 

Tänk att jag skulle komma upp till så pass hög ålder innan jag insåg/inser att mitt ”letande” varit förgäves, å rent av lite patetiskt. Att min romantiska dröm och däremellan ändå ganska nyktra syn på detta att vara två. Jag inbillade mig att jag skulle möta en person som på något sätt skulle vara en sorts ”felande” länk till mitt eget jag? Hur kan man tro detta i nästan ett helt liv?

 

Jag är jag och ingen annan än jag kan fylla ”mitt jag” att bli ngt mer än vad jag är och blir, här och nu. Att lägga en så hög förväntan på någon annan är ju befängt. Tvåsamheten är inget annat än ett sätt för att slippa känna sig så ensam, att ens eget jag är helt enkelt för känsligt för att bara vara med mitt alter ego.

 

I en tvåsamhet hade jag höga och pretentiösa förhoppningar och förväntningar på någon annan. Dvs inte bara på min nuvarande sambo utan i alla relationer jag haft. Att det på något sätt bara skulle falla på plats utifrån mina drömmar, som jag erkänner kanske är ngt färgade av ett helt liv med rosenskimrande sagoidéer om livet.

 

 

För att överleva en rätt tuff uppväxt använde jag mig av min fantasi, som på den tiden var i stort sett gränslös, men alltid funnits med mig. I unga år var den ett rosa skimmer och där alla hjälpte och stöttade varandra. I min unga värd så var allt lite som serien ”lilla huset på prärien” Som tonåring läste jag kärleksromaner, trots att jag visste att dessa knappast kunde vara i verkligheten gav dessa mig ett hopp om att finna den där mannen som skulle förverkliga mina drömmar och mitt liv. Att bli sedd, älskad och upplyft var en angenäm tanke.

 

Jag träffade min sambo, och t.om då hade jag en skriven önskelista på den kommande tvåsamheten. Det har gått fyra somrar sen dess, och jag inser hur mkt jag försökt hålla fast vid den där förhoppningen och listan. Inser dock att jag lurar ju ingen annan än mig själv. Varför i hela friden skulle en annan person, av kött & blod, egen fri vilja och en egen livsväg vilja anpassa sig till just min väg?

 

Ok, visst kan jag trots min höga ålder känna en sorg över att det inte är så, eller blir så som jag önskade. För jag känner mig ju inte tillräcklig, jag har ju alla dessa tillkortakommanden & jag skulle ju behöva det där ni vet. Mannen som på ngt sätt fick mig att känna mig som den enda för honom, att i min relation få vara den som var både "rätt" en vuxen prinsessan/drottningen och vi gemensamt ägde kungariket (vårt hem, vår borg)  =) fniss

 

Antar att det ändå är på tiden att bli vuxen, jag är ju ändå 50 år. Prinsar & prinsessor är förbi och det romantiska skimret att hitta en soulmate är väl dags att lägga i malpåsen. För vem kom på det? Antagligen ngn som lixom jag trodde att människan skulle finna en person och en + en skulle bli ett, trots att vi förblir två!

 

Visst, vi människor är ju vad vi kallar ett flockdjur. Vi bygger nätverk och vi behöver andras närhet för att bekräfta vår existens. Livet bygger upp oss genom olika möten, både goda & en del onda för att det sägs stärka vårt eget liv och vårt ego, vår person helt enkelt. Ändå tror jag att vi alla känner paniken av den där ofrivilliga ensamheten. Men vi födds till värden ensam genom vår moder men vi går till döden utan att bli kärleksfullt mottagna. Där ska vi hitta vår väg igenom de olika rummen för att återutvecklas till en ny person eller för evigt bli upplyft.

 

Så oavsett vem vi väljer att promenera med, längst vår väg kan vi iaf vara säkra på att livets väg ändå ger oss både hopp och förtvivlan, men vi kommer aldrig att bli ett med någon annan än med vår egen själ.

 

 

 
 
 
Ikväll har sambo, hans son och min son gått ut på Harrys här i Arjeplog. Det vart sent, 23.30 innan dom åkte ut. Dvs inget planerat, så då orkade jag inte följa med.
 
Övrigt så har vi spelat kinekt ikväll igen, vilket var skoj. Vi får ju röra oss allihopa =D
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Juldag 2012

 
Helluuu alla julfirare.
 
Klockan är just nu hos mig 12.00 på juldagsmorgon och jag är ensam uppe, då söner och sambo ligger under täckena fortfarande.
 
Vi hade en himla trevlig julafton. Min namnsdag var det oxå, så jag fick ett namnsdagspaket av sambon på morgonen igår. Det var ett jättefint hjärta att hänga i fönstret, handgjort i Bali.
Svärfar kom vid 16.30 och vi drack lite glögg, och tidigare under dagen hade vi ätit julgröt.
 
Maten var på spisen och jag bad son och sambo assistera med lite av jobbet. I fjol låg jag ju på Piteå sjukhus för stress så iår var dom hjälpsamma =)
Hämtade sambons son på bussen 17.30 och vi satte oss till bords då vi alla var samlade.
 
Senare blev det julklappsutdelning.
Själv fick jag jättefina klappar =) inte riktigt vad vi kommit överens om, jag å sambo men han vet precis vad jag gillar, så jag är helnöjd.
Av sambo fick jag en "sten"lampa (av saltkristall), En mycket fin Buddafontän med belysning som milt växlar färg, med en glaskula som snurrar när vattnet rinner. En doftbrännare att hänga upp för oljor.
 
Av son med sin sambo fick jag ett jättefint smycke i form av ett silverhjärta på en läderrem.
Av svärfar fick jag en ny strykbräda (jippi) Den jag haft är säkert 30 år och var ostadig och ganska hemsk. Sånt som man inte prioriterar helt enkelt. Sen fick jag och sambo en glassmaskin tillsammans av svärfar, kanon =D
Av syster fick jag en söt tomte och av Mor fick jag förra helgen ett fint halsband som hon har gjort själv av läder och tenntråd, samt en vit mindre fäll att ha på yogamattan.
 
Jag gav bort åt sambon; en burk med sellaksrom, en stor drömfångare, en nagelborste (han önskade sig en), en liten ängel med hans månadssten, en almenacka med bilder från stugan som han blev jätteglad över.
Av min son fick han en jättefin kniv med vargmotiv, av sin egen son fick han salamikorv.
 
Till svärfar gav vi en whisky och så får han en bok om hundlydnad (den hann inte komma) Hans hund Sally fick en lysreflex att ha på halsbandet. Han ska även få en almenacka, för han ville gärna ha en då han såg sambons =)
Sen gav vi ju julklappar åt sonen min och sambons son som jag inte rabblar upp här. Men alla var jättenöjda å glada.
 
Vid 21.00 traskade svärfar hemåt och vi tittade på Svenssons i Nöd å lust. Efter den var alla sega så vi möblerade bort bordet och spelade kinekt på Xboxen. Det blev bowling. Min son är en hejjare på detta. Han vann 5 omgångar av sex spelade. Jag hade en lite svajig form, bra första spel och tredje spel, sen vart jag så trött.
 
Jag la mig runt 01.15 och resten fortsatte spela ett tag till, men vet inte när de la sig. Kanske därför dom sover så länge nu?
 
Här bjuder jag på lite bilder:
 
 
 
Chanti å Mango fick en hängmatta i julklapp, här sitter de och kollar in den. Denna kom veckan innan jul, så vi packade upp den. Tyvärr verkar dom inte vara så intresserade.
 
 
Mango testar det nya kattskåpet som vi köpt för att ha kattlådan i. Kissarna skvätter så mkt sand, så dom får en egen stuga att ha toa i.
 
 
Vår julgran står så vit å grann i stugan =)
 
 
Min Budda figur. Svårt att få honom fin på bild. Men den lös jättefint och vattnet porlade. Får se om jag ska ha den i yogarummet eller... har inte beslutat plats ännu.
 
 
Vet ej riktigt vad dagen idag kommer att bestå av, men svärfar kommer runt 15.00 och äter med oss och umgås lite. blir nog en väldigt avslappnad dag =)
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Julaftonsmorgon

Hej alla!
 
Idag kände jag en sån värme till alla jag känner, så jag har skickat (förhoppningsvis) till alla mina nära kära och vänner jag har. Dock är det ju detta med telenummer som kan göra mig lite orolig, har jag rätt nummer eller åker det enbart ut i cyberspace?
 
Har du inte fått ett sms och tillhör min släkt, vänskapskrets så beror det då på att jag antagligen har fel nummer i telefonen.
Då passar jag på att här ge er en hälsning (de som nu tittar in hit) Men då har jag iaf gjort mitt bästa =D
 
Jag önskar dig/er En Riktigt God och Njutfull Jul från djupet av mitt hjärta. Glöm inte att Julen står för gemenskap, så glöm allt annat och njut av de dina omkring dig. En varm god Julkram från mig.
 
Jag vaknade, eller vid flera tillfällen vaknade jag under morgonen men vid 07.30 steg jag iaf upp. Min sambo gick på toa och då han återvände till den varma sängen frågar han -ska du upp? Dvs jag låg och mös under täcket och var i stunden för frågan inte på väg någonstans. Men, -jag stiger nog upp strax, gav jag som svar -bra svarar han, kan du sätta i motorvärmaren i bilen så jag kan ut och handla sen.
 
Så, då steg jag upp, klädde mig och gick ut i -31 grader för att koppla in motorvärmaren. Jag hade hoppats min kollega J skulle dyka upp med lite rom, som jag beställt. Tror dock hon glömde detta, eller valt att inte åka ut i kylan. Har inget sms fått och inget stoppat i brevlådan som vi kom överens om. =/ Men dagen är ju inte slut än, så jag hoppas lite till.
 
 
Dagen kommer idag att bestå av jul! Dvs Mat, de närmsta, glögg, julklappar kanske =D...Å JulMys
 
 
Till er alla från oss alla En Riktigt God Jul 2012
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...JUL kram

Tempen visar -31 grader kallt

Nu är vi inne på söndag, dan före dopparedagen. Igår spelade jag Xbox- kinekt med min son. Och idag har både han och jag ”träningsvärk” Skratt. Det var ju detta jag ville utmana sambon i, men det krävdes att sonen kom och introducerade detta kinekt adventure med mig så jag fick prova på det. Det var jättekul =D Man fick hoppa, vifta med armarna, glida åt sidorna mm, så jag har faktiskt ont i axlarna, puh. Och massor med skratt.


Igår gjorde jag revbenspjällen klara, å tvättade lite tvätt. Vi åt fisksoppa med vitlöksbröd till middag å svärfar var förbi och pratade lite.


Jag klädde julgranen som sambon hade svårt att hitta igen, jag frågade honom två ggr om den verkligen inte låg
på hyllan i carporten? Typ andra ggn nådde jag fram J Så han var ut å kollade och där var den.


Så granen står så vit å grann i stugan, med svarta å röda pumlor (dvs julgranskulor) som man säger i södra Sverige. Chanti var med mig å hjälpte till, båda katterna har dock låtit granen stå ifred, än så länge.


Jag la mig vid 23.00 igår kväll. Sambon min och sonen satt uppe till 02.15 innan de la sig. Själv steg jag upp 07.00 imorse, gav kissarna mat men la mig sen på soffan och somnade en stund till, skönt. Tittade sen klart en film som jag påbörjat att titta på i fredags, hade en timme kvar av den. Sen blev det lite slötittande på Tv å jag såg även Grinchen =) kul.


Idag lagade jag en janssons frestelse och till middag gjorde jag fläskfilé åt männen och själv åt jag kycklingfilé, gorgonzolasås, råstekt potatis och det blev jättegott.


Pratade med bror G en halvtimme och fick höra deras planer mm.


Imorgon Julafton ska jag steka prinskorv och koka potatis, resten ska värmas så det mesta är ju klart. Jag hoppas ju att alla hjälper till så jag slipper göra allt själv. Men sambo har lovat, likaså sonen då de båda hellre har mig hemma än på sjukhus för stress som i fjol.


Övrigt kan jag känna av min tungsinta sida, att jag blir låg och lite deppig under jultid. Antagligen en hel del gamla spöken som poppar upp.


Mor har långväga besök och + att alla i Luleå skulle visst fira med henne iår =D Bra.


Hoppas nu alla är friska och krya.

 

Önskar de få läsare jag har och alla som hittat hit

En Riktigt God Jul!

 

Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

En bön

Bön för ett Gott Nytt År 2013

(översatt till svenska)

I Guds kärlek
till dig själv, utvecklar livet
likt en sidenikon som lindas upp.
Och vi är alla vävda, vi är ett med Gud/universum,
En del av silke,
en del av det heliga och gudomliga.Trummor av krig ljuder högt och tydligt,
Men hopp
om fred är också nära.
Om Guds/Universums
ord får leda folket
Och medkänsla kommer att flöda med, i takt med hjärtat,
Den mänskliga rasen kommer då att finna dess väsen.


Låt oss be för kärlek till fred.
Låt oss be för kärlekens sanning.
Låt oss be för alla att be
För oskyldiga i träldom,
Mil efter mil långt borta.Låt oss be för de oskyldiga offren.
Låt oss be för de oskyldigas död -
De människor är skapade i Guds avbild,
Torterad av män
med jordisk myndighet/makt,

Så långt bort från moral en människa kan
sjunka.I min bön
Jag önskar er rikedom av fred
För att göra vår morgon vacker
Där människor kan leva i kärlek & fred
Evigt fri från sorg
och bedrövelse.
Livet till Alla, Ljus
till alla, kärlek till allaGuruka Kaur, Guruparkash Kaur och Rion Lyle


Och orginal versionen
Enjoy this prayer written by Yogi Bhajan from "The Game of Love, A Book of Consiousness, The Poems and Art of Yogi Bhajan."

 

Prayer for a Happy New Year
 
In God's love for you alone, life unfolds
Like a silken cone unwinds.
And we are all woven, one with God,
Strands of silk,
Sacred and divine.
 
The drums of war are loud and clear,
But hope of peace is also near.
If the Word of God will lead the people
And compassion will flow with the beat of the heart,
The human race will find its essence.
 
Let us pray for love of peace.
Let us pray for love of truth.
Let us pray for everyone to pray
For innocent in bondage,
Miles and miles away.
 
Let us pray for the innocent victims.
Let us pray on the death of the innocents--
Those humans created in the image of God,
Tortured by men with earthly authority,
Actions so far away from morality.
 
In my prayer
I wish you the wealth of peace
To make beautiful our tomorrow
Where human beings can live in love
Forever free from sorrow.
 

  

 

Life to All, Light to All, Love to All,

 

Guruka Kaur, Guruparkash Kaur and Rion Lyle

IKYTA


Julledigt 2012

Jahapp, då har jag gått på Julledigheten, skönt. Känns verkligen som den här årstiden suger musten ur en. Mörkret som håller en i ett järngrepp, det lilla ljus man ser mitt på dagen ger en inte nog med energi, så är det bara.
 
Jag har fått ett väldans fint Julkort av min brorsdotter Aja, på deras lilla tomtenissa Alicia. Tackar för detta. Idag när jag var på en av de få affärer vi har i Arjeplog såg jag att dom hade rea på bokstäver, såna i trä. Men då jag stod där kom jag inte på att Alicia heter så, utan hade bara Felica i mitt huvud, visste att det nog inte var rätt...men sorry Aja, kom inte ihåg Alicias namn där jag stod å grunna på bokstäver. Det var röd och fina bokstäver men dom hade inget "F" hehe...tur, annars hade det ju blitt fel att skicka er ett F åt Alicia. Dom hade å andra sidan inget A heller för det var rätt utplockat, men i mina tankar då så hade jag nog köpt ett F åt Alicia (Felicia) hmmm...
Ok, detta blev aningen rörigt, säger dock mer om mig än ngt annat... just nu är tankarna aningen utsvävade.
 
Det kändes bra att ha sov vilan idag på jobbet, som blev den sista sovilan med "mina" förskolekottar, de minsta. Ett av barnen är så himla go, lyser riktigt upp då denna ser mig. Ligger gärna på vilan och fingrar på mitt aniskte eller mitt hår då denna ska sova. Är nästan sömnmedel även för mig. Ögonen tittar på mig och jag läser tryggheten i dom då de möter min blick. Blir tungt att lämna barnen och engagera sig på nytt i mina nya barn på nya avdelningen. Dock är det ju så med barn, det är så lätt att falla för deras nyfikna själar och genast börjar jag tycka om dom. Men vissa barn gör ju aningen större intryck på ens hjärta, å så är det väl bara, så tungt känns det att inte få ligga där brevid och möta deras ögon å få känna deras piller i håret.
 
Jag slutade ganska tidigt idag, så jag åkte iväg och handlade. En del små klappar blev inköpta och svärfar fick en whisky. Har beställt honom en bok, men den ser tyvärr ut att bli lite sen =/ så han får den senare...suck! I år var det lixom så svårt att hitta på ngt åt honom, när jag väl kom på i onsdags att jag skulle beställa en bok, ja...då kommer den nog inte hit i tid. Hmm.
 
Sambon har handlat det mesta idag, men jag fick åka en sväng å köpa kycklingbullar (då det inte fanns kycklingfärs här) och kyckling prinskorv. Jag tycker nämligen inte om soya korvar, de är vidriga, bläh.
 
Jag tänkte att jag skulle göra knäck imorgon och så steka klart revbenspjäll. i år blir det två olika sorters spjäll, då sambon köpte färdigkokta?! Har aldrig någonsin hört att man förkokar spjäll, men han köpte dessa så jag ska försöka göra dessa och så vanliga som jag köpte.
 
Övrigt så har Mor åkt på förkylning och lät verkligen rasslig, syster A-S åkt på sjukhuset med luninflammation, systerdotter på sjukhus med vatten kring hjärtat, lät verkligen oroligt. Syster E lät iaf ganska pigg och positiv då vi pratade med varann för en stund sen. Bror S har kommit hem från sjukhuset efter sin operation av benet.
 
Sonen är på väg till Arjeplog nu och kommer med bussen kl. 21.40 då jag ska hämta upp honom. Han hann vara en sväng på Af idag och sen köpte vi en handsåg åt Mor (mor-mor) i julklapp, hörde att hon var i stort behov av en =)
 
 
Dagens kloka;
Det är inte bra, att allt som du önskar går i uppfyllelse
Genom sjukdom inser du värdet av hälsa
Genom ondska värdet av godhet
Genom hunger - mättnad
Genom ansträngningen värdet av vilan
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Överlevt

Idag är det visst tisdag och min magsjuka har gett med sig. Sista besöket för den var 20.00 igår...jag är så helt slut i kroppen. Känns som om jag har värk i varenda muskel och bomull ludd i huvudet
 
Igår när jag skrev mitt förra inlägg, trodde jag att det var över. Jag var ju sjukt trött, men trodde inte det skulle fortsätta under hela dagen. Försökte med blåbärs soppa och avslagen cola. En stund vart jag så hungrig att jag åt två kokta ägg, men det var för kraftigt och kom upp efter en stund igen.
 
Det är inte kul att vara sjuk så här sista veckan före jul, jag har massor jag måste handla och göra och ingenting händer...Suck! Samt att jag saknar barnen som jag även måste lämna, då jag byter avdelning igen =(
 
Idag fick jag iaf i mig lite mat, å väntar nu på att bättringsvägen ska visa sig för mig, så jag kan gå på den.
 

Ibland kan jag fundera över detta... Varför upplever många av oss missnöje och en känsla av tomhet mitt i all vår trygghet och välfärd? Jultider och vi har allt vi behöver, egentligen...eller...

 

"Om människan inte har någon kontakt med sin själ, blir livet tomt. Egot strävar då efter att fylla tomrummet, men det tar till fel metoder. Det är bara själen som kan skänka livskänsla, djup fullbordan och mening åt livet."

Det är det stora plusset att hålla på med Yoga, att hitta in till sin själ och finna ett skönare lugn.

 

Julklappstips;

Njut en stunds kurbad hemma...

 
En helt ny serie aromatiska bad med äkta eteriska oljor för bubbelbad   och vanligt bad. Att unna sig en stund för Dig själv, och njuta av dessa   välgörande aromatiska dofter är Dig väl unt. Kurbad och aromatiska bad har en   lång tradition. Människan har sedan urminnes tider vandrat långa sträckor för   att bada i varma, vederkvickande källor, t.ex. på Island och Döda havet i   Israel. Romarna byggde för tvåtusen år sedan stora badanläggningar var de än   slog sig ner.
 
 
Men nu behöver Du inte resa till en kurort, utan Du kan få dessa upplevelser hemma i dit eget badkar. LAKSHMI's kurbad erbjuder inte enbart en stunds njutning, utan har också stor inverkan på ditt naturliga välmående och på livet i allmänhet. Man tar aromterapibaden i ett vanligt badkar, eller i bubbelbadkar (jacuzzi) där de fungerar utmärkt. Andra bra användningsområden är sitt hand- och fotbad. Du väljer bad efter konstitution, årstid och eventuellt den obalans Du upplever Dig ha i vata, pitta eller kapha.
 
 
Celluliter ger en apelsin liknade hud, svullnad, smärta vid beröring,
vattenansamling, lokal fettansamling, orsakad av bl.a. kapha och AMA (slagg)
samt ev. även pitta (inflammation-cellulitis) i vävnaderna Notera! Cellulitis
orsakas av flera negativa faktorer som måste stärkas enligt ayurveda,
matsmältningssystemet (agni), cirkulationen, utrensningen, lymf- och blodkärl
(srotas) och fettvävnaden m.m.

 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

3982

 
3982 gr vägde min son då han föddes 1986... i helgen har jag haft magsjuka, och på vågen visade att jag tappat vatten och "innehåll" från kroppen motsvarande en bebis =) -4 kg...
 
På söndag natt startade den värsta magsjukan jag haft på mkt länge. Var 20-30 min var jag på toa och inte för att gå in på detaljer tömde jag kroppen från alla håll =D mysig, näää.
 
Vi var i Luleå, så att bli sjuk på bortaplan, om än D är hos Mor så käns det inget vidare. Jag var helt sjuk slut, men sambo ville gärna åka hem, så det var bara att rusta sig med hink och kudde och sätta sig i bilen och åka hemåt vid 15 på söndag, spydde några ggr och guuuud vad underbart att få komma hem efter tre timmars bilfärd. Stupade i säng 18.30, var upp några ggr ytterligare på toa innan jag däckade för natten med sprängande huvudvärk och en mkt mör kropp.
 
Idag steg jag upp för ca 30 min sen, är som en gammal tant, darrig på benen och en ihållande huvudvärk. Kroppen behöver vätska nu, så nu är det bara att återhämta krafterna, puh.
 
Hade ju tänkt hinna massor i Luleå, julhandla och träffa släkt. Men inte många som man varken orkar hälsa på eller som vill träffa mig med magsjuka ... :( Så det blev lite julfirande på lördag, och ingenting på söndag mer än toavistelse och sängläge.
 
Hur ska jag nu få tag på mat till jul, sånt som inte finns i Arjeplog då jag inte äter kött. suck! Får hoppas att sonen kan handla med sig lite innan han kommer.
 
Nä, nu vila... oj vad lite ork jag har... pust, sängen here i come...
 
Mer uppdatering kommer senare, då jag är piggare
 
 
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Orginellt eller vardag?

Inte så mkt händelser, men igår var det Lucia och barnen sjöng (mumlade) luciasånger för föräldrarna på förskolan.
 
Jag kan dock känna att -Varför har vi Lucia med de minsta barnen? För vems skull är det? Barnen blir mestadels stressade, och sen ska de stå och bli uttittade, fotade å samtidigt ska dom försöka prestera lite sånger för alla människor som sitter å tittar på dom.
Jag önskar att man kunde vänta med Lucia tåg till dom iaf fyllt 4 år, och kan sjunga samt möjligen vill sjunga. Barnen kan ju visst klä sig i tomtedräkter och luciaklänningar mm, men borde det inte vara bättre att barnen blev lussad för av de större barnen som kunde gå runt i huset på förskolan. Sen har man ändå kvar myset med fika mm.
 
Ja, vad vet jag? jobbar ju bara med barnen... Ser väl att det inte är allt för lyckat med detta framträdande som vi vill att barnen ska genomföra. Önskar det blir ändring.
Kanske är det redan här barnen får uppleva skräck för presentationer längre fram i tiden =D
Men vi har alla olika åsikter, en del av förskollärarna vill att vi ska ha det så, så alla får vara med...
 
Vi hade iaf trevligt då barnen var klar å vi fikade mm
Det är trevligt att föräldrar kommer på förskolan, både barn och vi som jobbar tycker det är bra. Synd att det oftast bara är enstaka gånger om året, exp till Lucia som så många samlas.
 
Idag har dagen flytigt på, haft massage för kollegor, och lite barngrupp. Kom hem och var sjukt trött, la mig på soffan och låg där 1,5 timme...utslagen.
Steg sen upp och tog tag i disken som stod kvar på bänken sen igår, skalade potatis, gjorde iordning torsk i ugn och råstekte potatisen, till hade jag rårivna morötter. Blev gott. Trots att middagen blev lite sen, men ändå före 18.00 =)
Om jag haft en husligare sambo kanske han kunnat fixa lite mat, men... nu tycker han inte detta är hans bästa sida.
Sambon har haft sovmorgon å varit ledig idag. Men han hade kört snöslunga, så gården var skottad.
 
Tvättade en tvätt och sen lastade jag julklapparna i bilen som vi ska ha med imorgon. Vet inte om vi behöver packa så mkt, vi stannar enbart i Luleå över natten. Åker hem söndag.
 
Ikväll tittade vi på lite film, vilda western... Dawn Rider
Handling: John jagar sin fars mördare genom Amerika och med en falsk guldtransport lurar han fram den förhårdade gangstern för att äntligen få sin hämnd. Men när de står öga mot öga visar det sig att mannen är bror till Alice – kvinnan John älskar. Hon ber honom att inte utkräva hämnd men att de två ska kollidera har varit förutbestämt sedan Johns far drog sitt sista andetag. med Skådisarna; Christian Slater, Jill Hennessy, Donald Sutherland
 
Den var helt ok, bra med lite nya western filmer.
 
 
Dagens Tänkvärda
Det du vill att andra ska göra mot dig - gör det själv
okänd
 
 
Mango å chanti busar med påsen som stod på golvet =D
 
 
 
 Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Ivriga insikter

Idag var det utbildning, ½dag. Var jätte bra som vanligt. Inspirerade gick vi tillbaka efter lunch och jag å kollegan S, satte igån då barnen gick hem en efter en och städade. Vi pratade om förbättringar och hur vi skulle åstadkomma detta. Men mer tanke behövs.
 
Hade sista prova på yogan idag, kändes så bra och de som kom var inspirerade att komma på längre yogakurs efter nyår. Så jag får nog sätta upp en liten grupp och hoppas dom kommer.
 
Annars har vi haft en lugn kväll, hämtade ett paket idag på Kalles kiosk som jag väntat på. Väntar på ännu ett från ayur veda, har en salva jag tänkt ge Mor i julklapp mot torrsprickorna hon alltid får vintertid.
 
Övrigt är livet lungt och inget speciellt i görningen. Torsdag få jag åka och handla, ska göra revbenspjäll och ta med till Luleå så Mor slipper göra allt i helgen då vi ska dit och ha lite julafton för jul.
 
 
Nu strax dags att bädda ner sig under täcket och ladda energi för imorgon. Vi har en inskolning som ska komma på besök, alltid kul att träffa nya små kottar.
 
 
Min Chanti är på bild på NSD, (Norrlänska socialdemokraterna) årets julkatt =) Motståndet är tufft och bilden är inte den bästa. Men jag kom bara på att jag skulle skicka in en. Kolla där, får ni se. Hon sover på databordet med huvudet på tangentbordet.
 
 
 
En bild på min vackra =)
 
 
Och på goa storebror, den keliga av de två
 
 
Vilar huvudet på stegen i klösträdet...myyysigt... =D
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram
 

Monogamt dilemma

Otrohet! Så vad säger då egentligen vetenskapen om vårt morbida intresse för andras otrohetsaffärer, och varför vi ibland är otrogna trots att vi tycker att det är fel?
Länge hade de ingen aning.

Det ligger nämligen i sakens natur att folk ljuger när man pratar otrohet, så någon riktigt tillförlitlig statistik om ämnet har varit svår att få. Men när en läkare undersökte blodgruppsfördelningen hos ett stort antal människor på 40-talet upptäckte han av en slump att ungefär 10 procent av alla brittiska och amerikanska barn var frukten av en otrohetsaffär.

Av detta drog forskarna senare slutsatsen att vänstrandet måste vara en betydande, om än inofficiell, del av det mänskliga fortplantningssystemet.
 

Inom djurriket är människan mest som Snögäss, de slamporna! De ingår gärna “äktenskap” men vänstrar som om varje dag vore företagskickoff.
 

Snögås vid Marsviken, Nyköping.
Foto: Jörgen Israelsson

Och mycket talar för att människan är mest lik snögåsen.

Och det är nu det börjar bli känsligt.

För forskarna fann även att det var hanen/mannen som hade absolut mest att vinna på att vara otrogen – åtminstone ur en evolutionär synvinkel. Och det räcker tydligen med att titta på oss. Om en rymdzoolog skulle dimpa ner på jorden skulle han omedelbart konstatera att vi tillhör ett “något polygamt släkte”.

 

Detta ser han på att att mannen generellt är lite större än kvinnan. Inom djurvärlden ökar nämligen storleken på hanens harem i proportion till hur mycket större han är än honan. Och tvärtom.

 

Män ÄR rent generellt mer intresserade av att vänstra för vänstrandets skull än kvinnor. Samtidigt så finns det för varje vänstrande man en vänstrande kvinna. Deras orsaker ser bara lite annorlunda ut: kvinnor vänstrar oftare för att de är missnöjda med sitt förhållande och letar efter ny partner.

 

Jag tror nämligen de flesta av oss har varit med om en otrohetsaffär. Och varje gång vi sedan stöter på det –  vare sig det är skvaller om kändisar, eller bekanta, som en ingrediens i dramatik eller i form av dåliga vitsar på Tex Facebook – väcker det vårt intresse.

Vi skrattar, hånar och förfasas för att, som Freud påpekade, hantera något som egentligen är djupt, djupt smärtsamt.

 

Trots allt tror jag, att otrohet oavsett hur mycket vi pratar om det, hur fult det är och hur jävligt smärtsamt det kan kännas då du får reda på det. Så blir vi tydligen aldrig bättre människor... otroheten verkar stanna och vi vet att den finns men kunde vi skulle vi sky den som elden, men vi kan ändå aldrig skydda oss ifrån den.

 

En kille träffar sin föredetta, trots att det gått flera år sedan relationen dog ut blossar nya känslor upp för sitt X. Han är i en ny relation och troligen mycket förälskad och känner att relationen är bra. Men allt försvinner i ett dis, då hans X plötsligt står framför honom. Ska vi ta en fika och "catch up"? frågor hon och ler. Hans tankar börjar snurra, hur det skulle kännas att få vara tillsammans igen (sexuellt) för ngt annat vet han är ju omöjligt, han älskar ju sin flickvän. Så strax efter att kaffet är uppdrucket föreslår han ett sexuellt möte och hon är med på noterna. Efteråt åker han hem, och kysser sin fru passionerat och strax är han i säng även med henne....

 

Har du drömt om att den där snygge silverräven ska smeka din svank? Ja då har nog din partner också drömt något liknande. Och är det egentligen så farligt? eller rent av livsfarligt, vart går gränserna?

 Å

Vad är värst? Att gå med bultande åtrå för en kvinna/man på kontoret i flera år, eller ska man ta en kyss i kopieringsrummet direkt. Kanske upptäcker du att det inte var så flammande som i fantasin, och du fortsätter älska din fru/man redan samma eftermiddag? Kanske bäst att låta fantsin vara just fantasi, utan att prova på varorna och känna skuld efteråt... om man nu känner någon skuld?

 

Ja inte vet jag... men kärlek är visst inte längre så modernt, att bara hålla sig till en åt gången, verkar vara en lyx vi är få förunnade.

 

Eller kanske är människan inte gjord för ett monogamt liv? Det viktigaste är, att vi gör ett aktivt val om hur vi vill leva. För det pågår en hel del hyckleri i det här livet... Vart har respekten för varandra tagit vägen, bara undrar?

 

Jag hoppas det finns några kvar ändå som håller det monogama livets flagga högt.

 

Iaf... "Långvarig bitterhet kan påverka din hälsa och leda till hjärtbesvär och andra sjukdomar", säger ny forskning. Så för all del, bli inte bitter av sveken, gå vidare och släng ut din otrogna man/kvinna... eller gå själv.

 

Imorse hade jag utseende ångest. dvs när man tittar på sin egen spegelbild och bara hittar fel och brister, då det inre inte får en chans att synas. Utan kritiskt blänger man tillbaka på spegelbilden, butter och full av irritation, frustration och mildare form av ångest hat.

 

Ibland önskar jag att jag såg bra ut! Suck...

 

Men, nu har jag den här kroppen och den är funktionell, inte så vacker, men den kan trösta barn i famnen, vagga vissa till sömns och dansa disco med 1-5 åringar på disco dagen.

Vem bryr sig då om hur tusan jag ser ut? Idag skulle jag behövt en "bad body day" från topp till tå...sopsäck - nästa!

 

Till er alla

 

Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Diverse disco

Helgen har varit lugn. Lördag åkte sambon iväg på en utryckning och var väl borta 3,5 tim. Själv var jag telefon social med mina nära och kära. Inte hela dagen dock, men ibland får man som bestämma sig att alla måsten får ligga lite på is.
 
Jag mediterade, tog ut ett nytt pass för måndag och tvättade lite. Sen slog jag in paketen vi ska ta med den 15e till Luleå, för att ha en liten julklapps utdelning för de vi inte träffar under jul. Mor och sonens sambo Malin som åker till sin Mor i söder.
 
Det blev ganska många paket, trots att jag inte tycker jag köpt så mkt. iof har jag köpt för Mor åt sonen och hon är med på ett av mina paket till Malin =) intressant? Men iaf, det blev en klapphög.
 
Vi, jag, sambo, svärfar och min son firar sen traditionell jul här hemma. Till Luleå kommer min bror M med sin familj, så Mor får fullt upp. Dom stannar inte så länge, trots att dom betalat väldigt dyra biljetter för att åka upp.
Mor har lovat titta till sonens kissar under tiden han är här.
 
Idag jobb och vi började dagen med att ha disco för barnens rätt i värden till vatten. Både arjeplogarn och arjeplogsnytt var förbi och fotade lite. Får se vad det blir för bilder sen.
Själv tyckte jag musiken var trist (mer för äldre barn) och det var nog mest spring i barnens ben och inte så mkt dansande. Men det var för en god sak iaf.
 
Söndag var lika lugn som lördag, jag strök gardiner och putsade insida fönster, bytte gardinerna och så var det tvättning. Bakade en advents kladdkaka, som tyvärr blev aningen torr, men med grädde slank det ner.
 
Hade massage på e.m och avslutade dagen med yoga pass. Jag hade som sagt ett nytt tufft pass så jag tror att både jag och deltagarna kommer känna det imorgon =) Jag har själv bara testat passet innan jag nu körde det.
 
Det blev ägg/räkmackor till middag då jag slutade kl. 18.00 idag.
 
Imorgon blir det halvdags utbildning, men börjar kl. 07.00
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram
 

Mitt hem min borg

Jag har tänkt på det här med hus. Istort sett alla jag känner och som jag läser om el dyl, så är det till 97% (av min vetenskapliga studie) av männen som får behålla huset man bor i.
Undrar varför det är så? En annan studie (dock inte ngn av mina egna) kan jag läsa att det oftast är kvinnan som tar ut skilsmässa, lämnar relationerna? Jag trodde precis tvärtom... men tydligen är det så.
 
Och om det är så, att kvinnorna vill skiljas, då behåller mannen huset (som plåster på såren) eller? En annan tanke är att kanske kvinnorna enl mannen inte bidragit lika mkt till det gemensamma boendet?
 
Jag som slitigt och målat, skrapat fixa och lagt ner en jäkla massa energi i vårt hus, får antagligen inte ett rött öre om jag och sambo skulle separera. Iof har sambon lagt in pengarna, men tid, arbete och energi  är väl oxå värt ngt? Om han skulle lejt någon skulle det säkert gått på en 10 000 kr för alla timmar jag lagt ner.
 
Nu är det ju inte aktuellt, men tycker att vi kvinnor ofta hamnar i en fälla. Vi har sällan papper på det vi gjort. Tex de mammor som är hemma med barn, sparar avgifter och sköter hemmet medans mannen kan arbeta och försörja familjen. Sen hittar han ngt mer spännande, då en ny fas i livet sker och hans sambo (om de inte är gifta) får gå närmast tomhänt från relationen, men hon får ju barnen... då ska vi väl vara nöjda? Men visst nöjer vi oss med lite? Jag är nöjd över att jag fick full vårdnad över min son, men fick flytta i stort sett tomhänt.
 
Så när man som jag inte gift sig, någon gång. Då har jag ingen "laglig rätt" till min borg för huset är på papper hans!
 
Jag inbillar mig att det kan vara en orsak till att kvinnor drar sig för att bryta upp, barn, ekonomi, mm Vi blir extremt övergivna. Min Mor skilde sig då jag var 13 år. Alla deras vänner vände henne ryggen, å hon fick klara sig själv och försörja oss. Det är kruxet då man umgås "parvis" det är som om paren blir "hotade" av en singel kvinna. Eller då Mors sambo dog, då stod hon inte skriven på huset och skulle nöja sig med allmosor från hans barn som var lagligt hans arvingar.
 
Och jag har nog samma fördommar jag. Många män flirtar så fort "tanten" inte vet eller ser. Men å andra sidan lever vi i en värd full av bekräftelsebehov. På det vi gör, vem vi är, hur vi är och vem vi blir dömda eller berömda av.
Ibland kanske flirt är en oskyldig sak i det hela, för att överleva vardagen hemma?
 
Själv jobbar jag enbart med kvinnor, så flirtandet ligger nog på torka =)
 
Hur som helst, så när det kommer till skilsmässor är det mannen som vinner hem å borg och vi traskar snällt vidare för att söka lyckan på annat håll. Dock är vi mer medvetna än mannen om att gräset iof inte är grönare på andra sidan, men det kanske är det inte visset och utbränt. Men de flesta kvinnor tar tid på sig att slicka sina sår.
 
Mannen trivs sällan att vara ensam, så han hittar ofta en ny partner utan att behöva förändra, bearbeta eller ens reflektera över varför det inte gick första gången eller 4-6 ggn...
Jag vill inte glorifiera kvinnor på något sätt, det finns alltid två sidor av myntet och vissa kvinnor gör precis som männen, snabbt hittar en ny för att överleva sitt sårande barn.
 
Slutsumman av mina tankar är nog... vi borde bli bättre att kräva någon typ av dokument för vår egen framtid.
Är männen villiga att släppa in oss, det är jag däremot inte så säker på.
 
 
 
Tog mig nästan 3 fulla dagar att skrapa vardagsrumsväggarna rena från tapet.
 
 
Baksidan av vårt hem min sambos borg =D
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Ett års ögonblick...

Jag var på julkul med jobbet i torsdags, det var jättetrevligt, dock SVIN kallt. Varför gör man kåtorna på sånt sätt att all värme åker rakt upp till kråkorna? Jag får bli konstruktör och tala om att man måste få värmen ut i kåtan inte bara upp i luften. Är det INGEN som påpekar detta för dessa kåtbyggare? Jag fick iaf en ljuslykta i mitt paket. =) Min vän Linda fick ett par otroligt fina sockar som vår kollega Monica stickat, ett sting av avundsjuka i mitt bröst, men Linda väl unnat =)
 
Var tvungen att ta en bild, å hoppas kunna värva mor att stick mig ett par. Monica ville inte ha några beställningar, suck!
 
 
Och så till tankarna.. Ibland önskar man att en förändring sker i ens liv, ett nytt jobb, ett möte, ett ögonblick av någonting som gör ett avtryck. Sen plötsligt händer det, chefen ens kanske ger en något att fundera på och vid maten sker ett ögonblick av förundran.
Ingenting sker egentligen, tiden kanske som synes bara rinner på, men kanske börjar bollen rulla och med tiden som redskap sker det en förändring. Och mitt i allt kanske man ändå blir tagen på sängen, var jag verkligen beredd på förändringen? skulle den komma nu?
 
Kanske lika bra att luta sig bakåt, överväga nya möjligheter utan att göra något förhastat. Julen är ju strax här, så just nu är det iaf den som tar mesta utrymmet. Förändringen kommer väl vare sig jag vill eller inte, bara att avvakta och se vad som sker efter att nyårsklockorna klingat ut.
 
Jag fortsätter med min meditation och jag känner den i hela kroppen. Jag tog ut ett nytt pass för yogan på måndag som är helande för magen, bra inför jul. Det är extremt mycket andning i passet, så jag får se hur det kommer att fungera.
Tisdag har jag sista prova på yogan, det är så kul att få leda människor som är intresserade. Kanske får jag en liten grupp efter jul iaf =)
 
Så här då årets slut närmar sig brukar jag göra en egen sammanställning av året för mig själv. Vad har hänt, vad vill jag förändra, förbättra, hade jag för höga förväntningar igen, och vart leder mig min väg?
Översikten visar egentligen att vardagen mest har varit i mitt liv. Men i våras då Mor fyllde 80 år, var vi syskon på en resa med henne till Tunisien =D
Om resan kan ni läsa under mina "texter" som står som underrubrik på första sidan.
Sen blev det sommar och jag fyllde 50 år. Kan nog inte fatta att jag är 50 år... Ibland kan jag känna mig extremt ung men ibland precis tvärtom, extremt gammal...så 50 är väl en passande ålder för min ryggsäck som jag bär på.
 
Däremot är inte ryggsäcken längre så full av spöken och måsten som den var förr. Min 50 års dag firade jag hemma i Arjeplog och mina kära släktingar kom och uppvaktade mig.
Mina vänner har jag ju i Luleå, så dom hade svårare att komma. En av de fick även en rejäl stroke i April så hon orkade inte, men viljan fanns.
 
Min vän Stefan med särbo kom två veckor senare =) de sov över och det var jättekul.
 
Sommaren i år gick mest ut på att måla hus och måla annat. Tyvärr inte så mkt stuga som jag önskade, men iom att vi tog över huset, så finns det massor att fixa. Efter helrenoveringen finns det ändå allt det där andra.
 
Min älskade syster fick diagnosen Lungcanser i April och hon kämpar varje dag, för att få vara kvar. Min kära bror opererade sig igen i veckan, de tog bort hans andra ben. Detta är otroligt svårt för honom att mista båda benen.
Min älskade son flyttade hem igen, efter 3 år i Svenljunga i västra götaland. Jag körde ju ensam ner och hämtade flyttlasset, jag gjorde den svåraste flyttstädning jag någonsin gjort, då det var så hemskt skitigt. Besiktningsmannen var imponerad, men tyvärr fick dom ändå sanera lägenheten då sonens katter kissat överallt. Som tur var stod soc i svenljunga för detta. I nuvarande lägenhet står jag som borgenär, och jag lovar att jag är ner och kollar av regelbundet.
 
I min relation har det dock inte skett så mkt, det rullar på i vardagen. Vi har köpt otroligt mkt saker, så julklappar i år blir helt onödigt. Det blir något litet per skalle. Jag har ännu inte kommit på vad svärfar ska få i julklapp.
Slutsatsen av min årsögonblick är att jag hade lite för höga förväntningar och en del förhoppningar som inte infriades i år heller!
 
Nu mina läsare, ska jag göra lite pyssel här hemma. Baka, sätta upp gardinerna jag inte hann förra helgen och vi ska besöka svärfar för en fika å se om han lyckats julpynta något.
 
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

julmedjobbetmys

Idag torsdag ska vi ha lite jul sammankomst med jobbet. Vi ska käka och umgås i kåtan, som eldas varm, å vi lagar mat över öppen eld.
 
Den är 25 kvm stor och vi kommer att rymmas gott å väl.
 
Vi kommer att steka kyckling och souvas, stekt potatis, sallad och lite glögg å pepparkakor samt en julklapp på 50 kr till vardera.
 
Övrigt har veckan tickat på. Jag hade yoga för tre på tisdag i min lilla lokal och fyra är bokade till nästa tisdag.
Större delen av yoggruppen på jobbet har tyvärr droppat av. Så det blir en sista gång till före jul nästa vecka sen får det vara.
 
Sambon var borta tisdag till onsdag, hade köpt spelfotöljer för att kunna sitta och spela Xbox i. Dom var blå, just nu i yoga rummet, där dom inte ryms. Dom får väl flyttas vid yoga, massage pass.
 
Har haft hårbestyr. Klippte mig sist jag var till Luleå då min syster fyllde år, 16 nov. Då gjorde frissan luggen lite extra, färgade den mörkt röd. Tyvärr syntes det ju inte så mkt så helgen som var gjorde jag slingor, tyvärr bidde då håret dvs slingor och lugg ganska oranga.
 
Fick ha detta på jobbet mån-ons, så igår färgade jag allt rött igen. Allt jobb förgäves, suck!
 
Det är tungt att cykla till jobbet. inte som på sommaren då man kan rulla lite då man blir trött. Att cykla på vintern, här uppe där vi har vinterföre är det motstånd precis hela vägen, Pust. Men det är ju bra för kroppen.
 
Sen har vi ju rätt många kallgrader nu, som ligger på minus 21-25 grader . Det är jobbigt, för jag klär mig mot kylan, men när man motionerar dvs cyklar blir jag genomsvettig av alla varma kläder =D Men svett är ju oxå bra för förbränningen.
 
Nu ska jag slappa lite innan jag åker på julkul med jobbet å kollegorna.
 
 
Chanti min vackra har somnat på mattes dataväska.
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Förstaadvent tvåtusentolv

Japp nu är julmånaden här och det är bara att ställa sig i det berömda, nu skavipyntaledet.
Så redig som jag är började vi igår att sätta upp för advent. Jag putsade fönstret i köket på insidan, det är -15 på utsidan. strök röda panelgardiner å satte upp bakom de vita jag har, med änglarna (som fick fortsätta att sitta uppe)
 
Satte upp den nya ljus stjärn "gardinen" som vi köpt, eller som sambo köpt för att det är led lampor i den, så då kan den vara på hela månaden utan att dra speciellt mkt ström. Han har verkligen gått in för detta att spara el med hjälp av lamporna. dyra att byta ut men man tjänar på det i längden.
 
Sen plockade jag fram julkartongerna och jag plockade upp ljusstakar, stjärnor och även tomtarna kom upp. Varför vänta? lika bra att köra hela racet direkt. Vet inte riktigt varför tomtarna inte får komma upp till advent? Är det någon som vet?
 
Ja lite pyssligt blev det, julduk på bordet och en tomte som bär upp julens glögg.
 
köks Bild, varsågoda...
 
 
Sorry att det är så mörkt, men blev inte bättre med den kamera jag har.
 
Så det var väl det jag roade mig med igår, samt lite tvätt å dyl.
 
Lördagsmiddagen blev dock extremt god i min gom. Jag gjorde till sambon en helstekt fläskfilé som jag fyllde med: röd lök, gorgonzolaost, fetaost, örtkryddor och färdigstekte den i ugn ca 15 min efter att jag brynt den runtom. Själv gjorde jag en kycklingfilé som jag fyllde med desamma och brynte även den och sen in i ugn, ngt kortare än fläskfilén.
Råstekte potatis, gjorde en gorgonzola sås, och en fräch sallad med ruccola, paprika, gurka och purjolök...Mmmmmm kan jag bara erkänna, det blev en fest för gomm och öga på tallrik och i mage.
 
Senare kollade jag travet på tvn, vi spelar DD på V75. men tyvärr bidde det ingen vinst, suck!
 
Sen såg vi film The cold light of the day... fattar inte riktigt titeln på filmen, dock.
 
Henry Cavill, spelar Will Shaw, en affärskonsult som landar i Spanien för att tillbringa tid med sin familj.Under de första tio minuterna, kommer den pinsamma rapport mellan Will och hans kyligt antagonistiska pappa (Bruce Willis) till familjens segelbåt som senare blir irriterad på Wills ständiga textmeddelanden, och så frisbees sin BlackBerry i salta havet (hade gjort desamma).
 
Han ( Will Shaw i filmen) simmar i land för att ringa några samtal och besöka ett apotek och ta en Cola, men när han återvänder, har israeliska terrorister fångat hans familj och kräver "en portfölj" i utbyte mot deras säkerhet. Sen är det mest ett evigt jagande, flykt, död och stress.
 
Eftersom pappan (Bruce willis) tydligen är inblandad i "byrån" typ CIA, FBI... pappan blir skjuten innan han hinner berätta för sonen, egentligen någonting. Sen ska den förvirrade Will S själv hitta alla lösningar inom 24 timmar annars dödar kidnapparna hans familj. "portföljen som man aldrig får veta vad den innehåller är egentligen huvudpersonen i hela filmen.
 
Henry Cavill, spelar Will Shaw
 
 
 
Visst gick filmen att se... men ingen av de bättre i min katalog.
 
Jag lovade att visa er en bild på mitt nya sidobord jag köpte på Ikea, så här får ni en bild då den står i hallen, samt nu när den är julpimpad...haha
 
 
och så en lite mörk bild...
 
Ängeln har fått plats, och lamporna lyser ganska skarpt... därför blir resten mörkt.
 
 
Jag var ju ute och gick Vaukaleden i oktober, och tog kameran med mig. Tog några bilder på vår fantastiska natur runt knuten.Solen sken och jag andades in den friska härliga luften.
Så se och njut.
 
 
 
Det var en helt underbar dag.
 
 
 
  Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

RSS 2.0