meningen med livet?

Det har tagit många år att förstå meningen med livet.

Förr trodde jag att det fanns ngt jag var tvungen att göra, utföra för att meningen skulle uppnås, annars var livet "bortkastat"!!?

Men meningen med livet är betydligt enklare än så.
Först å främst är vi alla en kugge i livets cykel, alla är viktiga och har ngt att bidra med. Alla människor vävs samman i ett stort nät vilket gör alla betydelsefulla.
Mitt liv har varit gungigt, kantigt och upp och ner likt en berg å dalbana många ggr, men det har ju även fört mig dit jag är i detta nu.

Livet är meningen. Livet är som en stor duk eller likt svarta tavlan, det är bara jag som kan bestämma, välja vad jag vill ska målas eller skrivas där. Jag får välja, alla val jag gör speglar vem jag är, för mig dit jag ska. Om jag fyller livet med bakåtblickar, låter tyngden av min ryggsäck från det förflutna tynga ner mig, då väljer jag en tung och besvärlig väg.

 

Om jag suddar ut det gamla och börjar varje dag med en ny, nyfiken öppen, positiv attityd kan jag fylla min duk, eller tavla med glädje, tacksamhet, styrka, vackra färger, njuta av livets dryck och drick mig otörstlig av allt som erbjuds just för att min positiva attityd då ger mig allt jag önskar. Glädje, kärlek, lycka, skratt å glädje

 

Det är meningen med livet. Att fyllas upp av hopp och tillit till det jag önskar ska fylla mitt liv. Om glädje är meningen med livet, gör ngt för att glädja dig själv. att vara glad, är en underbar känsla. När jag sitter på soffan med Tussan eller Mango i mitt knä, befinner jag mig i ett tillstånd av glädje, för mina djur gör mig glad.

Om jag inte vet vad som ger mig glädje? då får jag fråga mig själv,  "vad är min glädje idag"? Då jag finner den, försöker jag att njuta och glädjas åt den, då attraherar jag även andra människor omkring mig som är glada, positiva. Inre lycka är vägen till all framgång.

 

Det finns inga hemliga gudsskrifter där det står vad min väg är, vad jag behöver göra för att mitt liv ska bli "något" Jag är penseln på min duk, jag är kritan i min hand på tavlan. Jag är ansvarig, även om jag ibland önskar någon annan var det då det inte går som jag önskar, hoppas.

 

Men ALLA är själva ansvariga för tolkningar man gör av andra. Ibland blir det fel, vems är felet? Den enda jag kan söka hos är mig själv. Jag tar ansvar för mitt, min energi, vad jag ger ut, speglar i min omgivning. Mitt syfte med livet är vad jag säger att det är. Lätt? nä, inte alltid.

Men om jag är sann mot mig själv, inte dömer andra (trots att jag ibland inte är av samma åsikt) utan är mig själv närmast, glädje är mitt liv. Finna den inre harmonin, så kommer glädjen, våga TRO att det finns så det räcker åt ALLA, att det inte enbart är några få utvalda förunnat att lyckas, UTAN alla HAR lika stora chans om jag vågar tro att universum är givmild.


Igår hade vi kalas. Micke ansträngde sig att köpa en present åt Tina. Hon pratade med honom i telefon och då kunde han inte strunta i hennes önskan. Så han köpte henne parfym i skeå. Jag bakade en rulltårta och gjorde bakelser av den med grädde, maräng å strössel, sen tog jag fram kladdkakan som blev SÅÅÅ god =) med grädde även till den, å lite småkakor.

 

Mickes föräldrar kom och det vart riktigt trevligt. Alla fikade massor å tyckte om det. Tina var nöjd å tom jag fick en present av min gubbe. Han köpte mig en ny klocka, tack, tack. Tyvärr var armbandet för kort, så den får bytas. Men Micke köpte mig en present utan att jag frågat efter ngn =) Blev jätteglad och en så positiv överraskning.

 

Pontus kom hem senare, för han var på sen träning. Han tyckte oxå fikat var gott. Så alla nöjda å belåtna. Meningen med livet= Glädje.

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

jahapp -25 igen

Hej hej! Japp, nu är kylan tillbaka, man hann ju ut å gå EN sväng innan kylan återvände och grep tag i byn. Å idag kom dom å ska byta pannan.
Dom skulle komma vid 07.30-08.00 men bad Micke att be dom vänta till 08.00 iaf. Ja, jag ställde väckarn på 07.15 för att komma mig upp...suck, tungt så jag var bara upp en kort sväng, öppnade kattluckan åt kissarna å sen tog jag på mig myskläderna å la mig på sängen igen, ställde klockan ifall jag skulle somna om...hehe, det gjorde jag så det var bra att den ringde 07.45 igen.
 
Då steg jag upp å gav kissarna mat, å kokade mig en kopp varmt vatten.
Hade tänkt yoga men kände mig stressad då jag visste att dom skulle komma. Så efter vattnet var urdrucket tänkte jag att då e det väl lika bra att gå ut å skotta igen.
 
Å TUNG snö var det, pust. Hade hunnit ½:a gården då första gubben kom å stängde vattnet (ja, jag hade bunkrat upp lite vatten innan, visste ju att dom skulle stänga detta) Han åkte efter ngn ½ timme, jag skottade klart, gud vad trött jag var efter detta.
Snön vägde ju bly. Micke den spjuvern har enbart skotta en enda gång denna vinter, men jag skottar oftast då han jobbar, så det går bra men ibland är det ju så mkt å så tung snö, då önskar jag mig en snöslunga. Att skotta är inte det tyngsta utan att få upp snön på kanterna dvs upp från gården, det e TUNGT, jag lovar.
 
Snacka styrketräning. Tyvärr får jag mest ont av det, då det blir för mkt. Ja,ja sluttjatat om snö (snöar fortfarande dock) så gick jag in å fick blaska av mig hjälpligt i en hink vatten jag sparat för tvättändamål =) bytte kläder.
 
Hann precis klart då kom dom tillbaka. Ut med gamla åbäket (pannan) å det tog ju en stund, å så in i huset med den nya. Den nya är då lite högre än den gamla, så dom kliade sig i huvudet å så tyckte den ena -Du kanske kan städa här inne där den gamla stod? Hm, det hade jag iof tänkt, men kruxet var då att jag hade inget vatten.
 
Inte lätt att städa då. men jag sa att det fixar jag å dom åkte på lunch kl. 11.00 så klia sig i huvudet å leta ngt medel jag kunde använda, hittade ett å sprayade på. hittade mina skurhandskar, svamp å borste å börja gno. Ingrott blir det ju då det stått en panna där i 10 år =( Men eftersom jag innan tänkt till å sparat vatten, så använde jag lite till att skölja svamp å få bort skiten från golv, väggar å rör. Blev hyfsat rent iaf.
 
 
Kissarna gillar inte då det springer konstiga gubbar här så så fort jag var klar med skurandet så ville båda komma nära å mysa en stund medans jag tog mig en kopp te. Så, nu e det bara att vänta å se om dom ska luncha länge eller bli färdiga ngn gång idag. Ska skicka grattiskort till systersönerna, ena fyllde ju den 13 jan å den andra 30:e jan =) sent, men bättre än aldrig.
 

Pep ju iväg ett sms å grattade på dagen iaf. Får nog göra det till systersonen i Luleå oxå, för posten e ju lite långsam härifrån, å jag e glömsk. Skulle ju skickat det redan igår...hehe...jaja. Jag e öm i mina muskler, kanske kan jag ev flirta till mig lite massageberöring av Micke? Men vet att han inte riktigt vill, men jag kan ju hoppas om jag ber snällt. Ikväll kommer ungarna oxå, fullt hus igen.
 
Konstigt ändå, ibland tycker jag det e så trevligt att vi har besök, men ibland som just nu tycker jag att jag/vi aldrig får vara ensam?? men det har väl med det berömda humöret att göra.
 
Mickes mor ringde igår och var orolig att hon inte skulle få Gratta Tina, men jag lovade att det var lugnt, å fika på Lördag som gällde nu...tror jag, men man vet ju aldrig med dom barnen? vips har hon inte tid på lördag heller av en eller annan anledning. Så, nä...ngn energi å planering lägger jag inte upp nu.
 
Jag har kladdkaka i frysen å grädde att vispa i kylen då det passar sig att fika. present, nä...  Han efterfrågar inte om "vi" ska ge ngt, då får det vara så. Jag vill/ville ju däremot att han ska/skulle vara med då Robert fyllde år, å det var han även om jag hade ett tips med på ett hörn.
Det är ju roligare att ge tillsammans, i min värld iaf. Men alla tycker naturligtvis inte lika som jag, men detta e ju min blogg så jag får tycka alldeles ensam. pilutta sig!


Här e en bild på den nya pannan =) snygg va?! öhh... men bra att ha om man vill duscha å ha vatten i huset. 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

hmmm

Igår var jag uppåt och såg fram emot lite umgänge och dyl.
Jag hade förväntat mig att jag och Micke skulle åka å handla då han kom hem, men Icke det! Nä, han kom inte ens ihåg att vi bestämt att åka å kika på ngn present, å det var ju dumt att köpa ngt som hon ändå inte vill ha?? HUR kan han veta om hon vill ha ngt el ej? frågar han henne...nädå, han tar bara för givet. Jag blev besviken.
 
Idag verkar det vara så viktigt att ungarna ska bara få pengar så dom slipper få ngt "onödigt" men i min värld så rinner pengarna ofta iväg till allt annat å ingenting blir kvar som minne från ngn födelsedag.
Inte tusan sitter dom där med pengar fulla fickorna och inte handlar snask, mm när kompisarna handlar för att dom fått pengar att spara å köpa ngt dom vill ha? Godis, läsk, snus, dryck, pizza vill väl alla ungar ha idag. Tror inte en endaste unge idag sparar speciellt till någonting, för dom får ju nya pengar hela tiden.
 
Kanske har jag fel, men det är då vad jag ser. Sen så hade Tina inte tid att komma igår... "suck" Så allt föll ju ändå. Får väl lära mig att det inte är ngn idé att försöka engagera sig, det tar bara onödig energi å jag blir besviken.
 
Micke tyckte att det inte spelade ngn roll, ryckte på axlarna å tyckte att han hade nog med sitt. Han gick å oroade sig för personalmötet dom ska ha idag i skeå, han skulle svara på frågor å var tvungen att stå på scen (vilket han inte gillar) så han var fullt upptagen med sin scenskräck (ångest) över det.
 
Mickes föräldrar blev även dom besvikna, men Micke förstod inte varför. Kanske har det med att göra att man bör respektera andra. Inte var det ngn stor grej eller så, men har man sagt en sak bör man ju försöka hålla det. Tycker jag iaf. Men visst finns det olika faktorer som spelar in,
Ja, ingen idé att lägga mer energi på detta.
 
Idag har jag haft yoga för PRO, och det var jättekul att få leda en klass. Så jag hoppas dom vill sätta igång en grupp även dom. Micke ringde från skeå och hans möte hade gått bara bra, men undrade om rörmockarna fick komma å sätta in den nya pannan imorgon...PUST!!! Alltid e det då något.
 
Ja, pannan måste vi ju ha, så det var ju bara att gå med på det. Kul att ha okända gubbar här halva dagen från 08.00 på morgonen. Just nu är inte mitt humör det bästa då jag ska ha min mens vilken stund som helst...ahrg. Vill helst vara ifred. Vill inte ha ngn panna eller några ungar utan några som helst tider å regler då jag inte har ngn ork å tålamod. Just nu vill jag vara ifred! Får väl sitta å glo på tv eller läsa en bra bok imorgon då. jäkla skit! Tänk om jag ändå kunde få rymma ngn stans =(


 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

födelsedag

Hej hopp! Idag e det Tinas födelsedag (Mickes dotter) hon fyller 17 år idag.
 
Det ska vi fira, så jag ska baka kladdkaka, ev. tårta oxå...får se vad det blir.
Först å främst så e det snöstorm utanför fönstret, vilket betyder snöskottning för mig.
 
Sen måste jag samla ihop mitt yogapass som jag tänkte hålla för PRO imorgon, samt städa lite. Men Mickes föräldrar kommer å fikar med oss och Tina skulle komma vid 18.00. Å vad ska vi ge henne? ja, Micke e ju lite dålig på att lura ut vad barnen önskar sig så han smiter gärna ifrån med att enbart ge pengar...Visst, alla blir ju glad för pengar, men jag tycker personligen att det e en torftig present.
 
Inget engagemang bakom en sådan gåva. Har jag tur kanske jag kan få med honom till den enda lilla butik som finns här i Arjeplog, å se om vi kan hitta ngt. Klart, när man fyller 17 vill man kanske ha smink, parfymer el dyl... men DET finns inte att köpa här.
 
Så en liten gåva + pengar kanske vi kan åstadkomma. Hon får pengar av Mickes föräldrar oxå, så hon kan säkert köpa sig ngt fint, om hon kan spara tills hon åker till Skellefteå el dyl.
 
Nä, nu e det bakdags, så jag har ingen tid att förlora. Kissarna mår iaf bra, Micke oxå. Själv mår jag alltid bra, inga förkylningar el annat trams på mkt länge, kanske var förra våren jag hade en förkylning å Micke har då haft minst 3 under hösten och säkert 4-5 i våras...
 
Han e nog lite pjöddig som syrrans sambo säger
Så, tiden rusar å jag med den


 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

tjolahopp =)

Hej hej!
Idag har dagen varit positiv från start =) Vaknade och steg upp 08.30 drack mitt varma vatten (bra för kroppens rening) pulade på lite och tvättade å dyl.
 
10.30 gick jag ut på stavgång i 45 min, skönt. Temperaturen idag låg på enbart -8 grader. Skönt då den krypt till några grader varmare och under -10 strecket.
 
Tyvärr blåste det, men jag var förberedd på detta naturens nyck och klädde mig inför detta fenomen. Så promenaden kändes härlig. kom hem, och bytte om då jag blir så kall då jag inte duschar direkt. Iaf så åt jag nyttig soppa till lunch, med två hårda bitar tunnbröd till, en god blodapelin avslutade lunchen.
 
Satte mig vid datorn en stund och filade på lite yoga utskick. Sen kom Mickes föräldrar förbi på kaffe, dom stannade en så där 45 min. Då dom åkte hämtade jag posten och sen slängde jag mig i en varm härlig dusch. Så, nu väntar jag på gubben för att få veta om vi ska åka och besöka en nykläckt =) liten kille.
 
Hans chef Patrik har fått en son. Men dom har ganska nyligt kommit hem, så jag vet inte om vi riktigt bör hälsa på så snart. Men annars blir det väl att handla lite mat å göra middag.
 
Kissarna lossar väldigt mkt hår just nu, vilket jag är ngt förvånad över. Det kan ju inte vara rätt tid å slänga vinterpälsen redan? Iaf inte här... vips kan vi ju få bortåt -30 igen. Ja,ja. Igår var jag ute och åt lunch med ett kvinnligt nätverk i Arjeplog.
 
Jag åt kycklingsallad, men den var rätt torftig i min smak, tyvärr. Men mötet var givande så då gjorde det inte så mkt med halvdan sallad.


 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Stugan nu

Igår åkte vi till stugan våran och spenderade natten där. Vi åkte dit då var solen framme, vi eldade och fikade, samt gjorde middag på het glöd utanför stugan, underbart. Blev hamburgare med klyftpotatis =)
 
Tempraturen låg på -13 och i stugan fick vi upp ordentlig värme +28 grader. Vi spelade kort och yatzy och som vanligt är vi väldigt jämnspelta och det brukar bli fiffty fiffty vem som vinner. Igår oavgjort.

Jag var upp å eldade varannan timme så värmen höll sig, dock lite sömn. sätter in lite fina bilder från stugans utsikt. 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

silverhatten, Arjeplog

Steg upp vid 08.00 idag, trööött. men jag skulle åka å äta Lunch med Mickes föräldrar på silverhatten idag kl. 11.00 och behövde komma mig upp i tid.

Dom kom vid 11.00 och vi var upp å åt. Dagens lunch var pasta buffé med champinjon/broccolisås, kyckling i tomatsås samt bolognese sås (köttfärs) samt att dom hade en jättestor buffé med sallad.

 

Vi åt oss mätta och jag blev bjuden =) Jag passade även på att lämna lite yoga reklam i receptionen. Sen åkte vi sväng runt byn innan dom lämnade av mig hemma.

Skottade snö idag, hade kommit 2-3 cm och lika bra att ta det direkt. Micke skulle iväg på jobb och trodde inte att han skulle vara hemma förrän 22.00 ikväll =( i övrigt har inte dagen innehålligt så mkt.

kissarna mår bra och kvällen blir antagligen framför tv;n.Hotell Silverhatten

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

vinter

Jag steg upp tidigt idag, redan 06.30 =) satte mig vid datorn och har gjort lite ekonomisk översikt. suck.
Igår var jag till Arvidsjaur, skulle ju skriva in mig för Tyska.
 
Tyvärr verkar dom missförstått mig på kursen, för det var inte alls vad jag hoppades på, kursupplägget alltså. Så jag fick meddela min handläggare idag att jag inte tänker gå tyskan.
Sen var jag oxå in till vuxenutbildningens kontor mitt emot AF för att höra om det fanns intresse där för att starta upp yoga i Arvidsjaur.
 
Ett måste är ju minst 2 kurser på samma dag, om det ska vara lönande att åka 18 mil t&r. Men hon som jag pratade med var väldigt positiv och trodde det fanns underlag och intresse. Lät jättekul.
 
 
För övrigt så var jag och shoppade lite då jag ändå var i Arvidsjaur. Det blev lite blockljus, bh, liten present till Mickes chefs baby som dom antagligen får vilken dag som helst, muggar till tandborstarna, nya knall gröna kökstabletter, en korg och en fotbadsbalja, några grattiskort och lite mat.
 
Var hemma i Arjeplog 15.10 igen =) då ringde jag mor min och pratade lite. Hon hade hittat ngt papper som hon var lite konfunderad över, så jag hjälpte henne lite. Vi åt soppa idag, men oj vad den blivit stark.
 
Tina kom oxå hem och åt och alla tre fick vi en hemsk halsbränna. idag ska jag försöka ta mig i kragen då det gäller träningen... så... då kan jag ju inte sitta här och svamla längre.


 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Trist väder

Idag är himlen grå, det blåser kyliga vindar och är -8 grader. Vädret speglar min sinnesstämning idag. Grå och dassig känner jag mig. Varför då? Ja, orsakerna är blandade och jag vill komma igång med ngn typ av sysselsättning. Även sovit riktigt dåligt inatt igen.

 

Ska iaf bli skönt att åka till Arvidsjaur imorgon. Jag ska dit och få uppgifter ang Tyskan som jag ska börja läsa. Jag behöver lära mig att kommunicera på Tyska, men hoppas det blir av lättare material, då jag aldrig läst Tyska.

 

Det är väl ingen större skillnad mellan Arjeplog och Arvidsjaur mer än att befolkningen är större i antal i Arvi9dsjaur, finns några fler butiker men ett litet samhälle även det. Men det som är skönt att köra 2x 9 mil är väl att få göra ngt, inte bara gå här hemma som en möbel. Igår var vi med möblerna som vi fixat till och som Bosse snickrat till stugan.

 

Det blev fint i stugan =) . Igår var det kallt att åka skoter, -16 och lite råare i luften. Vi gjorde upp eld men värmen ville inte riktigt infinna sig. Sen blev det middag och tv. Vi hann spela lite yatzy, å jag vann båda gångerna. Men det var nära andra spelet att Micke skulle vinna, men… slog honom med 3 poäng.

 

Idag blir det väl bara lite pyssel, Micke ska åka till jobbet och hämta skotern. Antar att jag skjutsar dit honom, men han skulle smörja och underhålla lite så jag åker väl hem. Idag ska jag iaf göra min soppa så den är klar till imorgon.fint i stugan!

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

fredag f.m

Hej!
Jag vill slå ett slag för Arjeplog som kommun. så jag lägger in en länk till alla som vill titta in.
http://www.polcirkeln.nu/polcirkeln/images/turistbroschyrsvenskany.pdf
Det är fina bilder och information om Arjeplog. Kanske blir du sugen att åka hit =)

 

Idag går dagen fort. Så jag har inte tid att sitta här. Kort å gott var natten dålig, sovit illa och
haft rysligt ont i magen/tarmarna. Slumrat mer än sovit, så dagen känns seg som gegga.
Men det blir förhoppningsvis bättre.

Ha det bäst!

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Torsdag 14:e

Hallo!
Det blev inte som jag tänkt igår, gällande att koka soppa...Suck!
Får antagligen vänta till måndag med att starta, då Tina (M:s dotter) kommer idag.
 
Kan ju knappast bara erbjuda soppa hela helgen. Men ibland är det väl bara så, det man inte sätter igång med direkt, blir förskjutet. Ingen fara dock, på måndag ska soppan redan vara kokad (senast sönd) så jag verkligen kommer igång.
 
Idag har jag varit på arbetsförmedlingen, jag ska börja "läsa" tyska =) hm, hoppas det kommer att fungera, då det e ett måste här i Arjeplog. Varför kanske du undrar, jo, här finns det jättemånga testförare från tyskland som är här under våren. Ska jag försöka få jobb så vill dom att jag kan tyska.
 
Erkänner att språk sällan varit min starka sida, men ska göra mitt bästa och försöka vara positiv till utmaningen. Idag har jag burit ut alla julsaker till garaget, skönt. Nu ska bara den vita fina julgranen oxå ner i kartongen, sen e allt bortplockat. Har en bra cotch på AF, han är positiv till min yoga vilket är skönt.
 

Nu ska jag äntligen få dammsuga! jo, jag har nämligen försökt hitta dammsugarpåsar en veckas tid nu, och igår fick jag tag i påsar. Att ha husdjur innebär ju en hel del hårtussar =) då dom busar så virvlar det runtikring. Men nu ska dom bort. Pratat med syster en kortis idag, hon verkade må bra och hade varit ute och ridit två hästar i solsken...vilket vi inte har här, för här e det -22 igen brrr.
 
Men i Södra Sverige var det varmare, men dom har faktiskt lite snö oxå. Nu e det dammsugning, så...

kram å tack för idag
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Dags att börja
Idag är det kyligare igen, men ändå rätt normalt för årstiden. -15,8
Idag vaknade jag vid 08.30 och låg och myste med Tussan.

Klev sen upp och då kom även Mango och pratade lite, ville ha mat. Så det fick dom, å sen försvann dom till var sin mysplats för att sova igen.


Idag tänkte jag börja med en kickstart, för att komma igång med rätt kost och massor med motivation.
Jag började dagen med ett pass, sen spikmatta 30 min, å avslutade med en dusch. Nu ska jag laga lite soppa, och soppan ska jag så äta i 7 dagar.

Micke ska oxå äta den men han får lite annat då han jobbar, så att han orkar.

Till soppan ingår det ett schema på annat att äta upptill, som tex frukt å grönt.
Jag kommer att berätta hur det hela löper, förhoppningsvis dagligen.

tack å hej.

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

universums lagar

Till skillnad från Sveriges Rikes Lagar så är det här inga lagar som någon måste följa eller tro på. De kosmiska lagarna är det som ÄR.
Med det menar jag att de verkar i hela kosmos oavsett om vi tror på dem eller inte. Hela livet är uppbyggt med hjälp av dessa lagar. De kosmiska lagarna är väldigt enkla och går in i varandra hela tiden. Varje lag är väldigt bred och därför finns många förklaringar om vad lagarna innebär.   

ATTRAKTIONSLAGEN 
Den här kosmiska lagen innebär bland annat att…

* Tanken är skapande * Allt är energi som vibrerar 

* Du drar till Dig människor, händelser och upplevelser som befinner sig på samma vibrationsnivå som Du gör (lika dras till lika)

* Universum ger Dig det Du fokuserar på, oavsett om Du fokuserar på det på grund av att Du gillar det eller på grund av att Du inte gillar det 

* Det Du upplever stor rädsla för- det kommer Du att uppleva i Ditt liv.Det Du upplever stor kärlek till- det kommer Du att uppleva i Ditt liv

* Allt Du ger kommer tillbaka i större form eftersom Du får mer av det Du väljer att uppleva. Det här gäller både kärleksfulla och hatiska handlanden som Du utför. Men kärleken är den äkta kraften i botten- därför agerar den starkast även i det här sammanhanget

* Ju mer Du är tacksam- desto mer får Du att vara tacksam över
* Allt är förändring
* Alla världens ”problem” kan lösas mycket snabbt om vi bara tror på det
* Du speglar Dig själv i allt runt omkring Dig. Det som Du inte gillar hos någon annan person handlar egentligen om att Du inte gillar att det finns hos Dig själv.
Det Du gillar hos någon annan gillar Du egentligen hos Dig själv
* Du har 100% ansvar för Ditt eget liv
* Du kan inte såra någon annan och ingen annan kan såra Dig 
* Du kan inte skylla Ditt mående, Dina handlingar eller hur Du lever Ditt liv på någon eller någonting annat (tex. på Gud, Dina föräldrar, Din uppväxt) för Du kan alltid välja vad Du vill uppleva i Ditt liv. Och Du kan all- tid välja om igen

*  Du har hela tiden ett fritt val mellan att uppleva rädsla eller kärlek (som är grunden till ALLA andra känslor)
* Gott/ont och rätt/fel existerar inte 
* Även rädslan har sin grund i kärleken eftersom kärleken behöver en motpol för att kunna upplevas- och det är den enda anledningen till att vi överhuvudtaget kan uppleva rädsla

 

* Du kan tillåta Dig själv att vara precis där Du är och även tillåta alla andra att vara precis där de är och på det sättet uppleva harmoni. Tillåter Du inte det som är att vara som det är så kan Du heller inte förändra det till något nytt
* Du kan inte förändra någon annan än Dig själv
* Du kan medvetet skapa Ditt liv- här och nu
  

LAGEN OM ATT ALLT SOM FINNS ÄR KÄRLEK  

Den här kosmiska lagen innebär bland annat att… 

* Allt är ett
* Det Du gör mot andra- tex. Din partner, Dina vänner, Dina ovänner, Din chef, Dina barn, Dina djur, Din natur, människor i andra länder, människor med annan religion, människor med andra tankar - det gör Du egentligen mot Dig själv.  

 

* Universum ger Dig allt Du ber om

 

*Allt är perfekt! Det finns en mening med allt som händer.
Och allt som händer i Ditt liv händer precis när det ska hända! 
* Allt Du vill ha finns i överflöd. Det finns så att det räcker till alla!
* Livet ÄR
* Det finns inget som Du ska, borde eller måste göra
*Du duger precis som Du är* Du är livet, källan, gudomligheten, fridfullheten, sanningen, ljuset, kunskapen, friheten, äktheten och kärleken som Du kanske upplever att Du söker eftersom Du tror att Du inte är det

 

* Allt är kärlek. Villkors-  lös kärlek.
Allt som sker grundar sig i kärlek på en djupare nivå.
Det finns inget annat att välja på. Vilken väg Du än väljer så kommer Du i alla fall tillbaka till Ditt ursprung. Du kan inte misslyckas. Du behöver inte oroa Dig över universums perfektionism…
Du ÄR kärleken!

 

Källa: Din Livscoach

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


Bild på älsklingskissarna

 Tussan, 10,5 år Eropeisk korthårig vildkatt. Hon hittades övergiven av sin kattmamma under ett bygge vid mitt dåvarande jobb. Jag tog mig an denna vilda och inte speciellt samarbetsvilla lilla hårtuss sommaren -99 i Luleå. Hon är speciell på sitt vis, vill ha livet efter sitt eget tycke, aningen hispig emellanåt, men lekfull. Underbart tillgiven då hon har lust. Gillar inte små barn då hon inte vuxit upp med några, dom gör henne nervös och på sin vakt, då lägger hon sig gärna högt upp på ngt för att ha kontroll nedanför. Duktig på att fånga möss har vi upptäckt under hösten. Hon har villigt visat upp dom och försökt lära oss att fånga dom, ja... hon har tagit in dom levande =) Till färgen är hon grå/brun och vit, liten och nätt i kroppen. Tussan får man förtjäna att bli omtyckt av, hon kommer gärna till ditt knä, men hu om du kliar henne fel, då nyps hon direkt. Tussan passar inte till alla, men här hos oss passar hon alldeles utmärkt.

 Mango, hanen i huset. Han är ca 5 år. Han är ursprungligen från stallet som inte ligger så långt bort. Han bestämde sig för att bo med Micke, och gav sig inte förrän han till slut blev insläppt då vintern blev kallare och Mickes hjärta smälte. Micke hade försökt med alla medel, kastat stövlar å dyl efter honom för att få iväg Mango, men nej... dagen efter satt han ute på broräcket å väntade igen. Mango är en mkt, mkt tillgiven katt. Ligger gärna på rygg med tassarna i vädret, älskar då man kelar med honom. Han sover helst mellan mig å Micke på natten i sängen då han inte får gå ut. Han kommer som den bästa hund på inkallning och tar gärna in fåglar till oss, både levande och döda. Mango älskar oliver och han blir alldeles till sig, som om det var kattmynta. Tassarna krullar ihop sig och han leker och smaskar på sin oliv. Han har en helt underbar päls, säkert av allt olivätande. Mango är hel svart, är kraftig och rätt tung, men smidig som en panter. Vår rädsla då det gäller Mango är hans brist på respekt av bilar, han ligger gärna ute på vägen totalt avslappnad och orädd att bli överkörd. Mango är en katt som alla bara älskar och tar till sig i sina hjärtan på en gång. Han älskar att busa med Tussan, vare sig hon vill el ej =) Men eftersom han är yngre låtor hon han hålla på ett tag, men han får passa sig då hon blir irriterad, då ligger han på rygg och hon boxar på honom. Han bara väntar att hon ska bli klar... sen är leken klar.

Bilder

Jag lägger upp några bilder från den 4 januari då vi: jag, gubben och sonen var ut å körde skoter till stugan. -13 grader å lite sol, underbart.


Härligt


Skönt att vara hemma hos gubben igen. Sov som en prinsessa inatt. Steg inte upp förrän ca 09.15 och gav 2 hungriga kissar lite mat, nöjda har dom åter gått å lagt sig =)
Gubben ringde, å medans vi pratade i telefon ringde mobilen. Det var ABF, nu börjar det rulla igång...underbart. Jag ska ha prova på yoga för PRO, så nu ska gamlingarna få röra sig lite, jättekul att dom vågar. Sen startar min yogaklass 4 februari och det var 10 intresserade, underbart. Så nu ska jag ta tid för att förbereda mig inför detta.
Det e så kul att det äntligen rör på sig och yogan får komma igång här i Arjeplog.
Nu är det dags för julen att packas ner i kartongerna igen, nya härliga tider stundar.

kram, tack å hej!


trött

Ja, det  full rulle då jag är i Luleå. Fredag åkte jag med sonen från Arjeplog till Gunnarsbyn (3,5 mil utanför Boden) där stannade vi hos mor min några timmar, blev oxå bjudna på palt. Mums. Runt 17.30 åkt vi mot Luleå total körsträcka idag 34 mil.
 
Kom till Luleå och skjutsade Robert (sonen) till Räven (Anna) Åkte sen till min kompis Stefan. Sov över där, och hade tillgång till han motorvärmar stolpe då tempen låg på -25. Steg upp 08.30 och åkte från Stefan runt 10.30. Stack iväg och handlade, var så shopping sugen så jag dööör.
 
 
Köpte presenter till min systers barnbarn, då jag lovat att hälsa på dom i helgen. Sen kollade jag kläder åt mig själv. hittade lite fynd. Köpt mig en fin korsett, dock 2 stl mindre än jag egentligen drar nu, men det NYA livet och livsföringen startar då jag kommer hem till Arjeplog igen. Så, mitt mål  att slinka in i korsetten till påsk, har utmanat Robert =) Även han skulle ta tag i sitt ätmissbruk av godsaker...
 
 
Så jag hoppas Louise baknojja går över snart =) annars får han det jobbigt att motstå alla godsaker och för sin egen skull hoppas jag han fixar det. Inte bra att väga så mkt. Lördag fikade jag med Anki, vi satt 2 timmar och surrade, hon förstod att jag hade "mundiarré" eftersom jag ingen känner i Arjeplog ännu. Åkte till syster runt 16.00 och blev bjuden på mat. Min älsta syster kom oxå över på en yatzy =)
 
 
Sen tv en stund och säng runt 24.00. Söndag så. Sov illa, men steg upp 08.00 då hade jag legat vaken sedan 07.30. duschade och klädde mig. Ringde och väckte Robert runt 10.00, och syster klev upp 10 min senare. Åt frukost å väntade på att Robert skulle komma så vi gemensamt kunde åka till syrrans barnbarn. Där stannade vi en timme och sen till stoheden och handla, lämnade Robert på stan. Åkte tillbaka till syster och lagade veg. lasange till middag. Alla 3 gillade den, sa dom iaf. Sen åkte jag på bio och såg Avatar filmen, ja...jag e lyrisk, Åhhhhhhhh så BRA.
 
 
Den var 2.40 lång, men bra hela tiden. (Rekomenderar den till Louise =) om du läser detta.)  Nu e kl. 22.30 å jag ska hoppa isäng. Har ringt Gubben därhemma å sagt natti så nu e det bara att släcka å sova. Imorgon ska jag upp tidigt, har bokat behandling hos min vän Maria och ska få en chackraflödesmassage 07.30 Ska hinna till Försäkringskassan med Robert och handla. Kl. 13 åker han hemåt med flyg till Göteborg. Snyft.

Tack å hej.
Kram

Brrr -33

Jo, idag e det -33 grader KALLT, å innetempen e bara på +19 våran extra panna orkar inte värma hela huset. min näsa å mina fingrar e iskalla, burr, brrr. Idag skulle jag och Robert åka till mor min (R.S mor-mor) å hälsa på innan vi skulle till Luleå å Robert skulle få hälsa på kompisarna. Men, ingen åker ut och kör i -33 grader. Bilen kan ju frysa ihop när som helst efter vägen å till mor e det 26 mil och mkt skog att köra igenom. dvs inte speciellt många hus att söka hjälp hos om vi skulle få fel på bilen. Så, hemma i Arjeplog blir vi kvar idag. Dom lovar lite svagt att det ska bli mildare imorgon fredag, så vi får hoppas iaf. Så då tvättar vi väl kläder å spelar yatzy idag då.

kram å hej!

13:dagsafton

Morrn!
Hade en av mina "kan inte sova" nätter inatt. Låg och rullade i sängen och somnade kanske efter 02.00 ngn gång. blev trött att stirra på klockan. Mango väckte mig vid 08.00 å ville ut, stod å krafsade i fönstret på persiennen. Så upp å släppa ut honom. somnade om till 09.11 då ville Tussan ha mat, och kom å knuffade i mig. Ok, ger upp, jag steg upp och gav dom mat. Så nu sover dom gott igen, men inte jag! Så då sätter jag mig här och skriver ner några rader. Igår var en rätt bra dag. Micke fick tag i ngn support ang diskmarskinen, och fick tips hur han skulle fixa den. Å vips, han lyckades tömma ut vatten, där vatten inte skulle vara. Sen provkörde vi den å allt verkar tack och lov fungera. Skönt! Sen kom rörmockaren, då åkte jag och Robert till konsum för att handla. När vi kom tillbaka var rörmockaren klar och hade satt in en extra tank så länge, vi måste beställa en ny värme/vatten tank. Men iaf fick vi mot kvällen varmvatten oxå, jippi. Micke har kikat på nätet vad dom kommer att kosta, så allt från 30-45 000 går dom på. Då e det tur att huset ingår i en bostadsrättsförening och dom tar kostnaden på den, puh. Vi har nog med utgifter ändå. På kvällen tog vi en yatzy, jag Robert å Micke. Jag förlorade STORT, vet inte alls varför det gick så himla illa =( men det var riktigt uch. Tror att Micke vann, men det var tätt mellan Robert och honom. Jag strök mest så jag hade inga poäng att räkna. Sen vart det tv, hmmm...konstigt att Robert inte gillar samma program som oss - å vice versa =) Men vi har två tv apparater, så Robert fick se i v-rummet så jag å Micke låg på sängen å såg lite. Robert stannade uppe lite längre än oss å kikade på ngn film? vet inte vad.
Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, dagarna går så fort. Vi har -18 grader, så skoter e lite kallt.

bay bay å kram från mig.

Måndag =)

God morgon!
Vaknade vid 08.40 men låg kvar och drog mig, kelade med Tussan till 09.05 mysigt. Sen steg jag upp, kissarna hungriga och Mango ville ut. Har sovit gott, skönt. Robert kom lördag 17.30, då hade han rest i 26,5 timmar, stackarn. Jag gjorde flygande jakob till middag, vilket jag vet att han uppskattar. sen såg vi tv, film och bara tog det jättelugnt. 23.30 bäddade jag åt honom, det blev ingen ordning på madrasseriet så Pontus fick sova på soffan, Tina i pontus säng och Robert i Tinas (blå rummet). Dvs, egentligen har dom ingen "egen" säng men där dom vanligvis sover då dom är här. Robert ska nämligen få ha det blå rummet så länge han är här, för sängen är lite större och troligtvis den bekvämaste extrasäng vi har i huset med 110 bredd. Det är så gott att ha honom nära sig, njuter av att umgås med min son. Igår var vädret jättehärligt -13 och solen tittade fram. hm, å visste jag hur man fick in bilder här, skulle jag visat. Iaf var vi till Mickes jobb å lånade två skido skotrar. Robert fick skjutsa mig, då vi fick ta den lite större skotern, Micke tog den mindre för den hade lite trix för sig (sa han) Iaf åkte vi från Mickes jobb till våran stuga, 4 km bort. vi kom dit, så hoppade jag av. Skottade ingången till stugan, gick sen in å gjorde upp eld i kaminen. Robert å Micke gjorde spår till och från stugan så det är lättare att ta sig dit. Robert sken ikapp med solen =) å njöt av att få köra lite skoter. Micke var oxå nöjd över att vi nu fått spåren gjorda. Robert tittade in i stugan och utbrast " Det är ju som ett eget litet hem" Han e ju för söt! Tack för det. Han lovade halvt som halvt att han och Louise kanske skulle kunna komma till påsk =) å köra skoter i vårsolen. mmm, trevligt och jag hoppas förståss. Här hemma är det dock lite olyckligt. Vår diskmarskin gick ju sönder nyårsafton, och då får vi ju diska för hand =( men så i lördags, går värmepumpen i huset sönder, läcker och rinner vatten, så vi måste ta hit rörmockaren idag måndag. Det betyder att vi har inget varmvatten från lördag. så igår söndag fick vi efter skoterfärden duscha på Mickes jobb, men det gick ju bra ändå. Vi åt vid 16.00 sen var vi alla sega och Robert satt vid datorn och såg kinesisk film (tecknad) Jag diskade en jättedisk (fick värma vatten stup i ett) och Micke samlade ihopa barnens kläder och grejjer och skjutsade dom till deras mor. Så nu är vi bara tre kvar =) Idag vet jag inte vad vi hittar på, rörmockaren ska ju komma, så honom måste vi först å främst vänta på. temperatur idag -16 grader kallt.

Bay & kram från mig!

Nyårsdagen

Nyårsafton förflöt i lugnt tempo, förutom vid spisen. Men man ska akta sig för att vara för kaxig då det gäller vitvaror. Naturligtvis så ville diskmarskinen inte vara med…JUST den dagen man ska ha gäster!! Så jag förberedde förrätten, lax-räkbakelse, kokade potatis för moset som skulle vara till planksteken, köttet var marinerat å klart. Men middagen gick hur bra som helst, alla tyckte det var Jättegott. Men det är en hel del jobb att vara 6 personer som ska äta plankstek, att få alla plankor klara samtidigt. Efter maten, som i stort sett tog två timmar, blev det kaffe/te och efterrätt; marängswisch i portionsglas. Sen hade vi beslutat att ha lite julklappsutdelning, så det hade vi. Vi fick lite pengar av Mickes föräldrar vilket vi har satt undan till soffa så småningom. Vi har en hel del kostsamma projekt till sommaren, så det gäller att hålla i pengarna. Sms:ar med sonen idag =) Han e lite seg å jag oroar mig ifall han kommer att hinna el inte till tåget, låter segt. Micke blev lite överförfriskad igår, men då det var nyår får jag ha överseende med det. Jag hoppas det blir lugnare nu när dessa storhelger dragit förbi. Älskar ju min gubbe. Vi fick även ett sent och kort besök av våra grannar, vilket var trevlig. Vi lovade iaf att försöka träffas lite mer, som goda grannar. Sen hoppas jag på ett härligt och aktivt 2010, med mkt rörelse och en del äventyr. Jobb framförallt, är trött på att gå hemma. Visst finns det alltid att göra när man går hemma, men jag längtar iaf efter andra människor att prata med. Nu kommer ju sonen min och vi får lite mer rörelse, lite skoteråkning å dyl. Det ska bli jättekul. Micke ska vara gullig och låna en skoter från sitt jobb så sonen får ngt att köra på. Då blir han (och jag) glad. Skönt att temperaturen vänt, är endast -13 idag. Mickes son Pontus ska på galtis pouda och åka bräda med kompisarna. Det är backen man åker till om man bor här i Arjeplog. Annars är dagen lugn och återhämtande idag. Våra nyårslöften blev att vara här och nu och mer rädd om varandra och kroppen, den som ska vara vårt tempel behöver få en igångsättning. Båda har vi ökat i vikt under -09, vilket inte är smickrande för ngn av oss. Så mer rörelse och mer kärlek =) kan ju inte vara så svårt?

                                              

Carpe diem och kram


RSS 2.0