enl. horoskopet

Idag har jag läst horoskopet =)
enl det; "Du" (dvs jag i detta fall) gillar varken konventioner eller regler, men du hatar att bossas runt och du älskar att gå emot det som förväntas. Du letar fortfarande efter ett ideal i livet som du ännu inte funnit. Djupt inne är du fortfarande en liten romantisk flicka, en flicka som tror på sagor och som i hemlighet väntar på Prins Charmig... (stämmer nog himla bra in)Du verkar vara en älskvärd, naturlig person och män tycker att du är oemotståndlig, men på något sätt verkar du inte vara medveten om makten som du har över dem! Därför missar du för det mesta chansen. (kanske sant även det) Ekonomi: Nu är det dags att handla! Kanske behöver du organisera din ekonomi, och du behöver träffa en ekonomisk rådgivare. En bra tid för affärer väntar dig. Chanserna för framgång är mycket stora. Bra nyheter rent allmänt angående dina finanser!
Jobb; Jag kommer få det jobb jag söker. Låter väl strålande

ljus värme kram & Hej!

pussdag?

Det är tydligen Pussdagen idag! Jag läste det här på första sidan i Blogg.se När kom den till och Vem har bestämt den? Jag har heller aldrig hört talas om någon pussdag förut, men den är väl en trevligt påfund =)
Då e det bara att attackera gubben då han kommer hem, vet ju hur "glad" han blir om jag skulle överösa honom med pussar, nje...kanske jag kan få ge honom en el två, sen är han nöjd.
Idag är det torsdag och dom fina höstdagarna fortsätter lysa utanför fönstret, tack för det universum =) Min kisse chanti är busigare än någonsin, inte äldre å klokare utan ung, galen och enormt nyfiken. I förgår träffade jag grannen M och berättade att vi väntade på sele till Chanti så vi skulle kunna prova gå ut. Men snäll som M är hade hon ett gammalt sele, som jag kunde få till chanti. M har tre helig birma kissar, jättefina. Så igår mätte jag runt hals & mage på chanti och klippte till selet i rätt storlek. Och vi var ute och tittade på omgivningen, ngt försiktigt men tror hon gillade detta skarpt. vi gick in men hon ville ut igen, så en liten runda till fick hon innan det var bra för dagen. Själv har jag i veckan varit ute och klippt ner sådant som ska vila under vintern, buskar å dyl. Chanti är med mig på mornarna då jag yogar, och idag lyckades hon riva ner en blomma. Men annars tycker hon mest om då jag gör katt/ko posen då hänger mina flätor & hon i dom. hon gillar även vilan, då jag dragit filten över mig kryper hon gärna in under den oxå & somnar så gott efter ett pass yoga. Imorgon är det fredag och jag ska till Luleå några dagar, blir jobbigt att vara ifrån chanti. Hon får vara hemma med husse & Mango så jag hoppas han tar väl hand om henne. Han är ju lite "klumpig" min gubbe & inte så medveten vart hon är då han sover. Själv vet jag vart hon är och kollar då jag vänder mig så jag inte lägger mig så hon vaknar. Gubben kan mkt väl glömma att hon är i sängen...så lite orolig är jag allt.
Min syster Å kommer till Luleå lördag, har bokat in en massage på fredag och Kommer väl hem söndag el måndag, vet inte ännu. Jag ska ringa ang jobbet idag till hotellet, får se om dom vill ha ngt möte eller något? Har inte hört något sedan i söndags. Nu ska jag hänga tvätt.

Ljus, värme , kram & Hej!

KURS DAG 2 Okt

Välkommen till en ”konst-ig” Yoga dag
Lördag den 2 oktober 2010

En upplyftande Yoga/Konst dag. Ladda om batterierna. Under en förlängd heldag laddas du med ny energi och motivation, för ett fräschare, piggare och gladare du.

Dagens innehåll: 

09.30-10.00  Samling, yogiskt te och tilltugg serveras

10.00- 11.30   Yogapass ”för immunförsvaret”
Meditation; Andningsmeditation

11.30-12.30    Lunch, och egen tid att titta och njuta omgivningen

12.30-14.00   Prova på att måla med Eva Esko

14.00-14.20  Evas Fika till självkostnadspris

14.30-16.00    Yogapass ”självkontroll genom utvecklad känslighet”
Meditation; ”för positivitet”

16.00- 17.00 Prat och mingel om konst och Yoga

17.00-17.30    Avslut med en övning för ”lungorna och ökat blodflöde”
Meditation: ”Öka din healingförmåga”


Yoga
är en filosofi som fokuserar på människan som helhet genom att balansera sinne, kropp och själ. KundaliniYoga är känd som vår ”hushållsyoga” i Sverige. Den här dagen kommer att innehålla kroppsställningar, andningsövningar & meditationer. Kundaliniyoga är en dynamisk och kraftfull form av yoga där vi använder oss av fysiska och mentala övningar. Yogans övningar bygger upp nervsystemet, stimulerar cirkulation, matsmältning och visar vägen till en djupare självkännedom
Under dagen provar vi på 2 olika pass och meditationer. Upplev fördjupad kommunikation med kroppen och minskad stress. Utforska andningen som leder dig till mer hälsa. Du lär dig hitta till din egen yoga, genom mjuka enkla övningar.
Konst: ”prova på” med konstpedagog Eva Esko. Material ingår.

Anmälan och din Investering: 680 kr (inkl moms)
betalas
in på PG 4 619 116-9  Senast Torsdag 30/9
(Minimum deltagare 6 St, Max 10 personer. Bindande Anmälan)

Ta med: liggunderlag/yogamatta, filt och hård kudde, vattenflaska, använd mjuka kläder. En lätt yogisk lunch serveras. Fika finns till självkostnadspris.

Kursdagen är öppen för alla, du utgår ifrån dig själv och vad din kropp och ”knopp” klarar av.
VAR? Vi är på Mjölkudden i Luleå, för mer info; kontakta Eva Esko


Kontakt; Eva Esko: Tel: 0920-26 57 90 mobil; 070 5192610  E-post: eva@evaskonstigakafe.se    www.evaskonstigakafe.se 

Om intresse
och efterfrågan finns, har vi kurs även den 30/10-2010 med samma program.


solen utanför

Idag skiner solen utanför vårt fönster, vackert så här på hösten. Igår var jag och kollade in den lokal jag ska vara i och hålla yoga för 5 st kvinnor som besöker Arjeplog och bor hos den arbetsgivare jag hoppas få arbete hos. Så söndag blir ett slags "prov" på vad jag kan. Detta är oerhört pirrigt, inte för att jag oroar mig för yogan, den kan jag och vet att den fungerar. Men jag ska ju välja ut ett pass som dom ska tycka är bra. Sen ska jag ev. ge dom massage, vilket inte heller är ngt större problem, men hur det än är så finns oron att det inte blir uppskattat. Men samtidigt försöker jag peppa mig själv, hur kan dom låta bli att uppskatta det? Ja, det finns ju alltid chansen, men då "beställer" man väl inte detta koncept? ja, förlåt att jag "skriver" för mig själv =) men jag vill ju så otroligt gärna ha ett bra jobb, och att få jobba för denna arbetsgivare kan ge så mkt. Men man är ju aldrig säker på någonting förrän man har ett papper i handen där man skriftligt fått bevis på en ev. anställning. Jag affirmerar och försöker verkligen tänka positivt för att jobbet ska bli mitt. Vi åkte ju till hotellet tillsammans igår, så jag passade på att försöka sälja idéer, och jag uppfattar iaf som att det finns ett intresse hos honom.
Vaknade imorse av chanti förståss, runt 05.30 men idag var hon lugn igen runt 06.15 gubben hann smyga in å ge mig en hej då puss utan att hon blev allt för orolig0ölllllllllllllllö(ja, chanti hann trycka lite) Hon vaknade, anade att ngt hänt, men gubben hann ut innan hon såg honom, så vi somnade om och sov till runt 08.00 skönt. Ska ev. ut i trädgården idag och fixa med det som finns kvar innan snön kommer, det är så trist att ha kvar jobb i trädgården när det blivit vitt...uch. Men ska oxå ta mig en funderar ang yogapasset inför söndagen. Det som är riktigt bra är att jag ska på yogahelg den 16-17:e och behöver en extra slant, å nu kom den som ett tecken från ovan, vilket jag är djupt tacksam över. Pratat med min son om julen, och iår verkan han iaf vilja komma upp, vilket känns otroligt bra =) han var ju upp efter jul ifjol, men det är underligt, vad jag saknar honom vid julen just. Det blir ändå lite speciellt då jag får ha honom brevid mig under den tiden.

Lite busiga bilder på chanti, min älskling.

Idag, ser dock lite surmulen ut =)

Gäspar stort efter en tupplur igår kvällChanti och Mango äter tillsammans ur Mangos skålarNyfiken och vill ständigt vara delaktig, här i återvinningspåsen, när
jag rensar papperVacker som en tavla min prinsessa (passar bra med vår prins Mango)

Ljus, värme, Kram & Hej!


fy, för detta

Nu är valet över, tråkigt med dess utgång. Hoppades innerligt att vi skulle få byta regering. Men, man kan bara lämna sin röst och hoppas. SD har kommit in i riksdagen, hur ska det gå? Blir dom utmobbade, eller kommer dom att få vara med och påverka ngt, så vad kommer att ske? Jag hade hoppats på en kvinnlig statsminister, även om Mona gjort sina tabbar längst vägen, så fanns hoppet på en röd regering. Dom blå fortsätter, suck och åter suck. Ja, politik är politik, hoppas de blå iaf förstått att många hamnat mellan stolarna då det gäller utförsäkringen. Jobben, ja...vi får se om det blir någon ändring, om dom yngre någonsin får plats och tar sig in på arbetsmarknaden och de äldre kan lämna innan dom ramlar ihop och dör av trötthet när de måste jobba till 67 års ålder. tragiskt. Ja, nu är det bara att gå vidare. Hoppas att jag själv får jobbet jag sökt och att livet inte blir tyngre bara för detta.
Chanti är min källa till glädje, en helt underbar liten busboll i vitt. Energin sprutar och hon är enormt nyfiken. Igår kväll då lagt oss, fick hon ett "spel" hon hoppade omkring som om vi hade djur i sängen. Som om hon jagade, osynliga möss. hon skuttade, smet in under täcket mitt och var som galen, rev och klöste (dock inte så det gjorde ont) men som om hon såg ngt. Sen upp å la sig 2 sek vid mitt huvud, & återigen trodde jag hade ngt i huvudet så hon låg på sidan och började bita mig i skallen mm. Så då fick jag lugna ner henne. Efter "anfallet" sov hon ända fram till 05.00 sen pigg & busig fram till 06.30 suck!! Men sen somnade vi om tillsammans en liten stund & vaknade vid 08.00 och steg upp. Kissarna fick mat och chanti försökte busa med mango, som var föga intresserad av hennes försök. Idag ska jag byta gardiner i köket och fixa lite. Solen skiner idag, skönt. Igår fick vi upp dynorna till hammoken och annat som skulle städas bort innan snön. Jag kärrade iväg blommorna som nu nästa gjort sitt för i år. Lite ledsamt att ändå slänga dom då vissa fortfarande var ganska ok. Men här vet man aldrig då snön dyker upp. Så, nu är det gjort för hösten.
Svärfar har varit hos doktorn i omgångar nere i Piteå och tagit prover å tester, nu ska han få en pacemaker, känns nog underligt. Han har tränat hela sitt liv, tävlat i lopp på både skidor och cyckel. Men, man vet aldrig vad livet har i ryggsäcken. Men tror nog det blir bra iaf.

ljus, värme, Kram & Hej!

pirrigt

Idag har jag varit på jobb intervjuv uppe på ett av hotellen här i Arjeplog. Jag fick känslan av att det gick bra. Ska få visa yoga och massage åt en grupp söndag den 26/9. spännande. Utifrån hur då detta går ska vi ha ett "snack" igen. Idag har solen visat sig, så inga klagomål på vädret. Chanti har nog en inbyggd lite väckarklocka, för varje morgon vaknar hon 05.30, kan skilja på 5 min hit eller dit. Imorse somnade hon dock om efter 40 min tills gubben kom in och skulle säga hej då runt 06.20, då vaknar den vita lilla sockertoppen, å nu var det full rulle igen. Så idag bidde det ingen timmes vila. Så upp och yoga, och det tycker hon är rätt roligt. Hon busar med mitt hår (flätorna) ska vara intill mig då jag under detta program/pass klappar, så jag får vara rädd att hon gör illa sig. =) I morse fick jag även ett mail ang en ragdollkisse, och hon ville bara ha 2500 för denna. Suck! Men, men. Är man förälskad i sin kisse så är man. Chanti är iof döv, vilket är enormt tråkigt, just för att jag älskar ju att prata med mina djur. Men vi håller på att lära oss förstå varandra ändå, utan ord och ljud. Jag har dock fått ta till lite mer drastiska åtgärder nu, en vattenduch vid blomster grävning =) Chanti gillar att vara i blomkrukorna, å det blir en hel del jord på jolvet och överallt. Så en lite blöt duch får bli ett nej. Hon börjar nog förstå detta nu.

ljus,värme, kram och Hej!

Lilla musfångaren


vitt & svart

Jahapp, nu har vi fått dela på oss, ja,a inte så allvarligt som det låter kanske. Jag och chanti har fått eget rum, så gubben får sova då han jobbar. Jag har ju tur som slipper upp & jobba efter sömnlösa kattbusarnätter med gumman. Detta arrangemang gör att mango & husse sover i sovrummet, vilket pojkarna tycker är skönt, utan oss =) Å jag & chanti sover i ett av extra rummet. Detta går bra, vi flyttar in kattlådan och klätterträdet under natten och eftersom vi stänger dörren till oss, blir det inte lika mkt spring i benen för chanti. Så nu sover även hon bättre brevid mig på huvudkudden. Igår morse och imorse sov hon ända fram till 05.30 vilket är jättebra. Sen när husse är vaken runt 06.00 stiger vi upp, kissarna får mat & mango brukar bege sig ut och chanti får busa en timme el två, sen vilar jag och chanti tillsammans en timme igen, vilket är rätt skönt. Imorgon torsdag ska jag på möte och då får chanti vara i vårt rum. Dvs det rum vi sover i under natten. Pga jag är orolig att hon kan hitta på bus och ev följa efter mango om han är inne och går ut i luckan. Den nya luckan har ju inte kommit ännu. Tyvärr fick vi ju vänta 4 v sist vi beställde ngt med Schenker som bud. Igår var jag ut & handlade, då fick hon oxå vara i vårt sovrum, hon sov i fönstret då jag kom hem. Jag tror det ska gå bra med den lösningen så länge, det blir ju enbart korta stunder jag än så länge behöver stänga in henne där. rummet är ju inte jättelitet heller, vanligt sovrumsmått =) Å hon får lite mat och vatten, låda och leksaker därinne. Men troli+gtv+9is
669999999656655555555555555555555555555555555555 (chanti, vill oxå skriva) troligtvis iaf tror jag mest att hon förstår att man är borta och då sover hon. Det går lite bättre för var dag mellan henne och Mango, han är inte förtjust i henne ännu, men verkar förstå att hon inte tänker åka härifrån. Han drar sig undan ännu, och fräser å "morrar" om hon är för nära. Tyvärr hör inte chanti detta, utan kommer lite för nära. Men pga det tror jag ändå att det är bra. Ingen lägger sig i utan dom får försöka hitta en lösning. Chanti önskar nog att hon fick busa lite med honom, men han är inte så sugen ännu. Men igår åt dom sida vid sida från Mangos matskålar, så riktigt katastrof är det ju inte. Idetta nu, ligger Mango i en av sina korgar på golvet, och chanti smyger närmare och bakom korgen. Mango säger till henne, men hon försöker komma nära. Nä, nu ger jag upp tycker Mango och går. Med den vita lilla skuggan efter sig för att se vart han tar vägen. Han hittar sig ett nytt ställe att vila på i sin "sommarstuga" i tvättstugan, dit inte chanti kommer sig. Det är livet för dagen =)
Nu lite tvätt å städ. Dagens väder är helgrått och trist med regnskurar.

Ljus, värme, kram Å hej!

 
Mango i husses knä.Chanti i mattes knä, hennes blå ögon blir ofta röda på bild, tyvärr.

Åtgärder

Ja,a vad gör man då man fått en liten familjemedlem som inte är rustad för den stora vida världen? Vi funderade igår hur vi ska kunna ordna det för Chanti. Så igår beställde vi en ny kattlucka för Mango, så att inte chanti kan gå ut i den. Mango får en magnet isitt halsband och på så sätt kan bara han öppna luckan. Chanti får jag lära att gå i sele den tid vi är ute, hon får bli innekatt. Hon är ett otroligt busigt litet liv. Inatt har hon hållit oss vakna, inte många timmars sömn alls. Hon har skuttat upp å ner i sängen, över oss och på oss, hittat på bus med sladdar och klättrat på allt hon har kommit åt. Sen har hon somnat någonstans en stund å vi tänkte att nu, men bara en kort vila sen upp å busa igen. Hon är ju bara så otroligt söt, så jag kan iaf inte bli arg på henne. Gubben däremot muttrade över sin dåliga sömn. Så idag gäller det att hålla henne vaken så husse får sova. Mango tycker hon tar för mkt plats, så han smiter ut lika snabbt som han har ätit klart.
Helgen har varit grå och regnig men idag skiner solen, skönt.

ljus, värme, Kram å hej


Tycker om att sitta med matte framför datorn å jaga muspekaren.
Igår anföll chanti även musen, och klickade fram aldeles egna sidor att titta på.

Döv?

Vi misstänker att vår nya stora kärlek, kissen chanti är stendöv. Vi har gjort flera tester men hon reagerar inte alls på ljud9000000000000 (chantis tass på tangenten =)) Vad gör man då man har skaffat sig världens underbaraste lilla hårboll, och det lilla livet hör oss inte. Mango är fundersam, trots att han pratar med henne förstår hon inte. Han blir sur och går ut. Vår stora förhoppning är att Mango ska ta chanti under sina manliga kissevingar och hjälpa henne. Blir det så? Det vet vi ju inte, vi kan bara önska och hoppas att han förstår. Chanti har iaf förstått att jag är hennes matte, hon ropar på mig då hon inte ser mig, å ja, det hjälper inte att ropa på henne utan då är det bara att leta upp henne så hon ser mig, då blir hon gensat lugn igen. Mkt bus och lek är det i henne, så några störningsfria nätter lär det inte bli på ett tag framöver. I går lekte hon hela f.m å fram till ca 15.00 då jag la mig med henne på soffan, då somnade hon gott på min mage och kände sig trygg. Där låg vi 1,5 timme, å även jag slumrade till å från där på soffan. sen fixade jag middag och svärfar var förbi och tittade på lillan. Även han som inte är ngn kattälskare tyckte om chanti, kanske för att hon var så "modig" hehe, hon är ju inte direkt skvätträdd då man är döv. På kvällen satt vi i soffan å kikade på film/tv, då kurade chanti ihop sig på min mage igen och sov gott. Vi la oss rätt sent och jag oroade3esxxxxxxxx (chantis framsteg) över att hon kanske skulle vara vaken mkt då hon sov så mkt i soffan. Men hon delade kudde med mig och fram till 05 var det lugnt. dock vaknade hon 05.00 igen och tyckte vi skulle leka. hon var runt överallt, på husses nattugsbord och lekte med alla sladdar där, upp i fönstret och testade på persiennerna och gav sig inte förrän matte hämtade en leksak, så en timmes lek innan hon somnade om igen. Vid 09.00 steg jag upp, chanti bredde ut hela sin lilla kropp över min kudde. Hon vaknade efter en kort stund då hon märkte att jag inte låg kvar. så sedan dess har vi lekt och busat. Ätit och hon har varit på lådan och hjälp till att skriva på datorn. Ska försöka hitta ngn som vet hur man uppfostrar, typ en liten döv kisse. Det blir otroligt svårt den dagen hon kommer på hur kattluckan fungerar, och vill ut. sele ska vi försöka vänja henne vid. Tips? skriv en rad är ni snäll.


Sovandes tvärs över mattes mage, skönt

Chanti hemkommen

Ja, nu är den otroligt vackra tösen chanti/ebba hemma i Arjeplog. Jag hämtade henne igår hos Malin & Christoffer, mkt trevligt par =) Fick träffa chantis mamma å pappa, och ja, chanti är pappas flicka helt klart. Pappa Merlin (roligt att han heter så, då Merlin är en favorit historia i min värld) Iaf, pappa Merlin hade nog tagit till sig sin lilla dotter lite extra. Han tvättade henne och hon låg gärna brevid sin pappa. Merlin har vackra sneda blå ögon, chantis ögon är mer runda, men hon har fått lite av både mamma Mysan och Merlins pälskvalitet. Hennes systrar var mer mamma mysans färger, gråspräckliga och även dom helt otroliga skönheter, även om chanti nu var vackrast =) Mamma mysan var liten och Merlin stor, så det ska bli intressant & se vad chanti blir, liten, stor eller mittemellan. Vi satt & pratde en stund och köpet avklarades, sen fick chanti säga hej då och in i kattväskan. Hon var rätt lugn först men efter 10 min var hon redan läss att vara instängd och åka bil. Hon protesterade högljuddt. Men vi hade 20 mil framför oss, så jag försökte prata med henne, bäst gick då jag lät som en katt, å pratade kattspråk. Då vart hon lugnare, trodde väl att fler missar var med henne. Vi kom hem vid 21.00 och där väntade husse & mango. Hm, mango blev först nyfiken men sen tyckte han att hon var lite obehaglig, för chanti reste ragg och fräste åt det där svarta monstret. Vi såg tv en stund och båda kissarna höll ett bekvämt avstånd ifrån varandra. Gick & la oss runt 23.30 och jag var lite orolig över hur sovandet skulle gå. Chanti bestämde sig för att dela huvudkudde med mig, under natten låg hon brevid mitt huvud, eller över min hals, och en & annan slick på näsan och ögonen gav hon emellanåt. Hennes morrhår killade mig i öronen, men det gick bra att sova ihop. kl. 05.10 ville hon leka, trött var jag, men snäll som man är med det nya lilla livet hämtade jag lite leksaker och hon lekte ca en timme brevid mig/med mig i sängen innan vi kunde somna om tillsammans. Kl.08 var hon utsövd, väckte mig och jag försökte leka med henne i sängen, men nä...nu ville hon upptäckasitt nya hem. Jag tog med henne på toa, då hon inte gjort på lådan sen vi kommit hem. Hon gillar inte riktigt kattkristallerna som mango har i sin låda, så då bytte jag till en annan sand. Det passade fröken och hon har nu en egen toa, utan mango doft. Dom fick båda mat och mango gick ut. Då började chanti utforska sitt hem, hon har varit överallt där hon kom sig in och fram. Vi har lekt och hon kunde slappna av då mango var ute. Hon upptäckte muspekaren på datorskärmen, så den var rolig att jaga en stund. Mango kom tillbaka efter en dryg timme. Men ännu lite misstänksamma åt varandra. Men lite tid ordnar nog vänskapen. Nytt för dom båda just nu. Köpte en ny klöspelare, leksaker och mat åt chanti igår. Det är roligt att hon tyr sig till mig, vilket jag hoppades.
Igår fredag var jag även till Maria och fick mig en taktil helkroppsmassage, helt enkelt underbart. Vi gick även och åt lunch efteråt tillsammans, men tiden går på tok för fort då man har trevligt. Vi pratade katt och b vrgggggggggggggggggggggggggggggggggbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbggggggggggggg66666666666666ttt  nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn. Oj, chantis första meddelande =) gick över tangentbordet till mitt knä. så 777777777777534tggggggggggggggggggggggggggggggggggggggnnnnnnnnnnnnnnnnnb              gtxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ..hehe, igen. så nu tycker hon att jag pillat klart på knapparna. lekdags.
Bilder kommer snart.

ljus, värme, kram å hej!

Vacker

Tänkte bara lägga in lite fler bilder, på våran lilla fröken. Kanske blir hon vår.

Ebba

Ebba liten å så go å söt

Och

Ebbas mamma/Mysan
En blandning mellan perser och norsk skogskatt

 Pappa/Merlin
Är en blandning mellan norsk skogskatt, maine coon och helig birma

Ebba är pappas flick och den enda i sin syskonkull som är lik pappa.


Val i vått å torrt

Jahapp, nu är det dags att välja igen. Och jag å gubben var på biblioteket och gjorde vår röst där. Skönt att få det gjort. Jag hoppas verkligen att vi får ett regeringsskifte iår, den blå fanan har inte annat än försämrat drastiskt för alla arbetslösa, sjuka och svagare i vårt samhälle. Var är alla jobben som lovades...suck! Inte för att jag trodde det skulle ändras då det blå kom till makten, men jag var döläss på G.Persson som jag inte heller tyckte var nå vidare. Så visst, ibland behöver vi skakas om för att se vad som är bra och vad som är mindre bra. Själklart att blå har en poäng om man spelar i den högre ligan, med gott om pengar. Men hu valinge att gå arbetslös idag.
Jag tycker många tankar som SD har är riktigt bra, förstärka glesbygden, sänka benispriserna och sen frysa dessa där. Begränsa invandringen tills vi själva har jobb. Har definitivt inget emot invandrare som människor, men vår politik tar inte hand om de människor som kommer hit, eller var det bara ngn typ av förvaring vi som land ska vara? Men jag tycker tyvärr inte det finns ett parti som har alla rätt för att jag skulle vilja ha dom vid makten, därför får man välja det som står en närmast av de som finns. Men de frågor jag tycker är allra viktigast är ju jobb, att det ska vara lättare att få arbete. Det ska inte vara som nu, att du måste vara upp över öronen utbildad, samtidigt som du ska ha en livstids arbetslivserfarenhet. Man kan tyvärr inte vara allt på samma gång, som det idag efterfrågas. Har man som jag, född på 60 talet och valde min familj/son i första hand, hankat mig fram på olika jobb och inte satsat på den där karriären, så måste jag väl ändå kunna få ett jobb som kan fungera utan att jag jämt måste stå längst ner på stegen. Jag har tagit alla jobb jag fått, men ngn gång måste jag ju kunna ta ett steg upp på trappan och få ett jobb som jag känner att jag kan utvecklas och bli stärkt av. Javisst, jag hatar att gå arbetslös, men då det inte finns jobb, vad gör man då? Jag kanske inte vill flytta land å rike omkring för att få jobb, då jag nyligen flyttat. Är man i min ålder, så är kanske inte ambitionen att flänga land å rike omkring, det är redan gjort. Idag vill jag kanske ha trygghet och ett fast boende utan att behöva riva upp rötter å familj, då min gubbe har ett fantastiskt jobb på orten. Inte flyttar ju han, ska det då vara meningen att alla som vill ha jobb ska vara singel? Men enl de blå, ska det ju vara så.
NGT annat. I helgen var vi i stugan, höststädade och påtade på. Vi badade bastu, vilket var otroligt skönt, vi spelade lite dart och vi umgicks. Svärfar har tagit dit (till stugan) en rök koja, så på lördag åt vi rökt aborre/sik och det var sååå gott. Igår var vi till veterinären med Mango, han har fått urinvägsinfektion och ev ngt som kallas
FUS/FLUTD orsakas av stopp i urinröret av kristaller (pyttesmå urinstenar) som klumpar ihop sig med en proteinmassa och bildar pluggar. Små pluggar kissas ut medan större fastnar i röret som en kork i en flaska. Även innan det blir totalstopp retar kristallerna till inflammation i urinblåsan och urinröret. Bakterier är sällan inblandade men kan hjälpa till vid bildandet av vissa kristalltyper. Detta kan orsakas av fodret katten äter (innehållet av olika salter som magnesium, fosfat mfl), urinens pH mm. Fodret är en viktig faktor och nu har vi köpt ett foder som ska hjälpa honom bli av med kristallerna. En påse torrkost på 3,5 kg kostade nästan 500kr. Men Mango tyckte det var gott, så då får vi hoppas han nu ska bli bra. Han har även fått med sig hem medicin för 4 dagar/2 ggr dag ska vi ge honom det i munnen.
Vi funderar även på att utöka vår familj med en ny katt. bild nedan.

 
Nya rök kojan i stugan

 
Sonen gjorde oss en fågelholk då han var på besök, nu är den upphängd på ett träd vid stugan.

 
Rök kojan från annan vinkel.


Å så... katten "ebba"

 här liten  å nu lite större

Nytt Namn; Chanti som betyder betyder fred, vila, lugn, eller salighet


Ljus, värme, Kram & Hej!


slit å släp...

Igår var jag nervös, kl:14.00 skulle jag på en arbetsintervjuv. Jag steg upp tidigt, gjorde min yoga, åt frukost. Letade igenom garderoben efter ngt att ha på mig, sen in i duschen, fixade å donade och sen blåsa hår och försöka fixa det. Lite make up och kl vart 13. Då ringde det, jag svarade och det var arbetsplatsen jag skulle till som meddelade att chefen tyvärr var hemma med vård av barn så det blev inget möte idag. jaha, all luft gick ur mig...suck.
 
 
Dom skulle återkomma då han var åter igen. Så då återgår jag till att berätta om mitt nya yogapass, som jag började igår. Det är ett pass som jag tänkte hålla om jag & E.E ska ha en yogadag hos henne. Passet är för att släppa spänningar och blockeringar i kroppen, rätt fysiskt alltså. Idag har jag faktiskt lite träningsvärk =) så det är ju bra att några nya muskler fått jobba. Igår kväll var jag ut och cyklade, blev bara 6-7 km, är ju lite "rostig" då det är en månad sen jag cyklade sist.
 
 
Men det var ändå skönt att komma ut å röra sig och tungt, hade motvind hela vägen hem. Jag & gubben hade gemensamt, efter hans eget förslag beslutat att hålla oss borta från godis/snask på vardagarna. (då vi båda har några kilo +) Men, gubben har svårt med detta och blev irriterad då jag kommenterade hans pollypåse å snacks igår. -Dra inte in mig i ditt, var kommentaren? Jasså, snopet! jag trodde ju det var vårt beslut, men nu vart det bara mitt. Visst, ibland kan kroppen/knoppen lura oss med sug, så det är verkligen inte lätt alla gånger att stå emot. Jag är glad för var dag jag inte faller för frestelsen.
 
 
Jag hoppas jag kan stävja suget mitt till 1 gång i veckan, dvs på helgen. Jag vill verkligen gå ner några kilo igen, då jag sedan 16 mån tillbaka gått upp till en vikt jag definitivt inte trivs med. Men vårt mentala spelar ju oxå in en hel del. Trots relativt goda matvanor, motion och yoga vill inte riktigt kilona försvinna. Gubben sa faktiskt en dag till mig, -så mkt som du håller på å går med stavar och yogar, borde du ju vara pinnsmal. Det kändes ändå skönt att höra, för ibland känns allt meningslöst, då det inte händer ngt. Jag har även räknat på det jag äter i kalorier och ej överträtt 1100 kcal/dag. Så hjärnan (jag) spelar mig ett spratt, håller kvar mina kilon av någon trygghetsorsak (tror jag) Men... jag ger inte upp. Så nu är det iaf dags att ta min 1½ tim stavgång, och när jag gått den brukar svetten rinna om mig. Och det gör den även efter det nya yoga passet. Men jag väntar på mantart som jag behöver för att påbörja min nya meditation, vilket jag ser fram emot.

Ljus, värme, Kram å Hej!

   

RSS 2.0