Igenkännande och utveckling

Var på ABF frukost igår morse (torsdag). Det kom inte så många, men det var ändå mkt trevligt. Pratade lite om yoga och hur den kan användas som verktyg.
Visade även yoga på stol, vilket jag tror var uppskattat, får mig nog ngn ny massage kund också =)
 
Arjeplogsnytt kom dit och intervjua mig, så det kanske blir ett litet reportage på länken Arjeplogsnytt då?
 
Lördag den 8/11 ska jag också hålla lite prova på yoga på medan kl.14.00 om det finns några som är intresserade.
Har ni inte programmet?
Då kan du kika här.
Själv ska jag även besöka Zumban 10.30 på lördagen, hinner återhämta mig innan jag själv ska hålla yoga =)
 
 
Funderar du på...
Vad skillnaden är mellan Power yoga och min kundalini yoga ?
 
Kundaliniyoga som räknas till en av de äldsta yogaformerna har sitt ursprung i Indien och Tibet. Kundaliniyoga är dynamisk men inte lika fysisk som Ashtanga Yoga (Power yoga kommer från Ashtanga Yoga, men är en anpassad stil för gym) Det är en kraftfull, dynamisk yogametod med sina rötter i Mysore, södra Indien. Ashtangayogan består av noggrant utarbetade rörelser som utförs i en särskild följd. Det kallas för en serie. För att nå den mentalabiten tar det lång tid av utövande för att nå in i flödet.
 
Kundalini är Yogaformen som är lättillgänglig och lämplig för alla, oavsett ålder och fysisk kondition. Det sägs om Kundaliniyoga att om du bara kan andas och luta åt rätt håll så får den effekt. Genom kundaliniyogan får du även en genväg in till din inre kärna och kommer snabbare in till ditt mentala inre.
 
 
 
Vi har inom kundaliniyogan tusentals olika yogapass eller kriyas och meditationer att välja emellan, alla med en speciellt uttalad effekt på kropp och själ. Vilket inte Ashtanga Yoga har, som har en specifik serie. Kundalini yoga passen kan liknas som ett yogiskt apotek där vi har möjlighet att välja Kriyas exakt utifrån vilken effekt vi önskar. En del kriyas är mjuka och stillsamma andra kraftfulla och dynamiska. Möjligheten att utmanas finns där både till kropp och sinne, och detta i sin tur leder till växande och helande.
 
Vad betalar man normalt för yoga?
PRISER YOGAKLASSER 2014, (När man går hos en utbildad yogalärare)
Ordinarie priser
- Enstaka klasser: 140 kr
- 10-kort: 1 200 kr (120 kr/klass)
 
Men i Arjeplog blir priset bättre och billigare ju fler man är i en klass, om jag startar inom ett studieförbund. Så det är en fördel för dig som är sugen att även få med dig någon du kan tänka dig är öppen nog att prova yoga med dig. Så är det inte om man går till en yogastudio, då blir det inte billigare för att det blir större klasser =)
 
 
Fick faktiskt ett vykort av quinnorna, från i måndags när jag berättade lite om yoga samt höll ett litet stolspass med dem. Dom tackade mig för detta och var taggade för lite yoga. Roligt att få ett kort, tack snälla.
 
 
Idag fredag har jag då jobbat, jag tog initiativet att ta med barnen ut och leta en skatt. Först fick dom några uppdrag, så som att hoppa högt, ställa sig på ngt (fanns en stor sten bredvid som passade bra), krypa under en vuxens ben och sen smyga i skogen och leta skatten. Den hade jag gömt under en stor sten, med några grenar. Barnen var spända och glada då de fann den. I "skattkistan" /kartongen hade jag gjort små påsar med lite flingor (kuddar)+russin och alla fick var sitt bokmärke. Det var mkt uppskattat av barnen. Sen lekte vi lite i kojan och gick lite balansgång. (barn 1,5-3 år)
 
 
Fredagkväll; Såg Idol ikväll och hoppas jämt att dom jag inte gillar ska åka ut. Men så åkte Mathilda ut?? Det blev ju helt fel. Men, jag röstar inte, det orkar jag inte och det skulle bli dyrt att sitta å rösta varenda fredag. Så tyvärr och Jättetrist att hon som är SÅ duktig fick lämna, då det finns de som är så mkt sämre än henne kvar i Idol. Kvällens låt, var jättebra. https://www.youtube.com/watch?v=HzIhZWrWA4w
Men, jag kan ju som sagt inte säga så mkt då jag inte röstar =(
http://www.tv4.se/idol/deltagare/matilda-gratte
 
 
Då jag nu tar upp Idol så kan jag ju ändå få gnälla lite också. Ena gången säger juryn att Idolena ska skärpa sig med stil mm. Men det gäller då bara vissa, medan andra inte behöver ändra ngt, för juryn redan ÄLSKAR dom som dom är. Då kallas det för mystiskt och speciellt... Så var det då kärlekstema idag. ? Låtarna som sjöngs idag var det 3 av 7 jag förr hört. Så det där att sjunga till massan, är återigen bara för vissa medans en del är SUPER trots att inte många kan hört musikstycket. Så, juryn har ju favoriter, lixom vi som tittar. Det är dock himla trist med juryns kommentarer till en del, då faktiskt folk som röstar lyssnar på dom. Men ikväll då? Då åker Mathilda ut, vilket vart himla förvånande. Trodde inte detta. Min förhoppning var ju Lisa, Molly och Matilda i globen =) eller nåt...
 
 
Nu dags för den sköna nattsömnen =)
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Sv Hollywoodfruar? -Diss

Jag sappade in svenska Hollywoodfruar igår då jag satte mig framför dumburken. Alltså egentligen om jag ska vara ärlig, så handlar det ju inte om någonting så visst kan jag förstå att producenterna vill behålla den fruktansvärda Gunilla Persson!
 
Men ska man verkligen se det programmet så länge hon är med? Då bidrar jag indirekt till hennes inkomst. Människan är ju otroligt obehaglig och jag tycker att hon är hemsk. Hon mobbar människorna runtikring sig, sparkar folk än hit och än dit, hon är otrevlig och ja, rent ut sagt fruktansvärd att titta på. Finns det ingen bättre människa att ta in i programmet?
Ja, jag ska då inte stanna fler ggr på det programmet om det dyker upp i rutan. Uch!
 
Britt Ekland? Vad är det för intressant med henne då? Snälla nån... Detta måste ju vara ett utdöende projekt, rika fruar och deras innehållslösa liv...eller. Tycker folk om att titta på dessa självupptagna varelserna?
Nä, tacka vet jag en bra film eller en bok. Allt måste då vara bättre.
Idotserien Ullared eller Ola Conny+ Morgan är ju mer rafflande än Hollywoodfruar. Suck
 
Åsa med sina läppar, hon hade då ngt för sig =) hehe.
 
Over and out!
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Running time

Förlåt, ni som faktiskt tittar in till mig. Tycker att tiden inte riktigt räcker till för att berätta för er om livet runtikring mig.
Jag känner en frustration över mkt just nu, men kan dock inte gå in på några detaljer kring detta. Men det upptar mina tankar väldigt mkt.
 
Vi har haft en period av regn, vilket medfört att snön smälte och vi lixom gick tillbaka till mer höst utanför fönstret. Iof tyckte jag snön kom väl tidigt... men å andra sidan är det väl så här varje år.
 
Igår hade jag en föreläsning om yoga, och visade lite yoga på stol för ett litet gäng krutgummor här i Arjeplog. Det mottogs väl och flera undrade om jag ingen kurs skulle ha. Svarade att så var tanken, men tyvärr hade jag inte fått nog med anmälningar då jag skulle starta upp 23 okt.
 
Men nu var dom sugna, tyckte yogan jag visade var super bra och var taggade att fortsätta. Så jag sa att dom skulle höra av sig till vuxenskolan =) Kanske att vi kunde starta någon grupp?
 
Har dock fått operationstid 27 nov, så det finns inte så många veckor att spela på.
 
Nu är det höstlov för barnen. Vi hade en toppen dag igår, för vi var få barn och vi gick på Bio. Skoj.
 
Ha det bäst därute.
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Yl och Skrik

Imorse kl. 05.38 vaknade jag av att min katt skrek, eller jamade högt som hon gör då hon är morgonpigg och högljudd. Jag såg en film, heter The gift som slutade sent, dvs för mig =) efter midnatt å då var jag sjukt trött.
 
Filmen var/är småtrevlig. Man får klura lite själv över vem som är den riktiga skurken i dramat. Oväntad roll för Keanu Reeves vilket var roligt (men svårt att känna av det han ville förmedla, då han är så bra i goda filmroller). Smått långt intro, men håll ut, den tar sig. Katie Holmes, beautiful! Fantastiskt skådespeleri av Giovanni Ribisi som vanligt. Storyn: När så en försvunnen kvinna hittats drunknad i den amerikanska småstaden börjar ett lokalt medium få uppenbarelser om mordet.
 
Iaf var den svår att sluta titta på, men jag anade skurken ganska länge =) Men det är ju så med filmer, dom kastar oss lite hit och dit för att förvilla oss.
 
Min katt gav sig dock inte, så det var bara att kravla sig upp och ge dom mat, men sen gick jag och la mig igen =) stängde även sovrumsdörren så vi skulle kunna sova. För min älskade kisse brukar tycka att jag ska vara uppe, även efter att jag gett henne mat. Dvs jamar även efteråt och ska "prata" med mig.
 
Ca kl 08.00 då.. så vaknar jag av ett hund yl utanför, som har hållit på länge. Det började inte då jag vaknade (antagligen för att jag då sovit ganska klart) utan jag hörde hunden redan 06.00 och den höll på att yla till 12 snåret. Är det de nya grannarna som har en hund? Vi blev ju ganska tacksamma då närmsta grannens hundar flyttade, men troligen har vi nu fått en ny ylare i kvarteret. =/
 
Nu är det iaf lördag och jag har hunnit yoga och suttit vid datorn och handlat julklappar. brr blir dyrt i år =) Men...jag älskar ju att ge, så då får jag ju skylla mig själv. Ingen önskar ju ngt nu för tiden.
 
Vädret är supertrist. Jag hoppas kunna ge mig ut och gå, annars blir det svårt att få ihop steg i denna regniga mulet ruggiga dag.
 
Måndag ska jag ju presentera yoga, ska bli skoj.
 
Torsdag har jag även då information på ABF;s frukostmöte kl. 08.00 för att informera om yogan.
 
Annars tar jag det mest lugnt denna helg. Har varit sjukt trött i veckan, och vet inte riktigt varför, magen har också krånglat och stackars sambo har behövt gasmask. hehe =/
 
 
”Lycklig på riktigt” meditation som använder visualisering. Man sitter på en stol med slutna ögon och mediterar så länge man vill. Syftet är att ta fram mer av sin inneboende förmåga och skapa stabilitet.

Här kan du pröva en mini-meditation:

Sitt bekvämt i en stol eller på golvet.

Slut ögonen och dra några djupa andetag. Fokusera på hur du drar in luften i lungorna. Håll kvar luften någon sekund innan du andas ut.

Känn hur musklerna i hela kroppen slappnar av mer och mer för varje andetag.

Tänk dig att du har en lysande sol ovanför huvudet. Föreställ dig att du andas in solljuset i kroppen och att ljuset sprider sig till kroppens alla celler varje gång du andas ut. Fortsätt tills du känner att hela din kropp är fylld med solljus.

Föreställ dig att du har ett foto framför dig och att bilden föreställer dig själv, glad, frisk och lycklig.

Öppna ögonen när du känner dig redo. Behåll bilden av ditt lyckliga friska jag i minnet resten av dagen.

 
 
 
 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


IDOL i År 2014

Fredag och det blev sitta framför Tvn med Idol i rutan. Jag vet inte... men upplever att det troligen är den mest "blandade" Idol omgången. Det finns de som verkligen är bra, tjejerna är ju starka. Killarna? hm... vet inte riktigt, men Petter (den långa) låter ju ganska bra men resten? Nä. Och om jag då lyssnar på Ludvig "hårdrockaren" blir jag nog mest beklämd. Han har verkligen ingen Power i sin röst. Visst, söt att se på pojken, men.. njä
Ludvig i fredags: http://youtu.be/OFw3Q8phqe4
 
Han sjöng "lady gaga" låten... Är det någon som kommer ihåg Jay Smiths tolkning 2010 av densamma? Där var det Power, kräm och jä..anamma. vilken skillnad på uppträdande.
Bara lyssna; http://youtu.be/IWVM_ZoT1T8
 
Jag har nog lite svårt att lyssna på vissa låtar som Jay gjort med nya Idolerna, för då det kommer till Jay:s röst är det inga många som slår honom från sin tid i Idol.
Jag är även förundrad över att man inte får höra honom mer än man gör på radio?
 
Har du lyssnat på denna av Jay? http://youtu.be/AfO_8oCKCk0
Super bra låt, tycker jag =) även denna: http://youtu.be/FhAaRrgcNys
 
Visst, allt har inte gått hans väg och han har gjort en del dåliga val, men hans röst är svårslagen. Så är det.
 
Fredag vart en dag i lugnets tecken, vaknade runt 04.00 på morgonen till fredag med magknip och kallsvettig. Men somnade så småningom om och steg upp 06.10 med lite illamående, men tänkte det skulle ge sig under dagen.
Fick efter ca 2 tim ge upp återvända hem igen. Det har gått lite magoroligheter på jobbet, så...
 
Men, jag var snäll mot magen och åt inget förrän vid middag. Men surt, då vred det om igen...
Vi skötte svärfars vovve Sally, så vi gick en kvälls/e.m runda med henne, var dock lite orolig i magen, men det gick bra. Så därefter blev kvällen slö och slapparkväll vid Tv apparaten.
 
Lördag pratade med Mor och jag och sambo gick sen en härlig promenad och förbi kalles där jag kunde lämna in hästarna (DD), sen gick vi förbi svärfar och tog en fika. Sen hem och vidare till Granns för att köpa virke så sambo och svärfar kunde bygga tillfällig bro till entrén.
 
Själv gjorde jag en köttgryta och en kycklinggryta till middag, vi bjöd svärfar. Blev ris och sallad till detta. Mkt gott tyckte alla. Magen känns mkt bättre idag =)
Kan iof även bero på en del stress som jag genomgått sista tiden. Kroppen säger ifrån på olika sätt, kanske?
 
Mina systrar fyllde år igår också. Skickade en trisslott åt dom var med grattiskort. Bara den ena vann (120kr) Det var ju synd att inte båda vann =( men sånt är ju svårt att styra om man inte skrapar dom först =) hehe...
Nej, mina systrar är inte tvillingar på långa vägar =) Mor råkade bara pricka in dom på samma dag med 4 års mellanrum. Inte illa av Mor. Och för att slippa ha så många datum att komma ihåg lyckades hon pricka in oss flickor den 17;e på olika månader, inte illa va?! 17 juni, 2x 17okt och min älskade storasyster 17 nov.
 
Livet ger oss krokiga omvägar, det gäller bara att hitta rätt!
 
 
 
 
 
 
Sov gott!
 
 
 
 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 

NLL -Varför inte?

Jag utbrister bara ett stort HJÄLP!
Jag kan tycka att det är mycket förvånansvärt och även så illa som fruktansvärt att inte NLL dvs Norrbottens läns landsting har hjälpmedel för funktionshindrade.
Jag har de senaste två veckorna försökt söka, försökt nå fram, mailat, ringt, väntat på svar mm från landstinget och andra landsting för att hitta ett hjälpmedel.
Just nu skulle jag vilja ha tag i en simulator baby docka eftersom min son med sambo vill skaffa sig barn.
Min son har ett funktionshinder och endast stöd genom samtal hjälper inte honom, han stänger av då han inte orkar höra mer. Vilket även gäller hans flickvän, dom är i stort behov av en baby simulator docka. =(
 
Simulatorbabyn kom som hjälpmedel till Västerbotten 2012 men har alltså inte nått Norrbotten?
 
Varför simulator baby?
 

RealCare(simulatorbaby) baby dockan gör det möjligt att simulera och i praktik uppleva hur det är att ha ansvar för ett spädbarn i 24 timmar , 7 dagar i veckan.

Under en simulering sker detta:

 

  • RealCare baby gråter vid alla tider på dygnet beroende på vilken dygnsrytm som är programmerade.
  •  ”Föräldrar” måste själva ta reda på vilka behov som måste täckas: Matning, rapning,  tröst,  blöjbyte och vaggas.
  •  ”Föräldrar” bär en unik ID-bricka på armen för att säkerställa identifiering.
  • RealCare Babys dator registrerar vård, omsorg och handhavande.
  • Efter varje simulering levereras automatiskt en elektronisk rapport hur simuleringen av babyn gick. Rapporten visar utebliven vård tex. inget blöjbyte eller tufft handhavande ( shaken baby),  brist på nackstöd,  felaktig positionering.

 

Dockan ger praktisk erfarenhet i spädbarnsvård och man får bland annat träna på
matning, rapningar, blöjbyte och att ge tröst.

 

Real Care Baby är tillverkade av mjuk vinyl och är programmerad med 100 autentiska babyljud för att simulera ett spädbarn från nyfödd till 3 månader. Simulator Baby finns i sju etniska utförande som flicka eller pojke. Barnets huvud och nacke är “lös”  och behöver ett nackstöd,  som ett riktigt spädbarn.

 

Albin, köptes in 2002 till habiliteringen tillsammans med Uppsala kommuns Akut- och utredningshem, Brogården. Personalen på habiliteringen träffade flera personer med olika typer av funktionsnedsättningar som berättade om sin önskan att få barn.

Till Brogården kom blivande och nyblivna föräldrar som hade kognitiva svårigheter och som på olika sätt behövde stöd i sitt föräldraskap.

 

Stödet behöver anpassas efter varje familj och detta är ofta en förutsättning för att barnets behov ska kunna tillgodoses. Eftersom barn till föräldrar med t ex olika funktionsnedsättning är en riskgrupp så är det motiverat att hitta lämpliga metoder som fångar upp behoven hos dessa familjer. Simulatordocka Albin och Pia är en sådan metod.

 

Att vara förälder med en funktionsnedsättning eller andra kognitiva svårigheter innebär oftast att det finns ett stort behov av stöd. Stödet kan komma från det informella nätverket - en partner eller de närmaste familjemedlemmarna, eller ifrån professionella som finns runt familjen, exempelvis socialtjänsten, hemterapeut, BHV sjuksköterska, mm.

Låna av ett annat landsting- NEJ, Det gör man inte. Man behöver ha ngn typ av utbildning för att sköta dockan på landstinget.

 

MEN i Norrbotten finns alltså inte denna hjälp!!

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 


Allt vitt

Jahapp, bara att inse att vintern bäddat ner i oss i sin vita kalla snökofta. Ja, det är vitt, vitt på marken och efter den kyla som varit lär den troligtvis stanna kvar.
Det snöade från torsdagnatt till fredag och idag lördag faller det fina små snöflinger sakta mot marken.
 
Igår var vi ute i snön och åkte stjärtlapp, pulka och madrass på förskolan. Barnen gillar snö och allt den för med sig. Själv får jag light ångest att den redan är här.
Vi hade 5 underbara sommarveckor, men midsommar var kall och fryste mina blommor. v.28 kom värmen och v.33 blev det redan kallare och runt 15 grader som så sakteligt krupit lägre och lägre och idag lördag 11 okt är det 0 grader med det vita kvar på marken. =(
 
Sommaren var kort och helt underbar, men oj vad jag önskar den hade fått vara från maj-sept istället =)
Vet inte hur jag ska orka en lååång kall vinter igen. Borde kanske flytta till Spanien eller nåt under några vintermånader??
 
I torsdags partade jag med sonen i telefon här hemma, var hem på lunch. Vi pratade och pratade och sen blev det brått till jobbet. jag fortsatte prata samtidigt som jag klädde mig och satte mig i bilen, en bit bort dog telefonen?
Tittade på telefonen och började skratta. Jag hade hemtelefonen (bärbara) i handen och räckvidden tog slut (hehe)
 
Snacka om förvirring och stress. Så hemtelefonen fick följa med till jobbet men jag stängde av den. Fick pipa sonen att jag skulle höra av mig sen igen, efter jobbet. Så tokigt det kan bli. Men jag var tvungen att skratta åt mig själv och min dumhet. Men jag är ju van att prata i mobilen och trodde förmodligen att jag gjorde detta =) dvs total förvirring...
 
Veckan har känts lång, sena kvällar och känner mig trött =/ men, men. Vintern för ju med sig lite ljus, då det vita ändå lyser upp det kommande mörkret.
 
Under marknaden informerades det vilka som gått topparna i Arjeplog, jag fanns inte med =( ngt fel har det tydligen blitt. Men jag vet ju själv att jag gått, så även dom jag gått med. Så spelar väl ingen roll egentligen.
 
 
 
Svärfar har kommit hem och idag ska jag bjuda på middag.
Och vi får höra lite om hans resa mm.
 
 
Min 5:2 start går lite svajigt och har nog mentalt inte riktigt ställt in mig på detta. Men nya friska tag på måndag.
Gångtävling likaså, jag går ju en del men önskar jag kunde gå ännu mer.
Yogan har dock kommit igång och jag kör morgonpassen igen vilket är underbart. Alltid svårt då jag haft en period och inte yogat. Mår så mkt bättre av att yoga så det är svårt att förstå varför dom där uppehållen infinner sig. Nu är jag mer taggad, ska starta upp yogakurs åt Sv och jag har tre tillfällen att informera om yoga och bjuda på lite prova på yoga =)
 
Detta gör gott i själen, då det varit lite tyst om yogan och inte så mkt intresse.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 

En ny härlig vecka att spendera

Under helgen var det ju så marknad här i Arjeplog. Jag vet inte om jag "fyndade" eller blev lurad men inköpen blev 2 par yogabyxor och en rökt regnbågslax (den var iaf god)
 
Tvättade mina yogabyxor och dom färgade av sig ngt. Sambon slängde nämligen in sina grå mysbyxor efter min tvätt å dom är numera lätt rosa =) uch då...
 
Jag gjorde paj i helgen, gott. Vi åt även Tacos under söndag, så det blev tacospaj av resterna =) fiffigt.
 
Jag har ju startat om med 5:2 men kan nog påstå att det var tuffare denna andra gång. Jag provar gärna nytt, men har svårt att hålla mig till ngt, fast att jag vet att det är bra. Så jag antar att jag får kämpa denna gång (det känns så)
 
Hur ska jag då lyckas?
Genom att skriva en hälsoplan som jag synligt sätter upp för att påminna mig.
En handlingsplan som är ett stöd för förändringen. En hälsoplan, helt enkelt. Öppna Hälsoplan - det är en pdf-fil som du kan fylla i med ditt mål och det sätt du väljer för att nå dit. Glöm inte start- och måldatum och en belöning som du vill ge dig själv. Skriv sedan ut dokumentet. Eller skriv ut den tom och fyll i.
 
 
Unna dig kalorifria belöningar under fastedagarna som massage, bio och en god bok. Dokumentera ditt startläge; vikt och midjemått. Framgång motiverar.

 

Tips;
Välj bort produkter med socker och ohälsosamma sötningsmedel. Socker kan påverka dina hormonnivåer negativt, bidra till inflammation och påverkar i allra högsta grad din vikt. Insulinet som bildas när blodsockernivån skjuter i höjden och sedan sjunker är ett fettinlagrande hormon. Om du vill söta, använd naturliga källor som torkad frukt, bär eller mörk choklad

 

Du äter 500 kcal två dagar i veckan om du är kvinna, 600 kcal om du är man. Vilka dagar väljer du själv.

Du kan dela upp dina 500/600 kcal som du vill över dygnet; de flesta brukar äta två mål. Du får dricka vatten, mineralvatten, kaffe och te (utan mjölk och socker).

De resterande fem dagarna äter du "som du brukar" - men ditt mål bör vara att äta så hälsosamt och balanserat som möjligt.

 

Hälso­vinsterna med 5:2

Insulinnivåerna, blodfetterna, blodsockret och blodtrycket sjunker - vilket minskar risken för hjärtkärlsjukdom, flera cancerformer och diabetes typ 2.

Den insulinliknande tillväxtfaktorn IGF-1 - som är en förutsättning för att cancer ska utvecklas - minskar också påtagligt. Höga nivåer av IGF-1 plus övervikt är riskfaktorer för cancer.

Forskning (på djur) har visat att kalorirestriktion är bra för hjärnan. Att då och då äta ytterst lite skyddar mot demens.

 

Du väljer med större omsorg vad du stoppar i dig, hela veckan.

 

Du är inte rädd för dina hungerkänslor och har bättre kontakt med dina  mättnadskänslor. Ibland kan det till och med kännas skönt att vara lite  hungrig någon timme eller två, som en påminnelse om vad hunger är.  Precis som vi behöver kunna känna oss ledsna, glada, trötta, pigga. 

 

Bättre kontakt med dina hungerkänslor ger dig bättre kontakt med dina  mättnadskänslor. När du blir mätt känner du dig nöjd och avslutar  måltiden, även om halva pastan eller efterrätten ligger kvar på  tallriken.

Du njuter lättare av god mat och dryck utan skuldkänslor.

 
Har man barn, kanske det är läge att se vad du är för förebild. Barn idag blir fler och fler överviktiga, och det beror oftast på allt socker vi ger dom. =( Var snäll med ditt barn och sätt upp regler. max 10 godisar på lördag, 1 glas läsk/saft räcker. Vi ger dom mer än dom själva vill ha, ibland av rent slentrian.
 
 
Sonen min är tillbaka från sitt Lajv i Jönköping. =) skönt då han håller sig i Norr tycker jag.
 
 
Nu lite Tv.
 
Rörelse idag; cyklade till och från jobbet + 60 min rörelse med barnen (svettigt) gick jättebra och jag är nöjd =)
 
 
 
 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 

Resumé luleåtripp

Min Luleåtripp bestod ju först av ett besök till Piteå och sjukhuset där, för min axel. Det blev undersökning. Sen den var över så fick jag en kortisonspruta och återigen ställas i kön för operation om 2-3 månader. Läkaren sa att rehabiliteringstiden kunde vara rätt lång, då jag har det jobb jag har. Men vad gör man? Jag har haft ont och värk i axeln i snart 2 år, så det måste ju vara bättre att operera än fortsätta ta kortisonsprutor flera år.

Jag fick bedövning i kortisonsprutan också, så då planerade jag in en luleåtripp för att hinna vila axeln då bedövningen släpper.


Så från sjukhuset åkte jag till frissan. Jag har aldrig varit till denna frisörska, men ville chansa. Min tanke var ngt nytt och lite tufft. Det var en duktig tjej med en nyöppnad salong. Priset var väldigt bra om jag jämför frisören i Arvidsjaur som jag var till i fjol och ville göra ngt ”kul” med färg och klipp. Det gick på över 2500 kr.  Och blev inte nöjd. =(  då känns det mkt pengar att slänga ut.


Mitt hår var ju rätt ljust då jag landade i frisörskans stol. Så för att jämna ut håret blekte hon lite mitt långa hår från halsen å neråt då det var mer guldfärg.


Sen bestämde vi att hon skulle lägga i slingor, det blev röda som jag då tänkte skulle synas ordentligt. Sen valde hon en kall toning till övriga håret.


När det var klart och utsköljt klippte hon mig. Min tanke var att hon skulle kunna göra något tufft med luggen, klippa den superkort och kanske lämna lite slingor ner i pannan, så där lite slarvigt. Jag berättade detta för henne och bad henne ta fram sin egna kreativa sida… men..


Jag fick uppmana henne flera ggr att klippa kortare och resultatet blev inte alls det jag tänkt mig. Det blev en snäll, vanlig klippning med en smal, längre slinga… hm.  Färgen blev mkt mörkare än jag önskade, så jag kände mig besviken å lite irriterad då jag lämnade frissan.


HUR ska jag kunna förklara hur jag önskar? Är jag dålig på att förklara, eller lyssnar inte frisörskorna och kör ngt ”safe”  istället. Även då jag klippte mig i Arvidsjaur ville jag ha ngt djärvt och tuffare. Men nä… Olika slingor var det hon då gjorde, och dom slingorna syntes knappt. Samma denna gång, de röda försvann ju i den mörka bruna färgen.


Jag hade velat ha en kall vit/grå färg med knalliga slingor och tuff klippning. Sen har jag skrivit det förr. Bara för att jag har långt hår, tycker jag inte att jag ska behöva bli av med 1 dm hår (det är 1 helt ÅR:s längd att spara) då jag klipper mig. För tre månader sen frågade jag min dåvarande frissa som då klippte min lugg, -behöver vi klippa topparna? Nej svarade hon, vi kan klippa det nästa gång, efter att hon tittat på håret.  Hur kan det då hunnit bli så illa att jag måste klippa bort 1 dm hår i topparna nu?

 

Sen körde jag så mot Luleå, var otroligt hungrig, så jag svängde in på Willys i Piteå och köpte, banan, dryck och en chokladbars.

Min son och hans sambo har skaffat sig en lite gul kattunge, jättesöt. Men jag vet inte hur de ska finansiera detta? Fick lite annat också att tänka på, men allt har väl sin tid. Sonen hade städat köket, jättefint.


Vi var ut och åt med syster, jag och Mor bjöd henne, då hon varit tvungen att ta bort sin fina hund Dvina =( så en liten uppmuntran var det läge för. Meningen att systerdotter också skulle vara med, men tyvärr var sänkan skyhög och hon hade feber, stackarn.


Jag var ju in på en butik i Piteå å köpte lite julklappar innan jag åkte till frissan. Där köpte jag en lite sten åt L, där stod ”Tänker på dig” För jag vill att hon ska veta att jag verkligen tänker på henne.


Maten på resturangen var god, åt anka med ris och en het sås. Såsen var väl i hetaste laget, men som sagt, god.

Sen körde vi hem till Mor och son med sambo kom ner. Vi tog en yatzy och sen gick dom trötta upp till sig.


Körde sonen till bussen på torsdagsmorgon 07.30, han skulle ner på Lajv i Jönköping. Han fick en hel del byten, buss, tåg, stopp och stopp och vänta i Nässjö 2,5 timme mitt i natten tills tåget skulle ta honom till Jönköping och då var han framme 05.19 där. Suck.


På väg hem från busstationen ringde min telefon, och sa att jag hade paket att hämta. Så när jag, Mor och syster åkte till sjukhuset, svängde vi förbi till DSV på storheden å hämtade mitt paket som fina storebror skickat.

Det var stort, så vi rymdes knappt i bilen =)


Var hos systerdotter ca 1 tim drygt, för bilen hade gått ut då vi kom dit och jag satte i för en timme drygt och det hade vi dragit över. =)


Men vi var tvungna hem till Mor å laga mat, då jag skulle köra hem igen. Vi åt, tyvärr hade inte Mor ngn laktosfri grädde el creme frech så jag gjorde sås till dom, men fick själv vara utan =(

Körde 15.30 och kom hem välbehållen.

 

Sambo såg inte ens att jag varit till frissan, han har inget nämt iaf. Så ngn förändring är det inte att tala om.

Paketet innehöll en ljuslykta på fot, av aluminium tråd som föreställer en tulpan, SÅÅÅ fin =D Älskar den. Min bror e bäst. Tack snälla.


Jobbade fredag och vi tog barnen en liten tur till marknaden. På e.m invigdes vår nya kåta på gården. Barn och föräldrar kom och förskolan bjöd på gakku och souvas. Trevligt.

Lördag åkte jag med en vän på marknaden. Köpte nya yogabyxor och en stor rökt regnbågslax.

Vädret grått å trist.

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


Politiskt positivt beslut

"Fas 3 slopas och ersätts med extratjänster, utbildning och flexjobb.

Både S och MP har varit tydliga med att det sista steget i Arbetsförmed­lingens jobb- och utvecklingsgaranti ska bort. Men modellerna för att nå dit har skilt sig åt.

Nu har man enats om en kombination med både S extratjänster, för anställningar inom skolan till ­kollektivavtalsenliga löner, och MP:s flexjobb. Modellen för flexjobben hämtas från Danmark och syftar till att ge människor med funktionshinder passande arbeten.

– Jag är glad att kunna ­säga till dem vars kompetens och förmåga slösats bort i Fas 3 att nu är det över. Vi ska hjälpa människor till ett riktigt jobb med alla medel som står till buds, ­säger Löfven."

Den nya arbetsmarknadsministerns Yvonne Johansson första åtgärd är dock att dra igång 90-dagarsgarantin för unga.

– Gränsen för hur länge en ung människa får vara arbetslös ska vi successivt flytta till max 90 dagar. Men det ska vara riktiga jobb eller praktik som ger arbeten, inga låtsasåtgärder, lovar Ylva Johansson.

NÄR?  Ylva Johansson kunde dock inte besvara när dessa två mest ömmande reformer kan fungera fullt ut.

Det blir en reformerad arbetsförmedling ska klara 90-dagarsgarantin och utfasningen av fas 3. Men ändå är Ylva Johansson tydlig med att arbetsförmedlingens prioritet ska vara att snabbt tillsätta lediga jobb enligt arbetsgivarens behov.

 

Jag hoppas verkligen att detta sker så snart som möjligt!! Helst igår.

 

Ibland e det kanske bra att rasa om ngt ordentligt, blev ju väldigt positivt överraskad då jag dan efter mitt inlägg hörde på radion att man nu ska slopa jordens mest idiotiska åtgärd.

  

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


RSS 2.0