Politiskt positivt beslut

"Fas 3 slopas och ersätts med extratjänster, utbildning och flexjobb.

Både S och MP har varit tydliga med att det sista steget i Arbetsförmed­lingens jobb- och utvecklingsgaranti ska bort. Men modellerna för att nå dit har skilt sig åt.

Nu har man enats om en kombination med både S extratjänster, för anställningar inom skolan till ­kollektivavtalsenliga löner, och MP:s flexjobb. Modellen för flexjobben hämtas från Danmark och syftar till att ge människor med funktionshinder passande arbeten.

– Jag är glad att kunna ­säga till dem vars kompetens och förmåga slösats bort i Fas 3 att nu är det över. Vi ska hjälpa människor till ett riktigt jobb med alla medel som står till buds, ­säger Löfven."

Den nya arbetsmarknadsministerns Yvonne Johansson första åtgärd är dock att dra igång 90-dagarsgarantin för unga.

– Gränsen för hur länge en ung människa får vara arbetslös ska vi successivt flytta till max 90 dagar. Men det ska vara riktiga jobb eller praktik som ger arbeten, inga låtsasåtgärder, lovar Ylva Johansson.

NÄR?  Ylva Johansson kunde dock inte besvara när dessa två mest ömmande reformer kan fungera fullt ut.

Det blir en reformerad arbetsförmedling ska klara 90-dagarsgarantin och utfasningen av fas 3. Men ändå är Ylva Johansson tydlig med att arbetsförmedlingens prioritet ska vara att snabbt tillsätta lediga jobb enligt arbetsgivarens behov.

 

Jag hoppas verkligen att detta sker så snart som möjligt!! Helst igår.

 

Ibland e det kanske bra att rasa om ngt ordentligt, blev ju väldigt positivt överraskad då jag dan efter mitt inlägg hörde på radion att man nu ska slopa jordens mest idiotiska åtgärd.

  

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0