Skruden ska så bytas ut

Idag är det så onsdag, var till sjukgymnasten på morgon och fick behandling. skönt.
Korticonsprutan verkar ha träffat ganska rätt, känns mkt bättre och inte fullt lika ihållande värk. Bara att sköta sig nu så jag inte förstör detta, vara försiktig och träna mitt program.
 
Därefter skulle jag jobba 9.30-13.30 idag. Vilket kändes lite synd då jag kom med förslaget att vi skulle grilla i kåtan ngn dag, å idag blev det så. Vädret var underbart, så till trots att nu inte jag deltog fick de ett kanon väder att grilla i. Fick klä på barn idag, vilket då inte är det bästa om man ska vara rädd om sin axel =(
 
 
Solen har lyst från morgon till sena eftermiddag/kvällen. Men istället för att vara på jobbet och grilla cyklade jag till affären å inköpte ingredienser till dagens sallad och fortsatte så hemåt. kokade mig en kopp te och satte mig på altanen, och kunde njuta en bra bok och varmt te utan att behöva sitta i jackan =) great.
Mös som bara den, även Chanti ville komma ut och det fick hon. Hon traskade omkring och upptäckte det på altanen som tinat fram, men större delen är utan tak så plätten av snöfritt var inte så stor.
 
Sen gick vi in efter en timme och jag gjorde sallad, sambon kom hem och vi gick ut och gick vår onsdagspromenad. Vi åt då vi kom hem, ljuvligt gott med sallad. Det är så skönt att ha en salladsdag i veckan, då vet jag och behöver inte grubbla över middagstips.
 
Det börjar pratas och grubblas om vi ska gå Top of Arjeplog i år igen. och årets 2015 10 toppar blir;
 
Gáldesbuovdda / Galtispouda (vid Hornavan, gå gärna den gamla stigen från Hällvik 800 m ö h)
Áhkális / Akkelis (intill byn Bukt vid Hornavan 784 m ö h)
Stainak (Laisdalen, intill Delliknäs, toppen 819 m ö h)
Välbmaboulda (intill sjön Uddjaure, 710 m ö h)
Gibdnotjåhkkå (vid Stenudden, nära Tjieggelvas, 718 m ö h)
Tjeäksá / Tjäksa (sydväst om Adolfström, 1 092 m ö h)
Bieljegájsse (Pieljekaise nationalpark, nära Kungsleden, 1 122 m ö h)
Riebnesgájsse / Riebneskaise (nära Kungsleden, mellan sjön Riebnes och Tjärnberg, 1 137 m ö h)
Skärrim (vid Silvervägen, nära gränsen mot Norge, 1 245 m ö h)
Tjårok (nära Kungsleden, mellan Vuonatjviken och Tjieggelvas, 1 398 m ö h)
 
 
FAKTA Top of Arjeplog pågår mellan 15 maj och 30 september 2015.
 
Jag köper inget kort, utan det får bli som det blir. Jag går de jag har tid och möjlighet att gå.
Köper man kort vill man ju gå så många som möjligt, men nu flyttar ju sonen med sin lilla familj hit och då blir det ju annorlunda än förra året.
 
 
Snart är det då dags för Valborgseldarna att tändas, hälsa våren välkommen, vi som inte har sommar redan och snödrivorna är ett faktum.
 
Valborgsmässoafton infaller på solens "kvartspunkt" i solhjulet, mitt emellan vårdagjämning och midsommar.
 
Egentligen hyllar vi idag Valborg, dvs kvinnan de förr räds inom kristendomen =)
Sådan blev nämligen den kristna tidens förklaring av dessa till sitt ursprung hedniska vårseder. Valborgskulten, som uppstod efter hennes död år 779 , kom i hög grad att handla om skydd mot häxor och onda andar.
 
Idag har vi mer kunskap, förståelse och är mer öppna (hoppas jag) till andar, änglar och olika väsen omkring oss.
Så jag tänder inga Valborgseldar för att skydda mig från oknytt utan hälsa dem välkomna till våren och naturens byte av skrud.
 
Troligen blir det en valborg i stugan och tända oss en eld där. Hoppas Universum är oss nådiga med fint väder någon av helgens dagar, precis som idag =)
 
 
 
 
Utanför fönstret ser det idag ut på detta viset. Grannens bil håller på att tina fram så sakteligt.
 
 
 
 
Som ni ser så har vi en del snö kvar.
 
Utanför fönstret satt i söndags denna smala lilla domherre... hehe
 
 
Inte mkt till hals i denna lilla boll.
 
 
Och finbilen då vi körde till Luleå och stannade till vid Antnäs.
 

Mindre snö i Luleå iaf.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

dax för spruta

Dvs imorgon ska jag få en kortisonspruta i min axel, för denna gör så ont och det blir snarare värre än bättre =(
Så jag har tid hos sjukgymnasten innan jobbet och läkarbesök efter jobbet.
 
Kortison är ett steroidhormon som finns naturligt i kroppen och som bildas av binjurarna. Kortison dämpar inflammationer. Dessutom har hormonet en viktig roll i kroppens ämnesomsättning eftersom det ökar energitillförseln till muskler och hjärna vid fysiska påfrestningar och psykisk stress. Kortison är livsviktigt och kroppen måste kunna öka kortisolproduktionen när den utsätts för påfrestningar, till exempel vid infektioner, operationer eller andra skador. För att läkemedlet skall ha effekt måste det deponeras i eller mycket nära skadad vävnad för att ha någon effekt annars blir det dåligt eller inget resultat.
 
 
Idag har det varit en trist dag, grått, blåsigt och sen i em snöfall...ja, jag vet. Vi har NOG med snö, vill verkligen inte ha mer snö nu =((
 
Så denna dag har i stort sett bara runnit iväg, ingenting har skett. Var ut och cyklade och köpte hallon på ica till mina morgon smoothies.
 
Fick ett jättebra sms av min systerdotter, kunde inte annat än skratta.
 
 
KOM I HÅG!
 
I natt ska badrumsvågen ställas tillbaka 10 kg
"Sommarvikt" kallas det.
 
 
 
 
 
 
Myskissen min.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Svett, tårar å kunskap?

Nu är det läge att lägga in en högväxel om du tänker dig en kropp som är bikini snygg till sommaren!
 
Ja, ja... om det är livets mål, så då är det väl kämpa, svettas, jobba, svälta och träna som gäller.
 

När dina ögon svider av svett tårar? det brinner i dina lungor? Gör det ont? Har du blodsmak i munnen och bultande öron? Är mjölksyran din värsta fiende? Skulle du göra vad som helst för att få vila just nu?

Om du fortsätter träna utan att vila, om du ignorerar smärtan och svedan är du på väg mot en ny och fantastisk fysik. och blir lycklig... eller lyckligare än innan, du har presterat, tänjt på gränserna av din förmåga

 

Om du däremot stannar kvar i bekvämlighetszonen, och bara svettas litegrann, värker lite lagom, och bara upplever mjölksyran som något lite obehagligt. Då kan du hålla på med vad du gör i en smärre evighet utan att få några riktiga resultat. =)

 
Och idag är jag svullen likt en gravid på 9e månaden och tänker inte alls ut i löparskorna eller ngt annat drastiskt.
 
Sommartid föredrar jag en snygg baddräkt istället för bikini, jag undviker nog att visa magen för andra. Så nä, jag luftar magen i stugan om jag känner för detta, jag behöver inte andras bekräftelse för att sola på sommaren så därför njuter jag värmen och tystheten i stugans underbara oas, med min egna muffinmage.
 
Ska det badas och vi har gäster i stugan så glider jag in i en baddräkt som kanske inte trollar bort ngn mage, men som inte visar alla skavanker lika öppet =)
Utanför fönstret har vi dessutom minst ½ meter snö kvar, så sommaren känns ändå milsvis bort.
 
Jag har tappat lusten att jaga kalorier mm, för det känns som om detta har jag gjort halva om inte hela livet och aldrig blivit nöjd ändå med hur jag ser ut. Jag menar att visst Vill jag ha mindre mage, kunna klä mig snyggt mm, men min kropp verkar inte svara på alla försök jag gjort. Har jag gett upp för snabbt, eller inte låtit det bli en livsstilsförändring? Alla som känner mig, vet vilken förändring jag lever efter, så det handlar inte heller om det.
 
Vill jag kliva ur min bekvämlighetszon? Har utbildat mig inom hälsa och där provat på allt möjligt som jag inte trodde jag skulle våga. så, ja även här har jag stuckit ut hakan med svetten som svidit i ögonen, lungorna som hållit på att brista, benen som värkt mm
 
Och tro mig, jag VET hur man ska göra, och jag gör det och ändå händer det inte speciellt mkt. Ja, säger och tänker säkert de kloka och kunniga, att ngt fel måste ju göras då resultaten uteblir. Ja, möjligtvis. Men i mitt fall verkar ingenting fungera. Jag har inte provat på en PT, annars är nog alla försök gjorda, kort-som långsiktiga.
Har jag haft tydliga realistiska mål, långsiktiga mål? Jodå, det med.
 
Jag har varit väldigt kostmedveten de senaste 16-18 åren, varierat kosten, ibland provat på olika dieter, jag har motionerat på olika nivåer, olika mkt och varvat olika träningsstilar, varit noga med sömn och dryck, jag har jobbat mentalt med mindfullnes och sen yogat sen -05 (vilket jag mår bra av) men ingenting har fått min hjärna och min kropp att gå ihop till en.
 
Det som skett efter alla år är att jag nu "accepterar" min muffinsmage (dvs inte nöjd men medveten om problemet)  och slänger mig inte in i bikini beach tramset.
Vad är problemet då? ja, Jag kan yoga och meditera, jag kan promenera snabbt och långsamt, å långt, jag kan zumba och jag kan må bra ändå utan att slita mitt hår för att muffinsmagen min finns där.
 
Jag kan som nu dra ner på socker, för att jag vet att min kropp mår bra av en paus från det giftet, men det händer inte så mkt trots avhållsamhet (lite gråare i vardagen)
 
Och visst, nog erkänner jag att jag önskar en snygg figur =) Men är jag realistisk har jag då aldrig haft ngn snygg figur. Som jag skrivit förr är jag i formen som en bägare, stor upptill och smalare nertill. Ingen rumpa och allt är framtill och på bredden =)
Operation? Så ja, då skulle jag behöva operera mig till en snygg figur, men blir jag lyckligare då? Troligvis inte. Ingen som gör de där operationerna verkar vara lyckligare för det och de verkar ha svårt att sluta med ingreppen, och till slut tappar nog bort sig själv i all plastighet. Sen har jag inte råd att köpa mig en ny kropp, om jag ville.
 
Så istället för beach 2015 ska det jobbas på det mentala istället, skönheten ska ju komma inifrån. Inte för att vi i vår ytliga värld verkar fatta detta, men jag kan må bättre även om ingen ser det =)
 
Massor har hänt med mitt inre sen jag började yoga, inte tu tal om annat. Det som förvånar är väl att jag inte mentalt nått längre, men ens försvar mot sitt ego är ganska starkt, murarna mot det inre är höga, å helst då man har en del i den berömda ryggsäcken.
 
Tips som fungerar då det gäller kosten.
  • Lura ditt godissug genom att äta fruktsallad. Fungerar faktiskt, men du bör ha frukten hemma då suget kommer och du äter sällan lika mkt som godis
  • Undvik snabba kolhydrater i form av vitt bröd
  • Ät inte halv- eller helfabrikat som ofta är fulla av kolhydrater och socker
  • Ät fet mat till frukost för att undvika en förhöjd insulinrespons vid lunchen
  • Ät ägg
  • Ät massor av grönsaker

 

Ovanstående tips kanske känns självklara, men bjuder på de iaf.

 

 

Mitt egna klokordspråk idag.
Idag jagar vi hälsa för att förhindra fetman, förr jagade vi hälsan för att stoppa svälten.

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

 

Livets diverse

Idag kom soffan. Oj vad snabbt det gick. Var tvungna att ställa den gamla soffan i mitt yogarum, där e det ganska fullt just nu.
Men med min dåliga axel kan jag ändå inte ta emot massage/healing kunder. så då får det bli så.
 
Soffan är super mysig och fin, riktigt nöjda är vi.
Bild såg ni ju i förra inlägget =D Men jag ska bjuda på bild sen då jag stylat om lite här hemma.
 
 

Idag är det verkligen Aprilväder, sol i fm, snöfall, blåst och nu sol igen mot kvällskvisten. Vädret har varit lite kyligt idag men cyklar till och från jobbet nu, det är ju äntligen bart på vägarna.
Dock har vi MASSOR av snö kvar, det kom så otroligt mkt denna vinter, så här ser det ut utanför fönstret ännu.
 
 
E du avundsjuk =/ ??
 
 
Men som ni förstår har jag ej fått stoppa undan vantar och mössa, nädå. Jag skulle frysa ihjäl utan handskarna när jag cyklar =) så dom får jag troligen ha någon månad till iaf.
 
Jag går hos sjukgymnasten och får behandling med värme och massage för min axel. Och på måndag ska jag till läkaren för att få ännu en korticonspruta, fick en i februari också. Om det inte hjälper vet jag inte vad jag ska ta mig till. Måste jag leva med värken är det ju en arbetsskada. dvs nedsatt funktion pga arbetet. =( Inte kul alls.
 
 
Jag skulle behöva göra en hårförändring snart, är så trött på detta mittemellan brunt till att få tillhöra silversystrarna som låtit håret få bli grått.
 
Detta skulle jag kunna leva med =)
 
Men mitt största problem gällande håret är den fördömda luggen, VET ej vad jag ska göra med eländet. Suck.
 
 
Hockey på Tv, och visst hejjar vi på Skellefteå nu när inte LULEÅ spelar. Det ser bra ut än så länge, och jag tror de fixar denna match =) då e det bara en kvar sen.
 
 
 
 
 
men
 
 
 
 
Just nu är jag sjukt sugen på ngt sliskigt. Det är inte lätt att låta bli socker, då man är beroende =( Jag tycker livet är lite gråare än i vanliga fall just nu...
 
 
 
Mmmm, frossa =D
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 

Tog Allemansrätten-slut

Drömde på morgon att jag fångat massor av abborrar, dock den sista var lite liten och jag skulle släppa tillbaka denna. (Obs, detta är en dröm) Då var jag i en lägenhet, som jag uppfattade var min, stod på balkongen som vätte ut mot en stening men grönskande bergsdunge. Där jag stod på balkongen var det en cykelväg mellan huset och dungen.
 
Jag skulle släppa iväg "abborren" så den fick ta sig själv mot vattnet som jag såg till vänster från min balkong. (Det var alltså en fisk) Den stack iväg efter att jag plåstrat om den, från kroken jag fångat den med. Men helt plötsligt var fisken på en cykel och denna vart en mörkhyad flicka med stora glasögon som irrade sig åt fel håll. Då ropade jag till henne, - du cyklar åt fel håll, men denna hörde inte.
 
Då säger personen som jag har stående bredvid mig, det är stängt idag, så hon kommer sig inte ner till vattnet.
- vaddå stängt? Det hör ju till allemansrätt?
-Nä, det har dom tagit bort.
Då ropar jag ut förtvivlat - Vart fan är allemansrätten? Och vaknar.
 
Idag tog vi en långtur med nya bilen. Vi körde mot Luleå =D 26 mil, stannade först vi Antnäs möbler för att kolla in soffa, vi ska byta. Vi hittade en som vi båda gillade.
 
Mjuk och fenomenalt skön soffgrupp med recliner (ställbar). Sofforna är höga i ryggen med ett komfortabelt svankstöd. Kommer i brunt microfibertyg (som påminner om mocka).
 
 
Jag köpte en trea och en fåtölj
 
 
Pris på Antnäs möbler; 7095 för 3;an + 4095 kr för fåtölj. ? Frakt 700 kr + egen frakt att köra med släp 350 kr = totalt 12 240 kr
Men, då beställde jag via nätet (exakt samma soffa) dvs samma beställning 1 trea soffa + en fåtölj med frakten fri hem till dörren = 10 079 kr och sparade då = 2 161 kr och slapp hämta soffan i Arvidsjaur då Antnäs inte körde högre upp.? Men man kan få den levererad från södra Sverige fram till dörren. Ja, underligt kan det tyckas. Och inte ens fri frakt på så dyra möbler?? Hm, blev minus för Antnäs möbler på det.
 
 
Och sen körde vi å hälsade på luleborna. Levererade barnvagnen åt sonen å sonhustrun, de blev smått chockade (tagna på sängen av förvåning).
 
Bild på Maylo Classic 2 in 1 barnvagnar
 + chassi
 
 
Ingår i vagnen:

- Liggdel med madrass (hårdlift) har även två sittläge.
- Sittdel som enkel monteras i båda färdriktningarna, har även fullt liggläge
- Väska
- Inköpskorg
- Luft hjul
- Regnskydd
- Insektsnät
- Ställbart handtag (klädd i läder)
-Vaggfunktion - en praktisk funktion, för att du skall kunna vagga barnet när liggdelen står på golvet.

Chassit hopfälld : L.83xBR.51xH.29cm
Ligdelens mått: L.77xBR.35xH.28cm
Vikt 15 kg.
 
Sambon gav restriktioner innan färd, inget långvarigt besök. Så det fick jag då lova. Men vi kom dit och överraskade även lilla Mor som bjöd på go fika. Skjutsade sonen senare på Ica och då handlade jag lite grillat, potatissallad och en loka till middag åt oss. Vi åt då jag kom tillbaka och klockan tickade iväg snabbt. 16.30 var vi tvungna att tacka för oss och susade på granngården å köpte jord, men hann inte på djuraffären å köpa kattmat =( de stängde 17.00 å vi missade på minuten. Men jag får skicka efter.
 
Sen svischade vi hemåt och var hemma ca 20.00 då kände vi oss rätt möra i kroppen. Hade ju velat titta förbi systerdotter, men sambon gillar inte sjukhus och det är svårt att jäkta då man vill hälsa på där =( ledsen)
 
Blev Tv och slappa i soffan under kvällen och jag la mig 22.00 och somnade som en stock ganska snabbt efter att jag haft en mkt dålig sömn fredagsnatt till lördag, himla mkt värk i axeln igen. Vet inte vad jag ska ta mig till?? =( blir mkt medicin igen.
 
Idag söndag blåser det stormvindar utanför fönstret, men solen skiner iaf. Idag är det ju vår "promenad" dag. Vi har inte gått ngn i veckan... hm...
Vi vann på vårat DD igår också, jippi =) blev +200 kr iaf.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

Sol, Ogrönskan & Bilköp

Idag skiner solen, underbart. Jag börjar läsa mer och mer om att grillsäsong och trädgården ska börjas fixa i.
Men hallå, här är det 1 meter snö kvar på gräsmattorna, så inte är det läge för ngn trädgård =( den får nog vänta till Juni, om vi har tur att det då är snöfritt.
 
Visst, grilla kan man göra ute i snön ändå, men då det pratas grillsäsong handlar det om hemma på altan eller dyl.
 
Längtar till Bror i Halland, skulle önska jag fick åka dit och påta i trädgården. Det hade varit mysigt. Men jag får troligtvis vara hemma i år, då det sker så pass mkt annat.
 
Idag åker sambon till Arvidsjaur och ska köpa vår nya bill =D
Han är oförutsägbar emellanåt. Jag upplever honom som extremt långsam till beslut och agerande. Men denna gång tror jag han har slagit alla rekord, jag har inte ens hunnit med.
 
Vad blir det då för bil?? hehe, en shoppingBil, jippi.
 
 
Jo..
En Subaru Legacy är en fyrhjulsdriven bilmodell i mellanklassen som tillverkats sedan 1989. Bilen konstruerades för att främst konkurrera med Honda Accord och Toyota Camry i USA. Den första generationen tillverkades mellan 1989 och 1994. Andra generationen tillverkades mellan 1994 och 1999. Den tredje kom med överlapp 1998 och producerades fram till 2003. Den fjärde kom så 2003 och fanns med till 2009. 2010 lanserades den femte och nuvarande generationen.

Den femte generationen finns med bensin- och dieselmotorer på mellan 148 och 165 hk. Modellen har inte längre ramlösa sidorutor, vilket varit en tradition hos Subaru från början av 1970-talet.

Subaru Legacy är känd för sin driftsäkerhet och sin stora förmåga att tack vare bl.a. fyrhjulsdrift ta sig fram på dåliga vägar. En nackdel är att serviceintervallerna är förhållnadevis täta på vissa årgångar. Ett fåtal bilar har haft problem med elfel annars är bilen ett bra val för begagnatköparen. Gör en vanlig felsökning innan beg köp.
 
 
 
 

Vår bil; Färg: Silver
Karosseri: Kombi
Info: Automatisk växellåda, ACC/Klimatanläggning, Antisladdsystem, Antispinn, Dragkrok, Elhissar fram och bak, Elspeglar, Elstol förare, Farthållare, Fjärrstyrt c-lås, Färddator, Komplett ifylld servicebok, Motorvärmare, Sommarhjul och Vinterhjul - dubb, ACC, 4WD
 
En 2009 och uttagen 2010 och endast ägd av en gammal man och han ensam. Så bilen är som ny.
 
Klagomål eller kanske inte direkt klagomål, men färgen är lite lam. Är inte förtjust i silverfärgade bilar och denna är silver grå ich.
 
Men jag kommer nog att trivas med att köra denna ändå =D
 
Hoppas sambon vill ut och köra i helgen, vill titta på ny soffa åt oss =) 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 

Egot i mig

I morse vaknade jag och hade drömmen klar i huvudet. Det handlade om att en person(1) tyckte jag gjort ngt bra, typ ville ge mig beröm. Detta hade personen sagt till en annan person (2), å den andra (2) frågade om jag fått berömmet av den förste?
-Nej, personen har inget sagt, svarade jag. Vi åkte iväg i bil alla tre, men den förste sa ingenting. Och jag kände mig lite sårad.
 
Konstig dröm, att drömma om att få beröm? Jag vet att jag skulle önska lite mer uppskattning, men det vill väl alla höra ibland? men att drömma om ett uteblivet beröm var konstigt.
 
Nu var detta så tidigt att det inte var dags att kliva upp, så jag vände mig om och somnade igen. Ny dröm, och den handlade om upptäckt och skadad tillit, vilket inte heller var så trevlig.
 
Steg upp och tog mig en dusch, därefter gjorde jag mig en smoothie på banan, hallon, apelsin, naturell yoghurt, linfrö, och 1 msk mighty green (algpulver)
 
Idag kom barnbarnets barnvagn =) men jag har inte plockat upp den ur kartongen ännu, och sonhustrun väntar ivrigt på den. Så jag hoppas snart få en tid till Piteå, då kan jag köra ner med barnvagnen. Jag hoppas den inte är allt för liten, är ju beställd från Polen. Tyckte måtten av vagnen var lite trång, men vet inte förrän jag packat upp den.
 
Nä, nu cykla jobbet.
Idag är det som igår, ljust av snön så det sticker i ögonen. Snö faller sakta från himlen i lite snöblandad regn ich.
Vägen var snötäckt, men det gick att cykla ändå.
 
 
På tal om beröm, så fick jag av tre fina barn höra att jag var deras bästa fröken. Det värmer i hjärtat =) Helst då man som jag varit borta en längre tid och att de säger så.
Troligen beror det på att jag ändå varit deras fröken längst, så dom känner väl trygghet då annat förändras runtikring dem. Det är synd att de ska behöva så många fröken byten, kan jag tycka. Men så ser dagens verksamhet ut idag.
 
 
 
 
 
 
 
Vi var en sväng till Arvidsjaur idag, det blev frassemat då sambon fick välja =) Gud så mätta vi blev.
Imorgon får vi nog gå liten extra sväng.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Normcore (vardagskläder á 90 tal) Mode trend

Det nya i modebranchen är motsatsen till det överdådliga ”look of nothing”. Stilen som är på ingång kallas för normcore. ”

Hipstern är död. Den nya trendiga New Yorkaren ser ut som en supervanlig genomsnittsamerikan, medvetetet klädd i mamma-pappa-mode som en statist i serien Seinfeld. Trenden kallas "normcore" (vardagsmode) och har blivit hett.

 

Så himla bra, då kan jag med gott samvete fortsätta klä mig helt normalt och ändå vara moderiktig. Skönt.

Lösa stentvättade jeans, vita tubsockor i loafers och praktiska överdelar. Stickad dragkedjekofta, väst, lösa lediga jeansshorts och "den där t-shirten jag hade i garderoben". Praktiskt och bra – norm mode! Ledig trekvartsbyxa och fotriktiga sandaler, med eller utan strumpor i. Även skor från New Balance, Asics eller Merell med ordentligt stöd för hålfoten. Tröjor, gärna fleece, med dragkedjor. Shorts med sidfickor, praktiska skor och vita tubsockar.

 

 

 

Så medan hipstern strävar efter det omaka och annorlunda (typ solglasögon från en second handbutik i Reykjavik) hyllar normcore (vardagsmode) mellanmjölk, Fjällräven, Bingolotto och Gyllene tider. 

Så: Ut med det svåra, in med det enkla!

 

Denna nya stil handlar alltså om att se ut som någon slags genomsnittsamerikan (vit, heterosexuell, man, medelålders, kristen) från 90-talet. Utöver Jerry Seinfeld och Larry David tänker jag lite på hur min omgivning såg ut när sonen gick på lågstadiet. De, liksom de flesta andras pappor, var väl iklädd vita grova strumpor, ljusblå illasittande jeans, någon udda skjorta och anonyma gympaskor. Helt mellanmjölk alltså,

 

Standardsvennen, för själv är jag ju vit och medelklass uppväxt i en liten bekväm bubbla. vardagsmodet är en slags självmedveten – att vara omedveten om (och totalt frånkopplad från) mode – stil. Att smälta in i mängden och se vanlig ut, fast vanlig som ens svennepappa gjorde på 90-talet. kul.

 

 

I fallet normcore är det dock verkligen att göra trend av att vara den som får göra trend. Och det är väl det som är det sköna? Att göra en trend av att se ut som den som står högst i samhällshierarkin – medelklasspappan. hehe, vilket känns bra att kanske uppnå, sin egen medelssvenssonstil med 90 tals trenden, utan att sticka ut så mkt. Gå på jobbet med bekväma, funktionella kläder och ändå vara mode medveten. lite friss faktor kan jag tycka.

 

 

Normcore Till SALU (nedan);

 

Stl 38
 
 
SKOR:
 
 
Klänning 90 tal, oanvänd stl 38
nypris 599:-
 
 Nu; 249 kr
 
Intresserad, nyfiken skriv en kommentar.
 
 

I morgon 13/4 Game of thrones. ny säsong.

Två kraftfulla familjer är engagerade i den dödliga katt- och råttaleken i det land som består av det beräknande södern, det vilda östern, det frusna norr och den urgamla Muren som ska skydda The Seven Kingdoms of Westeros. När lust, intriger, svek och övernaturliga krafter rör om i landet i kampen för Järntronen, får det oförutsedda och långtgående konsekvenser för alla

 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

 


Problem med svullnad

Gårdagens smoothie blev faktiskt brun aktig till färg, hade i liten egen komposition av;
½ banan, lite hallon, 1 kiwi, babyspenat, ½ lime, 1 dl apelsin Juice, Mighty green och linfrön krossade.
Den blev jättegod men såg inte så smaskig ut =)
 
Mors katt fick en hälta och ena benet svullnade upp i måndags, men då hon inte fann ngt sår så avvaktade hon. fredag och benet var åter rejält svullet, då ringde jag veterinären. Tyvärr fanns inga tider kvar, så hon fick en tid åt honom på måndag. Hon skulle hålla honom inne, dvs inte släppa ut honom då man inte vet vad svullnaden beror på och att han ska vila benet. Vad gör hon? Jo, hon släpper ändå ut katten. Vad göra? inte mkt. Är hon inte mer rädd om katten, kan jag inte göra ngt 26 mil bort.
 
 
 
Visst har hon en annan syn på djur än vad jag har, det är ju drygt 40 år sen hon hade katt i sitt hem och den sista var min katt, som hon bad min pappa gå ut och skjuta då vi flyttat från villa till stan. Detta har jag accepterat men aldrig kunnat förlåta. Men så är det, vi växer upp och har olika värderingar om det vi älskar och håller av. Livet går vidare, men vem säger att man måste förlåta allt? Vi är ju olika.
Då det kommer till djur har vi rätt olika åsikter. Så det får jag ju också acceptera.
 
Tillägg; Kissen hade bråkat med en annan katt och fått ett sår i tassen. Men han fick inget för det, de skulle återkomma om det blev sämre.
 
Idag lördag har vi varit till stugan, tanken igår var att vi skulle ta en lång promenad, men så blev det inte. Men vi grillade där och njöt i soldiset.
Kände mig lite frusen efteråt, vi blev seg både jag och sambon.
 
Lämnade in DD och vi spelade för 280 och fick tillbaka 100 =D inte mkt, men lite. Fick en trisslott av sambon idag, och vann 90 kr, trevligt. Snart kommer miljonerna också =D hehe.
 
Hittade på blocket hundvalpar av rasen Landseer till salu och blev lite förälskad i rasen. Men nä, en så stor hund ska jag inte ha, även om rasen verkar jättemysig. bjuder på en söt nöt bild =)
 
 

Lånade den från;  http://www.svlk.se/Landseer.htm
 
E den inte så söt?
 
 
 Kvällen framför Tv och egentligen inte mkt att se, tyvärr.
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Drog dagens kort

Vilken väg ska jag gå, och ska jag alls gå den+ Frågade korten idag.
 
  

Ditt utgångsläge: Döden (13): En förändring, du har lämnat något bakom dig. Kortet är för det mesta positivt. Om du drar detta kort ställ dig frågan; Hur vågar jag släppa taget från saker som jag är klar med? T ex städa garderoben, rensa på alla plan både materiellt och känslomässigt, vänner och bekanta etc. Detta kort kommer ofta upp i relationer och arbete. Kortet står för förändring, nya äventyr och att man lämnat något bakom sig som man inte längre behöver. Det handlar om att släppa gamla mönster och blockeringar för att kunna ta in nya saker.

 

Möjligheter och risker: Magikern (I): Magikern står för kreativitet, självförtroende och självständighet. Det du tänker skapar du. När du drar detta kort står det för att det är dags att lita på din kunskap. Gör något av din kraft. Du har själv ansvar för ditt liv och att det är upp till dig själv vad du gör av allt. Fråga dig: Vad vill jag? Hur vill jag använda mina begåvningar? Se till att inte bli offer och göra som alla andra vill. Du manifesterar det du tänker och detta gör också att du måste vara försiktigt med vad du tänker om dig själv. Detta är ett kort för egen företagare, och nya projekt.


Det som kommer:
Lyckohjulet (10): Detta kort visar karmiska hjulet- vårt karma och saker som är utanför din påverkan. När jag får upp detta kort behöver ytterligare val göras eller fler yttre händelser inträffa innan man kan se tydligt vad svaret på frågan blir. Men detta kort kan också betyda att nu kommer chansen, saker dyker up på din väg, lyckan ler och du har tur, speciellt om du drar kortet i en personlig meditation. En vändpunkt och förändring. 

        

 

Idag fyller så min systerdotter år, ännu en födelsedag på sjukhus =(

Skickade några presenter för att muntra upp.

 

 Och så några änglakort som kan förmedla lite positiva änglatankar.

 

 
 

För henne jag vill hurra, Hipp hipp hurra på din födelsedag och hoppas du fick ngn present som gjorde det till en trevligare dag.

 

Skål
 
Du är BÄST gumman.
 
Jag hoppas nu att feber och infektioner ger sig så du får må lite bättre snart.
 
Du är stark gumman.
 

Att vara stark är inte att aldrig falla,

att alltid veta eller att alltid kunna.

Att vara stark är inte att alltid orka skratta,

att hoppa högst eller att vilja mest.

Att vara stark är inte att lyfta tyngst,

att komma längst eller att alltid lyckas.

Att vara stark är att se livet som det är,

att acceptera dess kraft och ta del av den.

Att falla till botten, slå sig hårt men alltid komma igen.

Att vara stark är att våga hoppas när ens tro är som svagast.

Att vara stark är att se ett ljus i mörkret och alltid kämpa för att nå dit..

Av: Marie Fredriksson

 

Varmaste Grattiskramen om du tittar in och läser.

 

 

 
  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 

Vänta eller inte, små barn

Som kommande farmor :-D  till barnbarnet ser jag nu fram emot det lilla knytet oerhört och hoppas att allt kommer att gå fint.
Många nyblivna föräldrar är oroliga att deras barn ska missa så mkt om de inte sätt på förskolan så snart de är ett år. Men lugn, var hemma med ditt barn om du kan, alla kan ju inte pga ekonomi el dyl.
Men tänk så gott ditt barn kan få det om du är hemma så lääänge som möjligt.
 
Som Farmor kommer även jag att gå ner i tid för att kunna vara med mitt barnbarn. Då förfasas människor över detta engagemang, men i min ålder bryr jag mig inte så mkt i vad andra anser. Jag vill njuta av mitt barnbarn om jag får. Men pensionen då? -ja, det blir som det blir med det.
Min älskade syster fick aldrig njuta någon pension då hon gick bort i cancer innan hon hann använda någon pension. Vem vet vad som sker, inte ska jag missa ngt.
 
 
Förskolan är idag en ganska stressig plats, barngrupperna är för stora och kanske inte alltid den bästa miljön för barn eller ens arbetsmiljön för pedagogerna. Men för de barn som måste vistas på förskolan gör vi det vi kan, för är barnen nöjda så känns det bra att gå hem för dagen. Men idag ska det även vara pedagogisk dokumentation, så allt runt ikring ska ju också hinnas med.
 
Jag sov dåligt inatt och min hjärna var ganska kreativ. Under minst 4 års tid har vi funderat på vad vi ska göra på det torg vi har på förskolan. inatt ramlade massor av idéer in och jag skrev ner dom och har lämnat förslag till chef och till kollegor, kanske om en börjar att de andra också finner ny inspiration.
 
Jag hoppas att det inte dissat bara pga princip, då jag inte är förskollärare utan bara barnskötare? För visst finns det en hierarki inom detta yrke också, och den blir bara tydligare och tydligare.
 
Tillbaka till barn och dess förmåga i olika ålder.
 
I stora drag ser barnens lek ut så här under de sex första levnadsåren, även om barns utveckling inte följer något exakt mönster:

* 0–1 år:
Redan från födseln tycker barn om att leka och under den första tiden är vi vuxna de bästa lekkamraterna. Att blåsa och pussa under fotsulorna, ”prutta” på magen eller låtsas bita i de små fingrarna är sådant som även de allra minsta uppskattar.

Bebisar tycker också om att härma och ta efter föräldrarnas mimik, även om det går långsamt i början. Ganska snart är barn mottagliga för tittutleken.

Att gömma ansiktet i händerna för att sedan kika fram får många småttingar att kikna av skratt. Ett barn som lärt sig sitta kan tycka om att rulla boll fram och tillbaka. Här kommer också de första lekreglerna in med turtagande: min tur din tur, samförstånd – båda är på jämställd nivå.


* 1–2 år:
Barnet vill känna och klämma på allt. Mycket stoppas i munnen för att undersökas. I den här åldern är parallellekar populära. Om det sitter flera barn runt ett bord och en börjar slå med skeden i bordskivan, följer de andra gärna efter. Intresset för äldre barn ökar och de mindre anstränger sig för att göra likadant som de större. Många har stor empati förmåga och kan mata dockan eller dra vagnen precis som mamma och pappa brukar göra. Men detta behöver man inte vistas på förskola för.


* 2–3 år:
Lek tillsammans/bredvid med andra blir mer vanlig. Men samspelet med kompisar är långt ifrån konfliktfritt och det kan bli en del knuffar, buffar, bitande, mm innan leken kommer igång. Barnen kan leka fantasi- och låtsaslekar. Spaden förvandlas till ett flygplan som gör loopar i luften och de har förmåga att leka berättelser och sådant de själva upplevt. Många uppskattar att leka med dockor och gosedjur. Redan i 3-årsåldern skaffar en del barn låtsaskompisar. Oftast för att låtsaskompisen har ingen motsatt vilja.
 
 
* 3–4 år: Rörelsebehovet är stort och barnen vill gärna springa, klättra i träd, balansera och jaga. De gör gärna vuxensysslor och vill hjälpa till med såväl disk som städning och matlagning. 4-åringar leker mycket rollekar. De älskar att klä ut sig och få vara prinsessor, superhjältar eller mammor och pappor. En del byter kompisar ofta medan andra skaffar sig en bästis som de nästan uteslutande leker med.
 
 
Sömn; Någonstans i 2-3-årsåldern brukar förändringen på sömnen komma. Barnet blir allt piggare på kvällen och vill inte alls gå i säng. Nattningarna börjar dra ut på tiden. Då kan funderingarna komma – borde barnet sova mindre på förskolan, eller kanske inte sova alls, sova varannan dag?
På förskolan är det stressigt, så barnen mellan 1-3 år behöver ofta få sova för att orka om de är där hela dagen.
 
Men krånglar sömnen kan man alltid finna olika lösningar. Att ha barnet sovande 30 min är lite svårt, oftast har barnen just hunnit slappna av, så ska de upp igen. Då kan det vara bättre med varannan dag istället.
 
Hur stort sömnbehov ett barn har är naturligtvis ytterst individuellt, men generellt brukar man säga att 1- till 3-åringar behöver 12–13 timmar sömn per dygn. Sover barnet 1–1,5 timmar på dagtid och ska upp vid sju behöver det somna ungefär klockan åtta på kvällen. Att då ha nattningar som drar ut till 22 är ingen större hit – allra minst dagen efter.
– Sover barnet för lite på natten blir det inte roligt på dagen. Man kan höra sig för på förskolan, och är det så att barnet inte riktigt orkar hänga med i verksamheten, har kort stubin och verkar allmänt trött kan det kanske vara läge att minska på sov pausen på dagen i syfte att komma i säng tidigare på kvällen.
 
 
Barnvakt?
Vem ska vakta barnet? Någon som har träffat barnet tillräckligt ofta för att barnet ska känna sig tryggt. För en
3-månaders bebis räcker en träff en gång i veckan för att göra barnet bekant med rösten och doften. Det är närvaro, inte biologi, som räknas.
 – De senaste åren har det predikats om hur viktigt det är att barnen får knyta an till sina föräldrar, och det är det. Men ofta blir man överbeskyddande. Jag tror att det har skapat en onödig hets att aldrig våga lämna bort sina barn till någon
Dessutom, har små barn bara kapacitet att ta in tre–fyra nära relationer. Det de behöver för att bli trygga är en stark anknytningsperson och det har de ofta i sina släktingar som mamma eller pappa och närmaste.
 
 
 – Det blir en väldigt smal spång vi balanserar på mellan idealen, det är lätt att trilla i åt det ena eller det andra hållet, och kritiken från andra småbarnsföräldrar kan vara skoningslös.
 
 
Mat/ Amning; Skadliga ämnen kan passera
Bröstmjölken är fullproppad med näring, men även skadliga ämnen passerar över till barnet. Givetvis finns det anledning att begränsa och undvika giftiga ämnen, som alkohol, nikotin och läkemedel, liksom miljögifter och bekämpningsmedel, även om det senare kan vara svårare att själv kontrollera om det finns dolt i kosten. Men fördelarna med amningen är större än nackdelarna.
 
Men banta inte under amningsperioden. Då löses de fettlösliga miljögifterna ut och halten i mjölken blir högre.
Sammantaget kan man alltså konstatera att det går att påverka bröstmjölken till det sämre – men att göra tvärtom är svårt. Den är helt enkelt redan så bra som den behöver vara.
 
 
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Somtimes

Jahapp, dag 1 efter påsk.
Idag har jag varit till sjukgymnasten, skönt med behandling. Var med sambo och hämtade två paket innan jobbet, körde hem dessa och sen cyklade jag till jobbet...Ohh. Det gick bra, trots att jag inga dubbdäck hade på, men det börjar bli lite bart fläckvis, så jag höll mig på cykeln.
Tänk, när man gör ngt "nytt" som man inte gjort på ett tag, så kändes det tungt att cykla =) men det blir bra bara jag blir varm i kläderna igen.
 
Imorgon ska vi ut och gå, jag och sambon, efter jobbet. Han är inte helt pigg och misstänker att han fått ngt virus? Men vi får se vad vi orkar med imorgon, han får bestämma.
Det blir sallad till middag imorgon, kycklingsallad för mig och tonfisk sallad för sambon, med rucola/bladspenat, tomater, fetaost, ägg, gurka, paprika, avokado och rädisor. Möjligen två bitar vitlöksbröd till =) sambon gillar dressing, men jag föredrar utan.
 
På arbetet är det lugnt då många barn har påsklov. Så därför var först ute i solen och efter lunch har vi pysslat och ett av barnen ville att vi skulle göra tutles gubbar. Lite opedagogiskt kanske, men vi gjorde av flirtkulor, barnen limmade och vi hittade glasspinnar som blev svärd.
 
Sen cyklade jag hem och gjorde iordning ett litet skickbart paket som jag behövde skicka iväg idag, hoppas det hinner fram?! Arjeplog är inte så känd för att vara så snabb. dvs ska man posta ngt måste det ske före 12.00 å hur många hinner det? Ja, nu är det bara att hålla tummarna =) å hoppas det blir bra, det lilla.
 
Mor vart nöjd med sin ring, det var ju också bra. =)
Dom hade haft en trevlig påskmiddag och blev hela 10 st som samlades. Lät ju trevligt. Tilda fyllde ju år den 1 april och Mor den 5 april så det blev samtidigt som påskfirande även kalas.
 
 
 
Bildresultat för hjälp att hjälpa
Nu ska jag sticka ut hakan lite grann, då vi nu har fått tiggare i Arjeplog.

Jag vet att det finns någon som uttalat sig i frågan och hamnade i blåsväder. Men jag kanske är ensam om min fundering, -hur har dom råd att ta sig hit, runt om i Norrbotten? Det är långa avstånd och vill man lägga 300 kr för en buss biljett hit för att sitta utanför affärerna (2 st) och tigga? Eller kör de bil? då är det ännu dyrare, och sover dom i bilen? Den kostar ju skatt och försäkring isf, å måste man inte vara registrerad ägare om man ska betala försäkring? Ja, jag funderar iaf och tycker detta med tiggeri verkar vara en underlig förekomst.
 
Det kanske är lönande att åka runt i vårt land och tigga? Eller förväntas kyrkor och kommuner att ge dem pengar och tak över huvudet? Antar att det sprids såna uppgifter också, att man kan få det drägligt utan att behöva jobba, el dyl. Vad sker med våra svenska hemlösa? Får de hjälp och vilka krav ställs då?
 
Ja, det var mer funderingar, inte så mkt mer än så. Det är iaf hemskt att man ska behöva tigga och inte kunna få göra rätt för sig, å på så sätt hjälpa sig själv och lämnad familj i ngt annat land.
 
 
 
 
 
 
 
  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Många timmar

Nu börjar jag närma mig slutet på böckerna om "sagan om isfolket" Många timmar går åt till lyssnandet av ljudboken.
Visst tycker jag om böckerna, men det kan vara lite svårt att hålla reda på "släkten" och önskar man hade ett bättre minne =)
 
 
 
Det står att det finns planer att göra film av bokserien, och kanske att det går. Men mycket blir kanske bortredigerat?
Margit S är duktig på att hitta på historierna men jag måste också säga att jag blivit lite trött på storyn emellanåt. Önskar att det varit lite mindre människor att följa, det blir så otroligt stort.
 
 
Idag måndag(annandagpåsk) har jag valt att städa, sovrummet och gästrummet har jag väl ägnat mig mest åt. Kunde möblera om i sovrummet, älskar att möblera om. Det gör också att jag tar mer ordentligt, dvs man torkar lister och drar fram allt så man kommer åt överallt.
 
Känns skönt efteråt. Sambon fyller ju år om en månad, men han fick sin ena present idag. Jag gav honom en mindre fåtölj som vi kunde ha i sovrummet, därför kunde jag också möblera om.
Det är svårt att se Tv sittande i sängen i sovrummet om vi vill se olika program, därför tänkte jag att en fåtölj blir perfekt, vilket jag också tycker då allt blev klart.
 
Sen blev det Tv titt och nu en kvällsdusch, då jag har sjukgymnasten imorgon.
 
 
Hoppas er påsk har varit god och bra.
Utmanat min gubbe på två långpromenader per vecka/ 8 veckor, för att röra mer på oss, samt två sockerfria månader med undantag av valborg och hans födelsedag =) Med utgångspunkt att få igång våra krångliga magar å må lite bättre.
Det svåra är det första attackerna, man får godisnojja så snart jag börjar tänka på förbud. Det är sockerdjävulen som lockar till fördärv då jag är sockerberoende.
 
 
 godis
 
 
Bestämma sig och betala dyrt vid återfall...
 
Och hoppas på bra promenadväder dagar + att jag även går tur å retur till jobbet (totalt 2x ca 30 min)
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

O påsken

Dvs inte så mkt påsk känsla iår. Barnen var hemma hos sig vid kusten och jag var inte vid kusten å fira Mor som idag blir 83 år.
Jag skickade henne ett påskägg med godis och en ring som var fin. Hon tappade nämligen bort sin ring som hon köpte då vi var i Tunisien för tre år sedan. Så för att glädja henne köpte jag henne en liknande bred ring som hon så länge önskat sig. Dock lite influerad av min syster som också var inne på dessa bredare ringar =)
 
Vi åkte till stugan i går, då det utlovade dåliga vädret bara var lögn och SOLEN sken (tack universum)
Vi myste där, fikade medhavet te och en kaka och senare grillade vi så korv över glöd i eldstaden. Jag kände mig lite stressad då jag kände att jag behövde städa lite inför middagen, men då svärfar kom till stugan hade han "glömt" påskmiddags inbjudan så då helt plötsligt hade vi ingen påskmiddags gäst.
 
Jag tyckte till min sambo att vi kanske skulle strunta i vår middag hemma å åka ut och äta, just då var han inte så sugen på detta.
Jag gav sambon ett hjärtformat påskägg med godis =) hade köpt ett till mig själv också, dock ett vanligt.
 
Senare blev jag så där seg, men griljerade skinkan som sambon köpt till sig, å vi skulle ha på påskbordet. Han vart helnöjd med skinkan (bra) Då tyckte sambon att visst kunde vi åka ut och äta, men då var min lust som bortblåst. Ides inte duscha å fixa till mig så jag tackade nej (trist kände jag mig)
 
Gjorde istället kotlett/sås/tomater och ugnspotatis till honom och själv var jag inte hungrig alls så jag värmde bara öringen med stekt potatis som vi åt i torsdags. Tyvärr orkade jag inte ens äta upp det, för jag hade lixom ingen matlust alls. Då tyckte sambon att det var nog bra att vi inte gick ut och åt, då jag inte hade matlust.
 
Så det blev lixom ingen påskmiddag för oss i år. Varken, sill/potatis/ägg/skinka/lax, påsk rim, inga påskliljor, inga påskkärringar (bara på förskolan) inget påskpynt eller ens efterätt. Men det gick alldeles utmärkt ändå =)

Vart en helt vanlig helgdag, men med påskägg framför kvällens filmer som blev:
 
En sann historia om Belle
 
Belle (2013)
 
Belle är inspirerad av den sanna historien om Dido Elizabeth Belle (Gugu Mbatha-Raw), oäkta blandras (mulatt) dotter till en Kunglig sjö kapten. Uppfostrad av sin aristokratiska farfars farbror Lord Mansfield (Tom Wilkinson) och hans fru (Emily Watson), ger Belle härstamning hennes vissa privilegier, men färgen på hennes hud hindrar henne från att fullt ut delta i traditioner hennes sociala ställning. Kvar att undra om hon någonsin kommer att hitta kärleken, Belle faller för en idealistisk ung kyrkoherde son böjd på förändring som med hennes hjälp, formar Lord Mans roll som Lord Chief Justice gör sitt beslut på en monumental fall om Englands uppfattning av slaveri.
 
Rätt bra, dock lite seg emellanåt. 3 av 5 får jag ge denna film.
 
 
Helen of Troy (2003) Med skådisar som; Sienna Guillory som Helena, Matthew Marsden och Rufus Sewell
 
 
Paris ser Helena och dito i en vision långt innan de träffas. När så Helena möter honom blir de förälskade och hon rymmer med honom till Troja. Menelaus blir galen av svartsjuka och låter brodern Agamemnon (Rufus Sewell,) som gärna vill Helena för egen del. Övertala honom att starta krig med Troja, där Menelaus får tillbaka sin fru och brodern tar Troja. Kriget varar i över 10 år (men ingen åldras i filmen) Paris dör och det slutar med att Helena följer sin man tillbaka till Sparta. Agamemnon  dör av sin egen frus hand då han innan resan mot Troja dödade sin egen dotter för att blidka gudarna.
 
Filmen var en 2a av 5 möjliga.
Har sett Helena of Troj 2004 också, där var skådespeleriet aningen bättre, men storyn är rätt tunn då man focuserar på Helen of Troj.
 
Den "verkliga historien" om "den mest kända av krigets i historien" - den tioåriga belägringen av Troja över dottern av en gud, den vackraste kvinnan i världen - är inte riktigt lika spännande som man skulle kunna önska sig.
Dräglande män som kommer överens om att hon ska visa upp sig naken, då de singlat slant (ring) om vem som ska få henne till hustru efter att hennes styvfar inte längre vill ha med henne att göra.
 
 
Under fm har det snöat, nu lyser Solen igen. Kanske blir det en utflykt även denna dag?
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Babyrum att önska sig

Ok, nu blir jag ju bara farmor, så jag ska givetvis inte bygga, fixa eller renovera mig ett babyrum till barnbarnet. Men det finns så mkt trevligt och gulligt att titta på idag, i jämförelse med för 28 år sen. samt ekonomiskt fanns inte de pengarna då =)
 
lite favoriter bjuder jag på. (lånade från nätet, sorry)
 
 
 
 
 
 
 
Ett barnbarn som kan bli =) en dator framtagning på sonens kommande
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Looser?

Vädret var dock en vinnare =) igår med solsken och -5 grader då jag gick till jobbet i det fina väder.
Idag Låångfredag är vädret mer växlande, men bättre än det dåliga väder dom förutspådde.
 
 
Såg Biggest Looser finalen iförrgår, har inte följt denna omgång, då jag börjar bli lite mättad på viktminskningsserier å matlagningsprogram. Inte ens halv 8 hos mig känns kul längre.
 
Iaf, Hon som kom tvåa i årets säsong hade gått ner ca 50 kg, otroligt duktigt kan jag tycka. Det ironiska var att hennes slutvikt och min vikt överensstämmer rätt bra (så nu är jag avslöjad) Nä, men det jag vill skriva om det var just det jag senaste tiden upplevt.
Att jag (å fler) söker och letar tillfredställelser på utsidan, jag borde troligen minska 6-8 kg...Varför då? Hon såg ju strålande ut i Biggest Looser med liknande vikt och varför ska jag då vara missnöjd? Kruxet är väl att man tittar på andra som man hela tiden tycker ser bättre ut =) som värsta fjortis. (inget ont om fjortisar, de är bara i början av livet)
 
 
Ok, jag har inte gått ner 50 kilo för att se ut som jag gör, snarare gått upp dem de senaste 10-15 åren från en smalare version av mig själv =) Antar att det inte är en wow faktor.
Men varför inte glädjas åt att kroppen är funktionsduglig? Jag har visserligen ont i min axel och den verkar inte bli bättre av att jobba, men det är så trist att vara hemma.
 
Jag tror att man aldrig blir nöjd i detta liv i denna kropp med dagen fixering vid vad vi äter, hur vi tränar, vem vi hänger med, eller allt annat vi ständigt matas med.
När har man rätt att må bra, slappna av och se på sig själv med accepterande i sina ögon, våga tycka man är ok trots muffinmage och dubbelhakor?
 
Jag älskar att yoga, meditera då mår jag bra, jag kör gärna ett zumbapass då blir jag både svettig och tillfredställd för egen skull, jag gillar att fjällvandra, men detta jagande av kalorier, inte äta kolhydrater, skippa socker och godsaker, njut än den ena eller andra grönsaken i en smoothies eller en juicepress istället.
Självklart VET var och varannan människa hur vi bör äta, att vi bör röra oss. Men har vi glömt hur vi ska kunna må bra utan hets på än det ena än det andra då det gäller vårt fysiska?
 
Nu är det PÅSK och då väller det fram påskgodis i påskäggen, och vi matas av otroligt härliga frossande recept på godsaker att stoppa i oss... men vågar man? eller sitter man i soffan och med dåligt samvete äter godis och tittar på Tv/film och måste gå på toa och spy upp det innan man lägger sig, så det inte fastnar i kroppen...det söta sliskiga, vulgo kalorierna?
 
Eller blir det en lååång promenad med intervallträning efter soffhänget, eller orkar vi lägga oss och vänta med träning till dagen efter, med Gott samvete? Kanske rent av skippa att träna helt och bara njuta en vardaglig promenad med ngn vi gillar?
 
 
Jag tror vi håller på att gå sönder, vi vet inte längre hur livet ska njutas, när vi vågar vara nöjda med vår kropp, eller inse att nu kan jag ta det lugnt efter en livstid med stress kring kropp och mat.
 
 
 
 Lite "vår" vinter bilder hos oss i April.
 
Domherren äter vid vårt fågelbord
 
 
 
Fru domherre är givetvis också på plats
 
 
 
Även ekorren den grå tittar förbi ibland
 
 
Då blir Chanti mkt nyfiken
 
 
 
Även fågelholken besöks
 
 
Ser ni haren som lurar bakom busken?
 
 
Sally i stugan förra helgen
 
 
 
 
Och gått om snö har vi också...
 
Men bjuder på en bukett tulpaner
 
 
 
 

Önskar er alla som kikar in hit
 
En Riktigt Trevlig GOD (med allt vad det innebär) och GLAD PÅSK (med gott samvete)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

RSS 2.0