Svett, tårar å kunskap?

Nu är det läge att lägga in en högväxel om du tänker dig en kropp som är bikini snygg till sommaren!
 
Ja, ja... om det är livets mål, så då är det väl kämpa, svettas, jobba, svälta och träna som gäller.
 

När dina ögon svider av svett tårar? det brinner i dina lungor? Gör det ont? Har du blodsmak i munnen och bultande öron? Är mjölksyran din värsta fiende? Skulle du göra vad som helst för att få vila just nu?

Om du fortsätter träna utan att vila, om du ignorerar smärtan och svedan är du på väg mot en ny och fantastisk fysik. och blir lycklig... eller lyckligare än innan, du har presterat, tänjt på gränserna av din förmåga

 

Om du däremot stannar kvar i bekvämlighetszonen, och bara svettas litegrann, värker lite lagom, och bara upplever mjölksyran som något lite obehagligt. Då kan du hålla på med vad du gör i en smärre evighet utan att få några riktiga resultat. =)

 
Och idag är jag svullen likt en gravid på 9e månaden och tänker inte alls ut i löparskorna eller ngt annat drastiskt.
 
Sommartid föredrar jag en snygg baddräkt istället för bikini, jag undviker nog att visa magen för andra. Så nä, jag luftar magen i stugan om jag känner för detta, jag behöver inte andras bekräftelse för att sola på sommaren så därför njuter jag värmen och tystheten i stugans underbara oas, med min egna muffinmage.
 
Ska det badas och vi har gäster i stugan så glider jag in i en baddräkt som kanske inte trollar bort ngn mage, men som inte visar alla skavanker lika öppet =)
Utanför fönstret har vi dessutom minst ½ meter snö kvar, så sommaren känns ändå milsvis bort.
 
Jag har tappat lusten att jaga kalorier mm, för det känns som om detta har jag gjort halva om inte hela livet och aldrig blivit nöjd ändå med hur jag ser ut. Jag menar att visst Vill jag ha mindre mage, kunna klä mig snyggt mm, men min kropp verkar inte svara på alla försök jag gjort. Har jag gett upp för snabbt, eller inte låtit det bli en livsstilsförändring? Alla som känner mig, vet vilken förändring jag lever efter, så det handlar inte heller om det.
 
Vill jag kliva ur min bekvämlighetszon? Har utbildat mig inom hälsa och där provat på allt möjligt som jag inte trodde jag skulle våga. så, ja även här har jag stuckit ut hakan med svetten som svidit i ögonen, lungorna som hållit på att brista, benen som värkt mm
 
Och tro mig, jag VET hur man ska göra, och jag gör det och ändå händer det inte speciellt mkt. Ja, säger och tänker säkert de kloka och kunniga, att ngt fel måste ju göras då resultaten uteblir. Ja, möjligtvis. Men i mitt fall verkar ingenting fungera. Jag har inte provat på en PT, annars är nog alla försök gjorda, kort-som långsiktiga.
Har jag haft tydliga realistiska mål, långsiktiga mål? Jodå, det med.
 
Jag har varit väldigt kostmedveten de senaste 16-18 åren, varierat kosten, ibland provat på olika dieter, jag har motionerat på olika nivåer, olika mkt och varvat olika träningsstilar, varit noga med sömn och dryck, jag har jobbat mentalt med mindfullnes och sen yogat sen -05 (vilket jag mår bra av) men ingenting har fått min hjärna och min kropp att gå ihop till en.
 
Det som skett efter alla år är att jag nu "accepterar" min muffinsmage (dvs inte nöjd men medveten om problemet)  och slänger mig inte in i bikini beach tramset.
Vad är problemet då? ja, Jag kan yoga och meditera, jag kan promenera snabbt och långsamt, å långt, jag kan zumba och jag kan må bra ändå utan att slita mitt hår för att muffinsmagen min finns där.
 
Jag kan som nu dra ner på socker, för att jag vet att min kropp mår bra av en paus från det giftet, men det händer inte så mkt trots avhållsamhet (lite gråare i vardagen)
 
Och visst, nog erkänner jag att jag önskar en snygg figur =) Men är jag realistisk har jag då aldrig haft ngn snygg figur. Som jag skrivit förr är jag i formen som en bägare, stor upptill och smalare nertill. Ingen rumpa och allt är framtill och på bredden =)
Operation? Så ja, då skulle jag behöva operera mig till en snygg figur, men blir jag lyckligare då? Troligvis inte. Ingen som gör de där operationerna verkar vara lyckligare för det och de verkar ha svårt att sluta med ingreppen, och till slut tappar nog bort sig själv i all plastighet. Sen har jag inte råd att köpa mig en ny kropp, om jag ville.
 
Så istället för beach 2015 ska det jobbas på det mentala istället, skönheten ska ju komma inifrån. Inte för att vi i vår ytliga värld verkar fatta detta, men jag kan må bättre även om ingen ser det =)
 
Massor har hänt med mitt inre sen jag började yoga, inte tu tal om annat. Det som förvånar är väl att jag inte mentalt nått längre, men ens försvar mot sitt ego är ganska starkt, murarna mot det inre är höga, å helst då man har en del i den berömda ryggsäcken.
 
Tips som fungerar då det gäller kosten.
  • Lura ditt godissug genom att äta fruktsallad. Fungerar faktiskt, men du bör ha frukten hemma då suget kommer och du äter sällan lika mkt som godis
  • Undvik snabba kolhydrater i form av vitt bröd
  • Ät inte halv- eller helfabrikat som ofta är fulla av kolhydrater och socker
  • Ät fet mat till frukost för att undvika en förhöjd insulinrespons vid lunchen
  • Ät ägg
  • Ät massor av grönsaker

 

Ovanstående tips kanske känns självklara, men bjuder på de iaf.

 

 

Mitt egna klokordspråk idag.
Idag jagar vi hälsa för att förhindra fetman, förr jagade vi hälsan för att stoppa svälten.

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0